Çok tuvalete çıkmakta hiçbir sakınca yok zaten hamilelik döneminde sık sık çıkıyorsun , fakat ben alaturka yerine klozet kullandım sürekli . Bence tuvalet konusunda sadece kendini zorlamamak ve kabız olmamak önemli başka birşeye dikkat etmenize gerek yok.Genelde böyle diyen çok alta hasta bezi bağlayanda çok bu arada transferden sonra çok tuvalete cikmak ve alaturka tuvalete oturmak olumsuz etkilermi
Evet çok kaygılı ve stresliydim , daha önceki olumsuz denelemelerden dolayı da olabilir bu ama hep içimde bir korku vardı. Sadece olacağına uoğunlaştım hiç aksini düşünmemeye çalıştım .Embriyo transferi sonrası siz de kaygılı hissettiniz mi? Bu normal mi ?
Sürekli ‘acaba stres yapıyorum, kötü mü olur’ diye endişelendim.
Benim gibi süreçte çok kaygılanıp yine de güzel haber alan var mı?
Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Oldu mu pekiEvet çok kaygılı ve stresliydim , daha önceki olumsuz denelemelerden dolayı da olabilir bu ama hep içimde bir korku vardı. Sadece olacağına uoğunlaştım hiç aksini düşünmemeye çalıştım .
Merhabalar,Herkese merhabalar , ben de tüp bebek sürecimde çoğu zaman sizlerin yazmış olduğu deneyimler sayesinde kendime yön verdim ve birgün pozitif sonucu yakalarsam size kendi süreçimden bahsedecektim … veeeee işte o gün geldi kızlar
Biz 4 yıldır çocuk yapmaya çalışıyoruz bunun ilk 2 yılı doğal ve aşılama yöntemiyle geçti son 2 yılımız da tüp bebek süreciyle . Ben de polikistikover olduğu için bir türlü sağlıklı yumurtam oluşmuyordu o yüzden tüp bebek sürecine başlamaya karar verdik .
İlk denememizde toplam 8 embriyo 5. Güne ulaştı biz genetik testine gönderdik hepsini ve sonunda hiç embriyo dönmedi yani süreç daha başında bitmiş oldu .
2. Denemeye başladık hemen arkasından toplam 7 embriyo 5. Güne ulaştı ve bu sefer genetiğe göndermedik . 5. Gün doktorumun orta kalite dediği 2 embriyo transfer edildi. Ben transfer sonrası hemen WC gittim aradan yarım saat sonra da kalkıp eve geldik 1 gün evde dinlendim sonrasında hiçbir şey olmamış gibi günlük hayatıma devam ettim . Ve sonuç olumsuz oldu .
3. Denemeye başladık hiç ara vermeden yine 5. Gün daha iyi kalite 2 embriyo transfer edildi . Bu sefer bi tık daha bilinçli davranarak hemen WC ye gitmedim yarım saat sonra kalktım WC ye girdim yaklaşık 2 saat sonra da hastaneden çıkıp eve geldik. Bu süreçte 3 gün sürekli yatmaya çalıştım 4. Gün günlük hayatıma daha yavaş tempoda devam ettim . Sadece 3 gün sağlıklı beslendim sonrasında çok dikkat etmeden sağlıklı beslendim ve doktorumun 12. Gün demesine rağmen ben 10.gün test yaptırdım negatif oldu . 12. Gün ise düşük yaptığımı farkettim iç çamaşırıma kanla karışık et parçası düştü.
Ve 1 yıl sonra son 4. demememiz .. Bunda tamamen annelerimizin büyüklerimizin ve tecrübeli olanları dinleyerek hareket ettim . Yine 5. Gün embriyosu iyi kalitede çift embriyo transfer edildi 4 Nisan 2025 de . Transfer sonrası altıma hasta bezi bağladım ve yataktan 2 saat boyunca hiç kalkmadım ayaklarımı biraz yukarı kaldırdım , hatta yatağa kaçırdğım bile oldu. O 2 saat boyunca Meryem süresi , ayetel kürsi dinledim ve okudum . Sonra hastaneden çıkıp eve geldik ve 5 gün boyunca yataktan WC ve yemek haricinde hiç kalkmadım . Her gün sabah kabak içi badem ceviz avakado süt den oluşan bi atom yapıp içtim . 2 güne bir somon balığı tükettim . Ispanak, kereviz , havuç-elma karışımı , Kırmızı pancar gibi enbriyonun tutunmasına yardımcı olacak gıdalar tükettim. 6. Gün artık yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladım köpeğimi çişe çıkarıp bi 15-20 dk yürüyüşlere başladım . 8. Gün önce pembe sonra kahverengi lekelenmem geldi 8-9. Günler devam etti 10. Gün sabah bitti . Bununla birlikte şiddetli ağrım oldu kasıklarımda . 11. Gün akşamı göğüs uçlarımda değişiklik Farkettim 12. Sabah ise pozitifi gördüm . Ve farklı bir şey daha bu transferde sürekli dualar okudum . Uyurken bile Meryem suresi açıp öyle yatıyordum transfere giderken transfer sonrası yolda yatakta evde arabada heryerde her an dualar okudum . Yani belki de inançla ilgili ama ben hep olacağına inandım hiç aksini düşünmedim ve Allah a şükürler olsun sonunda oldu .
