Tüp bebek yaptıracağım ama huzursuzum lütven yardımcı olurmusunuz

Tam sormadım Mardin'de yaşıyorum buralarda kimse hakkını savunmuyor savunamiyor kaynanam 8 aylık hamileyken doktor yanlış ilaç vermesiyle bebeğin kalbi Durmuş şikayet edecekmiş ama doktor yalvarmis vazgecmisler geri o kadar şey duyuyorum tüp bebek ayıp yasak birşey yapiyormussun gibi davranıyorlar o yüzden kimseye söylemeyi düşünmüyorum canım bende yapicam RABBİM bilir ne olacağını
Anladım. Bence dediğiniz şey yanlış anlaşılmadır. Yani artık büyük güvenlik önlemleri alınıyor. Sizde işiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın kimseye söylemek zorunda değilsiniz🥰

Olmaz mı en çok böyle şeyler motive ediyor 🥰 maşallah sonu çok güzel bitmiş ve devamında bi yavru daha nasip olmuş hemde kazaren. Başlangıçta söylense insan inanmaz 😊 kaç yaşında bu sürece girdiniz merak ettim. Bende Şişli memoryılda başlıcam. Genelde 6 folikül gözüküyor. Ne kadarı cevap verir bilmiyorum tabi. Bende bi kere klomen denedim 3 yumurta büyümüştü ve o zaman klomen le bile 3 büyüdüyse iğneyle hayli hayli büyür diye kendimi motive ediyordum ama ne kadar mantıklı bi yaklaşım bilmiyorum 🤷‍♀️ normalde bu ay başlayacaktım ama doktorum yumurta boyutları bir birinden farklı sana bi yapıştırmalı bant vericez diğer adetime bi hafta kala tak ve önümüzdeki adetle başlayalım dedi. Bakalım bekliyorum. Birde faydasını gördüğünüz bi vitamin yada takviye var mı
33 yaşında başladım tedaviye.
Ben birçok şey kullandım özellikle arı ürünleri ama doktora danışmadan kullanmanızı tavsiye etmem.

33 yaşında başladım tedaviye.
Ben birçok şey kullandım özellikle arı ürünleri ama doktora danışmadan kullanmanızı tavsiye etmem.
Bende şuan beeon markasının arısütü bal polen tabletini, d3k2 ve doktorumun önerisi olan solgar quenzim q kullanıyorum ama insan ne kadar kullansa da daha fazla kullanması gerekiyor gibi hissediyor 🤷‍♀️

Bende size moral olmak için yazdım. Umarım işe yarar 🥰

En baştan başlayayım. Biraz geç evlendim ve dolayısıyla hemen çocuk istemeye başladım. Birkaç ay denedikten sonra kadın doğuma gittim. Klomen + çatlatma iğnesi ile tam 6 ay uğraştım olmadı maalesef.
Sonrasinda doktorum amh testi istedi amh değerim 0.456 gibi bir değer çıkınca beni tüp bebege yönlendirdi. Süreç böylece başladı benim için.

Maddi olarak çok külfeti olmasın diye devlet hastanesinden rapor almaya karar verdim ve bir hastaneye başvurdum. Rapor için gerekli olan rahim filmi kan tahlilleri adetli iken muayene de dahil herseyi yaptım. Tam rapor sonuca bağlanacakken rahim filminde tek tupum kapalı ayrıca da rahim şeklim dar çıktı. Doktor laparoskopi ve histeroskopi olmamı önerdi hemen kabul ettim. Hatta eşimle ameliyat kağıdına imza atarken ameliyat esnasında ölüm olabileceği açıklandı ve kabul edildi ibaresini imzalarken nasıl dizlerimizin titrediğini anlatmam mümkün değil.

Ameliyatları oldum. Tupumu açtılar. 2 ay iyileşme süreci olduğunu söylediler. Bende bu 2 ayda ayağa kalkar kalkmaz hemen doktor arayışına girdim. Birkaç doktorla görüştüm ama kendileri işi ticarete dokmuslerdi hiçbiri aklıma yatmadı.
Uzun arayışlar sonunda tedavi gördüğüm doktorumu buldum. Kendisi ile görüştüm muayene oldum. İlk muayenede sağda 2 solda 2 yumurta vardı ama çok çok umutlu idim. Maalesef umutlarım uzun ömürlü olamadı. İlaçları saati saatine kullanmama rağmen yumurtalar gelişim göstermedi. Tedavi iptal dedi doktor. Yıkıldım.

