Yok bizim karyotiplerimiz normal. İkinci gebeliğimde embriyo 45,x geldi. Eğer senin genetiğe gönderdiğin materyal çok küçük ise senden kaynaklı karışma olmuş olabilir. Zaten sana verilen rapora bakarsan altında açıklama olarak yazıyor olmalı.Ben sizin ve eşinizin genetik sonucu 45x anladım. Bende sağlıklı 46xx yaziyo dr saglikliymis dese de ben yine acaba benim dokum karışmış olabilir mi diye şüpheliyim. Genetik ve kan pihtilasmasi yaptrdim sonuç bekliyorum. Sonradan kazanılan pıhtılaşma nasi bakiliyo canım.
Hayır nedeni Yok. Zaten kafayı sıyırdıgım nokta da bu. Nedenini bilsem ona göre önlemimi alacağım . Benim pıhtılaşma sorunum var onun için de zaten kan sulandırıcı kullanıyordum. Bir de sürekli kontrol altında idim. Kontrol takip altında iken oldu bu.Bu kayıpların nedenine bir cevap bulabildilermi canım
Benden de bunları istedi dr.um.betaları hatırlıyorum lupusu da hatirliyorum.simdi işteyim evde iyice kontrol edeceğim. Bunları da verdim 20 25 gun dedi devlet hastanesi. Genetik test sonuçlarıyla aynı zamanlara denk geliyor. Sizin ve eşinizde genetik sorun olmaması embriyo da da olmayacak anlamına gelmiyor demek.peki bunların sonucunda ne cıktı ne yöntem istedi dr. Bu arada çok sağolun Çok yardımcı oldunuz. Hatta ben druma kızdım neden bu testleri üstteki testleri yani bastan istemiyo başta isteseydi keşke yaptırır tedaviye başlardık diyeYok bizim karyotiplerimiz normal. İkinci gebeliğimde embriyo 45,x geldi. Eğer senin genetiğe gönderdiğin materyal çok küçük ise senden kaynaklı karışma olmuş olabilir. Zaten sana verilen rapora bakarsan altında açıklama olarak yazıyor olmalı.
Sonradan istenen testler bende şunlar oldu:
Lupus antikoagulani
Antifosfolipit IgG
Antifosfolipit IgM
Beta 2 glikoprotein 1 antikoru IgG
Beta 2 glikoprotein 1 antikoru IgM
Antitrombin III
Bunlar için kan veriyorsun hemen ertesi günü çıkıyor.
Benim o testlerimde bir sorun çıkmadı.Benden de bunları istedi dr.um.betaları hatırlıyorum lupusu da hatirliyorum.simdi işteyim evde iyice kontrol edeceğim. Bunları da verdim 20 25 gun dedi devlet hastanesi. Genetik test sonuçlarıyla aynı zamanlara denk geliyor. Sizin ve eşinizde genetik sorun olmaması embriyo da da olmayacak anlamına gelmiyor demek.peki bunların sonucunda ne cıktı ne yöntem istedi dr. Bu arada çok sağolun Çok yardımcı oldunuz. Hatta ben druma kızdım neden bu testleri üstteki testleri yani bastan istemiyo başta isteseydi keşke yaptırır tedaviye başlardık diye
Inşallah bu sefer olcak ki olmuş zaten 37.haftaya adargelmis sorun oluşmamış. Elinizden gelen her şeyi yaptirmissiniz takdiri ilahi derler ya oyle olmuş. Bayağı bilgilisiniz cok yardımcı oldunuz sagolunBenim o testlerimde bir sorun çıkmadı.
Genetik olarak da factor ıı, factor v ve mthfr677, mthfr1298 ve pai ı taranmıştı. Ben de devlette yaptırdım 10 günde filan çıkmıştı. Bizim sadece karyotipler biraz uzun sürmüştü 1 ay sonra vermişlerdi.
İkinci gebelikteki 45,x durumu tamamen rastlantısal bi şey. Anne-baba yaşına bağlı degil. Embriyoda hücre bölünmesi esnasındaki kromozomlardaki ayrılmama durumundan kaynaklı.
