Desteğin için çok çok sağol. Veren de o alan da o. Ben yine isteyecem elimden geleni yapacam ve en güzeli olacak.Canım seni üzmek istemem ama RABBİM nasip edecek oldumu hiç bir şey engel olamaz öyle düşün.. o kainatı yaratmış ona ne engel olabilir.. rabbime sığın vardır bir bildiği..
Seni melek annesi olarak seçmiş sevmiş...
Her şer de bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır...
Dua et o sana en güzelini nasip edecek inşallah dualarımdasın sabırlı güçlü ol...
Inşallah dualarım ve kalbim seninleDesteğin için çok çok sağol. Veren de o alan da o. Ben yine isteyecem elimden geleni yapacam ve en güzeli olacak.
Evet streste çok etkili bende çok stresliydim geçen haftalarda zaten oda çok etkiliyormuş benide sarstı baş dönmesi yaptı sersem oldum içtiğim gün erkenden uyudum bende eczacı eşime baş dönmesi Niğde bulantısı yapar akşam içsin demiş bende öyle yaptım kullanan çoğu kişi aynı şeyleri söylüyorBende 1 aydır kullanıyorum stresten cıkmış olabilir dedi bana doktor hatta ilk baş emar çekti sonuçlar Iyi cıktı çok şükür...
Ama bu ilaç beni sarstı.. 24 saat bıraksalar uyurum... yan etkileri çok fazlaymış.. sende de etki ettimi sıkıntı yaptı mı?
Bende kan sulandırıcı olarak iğne kullanmıştım oscopar canımGenetik dr .u faktör 2 faktör 5 ve karyotip e bakıyoruz dedi banada. Ama dikkat ediyorum.okuduklarım kadarıyla kan sulandırıcı iğne vurulanlarin gebeliği daha iyi devam ediyor. Iste stres mi kan sulandırıcı hap gun de 1 tane az mi geldi acaba acaba diyip duruyorum bende
Valla bende hiç bilmiyorumAcaba bu değere bakıp mı transfer yapıyorlar.. yoksa her 5. Güne giden embriyo transferi mi yapıyorlar ya tutarsa diye.. embriyolarimiz hangi aşamadan geçiyor inceleniyor mu kromozon fln bi bilgisi olan var mı?
Bana gun de 1 adet kan sulandırıcı hap vermişti onu içiyodum hap olarak bide vitamin hapı iciyodumBende kan sulandırıcı olarak iğne kullanmıştım oscopar canım
Benim aklıma bir şey takıldı sizde baya bilgi sahibisiniz sizi yoruyorum ama kusura bakmayın. Bu yazdığınız testler genetikle mi ilgili kan pihtilasmasiyla mi ilgili. Yani bu testler neyi ölçüyo onu anlamadım. Sağolsun dr um da soylemediYok bizim karyotiplerimiz normal. İkinci gebeliğimde embriyo 45,x geldi. Eğer senin genetiğe gönderdiğin materyal çok küçük ise senden kaynaklı karışma olmuş olabilir. Zaten sana verilen rapora bakarsan altında açıklama olarak yazıyor olmalı.
Sonradan istenen testler bende şunlar oldu:
Lupus antikoagulani
Antifosfolipit IgG
Antifosfolipit IgM
Beta 2 glikoprotein 1 antikoru IgG
Beta 2 glikoprotein 1 antikoru IgM
Antitrombin III
Bunlar için kan veriyorsun hemen ertesi günü çıkıyor.
Estagfurullah ne yorması.Benim aklıma bir şey takıldı sizde baya bilgi sahibisiniz sizi yoruyorum ama kusura bakmayın. Bu yazdığınız testler genetikle mi ilgili kan pihtilasmasiyla mi ilgili. Yani bu testler neyi ölçüyo onu anlamadım. Sağolsun dr um da soylemedi
Iyi bari doktorum yaptırmamı istemiş. Yine en başındayım olayın. Neden tüp bebeğe başlamadan ist3medi bunları genetik de dahil. 3 5 ay sonra olsun ama tam olsun kan veriyosun bitiyo o kadar yani.dusuk yasamaya deger miEstagfurullah ne yorması.
Bunlar sonradan kazanılmış bağışıklık ve pıhtılaşma testleri. Genetik testler değil. Bunların sonucu eğer pozitif çıkarsa heparin gibi düşük molekül ağırlıklı kan sulandırıcı kullandırıyorlarmış ekstra olarak.
Bu arada o 5 li beta vs test sonuçlarım.cikmis hepsi negatif afp değerim 1 çıkmış.insallah iyidir Genetik sonucum faktör 2 ve 5 normal çıkmışEstagfurullah ne yorması.