Pes etmedik ama. Her adetimde aylarca kontrole gittim. Doktorum dedi ki mutlaka bir ay diğerlerinden farklı ve çok yumurta olacak. O ay baslicaz. Bu arada yumurta kalitesi artsın diye bazı vitaminler ve ilaçlar kullandım. Beslenme tarzımı değiştirdim. Uzun yürüyüşler yaptım. Bazen çok ağladım. Bazen kulaklığımı takıp bağıra bağıra şarkı söyledim. Bazen Uzun uykusuz geceler geçirdim. Aylarca bekledim. Ve sonunda 3 sağda 2 solda 5 yumurtanın olduğu o ay tedaviye başladık.

Doktor bana farklı bir yöntem uyguladı. Yumurta buyutucu ilaçların dozunu az olarak kullandirdi. Sık takip etti. Ve sonunda biri 4ab diğeri 3 AA iki yumurta elde ettik. 4ab olan 5. Gün 3aa olan 6. Gün embriyosuydu. Her ikisini de transfer ettik.

Transfer için de normal adet olmamı bekledik. Adına natürel transfer denilen şekilde yapıldı o da. Yani çok az ilaç kullanıldı vücut kendini hamile sandı vs.

3 gün yattım 3 gün sonra normal hayatıma döndüm.

10. Gün kan verdim beta 838 çıktı. Hamileligimde sıkıntılarla geçti. Gebelik kolestazi geçirdim 35+1 de ikizlerimden birini kaybetme riski ile doğum yaptım.

ALLAHIMA bin şükür şu an 20 aylıklar. RABBiM isteyen herkese nasip etsin. Kimsenin çabası karşılıksız kalmasın dilerim.

Darısı size inş 'ALLAH 🤲🥰
Aşkım ne güzel hikaye doktorun kim neler kullandın bende yeni görüşmeye gideceğim bişiler söyle

Aşkım ne güzel hikaye doktorun kim neler kullandın bende yeni görüşmeye gideceğim bişiler söyle
Doktorum Ali Osman Koyuncuoglu. Valla ne kullandim diye anlatsam uzun sürer ama doktorum vitaminler verdi ve yine doktor gözetiminde arı sütü vs kullandım. Beslenme tarzıma kadar değiştirdim. Umarım sizin gorusmenizde güzel geçer 🤲

Kızlar 1 buçuk yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ve rabbim nasip etmedi. Eşimde bi sorun yok bende Amh 0.75 dolayısıyla tüp bebeğe hazırlanıyorum. Önümüzdeki ay başlıcam fakat içimde tarif edemediğim bi huzursuzluk var sanki tüp bebekle olan gebelik doğal gebelikten farklıymış gibi hissediyorum sanki aynı mutluluk değilmiş gibi. Sanki içime yabancı bi bebek koyulacakmış gibi hissediyorum. Bunlar psikolojik biliyorum ama huzursuzluktan kurtulamıyorum. Bu sürece girerken böyle hisetmekte yapılacak büyük bi hata biliyorum. Lütfen tüp bebek anneleri bana yardımcı olur musunuz sizde böyle şeyler oldu mu yada doğum yaptıysanız nasıl hissediyorsunuz? Sanırım beni tetikleyen en büyük sebepte türkiye de bi kere tüp bebek karışıklığı yaşanmış bu haberi okuyunca midem bulandı ve o günden beri tüp bebeğe içsel bi mesafe duyuyorum ama bi yandan da sürece başlamak üzereyim zorundayım çünkü hayırlısıyla anne olmak çok istiyorum. Evet sizlerden yardım bekliyorum
Merhaba bizim tam 9 yıl olmadı ben de önyargılı idim ama bu sebeple değil
Sebepsiz kısırlık dediler hep ben de ne verecem o parayı doktorlara yapmam kendiliğinden oluyorsa olsun deyip yanaşmadım yıllarca
Sonra okul bitti atandım eşimden küçük ailedeki herkes evlendi baba oldu o zaman suçlu hissettim direkt tüp bebek yaptım,yaptıktan sonra ara ara içime bu bahsettiğiniz vesvese düştü ama çok şükür öyle olmadığına da adım gibi emindim
Hele ki şimdi bakıyorum biri benim diğeri babanın kopyası 🤭😂