Aslında yaşamla bağdaşıyor 45,x li bireyler yaşıyorlar sadece infertil oluyorlarmış. Bu arada onda genetik sorun yaşadık diye diğerlerinde de yaşayacağımız anlamına gelmiyordu ancak ben kontrollü olalım garantiye alalım dedim. Yine olmadı.
Rica ederim. Aslında bilmemek mutlulukmuş ama ben onu geçeli çok oldu. Tabi Doğumla birlikte yeni öğrendiğim şeyler de oldu mesela rahim yapımda doğuştan gelen bir anomali varmış yarım rahim diye geçiyor. Bu durm da düşük dış gebelik veya erken Doğumla sonuçlanabiliyormuş. zaten önümüzdeki gebelikte 34. Hafta gibi planlı sezaryen olacak.Inşallah bu sefer olcak ki olmuş zaten 37.haftaya adargelmis sorun oluşmamış. Elinizden gelen her şeyi yaptirmissiniz takdiri ilahi derler ya oyle olmuş. Bayağı bilgilisiniz cok yardımcı oldunuz sagolun
Inşallah . Rahim icin histereskopi yaptırıyorlar ordan mi öğrendiniz. Benim anlamadığım tüp bebek doktorları neden öncesinde genetik pıhtılaşma rahim filmi vs testleri isteyip baslamiyorlar tedaviye. Yani kac kayıp vermek lazım. Aa sonradan oyle böyle diyorlar. Hemen gonal f tamamdır. Siz bu konuya ne diyosunuz merak ettimRica ederim. Aslında bilmemek mutlulukmuş ama ben onu geçeli çok oldu. Tabi Doğumla birlikte yeni öğrendiğim şeyler de oldu mesela rahim yapımda doğuştan gelen bir anomali varmış yarım rahim diye geçiyor. Bu durm da düşük dış gebelik veya erken Doğumla sonuçlanabiliyormuş. zaten önümüzdeki gebelikte 34. Hafta gibi planlı sezaryen olacak.
Benim ilk üç gebeliğim spontane idi. O yüzden tüp bebek tedavisi öncesi rahim filmimi istemedi doktorum ben de dedim ama ısrar etmek aklıma gelmedi açıkçası; bu durum 1000 kişiden 2 sinde filan görülüyor. Zaten pıhtılaşma testleri ve genetik testler hemen 2. Kaybım sonrası yapılmıştı. Ama şu da var hiç test yaptırmadan hemen kan sulandırıcı iğneye başlatan doktorlar biliyorum önlem amaçlı. Çünkü tr de sağlık sisteminde bunu kendilerine bir sigorta olarak görüyorlar. Türkiye maternal fetal tıp ve perinatoloji derneğinin yayınladığı bültenler var acog (American Congress of Obstetriciand gynecologist) diyor ki diye bu yayınları çok güzel tercüme etmişler istersen onları okuyabilirsin. Hatta direk Orjinal acog dan da takip edebilirsin. Ama brnce kesinlikle tüp bebek tedavisi öncesi bu testler yapılmalı. Ben mesela meme usg si de yaptırmıştım. Çünkü bu ilaçlar memede mevcut bir kist yapısı varsa onun karakterini değiştirebiliyormuş takip etmek gerekirmiş.Inşallah . Rahim icin histereskopi yaptırıyorlar ordan mi öğrendiniz. Benim anlamadığım tüp bebek doktorları neden öncesinde genetik pıhtılaşma rahim filmi vs testleri isteyip baslamiyorlar tedaviye. Yani kac kayıp vermek lazım. Aa sonradan oyle böyle diyorlar. Hemen gonal f tamamdır. Siz bu konuya ne diyosunuz merak ettim
Ne kadar bilgilisiniz takdir ettim doğrusu. Hiç bu kadar araştırıp okumamıştımBenim ilk üç gebeliğim spontane idi. O yüzden tüp bebek tedavisi öncesi rahim filmimi istemedi doktorum ben de dedim ama ısrar etmek aklıma gelmedi açıkçası; bu durum 1000 kişiden 2 sinde filan görülüyor. Zaten pıhtılaşma testleri ve genetik testler hemen 2. Kaybım sonrası yapılmıştı. Ama şu da var hiç test yaptırmadan hemen kan sulandırıcı iğneye başlatan doktorlar biliyorum önlem amaçlı. Çünkü tr de sağlık sisteminde bunu kendilerine bir sigorta olarak görüyorlar. Türkiye maternal fetal tıp ve perinatoloji derneğinin yayınladığı bültenler var acog (American Congress of Obstetriciand gynecologist) diyor ki diye bu yayınları çok güzel tercüme etmişler istersen onları okuyabilirsin. Hatta direk Orjinal acog dan da takip edebilirsin. Ama brnce kesinlikle tüp bebek tedavisi öncesi bu testler yapılmalı. Ben mesela meme usg si de yaptırmıştım. Çünkü bu ilaçlar memede mevcut bir kist yapısı varsa onun karakterini değiştirebiliyormuş takip etmek gerekirmiş.
