Canim cok gecmis olsun..cok uzgunum.agla icini bosalt ama..umutsuzda olma lutfen..bende ilk cok agladim..ama ayni gun hem aglayip..hemde baska bir doktordan randevu alirken bulmustum kendimi..iyikide almisimm..ve doktorum bana dedigi suydu sen kisir degilsin..sen dogal yollada hamile kalabilirsin..sık sık iliskiye giriceksin demisti bana..yaklasik 20 gun oldu..sendeki rahatsizlik ne bilemiyorum ama..yumurta rezerv azligin varsa..sakin umutsuz olma..Hayatımda ilk defa bir platforma yazıyorum. Bugün 3. tüp bebek gebelik testim negatif geldi. Hala ağlıyorum, kendime gelemiyorum, normal hayatıma dönemiyorum.
Canim hic uzulme erkeklerde bildigim kadariyla biz kadinlar gibi sikinti olmayabiliyo herzamn..spermm uretebiliyolar tekrardan..ama biz bayanlarin ole degil..her defasinda yumurtalarimiz eksiliyor..eger memnun kalmadiysan doktorunu hemen degistrmelisin..Beni asıl ümitsizliğe düşüren, eşimin spermleri mikrotese ameliyatı ile alınmıştı. 4 tüp vardı. Üçü gitti, bir kaldi. 4. Denememi nasıl bir psikoloji ile yapacağımı bilmiyorum
Çok teşekkür ederim canım.Canim hic uzulme erkeklerde bildigim kadariyla biz kadinlar gibi sikinti olmayabiliyo herzamn..spermm uretebiliyolar tekrardan..ama biz bayanlarin ole degil..her defasinda yumurtalarimiz eksiliyor..eger memnun kalmadiysan doktorunu hemen degistrmelisin..
Bu son denememde 3. gün 10 ar hücreli iyi kalitede 2 tane embriyo transfer ettiler ama tutmadı malesef, nasip değilmiş. O kadar çok dua ettim onların canı için, resimlerini sevdim, ama yaşayacak ömürleri yokmuş demek ki.Canim cok gecmis olsun..cok uzgunum.agla icini bosalt ama..umutsuzda olma lutfen..bende ilk cok agladim..ama ayni gun hem aglayip..hemde baska bir doktordan randevu alirken bulmustum kendimi..iyikide almisimm..ve doktorum bana dedigi suydu sen kisir degilsin..sen dogal yollada hamile kalabilirsin..sık sık iliskiye giriceksin demisti bana..yaklasik 20 gun oldu..sendeki rahatsizlik ne bilemiyorum ama..yumurta rezerv azligin varsa..sakin umutsuz olma..
Lutfen eger denersen..bidaha..3. Gun transferi yaptirma olurmu..benimde en buyuk hatam buydu..hastaneler birasda ticari bakiyo..5. Gune muhakkak beklet..embriyolari..kafani dagitcak seyler yap..dunyanin sonu degil bu yasadiklarimiz..allah saglik versin..Çok teşekkür ederim canım.
Bu son denememde 3. gün 10 ar hücreli iyi kalitede 2 tane embriyo transfer ettiler ama tutmadı malesef, nasip değilmiş. O kadar çok dua ettim onların canı için, resimlerini sevdim, ama yaşayacak ömürleri yokmuş demek ki.
Doktorum, 5. güne gitsek mi acaba diye düşünüyorum dedi, ben hiç bir şey söylemedim ama içimden hayır diye geçirdim, korktum çünkü. Bir dahakine inşallah. Allah sağlık versin..Çok sağolLutfen eger denersen..bidaha..3. Gun transferi yaptirma olurmu..benimde en buyuk hatam buydu..hastaneler birasda ticari bakiyo..5. Gune muhakkak beklet..embriyolari..kafani dagitcak seyler yap..dunyanin sonu degil bu yasadiklarimiz..allah saglik versin..