Bu süreçte her gün burda bir belirti bir umut ışığı arıyordum . Acaba ne yaparsam tutunur? . O yüzden yazmak istedim kendi sürecimi . Allahım benim gibi olan herkese isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin , bu süreçte yanında olsun
Güzel düşün , güzel olsun daha çok başındasın yolun şimdiden böyle kendini strese sokup boşyere yorma . Herşey olacağına varıyor zaten ama bu süreçte bile stresten uzak durmak çok önemliKızlar merhaba bende 3 yıllık evliyim 2 aşılama oldu cuma günü tüp bebeğe başladım ganolf 225 vuruluyorum günlük Çarşamba günü kontrolüm var ne yapacağım nasıl davranacağım bilemiyorum adem elması var hiç duydunuzmu
Evet olduOldu mu peki
Çok teşekkür ederim evet çok haklısınız yapmamaya çok dikkat ediyorumGüzel düşün , güzel olsun daha çok başındasın yolun şimdiden böyle kendini strese sokup boşyere yorma . Herşey olacağına varıyor zaten ama bu süreçte bile stresten uzak durmak çok önemli
Bende embriyo transferi sonrası içimi aşırı bir huzur kapladı sürekli gülümsüyordum sanırım aylardır beklediğim şey gerçekleştiği ve artık içimde olduğu için huzura ermiştim. Pazartesi transfer oldum bugün 4. gün 8 mayıs test günüm umarım güzel haberi alırım. Sizde stres yapmamaya çalışın artık yapabileceğiniz en iyi şey bol bol dua etmek ve onun size sımsıkı tutunacağına inanmakEmbriyo transferi sonrası siz de kaygılı hissettiniz mi? Bu normal mi ?
Sürekli ‘acaba stres yapıyorum, kötü mü olur’ diye endişelendim.
Benim gibi süreçte çok kaygılanıp yine de güzel haber alan var mı?
Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
İnşallah bebişin senledirKızlar Merhabalar ben 3 gün embriyosu transferi oldum 25 Nisan'da Bugün transferimin 7 günü ve böyle silik bir çizgi gördüm Sizce pozitif midir bilemiyorum ama çok da umutlanıyorum yani Rabbim hepimize yardım etsin
Merhabalar fonal f dışında igneniz yokmu planda bende amh düşüklüğü var bugün tedavmin 4 günündeyim bende devlet Hastanesi'nde takip oluyorum İstanbul'daÇok bilgim yok burda okuduğum kadarıyla nasıl oluyor napıyor neler yapmam lazım araştırıyorum
Merhabalar fonal f dışında igneniz yokmu planda bende amh düşüklüğü var bugün tedavmin 4 günündeyim bende devlet Hastanesi'nde takip oluyorum İstanbulv
Amh kaç çıktıMerhabalar fonal f dışında igneniz yokmu planda bende amh düşüklüğü var bugün tedavmin 4 günündeyim bende devlet Hastanesi'nde takip oluyorum İstanbul'da
Amh kaç çıktıMerhabalar fonal f dışında igneniz yokmu planda bende amh düşüklüğü var bugün tedavmin 4 günündeyim bende devlet Hastanesi'nde takip oluyorum İstanbul'da
Düşük amh benim. Aralık 2024 de 0.28 di histereskopi oldum Şubat'ta sonra Mart'ta 0.18 çıktı amh şuan en son Mart'ta bakıldı 0.18 stresle de operasyon gecirmeyle de ilgili hemen hızlı düşüş gosterbilen durum tabiAmh kaç çıktı
Bana bir tane daha destek iğne vardı cetrotide 3 gündür onu vuruluyorum benimki de taze transfer olmayacak belli olmdu prolaktinim şimdiden 2binDüşük amh benim. Aralık 2024 de 0.28 di histereskopi oldum Şubat'ta sonra Mart'ta 0.18 çıktı amh şuan en son Mart'ta bakıldı 0.18 stresle de operasyon gecirmeyle de ilgili hemen hızlı düşüş gosterbilen durum tabi
Cetroidete ilaç yumurtalar büyüyor ya onlar catlamasin diye kullanılan bir iğne ama gonal f yumurta büyütme iğnesi bende amh düşük. En hem gonal f hem menapur kullanıyorum şuan tedavimin 4 günü bugün bitti cetrotide daha geçmedi benim doktorBana bir tane daha destek iğne vardı cetrotide 3 gündür onu vuruluyorum benimki de taze transfer olmayacak belli olmdu prolaktinim şimdiden 2bin
Bizim şuan yumurtlalar büyüyor gonal f ve menapur ileBana bir tane daha destek iğne vardı cetrotide 3 gündür onu vuruluyorum benimki de taze transfer olmayacak belli olmdu prolaktinim şimdiden 2bin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?