Tüp bebek tedavisinde enbriyosu gelişmeyen var mı?

merhabalar benimdebu ay ilk tüp bebek denememdi. benimde transfer aşamasında embriyo kalitem kötü olduğu için transferim gerçekleşmedi. pcos hastasıyım.bu durum bende biraz kilo problemi yapıyor. doktorum 2. denememden önce biraz kilo vermemi istedi. sanırım kilo yumurta kalitesini en etkileyen faktörmüş. tabi bunun yanında sigara ve beslenme. ben 2 ay önce bıraktım sigarayı ( keşke daha önce bıraksaydım ) çeşitli kan tesleri istedi . sanırım bazı viral (yani virüs enfeksiyon) içerikli testler. bunlarla birlikte mayıs ayında tekrar başlıycam tedaviye. hımm bide bu ayki reglimi olduktan sonra d.kontrol hapı kullanıcam . oda yumurtaların biraz dinlenmesi içinmiş. ya aslında biraz araştırınca moral en büyük etki arkadaşlar. ben şuan yeni atlatıyorum ağlama krizlerimi (ilaçlar yüzünden).umutluyum yeniden başlıycağım tedavi iiçin diyet+spor vveee bol moralliyim şu aralar :)

Benim ilk denememde embriyo kalitemde sorun oldu bahsettiğim gibi2. Denemede daha az ilaçla 5 yumurta toplandı 2 tanesi 3. Gün transferi oldu ve sonuç kimyasal gebelik.
3. Denememde 9 yumurta toplandı ve çok kaliteli embriyolarim oldu 5. Güne giden, donmusum da oldu ve donmuş tedavide gene kimyasal gebelik oldu.
Hicbir deneme birbirini tutmuyor embriyo kalitesi değişebiliyor muş tabi ben çok hazirlik yaptim kalite çok artti ama mutlu sona kavysamadim henuz
Tek denemen olmus insallah diger denemede guler yuzun saglikli beslen vitamin ektra takviyeler al insallah olur
Çok sağol cevabın için. Doktor öyle bi söyleyince yalnız benim yasadgm bi sorun oldu.düşündüm.anladgm sizden genetik test istenmedigi.inş Rabbim güldürür yüzümüzü.
embriyo kalitesini arttırmak için neler yaptın peki. herşey Allah ın izniyle ama elimden geleni yapmak istiyorum.tekrar çok sağol.

merhaba. bende tüp bebek yöntemi ile 2.denememde bebek sahibi oldum. 1. denememde benim başımada aynı olay geldi. embiryolar gelişmedi, yinede ya tutartsa hesabı transfer ettiler ve malesef olmadı... tüp bebek tedavisi görüp yinede sonuca ulaşamamak psikolojik açıdan çok çok büyük bir yıkım. bu tecrübemle size tavsiyem; bunu kendinize yaşatmamak için tüp bebek merkezinizi ve dr.nuzu çok iyi seçin. bu tedavide size bissürü hormon ilacı yükleniyor ,umutlanıyorsunuz, maddi boyutuda var tabi... tüm bunların boşa gitmemesi için seçim çok önemli. gerçekten bu alana gönül vermiş; spesifikleşmiş, çok klinik vaka görmüş hekimlere gidin. her özel hastane kendini tüp bebek merkezi gibi gösteriyor; kendinizi onlara teslim etmeyin!
benim 1. denememde hatam buydu.

2. denememde arkadaşımın tavsiyesi üzerine Prof.Dr. Engin Oral (florya ve nişantaşında muayenesi var) a gittim. Arkadaşlar kendini çok geliştirmiş ve inanın en ufak ayrıntıyı bile atlamıyor. zaten bahçeci kliniği ile çalışıyor ki bahçeci kliniği bu işin bir numarası. embiryo gelişimi için klinik çoook önemli. ehil ellerde olması gereken bir mevzu bu, sıradan kadın doğum uzmanları vaktimizi,psikolojimizi,mutluluğumuzu ve paramızı kaybettirmesin diye yazıyorum.

