Tüp bebek ve Yalnizlik

Ben 43 yasimdayim ve anne olmaya çalışıyorum, hala umudum var ve 30 yasimda olsam dgal akışına bırakırdım önemli bir sorunum yoksa
İnşaallah siz de en kısa zamanda güzel haberler alırsınız. Umudumuzu kaybetmememiz lazım. Sebepsiz infertilite deniliyor bize. 23 yaşında evlendim 2 yıl sonunda kendiliğinden olmuştu ama düşük yaşadım. Sonra olmayınca tedaviye başladık 4 başarısız aşılama. 5.si kimyasal gebelik. Son 2,5 yıldır hastaneye gitmiyoruz ama olmuyor. Geç kalmadan yine tedaviye başlamak istiyorum ama pandemide nasıl olur bilemiyorum. Bir de başka şehre taşındık. Buradaki hastane doktor hakkında hiç bilgim yok.

İnşaallah siz de en kısa zamanda güzel haberler alırsınız. Umudumuzu kaybetmememiz lazım. Sebepsiz infertilite deniliyor bize. 23 yaşında evlendim 2 yıl sonunda kendiliğinden olmuştu ama düşük yaşadım. Sonra olmayınca tedaviye başladık 4 başarısız aşılama. 5.si kimyasal gebelik. Son 2,5 yıldır hastaneye gitmiyoruz ama olmuyor. Geç kalmadan yine tedaviye başlamak istiyorum ama pandemide nasıl olur bilemiyorum. Bir de başka şehre taşındık. Buradaki hastane doktor hakkında hiç bilgim yok.

Benimde 33 yasinda bir arkadaşım yiarca denedi ama şimdi 33 yasinda dogum yapmak üzere, doktoru kurumu iyi araştırın zaman kaybı yaşamayın. Bence aşılama yerine tuo bebek deneyin sizin yanınızda basari şansı çok yüksek

Benimde 33 yasinda bir arkadaşım yiarca denedi ama şimdi 33 yasinda dogum yapmak üzere, doktoru kurumu iyi araştırın zaman kaybı yaşamayın. Bence aşılama yerine tuo bebek deneyin sizin yanınızda basari şansı çok yüksek
Evet, tüp bebek tedavisi hiç denemedik. Maliyetli de aşılamaya göre.Bakalım sonraki ay düşünüyorum, araştırmaya çalışıyorum.

Biraz da şans galiba. Nasibimizde varsa tüp bebek yöntemiyle veya doğal yolla da bebeklerimize kavuşuruz. Allah bol bol sabır ve güç versin İnşaallah.

Ne güzel aah bağışlasın, yaşım genç olsa bende akışına bırakırım ..
Sağolun hergün dualarım sizinle yinede temiz bir psikoloji size daha iyi gelir sizi anlamadığımı düşünmeyin sakın allah gönlünüze göre versin inşallah 🙏