Ya canim tabikde 3. Gun embriyoaunun sansi vardir..ama bende artik psikolojikte oldu..2 kere deneyince 3. Gun embriyosu..bende senin gibiydim resmine felan baktim..duygusal bisey yasiyosun sonucta..ama ilkinde yapmistim onu 2. Sinde yapmadim..1 tanede asilama var bende buarada..dedim ya yeni bor doktorla basladim..ve cok memnunum suan doktorumdan..mesela o 3. Gun yapmiyo..5. Gune bekliyor hep.ya belki cop olcak embriyo..ama en azindan sacma sapan..transferden sonra 10 gun beklemm diye dusubuyorum..Doktorum, 5. güne gitsek mi acaba diye düşünüyorum dedi, ben hiç bir şey söylemedim ama içimden hayır diye geçirdim, korktum çünkü. Bir dahakine inşallah. Allah sağlık versin..Çok sağol
Çok haklısın, transferden sonraki süreç çok zor. 2. ve 3. Denememde progesteron yüksek çıktığı için dondurulmuş embriyo transferi oldu. 2. Denemede transfere gittiğimde embriyolar çözdürüldükten sonra gelişimlerine devam etmemişler. Çok üzülmüştüm ama biraz ağladım, sonra kendime geldim hemen. Ama transferden sonraki bekleyişin ardından negatif sonuç çok zor. Duygusal bir bağ kuruyorsun embriyolarla. Cesaret edip de 4. denememi yaptığımda 5. güne gelmelerini bekleyeceğim. İyi kalite de olsa belli ki benim içimde gelişemiyorlar. Laboratuar koşullarında 5. güne gelemeyen embriyo belliki benim içimde hiç gelemeyecek.Ya canim tabikde 3. Gun embriyoaunun sansi vardir..ama bende artik psikolojikte oldu..2 kere deneyince 3. Gun embriyosu..bende senin gibiydim resmine felan baktim..duygusal bisey yasiyosun sonucta..ama ilkinde yapmistim onu 2. Sinde yapmadim..1 tanede asilama var bende buarada..dedim ya yeni bor doktorla basladim..ve cok memnunum suan doktorumdan..mesela o 3. Gun yapmiyo..5. Gune bekliyor hep.ya belki cop olcak embriyo..ama en azindan sacma sapan..transferden sonra 10 gun beklemm diye dusubuyorum..
İnşallahCanim ayni korkular endiseler bendede var..eylulde benimde transferim..bazen eylul hic gelmesin istiyorum.en azindan diyorum suan bir umudum var...bazende bir an once gelsin..onume bakiyim istiyorum beklemek cok zor..negatiflerden aonra ozellikle..bazen umudunu kaybediyo insan..bazende umutlu oluyo..yumurta toplama surecleride cok acili gecti benim hep 1 yumurta oldugu icin..anestesizisiz alindi hep..canim aciya aciya..ignelerden biktimm..yani tekrar..baslanacak..ama eger birgun cocugum olursaa..ne acilar cektim senin icin diceminsallah hersey guzel olucak..
Biz denemeye başlayalı tam iki yıl oldu. 6 ay olmayınca dra gittik direk aşılama denedi. Eşimin morfolojisi 3% bende de yumurta az, 7-8 çıkıyor. Bir de bir tüpüm hasarlı imiş enfeksiyon geçirmiş gibi. Tüp bebek denemelerindeki testlerde kan pıhtılaşmam çıktı, sulandırıcı iğne yapıyorum. Bir de otoimmun hastalığım var (vitiligo) yani rahim bebeği de yabancı görebilir gibi bir görü var, bunun için de kortizon içiyorum. Son denemede 2 embriyo 5. Güne de gitti, ngs yani tüm kromozomları da tarandı. Yine de tam tutunamadılar. histereskopim falan temiz çıkıyor.Ne kadar süredir tedavi oluyorsun canım, tedavi sebebi ne? Seni çok iyi anlıyorum ben de üç yıldır mücadele ediyorum. Sabrımın son demlerindeyim artık
Benim doktorum da hep 5. Günü bekliyor. Çok üzüldüm ben de 3 deneme yaptım sizi çok iyi anlıyorum. Sakin olmaya çalışın dinlenin spor yapın size ne iyi gelecekse onlarla oyalanın, inşallah her şey iyi olacakÇok haklısın, transferden sonraki süreç çok zor. 2. ve 3. Denememde progesteron yüksek çıktığı için dondurulmuş embriyo transferi oldu. 2. Denemede transfere gittiğimde embriyolar çözdürüldükten sonra gelişimlerine devam etmemişler. Çok üzülmüştüm ama biraz ağladım, sonra kendime geldim hemen. Ama transferden sonraki bekleyişin ardından negatif sonuç çok zor. Duygusal bir bağ kuruyorsun embriyolarla. Cesaret edip de 4. denememi yaptığımda 5. güne gelmelerini bekleyeceğim. İyi kalite de olsa belli ki benim içimde gelişemiyorlar. Laboratuar koşullarında 5. güne gelemeyen embriyo belliki benim içimde hiç gelemeyecek.