bu arada para demişken; ben bu doktor profösör çok pahallıdır felan diye ilkinde gitmemiştim, ilk gittiğim yerle arasında toplam maliyet olarak 500 tl farketti, üstelik ikincide embiryoları dondurup bir ay sonra transfer ettiler... Allah hepinizin yardımcısı olsun...[/QUOTE
Allah evladna saglikli omurlervnasip etsin.inş Rabbimin katında bizimde evlat sahibi olacagımiz yazilidir inş.Rabbim aratmasin çok zor.sabir ve dua elimizden gelen tek şey.bizde prof.diye seçtik. maddiyat bi kenara yıkımı toplamak çok zor. Bahçeci de erbil yagmur
hakkında bilgin var mı.Allah dualarımızı kabul etsin..

merhabalar benimdebu ay ilk tüp bebek denememdi. benimde transfer aşamasında embriyo kalitem kötü olduğu için transferim gerçekleşmedi. pcos hastasıyım.bu durum bende biraz kilo problemi yapıyor. doktorum 2. denememden önce biraz kilo vermemi istedi. sanırım kilo yumurta kalitesini en etkileyen faktörmüş. tabi bunun yanında sigara ve beslenme. ben 2 ay önce bıraktım sigarayı ( keşke daha önce bıraksaydım ) çeşitli kan tesleri istedi . sanırım bazı viral (yani virüs enfeksiyon) içerikli testler. bunlarla birlikte mayıs ayında tekrar başlıycam tedaviye. hımm bide bu ayki reglimi olduktan sonra d.kontrol hapı kullanıcam . oda yumurtaların biraz dinlenmesi içinmiş. ya aslında biraz araştırınca moral en büyük etki arkadaşlar. ben şuan yeni atlatıyorum ağlama krizlerimi (ilaçlar yüzünden).umutluyum yeniden başlıycağım tedavi iiçin diyet+spor vveee bol moralliyim şu aralar :)

Çok sağol cevabın için. Doktor öyle bi söyleyince yalnız benim yasadgm bi sorun oldu.düşündüm.anladgm sizden genetik test istenmedigi.inş Rabbim güldürür yüzümüzü.
embriyo kalitesini arttırmak için neler yaptın peki. herşey Allah ın izniyle ama elimden geleni yapmak istiyorum.tekrar çok sağol.

Ben bazilarini doktorun tavsiyesiyle bazilarini kendim araştırarak bitkisel takviyeler vitaminler aldim sigarayi biraktim embriyo kalitem cok iyi oldu son denemede 9 yumurtadan 5. Güne 5 tane 1. Kalite ebriyom geldi sonuç pozitif olmadi ama birşeyler değişti
Ben hic tüp bebek deneyimin olmadan önce kanda pihtilasmaya baktirdim kendi istegimle , pihtilasma var. Kromozom analizini de 1. Denemeden sonra yaptirmistim sorun cikmadi yani sebepsiz bizim durum

Ben bazilarini doktorun tavsiyesiyle bazilarini kendim araştırarak bitkisel takviyeler vitaminler aldim sigarayi biraktim embriyo kalitem cok iyi oldu son denemede 9 yumurtadan 5. Güne 5 tane 1. Kalite ebriyom geldi sonuç pozitif olmadi ama birşeyler değişti
Ben hic tüp bebek deneyimin olmadan önce kanda pihtilasmaya baktirdim kendi istegimle , pihtilasma var. Kromozom analizini de 1. Denemeden sonra yaptirmistim sorun cikmadi yani sebepsiz bizim durum

Aktara gittiğimde de yardimci olurlar sanırım.sigara yok alkol yok.inş iyi haberlerini alırım seninde.Rabbim yüzümüze Gülsün inş.

Aktara gittiğimde de yardimci olurlar sanırım.sigara yok alkol yok.inş iyi haberlerini alırım seninde.Rabbim yüzümüze Gülsün inş.