Merhaba hanımlar hepimizin kadınlar günü kutlu olsun öncelikle🌷🌷🌷
Tüp bebek 3. Transfer için hazırlık aşamasındayım yumurtalarim toplandı Nisan ortası gibi transfer olması bekleniyor şuan rahim dinlendirme ve geçici menepozdayim.Ayni zamanda panik atak ve anksiyete ile mücadele ediyorum.Kendimi çok yalnız hissediyorum. Cocuk sahibi olamayan kadınlar dışında kimsenin beni anlayacağını artık düşünmüyorum.Kendimi çok yalnız hissediyorum.Cevremdeki insanlarla konuştuğumda daha da kötü hissediyorum.İnsanlarin verdikleri cevaplara tahamül edemiyorum.Cevaplar hep şu şekilde sen çok kafana takıyorsun işte bir tanıdığım vardı kafasından attığı ay hamile kaldı.Cocuk olmaması dünyanın sonu değil.Evlatlik alırsın çok istiyorsan.Bilmem şu doktara bi gitsene bilmem kim ona gitti hamile kaldı gibi bi sürü cevap.Ben çocuk sahibi olmamanın dünyanın sonu olmadığını bilmiyormuyum ya da kafama takmadan denedigim bir sürü ay olmadi mi evlatlık almak senin ağzından çıktığı kadar basitmi kimse anlamıyor buraya geldim aynı durumda olan kadınlarla dertleşmek için.Biz birbirimize destek olalım.Biz böyle uğraşırken insanlar hamile kalıyor doğuruyor bebekleri büyüyor artık hamile görmek hamile haberi almak bile beni çok etkiliyor.Benim gibi kendini yalnız hisseden kim varsa bana yazsın lütfen birbirimizi motive edelim cesaretlendirelim mutlu sonla biterse bebeklerimizi beraber büyütelim.Cünku hiç bir zaman bu sorunu yaşamayan insanlar bizi anlamayacak Tüm tüp bebek sürecinde olan o kadar iğneye ilaca katlanan güçlü kadınlarin kadınlar günü kutlu olsun tekrar🌷🌷🌷
Tüp bebek 3. Transfer için hazırlık aşamasındayım yumurtalarim toplandı Nisan ortası gibi transfer olması bekleniyor şuan rahim dinlendirme ve geçici menepozdayim.Ayni zamanda panik atak ve anksiyete ile mücadele ediyorum.Kendimi çok yalnız hissediyorum. Cocuk sahibi olamayan kadınlar dışında kimsenin beni anlayacağını artık düşünmüyorum.Kendimi çok yalnız hissediyorum.Cevremdeki insanlarla konuştuğumda daha da kötü hissediyorum.İnsanlarin verdikleri cevaplara tahamül edemiyorum.Cevaplar hep şu şekilde sen çok kafana takıyorsun işte bir tanıdığım vardı kafasından attığı ay hamile kaldı.Cocuk olmaması dünyanın sonu değil.Evlatlik alırsın çok istiyorsan.Bilmem şu doktara bi gitsene bilmem kim ona gitti hamile kaldı gibi bi sürü cevap.Ben çocuk sahibi olmamanın dünyanın sonu olmadığını bilmiyormuyum ya da kafama takmadan denedigim bir sürü ay olmadi mi evlatlık almak senin ağzından çıktığı kadar basitmi kimse anlamıyor buraya geldim aynı durumda olan kadınlarla dertleşmek için.Biz birbirimize destek olalım.Biz böyle uğraşırken insanlar hamile kalıyor doğuruyor bebekleri büyüyor artık hamile görmek hamile haberi almak bile beni çok etkiliyor.Benim gibi kendini yalnız hisseden kim varsa bana yazsın lütfen birbirimizi motive edelim cesaretlendirelim mutlu sonla biterse bebeklerimizi beraber büyütelim.Cünku hiç bir zaman bu sorunu yaşamayan insanlar bizi anlamayacak Tüm tüp bebek sürecinde olan o kadar iğneye ilaca katlanan güçlü kadınlarin kadınlar günü kutlu olsun tekrar🌷🌷🌷
Merhaba sizi o kadar iyi anlıyorumki. 2 yıldır deniyoruz. Başlarda denediğimizi kimseye söylemedim, ama çevreden inanılmaz bir psikolojik baskı oldu, çocuk ne zaman yapcaksınız, kilo almışsın bebek mi var yoksalar... bıkmıştım. Tüp bebek tedavi sürecine başladık ve hiç kimseye söylemedik. Söylesem herkes atakta, yumurta toplandı mı, kaç yumurta çıktı, kaç embriyo, transfer ne zaman, tuttu mu tutmadı mı psikolojik baskısı hissedecektim. İlk denemede gebe kaldım çok mutluydum. Kalp atışını duyup aileme bu mutlu haberi verecektim ki kalp atışını duymaya gittiğimizde düşük yaptığımı öğrendim. Ağlayarak aileme haber verdim. O şekilde öğrendiler sürecimi. Zaten normalde de stresli bir yapım vardır, tüp bebek ve covid19 dan kaçış mücadelesi inanılmaz bir anksiyete ve panik atağa sebep oldu bende. 2.denemede tutunmadılar. Tekrar yumurta toplattık (sürecin benim için en kabus kısmı opu ve transfer sonrası beklemenin son 5 günü) opuyu sevmiyorum çünkü iğne fobim var. Neyse opu esnasında panik atak geçirdim. Sonuç az miktarda embriyo döllendi ve donduruldu. Ve ben psikiyatrist desteği almaya başladım. Herşey çok iyiydi. Hafif doz ilaç kullandım, stresimden adeta arındım. Transfer için ilacı bıraktım, etkisi devam ettiği için herşey iyiydi, sonra bir anda anksiyetem geri geldi. Terapiye başladık ve transfere o şekilde girdim. Kendimi tanıyamadım adeta aşırı rahattım, transfer öncesi ve sonrası... 16 martta transfer oldum. Dün gece panik atak krizi geçirdim yine. Kriz geçirince bebekler tutunduysa ve bu kriz onlara zarar verdiyse diye kendi kendimi yedim durdum. Psikiyatristimin şu sözlerini tekrarladım. Anksiyete gebe kalmaya engel değil, öyle olsaydı tecavüze uğrayan kadınlar gebe kalmazdı, savaşın ortasında tepelerinden bombalar geçen kadınlar gebe kalmazdı. Haklı. Dediğiniz gibi hamile haberi aldıkça insanların e hadi sizden de bekliyoruz artık demelerinden bıktım. Benim çocuk yapmamın insanlara ne gibi faydası olacaksa... niye böyle bir beklenti içindelerse...
sonuç olarak, tek dertli sen değilsin, ben de kendimi çok yalnız hissediyorum, tüp bebek sürecini yaşamadan, ilk denemede doğal yolla gebe kalan kadınların bu süreci anlayabileceklerine inancım sıfır. Gerçekten yaşayan bilir...
Allah bebek isteyen, annelik ve babalık duygusu olan, iyi niyetli, merhametli hiç bir çiftin kucağını boş bırakmasın. 🙏🏼

(Dünkü panik atak anksiyete krizim geçtiği için olumlu düşüncelerime geri döndüm. Gel beraber evrene pozitif enerji gönderelim☺️)

