tüp bebek ve aspirin

ADAM

ÇILGINIM VE DE DUYGUSALL
Kayıtlı Üye
14 Mart 2009
1.191
4
116
46
Bursa
arkadaşlar benim aspirin kullanmam sakıncalı..alerji doktoruum kullanma demişti...
birinci tüp bebekte düşük oldu ve ben bu sefer acaba kullansam mı kullanmasam mı tedirginim....
çünkü bildiğim kadarıyla bebeğin rahimde beslenmesini sağlıyor kan akışının artmasıyla...
siz kullandınız mı?tüp bebekte kullanmayan var mı?bebe aspirini mi kullandınız yoksa coraspin mi?laelaelaelaelae

sevgili adam merhaba
tedavin hayırlı olsun
ben de tedavimde aspirin kullandım bebe aspirini kullandım
şimdi hamileyim
inşallah seninde tedavin güzel geçer ve hamile kalırsın

sevgili adam merhaba
tedavin hayırlı olsun
ben de tedavimde aspirin kullandım bebe aspirini kullandım
şimdi hamileyim
inşallah seninde tedavin güzel geçer ve hamile kalırsın

sağol canım...allah hayırlı etsin...opuyorumnanaktan

merhaba adam.tedavin hayırlı olsun canım rabbim gönlündekini versin inşallah.canım bu konuyu dr.sor bence önemli bir durum.alerjin varsa sana farklı asprini karşılayacak bir ilaç veya iğne verebilirler....bende corasprin kullanıyorum.ama diğer hamileliğimde içerde kanama gözüküyordu dr.bıraktırmıştı,o kadar hassas işte.

bebe aspirini kullanmamı söylemişti hamileyken kanamam başlayınca kendim kestim sonra dr söyledim iyi yapmışsın dedi

kanı sulandırdığı için her dr vermiyor

kendi alerji doktorumu aradım senin özel durumun var ama tedbirli olarak kullanabilirsin dedi.
ben yarın aspirini tıp fakültesinde gözlem altında kullanacağım...bir çeşit test yani...2 gün gidip geleceğim...bakalım alerji yapmazsa ben de bu tü bebekte kan sulandırıcı olarak kullanmak istiyorum...
ha şu da var...sanırım bu iki ucu ....değnek....
yani alsan bi türlü almasan bi türlü....
bazen de sanırım kanamaya sebep oluyor....
e geçen sefer almadım tuttu düştü....bu sefer de içimde acaba kan akışı zayıftı beslenemedi mi acaba ....düşünceleri...:kedi:

Canım banada kan sulandırıcı göbekten iğne vermıstı tup bebek merkezı,tutsa ıdı hamılelıgım boyunca kullanacakmısım onu,rapor cıkaracaktım ama turmadı bebısım.Kardesımde yenı dogum yaptı ılk ayalr onada bebe aspırını verdı doktor.Ama sora kestı.Kanama yaptı onda.Bazı kısıler kullanmıyor kan akısına gore bırde pıhtılaşmasına gore canım korkama bıse olmaz ondan yınede doktr.sor.Gecmıs olsun.:a015:

ya arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum ve bana aspirinden hic bahzetmediler.. ama bir iki yerde okumustum iyi geliyor diye..nezaman basliyorsunuz icmeye ve hangi asprin kullaniyorsunuz?

ben pıhtılaşma testlerini de yaptırmıştım doktor her şey normal demiştiii

talya 100 mg lık veriyolar ama hangisi veriliyor bilmiyom

ya arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum ve bana aspirinden hic bahzetmediler.. ama bir iki yerde okumustum iyi geliyor diye..nezaman basliyorsunuz icmeye ve hangi asprin kullaniyorsunuz?

Canım ona doktorun karar verır,ezbere ılac kullanma bence sen bılırsın ama..a.s

bence de....
herkes aspirin kullanacak diye bişi yokk
kimi kullanır kimi kullanmaz....
doktor daha iyi bilir....

canım ben hiç kullanmadım ve hamile kaldım ilk defa duyuyorum aspirin kullanıldığınıda canım doktorun gerek görürse kullanırsın hem alerjin varmış söylersin hadi güzel haberlerini bekliyoruz

Canım merhaba,ben AdaEge badem..hatırladın mı ?opuyorumnanaktan

Geçen sene dr bana transferden hemen sonra günde bir kez coraspin başlatmıştı..Ancak kanama olunca kestirdi..

Bu sene başka bir merkezde dr tedaviye başlamadan 1 ay evvelinden günde bir kez coraspine başlatttı..Şu an hamileyim ve coraspine devam ediyorum..Ancak bu kez Allaha şükür en ufak bir kanama ya da lekelenme olmadı..Kendi kendime nazar değdirmeyeyim..

En basit ilaçların vitaminlerin bile yan etkileri olduğu unutulmamalı.Bu yüzden doktor önerisi olmadan bence bu ilaçlar kullanılmamalı.

canım ben hiç kullanmadım ve hamile kaldım ilk defa duyuyorum aspirin kullanıldığınıda canım doktorun gerek görürse kullanırsın hem alerjin varmış söylersin hadi güzel haberlerini bekliyoruz

sağol canım....kaydirigubbakcemile5
allah sana da hayırlı evlat nasip etsinopuyorumnanaktan

canım çokkk sevindim....
nihayet isteğin oldukaydirigubbakcemile5
dilerim sorunsuz bir hamilelik geçirirsin
eşini ve seni candan kutlarım....:lepi:

En basit ilaçların vitaminlerin bile yan etkileri olduğu unutulmamalı.Bu yüzden doktor önerisi olmadan bence bu ilaçlar kullanılmamalı.

haklısın canımmma.s
hele benim gibi iki kere alerji yüzünden ölümden dönen bir kişi daha dikkatli olmalı....:umursamaz:

canım tedavin hayırlı olsun. bir çok doktor tedavi başlangıcında aspirin başlıyor. ben zaten kendi hastalığımdan dolayı ömür boyu kullanmak zorundayım. ben bide kan sulandırıcı iğne yapıyorum 10. haftada şiddetli kanama geçirdim doktorum asp.kesti 14.haftada tekrar başladık.aspirinin bilinen bir zararı yok ama tüp bebekte implatasyonu yani yerleşmeyi kolaylaştırdığı için veriliyor.. ama yinede buna doktorun karar verir...ciddi bir allerjin varsa zaten kullanamazsın. onun yerine gerekirse kan sulandırıcı iğne verilir.umarım bu sefer hayırlı pozitif sonuçlar alırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…