• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tup bebek transferden sonra abdest

• Konu Sahibi Konu Sahibi OREM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

OREM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2014
227
195
63
35
Arkadaslar ben 41 meryem suresi okuyordum. 31 tane okuduktan sonra transfer islemim gerceklesti.banyo yapmaktan korktugum icin boy abdesti alamadim.simdi meryem suresini okumak icin normal abdest alip okusam olur mu? Acil cevap verirseniz sevinirim

Arkadaslar ben 41 meryem suresi okuyordum. 31 tane okuduktan sonra transfer islemim gerceklesti.banyo yapmaktan korktugum icin boy abdesti alamadim.simdi meryem suresini okumak icin normal abdest alip okusam olur mu? Acil cevap verirseniz sevinirim

canım bu konuyu ben çok araştırdım ve boy abdestialmak gerekmiyormuş
bende transferden sonra 5 gün banyo yapmadım hem namazımı kılıp dualarımı okudum 5. günüe hızlıca banyo yapıp boy abesti aldıım ..

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=602644 burdada benim açtığım bi konu var yazılanlar belki yardımcı olur sana :34:

canım bu konuyu ben çok araştırdım ve boy abdestialmak gerekmiyormuş
bende transferden sonra 5 gün banyo yapmadım hem namazımı kılıp dualarımı okudum 5. günüe hızlıca banyo yapıp boy abesti aldıım ..

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=602644 burdada benim açtığım bi konu var yazılanlar belki yardımcı olur sana :34:

Öncelikle sizin konuyu actiginizi
görmemiştim. Cevabiniz icin tesekkur ederim. Yani namaz da kilabilirim kuran i kerim de okuyabilrim

Öncelikle sizin konuyu actiginizi
görmemiştim. Cevabiniz icin tesekkur ederim. Yani namaz da kilabilirim kuran i kerim de okuyabilrim

evet canım okunabilir ve kılınabilirmiş zaten ordaa arkadaşlar yazmıştı :) bende 5. günü gusül absetimialdım
amao zamana kadar namazda kıldım kuranımıa okudum ALLAH ım kabul eder inşallah namazımıda 5 gün oturarak kıldım :34:

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de arkadaşın dediği gibi düşünüyordum (kendi mantığımla). Son transferden sonra Medine islam unversiteti talebesine sordum, meğerse gerekiyormuş (cinsel ilişkiye giriyormuş). Şimdi 1 haftalık namaz kazam var, çok pişmanım. Gerektiğini bilseydim hiç terettüt etmeden boy abdestimi alırdım. Yazılanlar azerbaycan dilinde, yoksa bura kopyalardım.

Şimdi sen korkmadan gusulunu al. Yaratan Rabbim. Ona ibadet etmenin zararı olmaz. Ayakta banyo yapmanın kanıtlanmış hiç bir bilimsel yan etkisi yok. Biz korkuyoruz, ancak boşuna.

Yine de kopyaladım. Belki faydalı olur.

Emin Hacıyev

Aleykum salam və rahmətullah. Qüslün hökmünü soruşmazdan əvvəl birinci bu əməlin hökmünü soruşmaq lazımdır. Belə ki, bəzi alimlər bunun haram olduğunu deyiblər, bəzi alimlər isə çox ağır şərtlərlə icazə veriblər. Belə ki,1. ən etibarlı həkimlər bunu etməlidir, çünki, Allahdan qorxmayan həkim uğurunu göstərmək üçün qadının ərinin sperasından yox başqa adamın spermasından istifadə edir, təki uşaq olsun və onu tanısınlar ki, bu güclü həkimdir. Sözsüz ki bu da haramdır.2. bunu yalnız zərurətdə etmək olar, belə ki əgər müalicə ilə uşaq olmaq ehtimalı varsa bunu etmək olmaz. O ki qaldı sualınıza, bəli qüsl alır. Çünki, o da cinsi əlaqənin hökmündə sayılır. Düzünü Allah bilir

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de arkadaşın dediği gibi düşünüyordum (kendi mantığımla). Son transferden sonra Medine islam unversiteti talebesine sordum, meğerse gerekiyormuş (cinsel ilişkiye giriyormuş). Şimdi 1 haftalık namaz kazam var, çok pişmanım. Gerektiğini bilseydim hiç terettüt etmeden boy abdestimi alırdım. Yazılanlar azerbaycan dilinde, yoksa bura kopyalardım.

Şimdi sen korkmadan gusulunu al. Yaratan Rabbim. Ona ibadet etmenin zararı olmaz. Ayakta banyo yapmanın kanıtlanmış hiç bir bilimsel yan etkisi yok. Biz korkuyoruz, ancak boşuna.