Bunlar sonradan kazanılmış bağışıklık ve pıhtılaşma testleri. Genetik testler değil. Bunların sonucu eğer pozitif çıkarsa heparin gibi düşük molekül ağırlıklı kan sulandırıcı kullandırıyorlarmış ekstra olarak.
Bu testleri ilk defa duyuyorum bunları hangi durumsa istiyorlar acaba hiç haberimiz yokYok bizim karyotiplerimiz normal. İkinci gebeliğimde embriyo 45,x geldi. Eğer senin genetiğe gönderdiğin materyal çok küçük ise senden kaynaklı karışma olmuş olabilir. Zaten sana verilen rapora bakarsan altında açıklama olarak yazıyor olmalı.
Sonradan istenen testler bende şunlar oldu:
Lupus antikoagulani
Antifosfolipit IgG
Antifosfolipit IgM
Beta 2 glikoprotein 1 antikoru IgG
Beta 2 glikoprotein 1 antikoru IgM
Antitrombin III
Bunlar için kan veriyorsun hemen ertesi günü çıkıyor.
Alla Allah ya valla nasıl bir şeyse tüp bebek olayı nolacağının hiç garantisi yok gerçekten doktorlarda bazıları istiyor testleri bazıları istemiyor bende anlamadımHayır nedeni Yok. Zaten kafayı sıyırdıgım nokta da bu. Nedenini bilsem ona göre önlemimi alacağım . Benim pıhtılaşma sorunum var onun için de zaten kan sulandırıcı kullanıyordum. Bir de sürekli kontrol altında idim. Kontrol takip altında iken oldu bu.
Evet maalesef bunun bir standardı yok. Hala kongrelerde kendi aralarında bile tartışma konuları bunlarr. Hastalarda rutin tarayalım mı taramayalım mı kan sulandırıcı verelim mi vermeyelim mi diye.Alla Allah ya valla nasıl bir şeyse tüp bebek olayı nolacağının hiç garantisi yok gerçekten doktorlarda bazıları istiyor testleri bazıları istemiyor bende anlamadım
Benim doktorum öğretim üyesi üniversitede aynı zamanda da kendi kliniği var. İlk genetik testleri ben istedim o da onayladı üniversite hastanesinde yaptırdım Sonradan kazanılan bağışıklık testlerini de özelde gittiğim perinatolog istedi. Yani cok kritik değil sanmıyorum bi şey çıkacağını ama yine de bakalım dedi yine bunları gittim kendi doktoruma söyledim onun aracılığıyla yaptırdım.Bu testleri ilk defa duyuyorum bunları hangi durumsa istiyorlar acaba hiç haberimiz yok
Ayy hadi ya bak hiç birşeyden haberimiz yok hangi doktor ne diyorsa onu yapıyoruz mecburen o prosedüre uyuyoruz demek kendi arlarındada bunun tartışması var valla çok şaşırdım bunaEvet maalesef bunun bir standardı yok. Hala kongrelerde kendi aralarında bile tartışma konuları bunlarr. Hastalarda rutin tarayalım mı taramayalım mı kan sulandırıcı verelim mi vermeyelim mi diye.
Gerçektende öyle en başından yapılmıyor tutmazsa mecbur gene yapılıyorAllahım sen yardım et deneme tahtasına döndük..
Baştan araştırıp niye yapılmıyor bu testler garanti olsun diye...
Ya tutarsa diye mi atıyor bu doktorlar ben anlamadım...
Tabi ne olduğunu bilmek en iyisi aslında umarım bu testlere gerek kalmadan hepimizin son denemeleri olur artıkBenim doktorum öğretim üyesi üniversitede aynı zamanda da kendi kliniği var. İlk genetik testleri ben istedim o da onayladı üniversite hastanesinde yaptırdım Sonradan kazanılan bağışıklık testlerini de özelde gittiğim perinatolog istedi. Yani cok kritik değil sanmıyorum bi şey çıkacağını ama yine de bakalım dedi yine bunları gittim kendi doktoruma söyledim onun aracılığıyla yaptırdım.
Benim yumurtalarim buyumeyi birak kuculmus. Ilaci kestirdi bugun h ici gidecem tekrar degerlendirecegizGerçektende öyle en başından yapılmıyor tutmazsa mecbur gene yapılıyor
Tabi ne olduğunu bilmek en iyisi aslında umarım bu testlere gerek kalmadan hepimizin son denemeleri olur artık
Hadi ya canımBenim yumurtalarim buyumeyi birak kuculmus. Ilaci kestirdi bugun h ici gidecem tekrar degerlendirecegiz
Bunu da ilk defa duydum acaba neden olmuş inşallah düzelir.Benim yumurtalarim buyumeyi birak kuculmus. Ilaci kestirdi bugun h ici gidecem tekrar degerlendirecegiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?