Tüp bebek transfer öncesi Progesteron yüksekliği

Merhaba canım aynı şeyi bende yaşadım ilk denememdi trasfere cagrilmak için gün beklerken son tektikte progesteron 14 kusur çıktı ,1 ve özellikle altı olması bekleniyormus ,ilk duyduğumda tabii bu benim için şok gibi olmuştu o zaman bir sonraki ayında garantisi yok hep böyle mi geçecek diye evham ypmistim ,sonra doktor anlattı yumurtalar beklenen ve onların hesaplandığından erken çatlamış sebep buymuş,bana lucrin depot adında bı iğne verildi ikinci adetimden önce bı 12 13 gün sonra adet oldum bu defa progesteron 0.008 çıktı ve transfere cagrildim ,uzun uzun anlattım ki motivasyonunu bozma diye

Çok teşekkür ederim ama hiçbir ilaç verilmedi ve sebebi bile açıklanmadı doktorun hemşiresi aradı ilaçları bırakın adet olunca tekrar gelin dedi sonra ben hemşireyi aradım hormon seviyesini düşürmek için herhangi bir ilaç kullanmam gerekli değil mi dedim gerek yok dediler progesteron 6 çıkmıştı üstelik myomdan dolayı histereskopi önerdiler tek embriyom var diye bütün riskleri ekarte edelim dediler ama kabul etmemiştim bu ay transfere çok hazırım dedim ama işte kan testimin sonucu çıkınca moralim çok bozuldu bir sonraki ay böyle olmayacağı ne malum?

Açıkçası hiç bir ilaca ihtiyaç duyulmamış olması bana da ilginç geldi acaba yaşınız kaç ,mesela ben 41 yaşındayım ileri yaştan dolayı risk mi acaba almak istemediler ,sizin yaşınız daha gencse belki de hiç ihtyc duyulmadı.

Ama doktorlara guvenmekten başka çaremiz yok çünkü benzer durumları defalarca tecrübe ediyorlar ve bir bildikleri mutlka vardir ,benimde sadece iki embiryom vardı aynı anda transfer edildi biri tutundu çok şükür ,dilerim sizinde kolaylıkla bu süreç geçer tedaviniz başlar ve gonlunuzden geçtiği gibi hayırla sonuçlanır,ama gerçekten her aşaması büyük sabır ve metanet istiyor ,asıl stres transferden sonra olumlu mu olumsuz mu ,olumlu çıksa dış gebelik mi kimyasal mi gerçek mi,o da yolunda çıksa kalp sesi duyulacak mi vs.hayatımın en zor döneminden geçiyorum diyebilirim ,ama şunu biliyoruz ki aldığımız tüm tedaviler bir vesile o embiryo ya rabbim o ruhu ufleyecekse biz evlat sahibi olacağız ,nasip olmayacaksa da olmuyor . doktorlar da insan ve insan yaratamiyor ,o yüzden önce Rabbime sonra vesile kıldığı doktora güvenmekten başka çare kalmıyor kardeşim

Doktorlar yaşınız geçn deyip duruyorlar ama çok da genç değil yani 35 yaşımdayım değer 6 çıktığı için kendiliğinde düşer diye mi ilaç vermediler acaba diyorum gittiğim doktor da alelade bir yer de değil yani koskoca prof alanının en iyilerinden benim de elimde kala kala sadece 2 embriyo kaldı biri sağlam diğeri de taşıyıcı görünüyor eğer doktor histereskopi yapıp myomu alırsa ki bunun kararını bana bıraktı bunda da kararsızım eğer myom alınırsa transfer için en az 3 ay daha bekleme süresi olacak acaba beklerken tekrardan yumurta toplatsam mı diye düşünüyorum çünkü amh değerim de düşük geçen sefer 10 yumurta çıktı ve 8 i kullanılabildi elimde 1 ya da 2 embriyo olursa en azından stresim de azalır daha rahat olurum

Günün sonunda önce Allah a sonra tabi ki doktorlara güveniyoruz inşallah Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın Allah eşimin gönlüne göre versin inşallah

Selamlar, benim yumurta toplama aşamasında progesteron değerim 1.33 çıkmıştı ve hemşire senin yumurtaları toplar dondururuz değer biraz yüksek demişti. Gerçekten de Dr um böyle bir karar aldı. Haliyle üzülmüştüm. Bir sonraki adetimin sanırım 3. Gününde kanda tekrar progesteron bakıldı 1.13 çıktı ve hemen Dekort 0.5 mg başlandı. Sonrasında transfer öncesi tekrar progesteron bakıldığında 0.24 çıkmıştı. Sonrasında transfer oldum. Güzel haberi aldım ancak teyit amaçlı tekrar kan vereceğim 2 gün sonra o da olumlu olursa keseye bakılacak, kalp atışı dinlenecek. Bu kadar uzun ümidinizi kaybetmeyin diye yazıyorum. Umarım hepimiz tüm bekleyenler yavrularımızı kucağımıza sağlıkla alırız .

Çok teşekkür ederim ne umut ne heves kalmadı maalesef artık neyin neden olduğu derdinde değilim ama neden bana hormon düşürücü bir ilaç verilmedi ve tedavi uygulanmadı onu merak ediyorum hemşireyi tekrar aradım sordum gerek yok dedi ama aklımda hala soru işareti var olmadı gidip bir konuşayım diyorum yani aslında bu süreçte o kadar çok ilaç ve sentetik hormon aldım ki başka bir ilaç vermemesi de işime gelmiyor değil artık sonucun ne olacağıyla ilgilenmiyorum bile bi an evvel olsun bitsin ne olacaksa bir netice istiyorum artık

Böyle hassas bir süreçte detaylı bilgi istemek hakkımız. Açık açık endişelerimizi paylaşıp paylaştığımızda da detaylı açıklayan profesyonellere emanet etmek istiyoruz kendimizi. Stresi ayrı, maddi yükü ayrı. Onlar için de kestirip atmak bu kadar kolay olmamalı. Umarım hiç ummadığınız anda yüreğinizi ferahlatacak o güzel haberi alırsınız. Sağlıkla, mutlulukla

Yorgunluğunuzu o kadar iyi anlıyorum ki ,en büyük pişmanlıgim doktorum tarafından hiç muhatap alınmadim,neden zorla her soruma uyduruk cevap veren hemşireme haddini bildirmemis olmam ,bu beni hala rahatsz ediyor ,benimki biraz tecrübesizlikti,nacizane tavsiyem doktorunuzla yüzyüze görüşmeniz çünkü lucrin depot mutlaka dusuruyor progesteronu,elinzde kalan son embiryonuz belki de beklediğiniz embiryo ,size güzel sonuclarla hayırlar getirecek benden sadece iki embiryo çıkmıştı bir tanesi tutunması diğeri başardı ,geride yüz tane olsada önemli değilmiş dedim.dilerim tüm yorgunluklarin geçer tez zamanda bütün hayallerin gerçek olur ,beslenmene ve pskolojine lütfen dikkat et çünkü yarın ihtyc duyacagin tek şey bedenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…