Teşekkür ederim ama iyice kafam karıştı:((

Kızlar bunu alo feyva ya bir sorun isterseniz işin asli bende namazimi kildim ama 5. Gun banyo yaptim insan ikilemde kaliyor ama neden cinsel ilişki hükmünde olsun ki biz bunu çaresizlik ten yapiyoruz tıp bu sonuçta yorum yapmak bile zor

Kızlar bunu alo feyva ya bir sorun isterseniz işin asli bende namazimi kildim ama 5. Gun banyo yaptim insan ikilemde kaliyor ama neden cinsel ilişki hükmünde olsun ki biz bunu çaresizlik ten yapiyoruz tıp bu sonuçta yorum yapmak bile zor

Son karar her kesin kendine ait. Ben bildiğim kadarını paylaştım. Bu soruyu medine talebesi cevapladı, yani sıradan her hangi biri değil, islamı kaynağından öğrenen birisi. Ve bu ne benim ne de cevap verenin kendi görüşü değil.

Başkasının spermini kullanmak kadın için zina hükmündese, bunun da cinsel ilişki hükmünde olması gayet normal geldi bana.

merhaba canım bende bu konuyu çok merak etmiştim gusül alınamadığı durumlarda teyemmüm abdesti almak gerekiyomuş sonuçta tedavilerde doktor alt bölgemizi görüyo ve abdestimiz bozuluyo gusül abdesti alınamadığı durumlarda teyemmüm abdesti almakta yetermiş evde ellerini duvara sürerekte alınabilirmiş illa toprak olması şart değilmiş..

Son karar her kesin kendine ait. Ben bildiğim kadarını paylaştım. Bu soruyu medine talebesi cevapladı, yani sıradan her hangi biri değil, islamı kaynağından öğrenen birisi. Ve bu ne benim ne de cevap verenin kendi görüşü değil.

Başkasının spermini kullanmak kadın için zina hükmündese, bunun da cinsel ilişki hükmünde olması gayet normal geldi bana.

iyide arkadaşım sen başkasının spermini mi kullandın ki? bu zaten dinimizce caiz değil haram bunu sormamıza bile gerek yok ama transferden sonra o zaman yemek yememiz su içmemiz de haram cenabet oluyoruz transferden sonra e doktorlarda en az 2 gün duş yasak diyor ne yapalım fetva hattına sormak kötü birşey mi ki? en azından arkadaşın aklında soru işareti kalmaz

merhaba canım bende bu konuyu çok merak etmiştim gusül alınamadığı durumlarda teyemmüm abdesti almak gerekiyomuş sonuçta tedavilerde doktor alt bölgemizi görüyo ve abdestimiz bozuluyo gusül abdesti alınamadığı durumlarda teyemmüm abdesti almakta yetermiş evde ellerini duvara sürerekte alınabilirmiş illa toprak olması şart değilmiş..

Bak bu süpermiş teyemmüm eğer bunun için yeteli ise çok rahatlatıcı olur

Arkadaslar bende fetva ya sordum.olmaz abdest almak şart mis

iyide arkadaşım sen başkasının spermini mi kullandın ki? bu zaten dinimizce caiz değil haram bunu sormamıza bile gerek yok ama transferden sonra o zaman yemek yememiz su içmemiz de haram cenabet oluyoruz transferden sonra e doktorlarda en az 2 gün duş yasak diyor ne yapalım fetva hattına sormak kötü birşey mi ki? en azından arkadaşın aklında soru işareti kalmaz

Cenabetliye yemek yemek su içmek haram olmaz. Ancak fetva hattına sormak bu durumda en iyisi ve en sağlıklısı. Böyle bir uygulama varsa burdan sormak yerine ora soruımalı. Böyle bir uygulamanın varlığını ilk kez senden duydum. İyiymiş.

Eğer dr.duş almak yasak diyorsa o zaman teyemmüm almak olur. Ancak bana her zaman duş ala bilirsin dendi. Yani teyemmüm bana uymaz. Duvardan teyemmüm alına bildiği de doğru. Ancak duvar taştan ve ya topraktansa ve de üzerinde boya yoksa. Zaten gerekli olduğunu bilseydim hiç tereddüt etmeden yıkanırdım, bu durumda yıkanmaktan korkan biri de değilim. Aptal kafam. Teyemmümün sorulmasını da tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Merhaba baya eski bir konu ama bende yorum yapmak istedim gusul gerekiyor ben transferimden beş gun sonra banyo yaptim namazlarimi oturaktan kiliyordum ama son üç gündur kilamiyorum kanamam var annem namaz kilinmaz kuran okunmaz diyor bugun banyo yapmak istedim annem izin vermedi tehlikeliymiş kendimi bu şekilde çok kotu hissediyorum manevi yonden şuan kuran okumaya çok ihtiyacim var kendimi ot gibi hissediyorum

Bende abdest alınması gerektiğini biliyorum, geçen seferki transferimde 5 gün banyo yapmamıştım. Bu sefer 2. günden sonra çok ılık, hatta üşüyerek hemen banyo yaptım. Bu seferde hiç umudum yok ama belki dualarım kabul olur diyerek Allaha sığındım.
Tedaviden önce namaza başlamıştım, birde Meryem suresini okuyorum sık sık. Umudum yok ama Rabbimin mucizeleri dolu, belki bizede nasip olur mucize haberi vermek..

Back
X