• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi

Dondurulmadan önce yumurta toplanırken sende kullandın yani bende hiç taze olmadım transfer ama taze olanlarda etkileniyor geç yapmak gerekiyor o yüzden
Doğrudur o kadar iğne ilaç kullandımki hatırlayamadım demek çatlatmayı

Transfer gununu saymayin 9. Gunde silik cizgi cikmisti 10. Gunde beta 90 kusurdu. arkadaslarda soylemis zaten islem gunu sayilmiyor. İnsallah tutunmustur
Cumartesi tranfer oldum inşallah tutunmuştur çok stresli ve gerginim kan testi vermeye korkuyorum ya negatif derse diye😔

2 gün sonra tekrar kan verse inşallah olumlu sonuç alır kız kardeşini çok iyi anlıyorum benim ilk transferim onun 3 olmuş insan hem maddi hemde manevi olarak çok yıpranıyor doktorumuz bize tüp bebek tedavisinde sorun erkekte olursa başarı şansı yüksek oluyor demişti bunu çok araştırdım ve doğru olduğu kanısına vardım hem kendim hem kardeşin hemde isteyen bekleyen herkesin kucağını doldursun allahım

Ertesi gün 1 sayıyorsun. Tam 5. Gün taze transfer olmuşsun yani. İdrarda erken çıkıyor 5. Gün embriyosu ama çatlatma iğnesinin etkisi vardır sende o yüzden 12. Günden önce yapsan bile pozitif gösterir yanıltır. Doktorun verdiği tarihte yaptır yani hayırlı olsun

11 temmuzda transfer olmuştum 19 temmuzda yani dün kanda gebelik testi yaptırdım değerim 1.19 çıktı yani hamile değilmişim bu ilk tranferimdi dünden beri ağlıyorum çok üzüldüm neden olmuyor diye düşünmekten uyuyamadım ikinci transferi yaptırmak istemiyorum oda olmayacak sonuça

Merhaba’ yalnız 8.gün yaptırmışsınız yine erken değil mi test için, çünkü özellikle üzerine basa basa verdikleri tarihte yani 12.gün yaptırın diyorlar. Benim bugün 7. Günüm mesela çok araştırdım negatif- pozitif gibi yanlış sonuçlar alabilirsiniz diyorlar. Bir tüp bebek merkezinin sayfasında biri yazmıştı 12. Günü düşük çıkmış doktoru 14. günde yeniden tahlil istemiş ve sonucu yükselmiş. Her kişi farklı reaksiyon gösterebilir bende eski hastane çalışanıyım az çok biliyorum tıkandığım yerde sormaya çalışıyorum. Hatta bi kimyager abimiz vardı ona sordurdum çatlatma iğnesi vücutta farklı bir hormonu tetiklediğini beta-hcg yi etkilemediğini söylemiş o etkilediği hormon progesteronmuş ki bu sebebpten bazı hastalara transfer sonrası bile verebiliyorlarmış bebeğin tutunmasını arttırmak için..

11 temmuzda transfer olmuştum 19 temmuzda yani dün kanda gebelik testi yaptırdım değerim 1.19 çıktı yani hamile değilmişim bu ilk tranferimdi dünden beri ağlıyorum çok üzüldüm neden olmuyor diye düşünmekten uyuyamadım ikinci transferi yaptırmak istemiyorum oda olmayacak sonuça
Dondurulmuş embriyo ile şans daha fazla hem rahim dinlenmiş olucak iki ay sonra dene mutlaka canım

Progestoron banada verdiler 5.gün embriyosu 8.gün kanda çıkar dediler çıkmadı değerim çok düşük çarşamba günü 12.günüm zaten kanda tekrar baktırıcaktık ama ben dayanamadım yaptırdım demekki gebe değilmişim inşallah siz pozitif sonuç alırsınız

Progestoron banada verdiler 5.gün embriyosu 8.gün kanda çıkar dediler çıkmadı değerim çok düşük çarşamba günü 12.günüm zaten kanda tekrar baktırıcaktık ama ben dayanamadım yaptırdım demekki gebe değilmişim inşallah siz pozitif sonuç alırsınız
Cumartesi bende merak ettim baktırdım kanda ki herşeyi bildiğim halde yani merak benim de 1.44 çıktı ama geçen sene normal Yolla denediğimiz zaman testim0.15 di Karşılaştırma yaptığımızda yükselme ihtimali olabilir dedik, dediğim gibi En doğrusu 12-14 günler bazı kişilerde beta-hcg hemen yükselmez ki bir arkadaşımın normal gebelikte bile 4 haftalıkken beta-hcg si 7binlerdeydi ki buda herkeste farklı sonuç çıkabileceğinin göstergesi %50 gibi bir şans bende umudumu kırmadım ki benim 2 emriyo ve 4.gün embriyosu ve inşallah sizde ve bu haberi bekleyen herkes güzel hayırlı sonuçlar alır

