tüp bebek tedavisinde psikoloji

Hiç öyle düşünmeyin, herkesin hikayesi farklı ve kendisine zor geliyor. Bizimki azospermi sıfırdan geldik buralara, belki hiç deneme bile yapamayacağımız aşamalardan geldik. Şartlara asla takılmıyorum, biliyorum ki vakti saati geldiğinde olacak. O vakit geldiğinde tüm yollarımız açılacak. Verdiğiniz hiçbir tepki için kendinize kızmayın, yaşadığınız şey kolay birşey değil. Ağlayacağız, üzüleceğiz dibe vuracağız belki ama gün sonunda ayağa tekrar kalkacağız. Hepimiz çok güçlü kadınlarız ve yarınların güçlü anneleri olacağız inanıyorum

yazdığınız kalbime dokundu. 2 negatif transferim var ve maddi manevi yoruldum. kendimi yapa yanlız hissediyorum. ailemle aram bozuldu arkadaşlarımı eledim en kötüsü kendimi yerlebir ettim. bir daha nasıl denerim denesem maddiyat kaldıramam bir evladım olsun diye kariyerimden vazgeçtim elimde var 0 . bazen çok dua ediyorum bazen çok Allahın gücüne gidecek şeyler söylüyorum bir iyiyim bir kötü ama çok fazla şekilde kötüyüm. En ağırıda negatiflerde sonucu alıp eşimin yüzündeki gözlerindeki üzüntüyü görmek ona dünyaları vermek isterim ama veremiyorum. Bu çok zor bi sınav umarım herkes bu sınavı geçer. Resmen yaşlandım güldüğüm günleri özlüyorum. Herkesin gönlünce olsun hepimizin bir evladı olur bie gün inşallah

Hepimizin yasadigi bu ortak duygularin sadece biri bile yeterince yipraticiyken,bazen hepsini bir anda yasamak korkunc oluyor dediginiz gibi. Bir evlat sahibi olabilmenin bu kadar maddi manevi bedelleri olabilecegini bu yola girmeden dusunmezdim hic. Gecen gun bir arkadasım(sürecten haberi yok) senin bu kadar beyazin var miydi ya diye sordu :) aynada o soyleyince fark ettim o kadar artmislar ki.. farkedememisim bile. Yani bu en basit ornegi yasadigimiz psikolojinin bizi nasil baska birine cevirdigi. Sinavimiz zor ama sonunda eger olursa ki kalbimden inanmak istiyorum olacagina, umarim hepsine de degdi diyebilecek kadar mutlu oluruz size kocaman sariliyorum buradan, yalniz degilsiniz,degiliz

Hormonlardan dolayi ben de saat gibi oldugum regliyi olamiyorum su an. Artik hicbir seye de sasirmiyorum burda hepimizin yazdigi hikayeleri okudukca.sizin ilk kez 20 gun kanamaniz olmus, ben 17 yildir bir gun gecikmeyen adetimi bekliyorum mesela
merhaba siz bu yazıyı yazdıgınızda hamile miydiniz

Öncelikle bu düşüncelerden sıyrılmalısınız. Allah dilediğine dileği kadar rızk verir. Bu şekildeki düşünceler, sürecinizi olumsuz etkiler. Olacağı varsa da olmaz. İmtihanınız olur.
Zekeriya (as) çocuğu olmaması sebebini sadece koşullarına bağlıyordu. Ben yaşı geçmiş,kemikleri zayıflamış ve saçları ağarmış bir ihtiyar,eşim de çocuğu olmayan bir kadın iken benim nasıl çocuğum olabilir düşüncesinde idi. Yani bir peygamber olmasına rağmen çocuğunun olmayacağı düşüncesi onu kaplamıştı. Halbuki Allah için hiçbir sebebin önemi yok. Sadece O'nun istemesi önemli. Sonra Hz.Meryem'in yanına uğradığında mevsiminde olmayan meyveleri görünce şaşırdı. Bunları sana kim verdi ? Dedi. Hz. Meryem de Allah dedi. O dilediğine dilediği kadar rızk verir deyince Hz. Zekeriya hayiflandi. Nasıl düşünemedim dedi. Mihraba çıkıp duasını edince hemen duası kabul oldu.
Sebepler sadece sebeptir. Sizin sadece tevekkül edip beklemeniz gerekir. Bizim için neyin şer neyin hayr olduğunu bilemeyiz. Sadece istemekle mükellefiz. Kendimizi yıpratmak ya da hayata kapatmak sorunu çözmez. Aksine körükler.
Umarım yakın zamanda hayırlı evladınız olur. Her şeyin başı tevekkül. Size tevekkülü tavsiye ediyorum. Kendinize yüklenmeyin.

