tüp bebek tutmadıı atlatamıyorum

poncikkkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
140
50
98
ılk tüp bebk denemem gcen mayıs ayından beri sıra geldi ertelendı derken oldu bitti ve tutmadı hemen de ılkte tutmaya bılır elbet ama cokta tutan ınsan var oğrenelı bı hafta oldu sankı enkaz gıbıyım diğer deneme 3ay sonra dedı doktor okadar tahlıl muayaneler beklemeler maddiyat hic düşünemiyorum bile suan resmen hissediyordum onu ıcımde sonuca ınanmadım bile sizlerle dertlesşmek istedim

ne var tutmadıysa senın sağlığın yerinde ya ona bak sen bende iki kez yaptırdım ikincesinde çok ağladım çok dua ettim tutsun diye tuttu ama tüpte tuttu yani dış gebelik oldu.ölümden döndüm iç kanama geçirdim .tüpümün biri alındı sezeryan ameliyatı oldum .Şuna karar verdim hiç birşey benim canımdan önemli değil benim canım sağolsun. bebekte olmasın napayım, ben hasta olduktan çektikten sonra neye yarar. sende öyle düşün çok şükür sağlığım yerinde de ilerde bir daha denersin nolacak dünyanın sonu değil ya.benim şuan imkanımda var yaptırsam yaptırada bilirim ama iğneler ilaçlar ameliyatlar bünyem nükleer atık gibi takatım yok, birdaha düşünmüyorum tüp bebeği nasipte varsa zaten olur diyorum sende öyle yap önce üzülmeyi bırak kendi canının ne kadar kıymetli oldugunu düşün gerisi gelecektir Allah kolaylık versin canım

Yorum icin sagol merak etme benimde durumum super değil cikolata kistlerim patladi acil ameliyata alindim ic kanama geçirdim unite kan verdiler ve ikinci ameliyata alinacaktim sukur durdu ve doktorun dedigi hayatimda boyle kotu ameliyata girmedim icin berbat haldeydi dedi ve tek sansin tup bebek normal yolla olmaz dedi ve bu kistler tekrar liyor Allah yardımcımız olsun hepimizin

Cok cok gecmiş olsun ınş bu gunlerı atlatacaksın ve bebegın ile ilgili mücadelene devam edeceksın.
Sızın sorununuzun neydı tam olarak ve nerede yaptırdınız tup bebegı

Izmir tepecik ege dogum evi cikolata kistleri vardı baska bir sikinti yok doktor bu kistle kalanlarda cok diyor ama 5sene olacak hic korunmadik olmadi zaten kistlerde patladi ik tane 8cm 8cm vardi ve ufak ufak doktor ameliyattan sonra normal olmaz dedi tüp bebek dedi rahimi bagirsaga ordan yumurtaliklara hepsi birbirine yapışıktı dedi sagolsun iyi dileklerin icin

seni çok iyi anlıyorum.
ben de yaşadım aynı şeyleri.nisan ayında başladı benim tüp bebek tedavim.5 yumurta vardı 1 tanesi bölündü diğerlerinde bölünme olmadı onu da trasfer ettiler ama ne kalitesinden bahsedildi srdum cevap alamadım.sonuç tabi negatif oldu şimdi adet de olamadım bu sefer kimyasal olabilir bekleyelim dediler adet olduktan sonra da laparoskopi ile bir daha bakılacak bu arada 3cm lik çikolata kistim de çıktı.Umutlanıyorsun iter istemez o kadar tedavi acı çekiliyor aklından çıkmaması mümkün değil ama atlatamamam sorunu bende de devam ediyor ağlayamyorum da eşimi daha da fazla üzmek istememiğim için boğazımda takılıp kalıyo işte bende de durumlar böyle...
moral olacağıma iyice mi bozdum bilemiyorum ki alah sabır versin bize...

2 aşılama ve 8 tüp bebek denemesi sonucu kavuştum kızıma 3 aylık şimdi çok bekledim çok sabrettim çok dua ettim rabbim sonunda nasip etti insan negatif alınca çok üzülüyor ama zaman geçtikçe acisida hafifliyor kendini yiyip bitirme sakın vakti zamanı değilmiş de rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

poncikkk
ben gecen kış tup bebek yaptırmıştım. tutmadı. tekrar 2.tupe yonelicem. ilkinde tutmadıgında cok agladım maddi manevi olarak çöktük. kimseye bunu söylememiştik. acımızı içimize gömdük eşimle. şimdi tekrar yapcaz die umutluyum ve mutluyum. doktor bile şaşırdı nie tutmadıgını anlamadı hatta dedi ki tutmasını bekledigimiz hastalardan biriydin. cok şaşırdık diyor. biz uzun protokol tedavi gormustuk. uzun derken 1 yıl surdu.
sımdı o kadar surmez yumurtalıklar toplandıgı ıcın. hazır dondurulmuslardan kkullanıcaz. embriyon varsa daha kolay tedavı ve daha az maliyetli oluyor.

Bende uzun protokol oldum toparlamaktayım sukur benim zaten 3yumurta toplandi 2si dollendi 1i dolendi onuda koydular digeride bölünseydi hic suphe donduracaktim ama malesef

tutmaya bilir allahın takdiri. keşke herşey tutmasıyla bitseydi. benimde ilk denemem tutmadı yıkıldım. ikinci denemem tutdu dünyalar benim oldu. 7. haftada bebeğimin gelişimi durdu ve kürtaj oldum. hep kendime sordum tutmasa bu kadar üzülürmüydüm. herşeyde bir hayır vardır. kendini yıpratarak birşey eline geçmez. kaybetmek daha zor. o yüzden hayırlısı ise olsun değilse hiç olmasın diye dua et. ben 3. denemeye başlayacağım pes etmedim ama tutunsa sevinemem artık taki kucağıma alana kadar. rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Bizler elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ama sonuçta nasip kısmet.
5 denemenin 3ü düşük 2si negatif sonuçlandı bizimde.
İnsan çok üzülüyor ama bir sonra ki için de umut etmeye devam ediyor.
Bu duygularla 6. Tedaviye başladım, dondurulmuş embriyolarla, önümüzde ki hafta transferim var.
Psikolojiniz ve maddi durumunuz el verdiği sürece doktorunuz da destekliyorsa denemeye devam edin, ben öyle yapacağım. Belki bir gün olur... Hepimiz için, inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…