2.transferi yaptırmak istemiyorum eşim istiyor içimde hep tutmayacak korkusu var
Bak şöyle düşün benim ilk iki de pozitifti ama düşük oldu. İlk düşük çok zordu 3 ay kanama yaşadım ikincide dua ettim düşcekse tutmasın diye hep adetle atıldı kolay oldu. Düşük daha zor pgt yaptırmadığın sürece tüp bebekte sağlıklı embriyoyu bulmak zor. Bu yüzden şansa deniyoruz ama bu da bir gerçek kesinlikle dondurulmuş şansı daha yüksek kolay tutunuyo. Taze transferde toplama yaşadın rahim yorgundu iki ay sonra direk gidiceksin koyulcak hiç bozma moralini

Cumartesi bende merak ettim baktırdım kanda ki herşeyi bildiğim halde yani merak benim de 1.44 çıktı ama geçen sene normal Yolla denediğimiz zaman testim0.15 di Karşılaştırma yaptığımızda yükselme ihtimali olabilir dedik, dediğim gibi En doğrusu 12-14 günler bazı kişilerde beta-hcg hemen yükselmez ki bir arkadaşımın normal gebelikte bile 4 haftalıkken beta-hcg si 7binlerdeydi ki buda herkeste farklı sonuç çıkabileceğinin göstergesi %50 gibi bir şans bende umudumu kırmadım ki benim 2 emriyo ve 4.gün embriyosu ve inşallah sizde ve bu haberi bekleyen herkes güzel hayırlı sonuçlar alır
Amin her isteyen kavuşsun inşallah

Bak şöyle düşün benim ilk iki de pozitifti ama düşük oldu. İlk düşük çok zordu 3 ay kanama yaşadım ikincide dua ettim düşcekse tutmasın diye hep adetle atıldı kolay oldu. Düşük daha zor pgt yaptırmadığın sürece tüp bebekte sağlıklı embriyoyu bulmak zor. Bu yüzden şansa deniyoruz ama bu da bir gerçek kesinlikle dondurulmuş şansı daha yüksek kolay tutunuyo. Taze transferde toplama yaşadın rahim yorgundu iki ay sonra direk gidiceksin koyulcak hiç bozma moralini
Haklısın ama üzülmemek elde değil uyuyamıyorum o kadar üzgünüm bi kaç güne toparlanırım ama ikinciyi denemek istemiyorum eşim istiyor oda haklı

Pgt ne canım ben bilmiyorum onu

Pgt ne canım ben bilmiyorum onu
Embriyo kalitesi ne kadar iyi olursa olsun sağlıksız bi bebek olucaksa ya tutmuyo ya da düşüyo. Pgt ile sağlıklı olan seçiliyo onlar devam ediyo genelde yoksa embriyo kalitesi iyiyse sağlıklı denilmiyo. Bu yüzden pgt yaptırmadığın sürece tüp bebek kesin çözüm değil yani

Embriyo kalitesi ne kadar iyi olursa olsun sağlıksız bi bebek olucaksa ya tutmuyo ya da düşüyo. Pgt ile sağlıklı olan seçiliyo onlar devam ediyo genelde yoksa embriyo kalitesi iyiyse sağlıklı denilmiyo. Bu yüzden pgt yaptırmadığın sürece tüp bebek kesin çözüm değil yani
Anladım teşekkür ederim

Merhaba kızlar durumumu haber vermek istedim transferden sonraki kan testi günüm bugündü pazar günü negatif sonuç almıştık bugünde öyle olacağını bile bile gittik ki negatif çıktı
2.transfer için konuştuk eşim istediği için yaptırmaya karar verdik
2 adet dönemi bekle dinlen kafanı dinle dedi doktorum
Negatif gelmesinin de 2 nedeni olabilirmiş
Ya embriyo sağlıksızdı yada senin rahmin kabul etmedi dedi
Rahimden parça almak lazımmış ama arayada 8 ay gibi uzun bi rahim dinlendirme süreci giriyormuş bunu istemedik
2.transferimizi yapalım allah korusun ama o da negatif gelirse genetik incelemeye gideriz dedi yani kızlar bende durumlar bu
Benim gibi kim sonuç bekliyorsa kim evlat istiyorsa allahım hayırlısıyla tez zamanda evlat versin inşallah

Merhaba’ yalnız 8.gün yaptırmışsınız yine erken değil mi test için, çünkü özellikle üzerine basa basa verdikleri tarihte yani 12.gün yaptırın diyorlar. Benim bugün 7. Günüm mesela çok araştırdım negatif- pozitif gibi yanlış sonuçlar alabilirsiniz diyorlar. Bir tüp bebek merkezinin sayfasında biri yazmıştı 12. Günü düşük çıkmış doktoru 14. günde yeniden tahlil istemiş ve sonucu yükselmiş. Her kişi farklı reaksiyon gösterebilir bende eski hastane çalışanıyım az çok biliyorum tıkandığım yerde sormaya çalışıyorum. Hatta bi kimyager abimiz vardı ona sordurdum çatlatma iğnesi vücutta farklı bir hormonu tetiklediğini beta-hcg yi etkilemediğini söylemiş o etkilediği hormon progesteronmuş ki bu sebebpten bazı hastalara transfer sonrası bile verebiliyorlarmış bebeğin tutunmasını arttırmak için..
12. gün testi kanda mı yaptırmak gerekiyor yoksa idrarda testle çıkar mı?

Back
X