Amin Ecmain inşallah

Ne güzel anlattın Aybalam ben biliyormusun bu tüp bebek sürecinde devamlı bu şeyleri okuyup ferahlıyordum öyle öyle tevekkül etmeye başladım gerçekten Rabbim dilerse önünde hiçbir şey durmaz Elhamdüllilah çok şükür her halimize hamdolsun

Tedaviden dolayi aksamisti benim adetim, yumurta toplama sonrasi duzen bozuluyor biraz

Merhaba Simla Nasılsın iyi misin inşallah tebrik ederim seni hayırlı olsun uzun zamandır seni görmemiştim sağlıcakla gelsin minik mucizen Amin

Hamd olsun. O çocuk yaşayacaksa onu yaşatacak olan Allah'tır. Bu dünyada rızkı varsa dünyaya gelecektir. Kimse engel olamaz. Allah'tan başka kimse kuluna fayda sağlayamaz. Sebeplerin önemi yok. Önemli olan sebeplerin çözümü için çabalamak. Sonucunda sadece tevekkül etmek. Allah verir vermez. Orası bizi bağlayan konu değil. Çünkü vermek sadece ona mahsus. Bu inanca vardığı zaman her şey birden oluverir. Peygamberlerin hayatları bu örneklerle dolu. Amin Amin Mayala Allah bu süreçte çabalayanlara ferahlık versin.

Amin
Çok doğru biz elimizden geleni yapalım gerisi Rabbimin takdiri gerisi tevekkül etmekte

Tedaviden dolayi aksamisti benim adetim, yumurta toplama sonrasi duzen bozuluyor biraz
Transferiniz inşallah olumlu sonuç verir. Daha önceki gelecek kaygılı yazılarınızı okudum. Hepimizin içinden geçen düşüncelere tercüman olmuşsunuz. Ben hemşireyim şunu gördüm anne adaylarında ne kadar az stresliyse o kadar olumlu sonuç alıyor genelde tatil yapıp, kafasını toplayanlarda güzel sonuçlar oluşuyor, yılmadan su gibi önüne gelen taşlara rağmen akmaya devam eden insanlarda sonunda çocuk sahibi oluyor. 12 kere deneyip 5 aylık ve 8 aylık ikizlerini kaybeden, dış gebelik yüzünden kemoterapi alan bi yakınım vardı yine de pes etmedi ve şimdi 6 aylık bebeği var. Umut her zaman var yeterki mücadeleye devam edelim.

Merhaba yazdıklarınızı karnimdaki küçük Meryem ile birlikte okuduk. Allah her isteyene versin. Bana gönderilen bu canın kıymetini biliyorum. Sağlikla kucağıma aldığım günü de görürüm inşallah.

Merhaba Simla Nasılsın iyi misin inşallah tebrik ederim seni hayırlı olsun uzun zamandır seni görmemiştim sağlıcakla gelsin minik mucizen Amin
Canim iyiyim tesekkur ederim sana da hayirli olsun cok cok sevindim canim sen de buyutmussun bebisi bakiyorum da oy ne guzel

Cok sukur transferim olumlu sonuclandi, 26 haftalik hamileyim oglumu bekliyorum ekim sonuna insallah darisi tum isteyen dileyen bu ugurda emek veren kizkardeslerimin basina olsun saglicakla insallah

Canim iyiyim tesekkur ederim sana da hayirli olsun cok cok sevindim canim sen de buyutmussun bebisi bakiyorum da oy ne guzel

Çok sevindim iyi olmana
Sağol canım Allah razı olsun
Evet ya zaman çok hızlı geçti ben nasıl yumurtaları büyütürüm Opu vs transfer olurum derken hop bebişlerim büyüdü Elhamdulillah

Çok sevindim iyi olmana
Sağol canım Allah razı olsun
Evet ya zaman çok hızlı geçti ben nasıl yumurtaları büyütürüm Opu vs transfer olurum derken hop bebişlerim büyüdü Elhamdulillah
Yaaaa ikiz mi bir de allahim cok cok sevindim canim allah yuzumuze guldu vallahi

Yaaaa ikiz mi bir de allahim cok cok sevindim canim allah yuzumuze guldu vallahi

Amin çok şükür canım
Çift embriyo transferi oldum şans artsın diye maşallah ikisi de tutundu bizim için büyük süpriz oldu zaten dört embriyom oluşmuştu transfer olduklarım 5.gün blast oldular hemen o gün taze transfer oldum diğer ikisi dedi arkadan geliyor Lab doktoru arayacağım dedi 6.güne kadar izliyoruz ertesi gün sabah aradı dedi maalesef birisi durmuş diğeri de 6.gün blast AA kalitede bir embriyo olarak donduruyoruz bende süper dedim en azından arkadan bir umudum var doktorum dedi ki size transfer ettiklerim iyi kalitede embriyolar ona konsantre olun dedim ne bilim ilk defa embriyo dondurdum çok şükür ki ikisi de tutundu şimdilik herşey yolunda dilerim böyle sağlıcakla ilerler Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…