Aktar olarak değilde normal gnc solgar gibi markalarin vitaminlerini aldim ama aktarada git mutlaka kullanacagin şeyleri demutlaka arastir umarim olur

Genart tüp bebek merkezindeki doktor embriyonun ilk üç günü yumurtayla daha sonraki günleri spermle alakalıdır demişti.yani ilk üç gün gelişmesinde bir sorun varsa yumurta kalitesiz,sonraki günlerde gelişmesi duruyorsa aksilik oluyorsa sperm kalitesizmiş.

slm arkadaşlar,bende 2 kez tüp bebek tedavisi geçirdim,1.seferde tek yumurta döllendi,kalite düşüklüğü nedeniyle transferim gerçekleşemedi..2.tüp bebek tedavimde ise tek yumurta olgun çıkmadı yine transferi göremedik..yumurta rezervi ve çikolata kisti sorunum var..kistim son tedavimden önce içi boşaltıldı ama yine birşeye faydası olmadı..3.tedavimi ise doktorum ağustos ayını geçirme diye tembihledi..2 tedavimi de ankara anatoliada yaptırdım,3.ü tedavimi ise açıkcası kararsızım..şansım giderek azalıyor ve maddi manevi çok yıprandık ve nereye gideceğimi bilemiyorum..

mrb sonucun pozitif olmadığını söylemişsin peki bişeyler değişti derken ne değişti merak ettim cnm. bide bitkisel olarak neler kullandın ?
ya tabiki bizim işimiz önce kısmet belkide böyle şeyler yaşamamız gerekiyor bu hayatta buda yaşadığımız zor sınavlardan biridir.inşallah bu sınavın hakkını verip biran evvel kavuşuruz meleklerimize

mrb sonucun pozitif olmadığını söylemişsin peki bişeyler değişti derken ne değişti merak ettim cnm. bide bitkisel olarak neler kullandın ?
ya tabiki bizim işimiz önce kısmet belkide böyle şeyler yaşamamız gerekiyor bu hayatta buda yaşadığımız zor sınavlardan biridir.inşallah bu sınavın hakkını verip biran evvel kavuşuruz meleklerimize

Benim embriyo kalitem değişti yani ilkinde 17 yumurtadan 5. Güne 1 tane kalmisken oda pek iyi değildi.en son 9 yumurtadan 5. Güne 5 tane 1. Kalite embriyom kaldi
Sigarayi biraktim, omega3 çok uzun sure kullandim, arginmax women, q10,reisi mantar falan gibi vitamin takviyeleri çoğunu doktor tavsiye etti tabi kendi tercihim olanda.var. Bilmiyorum belki ilk tedavimde o ay ki sansim oydu yada bunlar işe yaradi genede doktor tavsiyesiyle kullanmakta fayda var

benim 3 tedavim oldu. Emriyolar gelişmiyor. Sigara kullanmıyorum. yeni tedavime doktorumun takviye yazdığı
omega 3+ Coenzyme Q-10+glifor+ b12+folik asit+ Resveratrol+D vitamini kullanarak başlayacağım. İnş bu sefer sonucum olumlu olur.

benim 3 tedavim oldu. Emriyolar gelişmiyor. Sigara kullanmıyorum. yeni tedavime doktorumun takviye yazdığı
omega 3+ Coenzyme Q-10+glifor+ b12+folik asit+ Resveratrol+D vitamini kullanarak başlayacağım. İnş bu sefer sonucum olumlu olur.
dün yumurtalarım toplandı galiba bana hiç faydası olmadı bu bitkisel ilaçların aynı sorun embriyolar gelişmiyor.

ozlemo248 ozlemo248 merhabalar anne olmussunuz forumdan gordum benimde ikinci denememde embriyo olismadi nasil bi yol izlediniz sonunda cevaplarsaniz sevinirim

• ozlemo248 ozlemo248 merhabalar anne olmussunuz forumdan gordum benimde ikinci denememde embriyo olismadi nasil bi yol izlediniz sonunda cevaplarsaniz sevinirim

• Hemen ustte yazmisim aslinda kullandiklarimi tup bebek oncesi.en onemliside gidilen merkez bence labaratuar cok onemli, ben sisli memorialde yaptirdim son denememi cok sukir yuzumuz guldu.. Ilk denemede embriyo gelisiminde sorun olmustu sonrakilerde olmadi.. Umarim rabbim en yakin zamanda nasip eder

Back
X