Merhaba bizim tam 9 yıl olmadı ben de önyargılı idim ama bu sebeple değil
Sebepsiz kısırlık dediler hep ben de ne verecem o parayı doktorlara yapmam kendiliğinden oluyorsa olsun deyip yanaşmadım yıllarca
Sonra okul bitti atandım eşimden küçük ailedeki herkes evlendi baba oldu o zaman suçlu hissettim direkt tüp bebek yaptım,yaptıktan sonra ara ara içime bu bahsettiğiniz vesvese düştü ama çok şükür öyle olmadığına da adım gibi emindim
Hele ki şimdi bakıyorum biri benim diğeri babanın kopyası 🤭😂
Hayırlı olsun ikiz mi oldu 🥰 bahsettiğiniz vesvese doğumdan sonra mı oldu yoksa hamileyken mi oldu

Hayırlı olsun ikiz mi oldu 🥰 bahsettiğiniz vesvese doğumdan sonra mı oldu yoksa hamileyken mi oldu
İkizler evet :)
Hamileyken oluyordu ama çok yoğun değil böyle toplamda 3-5 defa aklıma geldi sonra kimse böyle bir riski göze almaz,hastanemiz doktorumuz güvenli deyip kendimi susturuyordum 🤭

İkizler evet :)
Hamileyken oluyordu ama çok yoğun değil böyle toplamda 3-5 defa aklıma geldi sonra kimse böyle bir riski göze almaz,hastanemiz doktorumuz güvenli deyip kendimi susturuyordum 🤭
Aslında sistemleri çok iyi yani çok büyük önlemler alınıyor ama şeytan dürtüyor işte arada 😊 yani kucağınıza alır almaz geçti anladığım kadarıyla 🥰

Bende 0.75 amh ile tedaviye başlamış biri olarak hiç bahsettiğiniz gibi hissetmedim. İkiz kızlarım var şu an 20 aylik. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldim. Sonrasinda da kendiliginden kaldim kaza ile. Kucuk kuzum da 5 aylik. Kesinlikle aralarinda en ufak bir fark yok. Ki zaten bebeğinizi karninizda taşırken ki özellikle karninizda hareket ettiğinde size hissettirecekleri herseyin üstünde olacaktır.
Şahsen ben yavrularıma her baktığımda şükrediyorum. Bence sizin biraz kafanız karışmış. Bu düşünceden uzaklaşın. Bahsettiğiniz durum milyonda bir olan birsey. Eğer ki işin içinden çıkamazsaniz da tüp bebek yapmayın. Benim çocuğum değil düşüncesi ile çocukla problem yaşamanız çok olası çünkü. Bazen birşeyleri çok isteriz ama sonucu istediğimiz gibi olduğunda da bizim için önemli olmaktan çıkar hani. Çok çok iyi düşünüp öyle karar vermelisiniz.

Merhaba amh o kadar düşükken fsh iniz kaçtı acaba ?

Merhaba fsh 16 idi
Benim fsh 34 tü 1 sene 2 ay gebe kalamayınca doktor tüp bebek dedi hormon testine göre ama gitmedik eşim istemedi. Şu an macun filan kullandım hayıt macunu benim değer dhaa da kötü oldu fsh 50 ye cıktı. İhtimalim kalmadı gibi Bişey. Amh ölçülmedi ama çok kötüdür o da büyük ihtimal 001 filandır. Bana nasip olmadı siz çok sansliymışsınız sağlıkla büyütün evlatlarinizi inşallah. Benim de çok şükür bir evlâdım var Ikıncı nasip olmadı

Back
X