Allah bağışlasın. Evladınızı sağlıkla sıhhatle büyütün bir de benim yerime de koklayın olur mu? Çok meşakkatli bir süreç geçirmişsiniz ama sonu çok güzel olmuş.
Benim de ilk denemede tuttu genetiğini de tarattık her şeyi kontrol altında tutalım diye. 36 haftaya kadar getirdim doğumu beklerken rutin doktor kontrolünde kalbinin durduğunu öğrendik. Sonrası sezaryen Doğum ve tekrar gebelik için asgari bekleme süreci başladı. Şimdi tekrar yumurta toplama aşamasındayım.
Benim ilk üç gebeliğim spontane idi. O yüzden tüp bebek tedavisi öncesi rahim filmimi istemedi doktorum ben de dedim ama ısrar etmek aklıma gelmedi açıkçası; bu durum 1000 kişiden 2 sinde filan görülüyor. Zaten pıhtılaşma testleri ve genetik testler hemen 2. Kaybım sonrası yapılmıştı. Ama şu da var hiç test yaptırmadan hemen kan sulandırıcı iğneye başlatan doktorlar biliyorum önlem amaçlı. Çünkü tr de sağlık sisteminde bunu kendilerine bir sigorta olarak görüyorlar. Türkiye maternal fetal tıp ve perinatoloji derneğinin yayınladığı bültenler var acog (American Congress of Obstetriciand gynecologist) diyor ki diye bu yayınları çok güzel tercüme etmişler istersen onları okuyabilirsin. Hatta direk Orjinal acog dan da takip edebilirsin. Ama brnce kesinlikle tüp bebek tedavisi öncesi bu testler yapılmalı. Ben mesela meme usg si de yaptırmıştım. Çünkü bu ilaçlar memede mevcut bir kist yapısı varsa onun karakterini değiştirebiliyormuş takip etmek gerekirmiş.
Allah bağışlasın. Evladınızı sağlıkla sıhhatle büyütün bir de benim yerime de koklayın olur mu? Çok meşakkatli bir süreç geçirmişsiniz ama sonu çok güzel olmuş.
Benim de ilk denemede tuttu genetiğini de tarattık her şeyi kontrol altında tutalım diye. 36 haftaya kadar getirdim doğumu beklerken rutin doktor kontrolünde kalbinin durduğunu öğrendik. Sonrası sezaryen Doğum ve tekrar gebelik için asgari bekleme süreci başladı. Şimdi tekrar yumurta toplama aşamasındayım.
Pgd genel adı biz 24 kromozom tarattık o da yeni nesil dizileme dedikleri ngs ile oldu. Bana mesela pgd öneren tek doktor oldu, hatta kendi doktorum gerek bile görmedi ama benim yaşım da 36 olduğu için istiyorum ki down sendromu filan uğraşmayalım.Merhaba, genetik tarama derken PGT mi yaptırmıştınız? Benim de ilk gebeliğim tuttu fakat 16. haftada amniyon sıvısının bitmesi sebebiyle gebeliğim sonlandırıldı. Medicana Yavuz Aydın'a gitmiştim, tekrar ona gitmeyi planlıyorum fakat kendisi bu kez PGT yapmayı önerdi.
Pgd genel adı biz 24 kromozom tarattık o da yeni nesil dizileme dedikleri ngs ile oldu. Bana mesela pgd öneren tek doktor oldu, hatta kendi doktorum gerek bile görmedi ama benim yaşım da 36 olduğu için istiyorum ki down sendromu filan uğraşmayalım.
