Tüp bebek tedavisine başlamalı mıyım?

KELEBEK_2021

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2021
224
350
53
42
Merhaba

Nisan ayında zorunlu kürtaj oldum. Normal yolla kalmıştım. İlk gebeliğimdi. Yaşım 38 olduğu için normal yoldan tekrar gebe kalamazsam diye korkuyorum. Ovulasyon testiyle takip ediyorum ve kürtaj sonrası kolay olur dediler ama hala birşey yok. Böyle bir durumda sizce tüp bebek için ne kadar beklemeliyim? Doktor 6 ay sonra olmazsa gel demişti ama tüp bebeğe yönlendirir mi bilmiyorum. Anne olmayı çok istiyorum.

Aceleci demeyin lütfen , yaşım 38 olmasaydı bende akışına bırakırdım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Doğal yollarla hamile kalabiliyorsanız niye tüp bebekle uğraşırsınız ki? Tek bir gebeliğin sonlanması hiç bir anlama gelmiyor. Yani 20 yaşında da olabilirdi. Doktor size makul bir öneride bulunmuş. Sanırım tüp bebek protokollerinden pek haberdar değilsiniz, öyle "laboratuvarda yapıp koyuveriyorlar canım" diye bir şey yok. Zaten aklı başında hiç bir doktor da sizi doğrudan tüp bebeğe yönlendirmez. Daha öncesinde doğal gebelikle sonuçlanabilecek bir sürü yöntem var.
Ek: size 6 ay deneyin diyen doktor sürekli sizi takip eden doktorsa acele etmenizi gerektirecek rezerv vb bir sorun görmüyor demek ki :) bence mutlu olmalısınız.

Valla ben biraz radikal düşünüyorum bu konuda. Bence çok beklemenin manası yok 35 yaş üstünde.

Denemeye 33 yaşında başladım. 8.ayda hamile kaldım. Dış gebelik nedeniyle kaybettim. Kalamasam 1 yıl sonra giderdim tüp bebek için. Ama dış gebelik sonrası 34 yaşımda amh 0,41 i görünce hemen tüp bebeğe koştum. Zaten erken menepoza gireceğim, öyle keyfini bekleme lüksüm yoktu.

2 adet tüp bebek denemem de negatif oldu, bu sırada yaş 35 oldu. Aralarda korunmak diye bir şey yok ama kendiliğinden de hamile kalamadım aylar boyunca. 3.tüp bebek denememde yeni hamile kalabildim.

Bence 3 ay denediniz olmadıysa tetkiklere başlayın. Zaten 35 yaş üstü 6 ay denemede gebe kalınamıyorsa ileri yöntemlere geçiliyor ama o sırada testleriniz tamamlanmış olur. 1 ay kanları yaptırırsınız, sonra rahim filmi, sperm örneği, takviyeler derken zaten tüp bebeğe başlamadan benin 2-3 ayım geçmişti.

Bazen çiftlerde sağlık açısından sorun olmasada uzun süre gebe kalınamıyor. 1 yıl çok uzun bir zaman. Eğer yaşınız ileriyse inanın bana ayları günleri sayıyorsunuz.

En doğru bilgi için doktora gitmenizi öneririm burada ki insanlar sizin tüp bebek yapıp yaptırmayacağınıza karar veremez bence .

Merhaba

Nisan ayında zorunlu kürtaj oldum. Normal yolla kalmıştım. İlk gebeliğimdi. Yaşım 38 olduğu için normal yoldan tekrar gebe kalamazsam diye korkuyorum. Ovulasyon testiyle takip ediyorum ve kürtaj sonrası kolay olur dediler ama hala birşey yok. Böyle bir durumda sizce tüp bebek için ne kadar beklemeliyim? Doktor 6 ay sonra olmazsa gel demişti ama tüp bebeğe yönlendirir mi bilmiyorum. Anne olmayı çok istiyorum.

Aceleci demeyin lütfen , yaşım 38 olmasaydı bende akışına bırakırdım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Merhba, bende 38 yaşındayım hatta 39 diyeliim artık önümüzdeki ay 39 oalcağım.

Ben doğal yolla gebelik yaşyıorum ama geç oluyor gebeliğim sanırım. İlk oğluma hemen kalmıştım. Sonraki gebeliğim 1,5 sene üstüne oldu ama onu da kaybettik :(. Simdi 2 sene olacak nereeyse kalamadım gebe. Tabi bu süre içinde hsg ler histereskopiler geçirdim ilaç tedavileri aşılama da yaptırdım bir kez olmadı. Şimdi doktor 4 ay süre verdi ben 3 ay kontorllü ilerlyp tutmazsa direk dr gidip tüp bebek dicem. Tabi benden yine bir hsg istenecektir. Onu da çektireceğim.

Back
X