Umut etmesi bile guzel canimİnşallahHer şey bir şekilde yoluna girecek buna inanıyorum ben de ve inşallah eylül grubunda pozitif sevincimizi paylaşırız kaçıncı denemeniz olacak şimdi
Aynen bana da. 2 ay ben de kullanıyorum bir şeyler. Ağustos başı tedavi başlayacak ama sonra donduracak. Rahim dinlendirmek de iyi geliyormuş. O arada histereskopi olacak, çizecek falan. SabırUmut etmesi bile guzel caniminsallah paylasiriz bizde .benim1 asilama 2 tup negatif deneyimim oldu..simdi allah izin verirse 3.tup bebek tedavisine gircem..ama bunun icin eylulu beklemem gerekyor..vitamin ve hormon tedavisi verdi doktor..3 aylik..
Ya beni cizmiyo bile doktorum sanslisinAynen bana da. 2 ay ben de kullanıyorum bir şeyler. Ağustos başı tedavi başlayacak ama sonra donduracak. Rahim dinlendirmek de iyi geliyormuş. O arada histereskopi olacak, çizecek falan. Sabır
Embriyonu ngs ye gönderebilirsin. Yani tüm kromozomlarına bakıyorlar böylece sonrasında bi soru işaretin kalmaz hem de kromozomları bozuksa boşuna süreci yaşamamış olursun. Bana bunu 3. Denemede yaptırdı dr. Bir de iki tane neden transfer etmedi acaba. İki koyunca şans daha yüksek demişti benimki. Donmuşun da şansı yüksekKızlar ben de ilk negatifimi dün aldım erkek faktöründen dolayı yaptırıyorduk doktorumuz çok emindi olacağından maalesef olmadı nasip 5.gun 5aa kalitede taze transfer olmusrum bir embriyomuz kaldı dondurulmus o da 5ab kalitede doktorumuz şanssızlık dedi ya da genetiğinde bir sorun olabilir embriyonun dedi ama ikinci embriyo için herhangi bir test istemediinsallah dondurulmuşum tutunur ekstra bir şey yaptınız mı 2. 3. Denemelerinizde ?
5.gune iki tane kalmıştı ikiz olur diye doktorum istemedi ben de embriyom kalmıcak diye cesaret edemedimEmbriyonu ngs ye gönderebilirsin. Yani tüm kromozomlarına bakıyorlar böylece sonrasında bi soru işaretin kalmaz hem de kromozomları bozuksa boşuna süreci yaşamamış olursun. Bana bunu 3. Denemede yaptırdı dr. Bir de iki tane neden transfer etmedi acaba. İki koyunca şans daha yüksek demişti benimki. Donmuşun da şansı yüksek
Teşekkür ederim, cümlemize inşallahBenim doktorum da hep 5. Günü bekliyor. Çok üzüldüm ben de 3 deneme yaptım sizi çok iyi anlıyorum. Sakin olmaya çalışın dinlenin spor yapın size ne iyi gelecekse onlarla oyalanın, inşallah her şey iyi olacak♥
MerhabaMrb arkadaşlar bende pcostan dolayı 4.denememi yapacağım ilkkez dondurulmuş embriyo transferi olacağım.Her zaman transfer olacak kadar embriyom oluyodu ve zayıf olduğu söylenmişti bu kez yeni doktorum ön hazırlık evresiyle kaliteli embriyolar ulaştu.7 aydır çeşitli engellerle transferim ertlenmişti bu ay başladık hazırlığa.cuma günü kontrolde aksilik çıkmazsa transfer günü belli olacak.Geçmiş yaşadığım negatiflerden dolayı çok umutsuz yaklaşıyorum ve bu sebepten kendime çok kızıyorum.Yine olmazsa nasıl kaldıracağım diye dertleniyorum.Buarada geçen h.sonu ilk intralipid serumum takıldı bu h.sonu tekrar var doktorum çok titiz ve temkinli ilerledi destekleyici tedaviler uyguluyo ve embriyolarıma göre %70 şans veriyor...Sizler de umutsuzluk konusunda benim gibi misiniz?
allahım bu kez hepimizi sevindirsin inşallah.
Transfer öncesi iki h.sonunda taktırıyo canım.Bu hafta sonu tekrar takılacak h.içi transfer olacağım evet cnm estrofeme başladığım gün itibariyle prednol 4mg içiyorum yatmadan önce.Elbette umut heyecan oluyo ama dediğin gibi korku içim içimi yiyorum.MerhabaUmarım güzel haberlernizi alırız. Ben de umutsuz değil de korku doluyum inşallah bu sefer iyi olur diyorum. Bence baya güzel bir şans vermiş doktorunuz. İntralipid ben de isteyeceğim bu sefer. Onun yanında prednol da verdi mi? Bir de intralipid transferden mi önce yapılıyor? Ne kadar öncesinde? dondurulmuş embriyoda şans daha yüksek, rahim dinlenmiş oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?