Bende factor v ve mthfr677 heterozigpt çıktı. Mthfr yi zaten ciddiye almıyorlar bile çünkü onun rolü folat metabolizmasında. Ancak factor v heterozigpt dahi olsa önemli imiş. Gebelik boyu hem coraspirin kullandım (bunu 34. Haftada kestirdiler) hem de 0,4 kül oksapar kullandım. Ben bu kaybımdan sonra bi perinatologa gittim baya da ünlü isim yapmış birisi. Bana dedi ki biz aslında kan sulandırıcıyı bebek için değil anneyi korumak için veriyoruz. Çünkü annede gebelikte akciğere pıhtı atma riski çok yüksek oluyor ona karşı dedi. Bu arada hapın koruyucu etkisi 1 hafta iğne için de 24 sa diyorlar.Okuyacağım bende bugün neler öğrendim cok sağol.
Aslında ben kan sulandırıcı hap kullanıyodum ama iğne vurulsaydim.keske diyorum.smdi.ama dr ne derse tmm dediğimiz icin sonradan pişman oluyoruz maalesef
Bunu en iyi doktorunla görüşerek planlayıp karar verebilirsiniz. Benim amh da 0.3 pek takmamaya çalışıyorum önemli olan kaliteli embriyo diyorum temiz besleniyorum ama Tabi bu da bir stres faktörü oldu. Ben kötü bir Örneğim bak pgd li embriyo transfer edildi 25. Hafta sonrasını raporlu geçirdim sürekli sık kontrol altına idim ama bebeğimi yine kaybettik. Bunun için de zaten ilahi takdir diyorlar ben de inanca sığınmaya çalışıyorum.Anladım, ben de yaptırmalı mıyım diye düşünüyorum fakat bir türlü karar veremedim. Tek embriyo için 300 euro istiyorlar. Bu kez herşeyi tastamam yaptırmalı mıyım bilemedim. Sonuçta o testlerde herşey normal çıkmış olsa bile gebelik kapalı bir kutu. Kimse bize herşeyin yolunda ve sağlıklı olacağının garantisini veremiyor. Bu arada benim yaşımda 33.
En iyi kaç olması gerekiyormuş bu numaralardan canım
Prolaktin bu ay yüksek çıktı benimde canım dostinex verdi haftada bir tane iki tane içicem toplamda birini içtim birini haftaya içicem adet dönemimde kan verdim ondan da yüksek çıkmış olablr dedi
Genetik dr .u faktör 2 faktör 5 ve karyotip e bakıyoruz dedi banada. Ama dikkat ediyorum.okuduklarım kadarıyla kan sulandırıcı iğne vurulanlarin gebeliği daha iyi devam ediyor. Iste stres mi kan sulandırıcı hap gun de 1 tane az mi geldi acaba acaba diyip duruyorum bendeBende factor v ve mthfr677 heterozigpt çıktı. Mthfr yi zaten ciddiye almıyorlar bile çünkü onun rolü folat metabolizmasında. Ancak factor v heterozigpt dahi olsa önemli imiş. Gebelik boyu hem coraspirin kullandım (bunu 34. Haftada kestirdiler) hem de 0,4 kül oksapar kullandım. Ben bu kaybımdan sonra bi perinatologa gittim baya da ünlü isim yapmış birisi. Bana dedi ki biz aslında kan sulandırıcıyı bebek için değil anneyi korumak için veriyoruz. Çünkü annede gebelikte akciğere pıhtı atma riski çok yüksek oluyor ona karşı dedi. Bu arada hapın koruyucu etkisi 1 hafta iğne için de 24 sa diyorlar.
Acaba bu değere bakıp mı transfer yapıyorlar.. yoksa her 5. Güne giden embriyo transferi mi yapıyorlar ya tutarsa diye.. embriyolarimiz hangi aşamadan geçiyor inceleniyor mu kromozon fln bi bilgisi olan var mı?Bütün embryoolarda olması gereken bu değer ozaman olmazsa atıyor demekki vücut
Hayır nedeni Yok. Zaten kafayı sıyırdıgım nokta da bu. Nedenini bilsem ona göre önlemimi alacağım . Benim pıhtılaşma sorunum var onun için de zaten kan sulandırıcı kullanıyordum. Bir de sürekli kontrol altında idim. Kontrol takip altında iken oldu bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?