Canımmm duygularıma resmen tercüman olmuşsun harfi harfine katılıyorum evlendik korunmadik ve birsure sonra çocuğumuz olmadığı için doktora gittim doktorum yasima göre yumurta rezervinin az olduğunu ama kendiliğinden hamile kalabileceğimi söyledi ama olmuyordu klomen ve catlatma ignesi kullandım ben sanıyorum ki kullandığım ilk ay hamile kalcam ama yine olmadı evlendikten 2 sene sonra başlasak dedik sonra eşim kanser çıktı onun tedavisi ile uğraştık kemoterapi aldı 1 yıl yasak dendi ve 1 yıl sonunda ben aşılama kararı verdim doktorum tamam hersey yolunda hafi yapalım ama esin bir spermiyogram versin dedi ve eşimin 56 milyon olan spermi 32 bine düşmüş bunu görünce apar topar tüp bebeğe geçiş yaptık şuan ne kendimi hazır hissediyorum evleneli 3 sene oldu insanlara o kadar kolay geliyo ki bu şeyler anlatamam benle evlenenler benden sonra evlenenler hepsi hamile hatta üstüme kaçıncı her hamilelik haberinde o kadar çok yıkılıyorum ki Allahim diyorum valla zoruma giden onlara vermen değil ama yoruldum diyorum kanser oldu eşim bir sefer gık demedi ama tek isteği evlat onu da veremiyorum biliyorum uzun yazdım döküldükçe döküldü etrafımızda kimse bizi anlamıyor ki bizi bizden başka anlayan yok

Ben senelerce eltilerimin yanında ezildim büküldüm her dedikleri battı bilerek mi öyle yaptılar farketmeden mi inanın hiç bilmiyorum. Ben ortanca gelinim yani 2 küçük gelin daha var benden, onların çocuğu var, her misafirlktr her bayramda aman sen mutfakta çayda dur bi çocuklara bakıp gelelim. Ay canım siz daha oturun bizim oğlanın okulu var aman erken kalkalım sen bulaşıkları koyar çıkarsın, annemin ilaçlar bitmiş malum ödevler var sağlık ocağından sen yazdırırsın. Yani ben o kadarrr o kada iyi anlıyorum ki. Kendi annemin her negatif tüp bebekte ağlamasından da yorulmuştum. Ağıt yaka yaka ağlıyo ya neden ya napayım napayım nasip değilse anne diye dilimde tüy bitti. Çok zor bi süreçte Bursa'ya bahçeci geldi denildi, son kez deneyelim diye yola çıktık gerçekten şükür ki tuttu ama sorun şimdi unuturmusunuz o günleri ASLA. Unutmadan devam edip gerçekten istiyorsanız tedaviye etmek gerek. Olmazsa da nasip dicez gerçekten böyle

Ben senelerce eltilerimin yanında ezildim büküldüm her dedikleri battı bilerek mi öyle yaptılar farketmeden mi inanın hiç bilmiyorum. Ben ortanca gelinim yani 2 küçük gelin daha var benden, onların çocuğu var, her misafirlktr her bayramda aman sen mutfakta çayda dur bi çocuklara bakıp gelelim. Ay canım siz daha oturun bizim oğlanın okulu var aman erken kalkalım sen bulaşıkları koyar çıkarsın, annemin ilaçlar bitmiş malum ödevler var sağlık ocağından sen yazdırırsın. Yani ben o kadarrr o kada iyi anlıyorum ki. Kendi annemin her negatif tüp bebekte ağlamasından da yorulmuştum. Ağıt yaka yaka ağlıyo ya neden ya napayım napayım nasip değilse anne diye dilimde tüy bitti. Çok zor bi süreçte Bursa'ya bahçeci geldi denildi, son kez deneyelim diye yola çıktık gerçekten şükür ki tuttu ama sorun şimdi unuturmusunuz o günleri ASLA. Unutmadan devam edip gerçekten istiyorsanız tedaviye etmek gerek. Olmazsa da nasip dicez gerçekten böyle

Merhaba arkadaşım yalnız değilsin senin gibi yüzlercesi var burda ben de onlardan biriyim iki tedavimde sonuca gidemedik biri toplanmadan çatladı diğerinde toplanan yumurta tam olgunlasmamis dendi ikisinde de dünyam.basima yıkıldı okadr yol git gel hormon al sonuç gözyaşı bunların üstüne cevremde duyduğum hamilelik haberleri arkadaşların yanimda çocuklarını bebeklerini vıcık vıcık sevmeleri yüreğime hançer gibi saplaniyor onlar çocuklarını seviyor bende uzaktan öylece onlara bakıyorum dün bi arkadaş 3.ye hamile üstelik sadece bi kere korunmamışlar haYret ediyorum.bu yetmezmiş gibi ne zaman dışarı çıksam illa hamile bi.kadin görüyorum.esime ayrı üzülüyorum kendime ayrı üzülüyorum bizim sınavımız buymuş diorum elden ne gelir biz elimizden geleni yapıyoruz yapıcaz da takdir Yaradan mevlânın..

Back
X