Tüp bebek yaptıranlar

Cok sevındım senin adına çok.. 2 yıl bekledım yeter dedım artık.. Her anlamda hazırız bır deneyelim olmazsada rabbımden olursada.. Cok karısıgım su ara

Bu konuda doktorlara olan güvenimi kaybettim ben. Kendi doktorumdan ötürü. Bir kaç doktor var tavsiye edilen, gideceğim ama sanırım ümitvar olmakla, olmama ihtimalini de hep göz önünde bulundurmak en iyisi. Çünkü ful güven ve arkasından yaşanan hayal kırıklığı çok daha büyük oluyor. İnce bir çizgide, güçlü durmak zorunda insan. Zorlu bir süreç. Ama 8 yılın ardından, 10 yılın ardından ve 25 yılın ardından çocuğu olan tanıdıklarım var. Eğer her seferinde bu iş bitti deyip ümitsizliğe kapılsalardı, denemeyi bıraksalardı şu anda çocukları olmayacaktı yine ama sebat ettiler. Eş desteği de çok önemli. Moralinizi yüksek tutun, inşallah daha fazla bekletmez kuzucuğunuz sizi.

İnş canım. Esım ve ben bu durumu cınsel hayatımıza sosyal hayatımıza asla tasımadık. Elbette uzuluyoruz ama ınanıyoruz. Anasız babasız onca cocuk var ; anne baba olamasakta abla abı oluruz dıyorum .. Hayat sınavlarla dolu bizimkide bu . En cok istedıgım sey ile mucadele edıyorum.
Güven konusunda istısmara acık konulardan bırıde tup bebek..cem beyı tavsıye ederım. Asla olacak yada olmayacak yahut yuzde bılmem kac sansın var demiyor. Demesınıde beklemıyorum. Dedıgınız gıbı mucızelerle dolu hayat allah isteyen herkese nasıp etsın.
Sız ne tur tedavıler gordunuz

Canim herkezin deneyimi vucut yapisi farklidir, ben 7 sene sonra tup bebek yaptirdim tutmadi,3 ay sonra 2.deneme yaptik tutmadi... Dedim artik hamile olamicam sanirim, sonra 10 ay sonra kendiligimden hamile kaldim, cok cok sevindik,2 yasinda kizimiz var allah bagislasin..
Yani tup bebek basarisiz olsa bile hamile olma ihtimaliniz hep var arkadaslar,yeterki zamani var ..

Bu 7 yilda,dusuk,dis gebelik( sol tupum alindi) boyle seyler yasadim,sonra tup bebek denedik 2 kere tutmadi,dogal yolla oldu:))
Herzaman ümidini kaybetme

yapmadim canim ama kiloma dikkat ettigim icin protein agirlikli besleniyordum.. transfer sonrasi ananas dut kabak cekirdegi yedim..

Ne zor zamanlar gecırmışşınız.. Karsılıgını almışşınız cok sukur. Inş canım cok yıpranmadan olsun ınşş

2013 ağustosta evlendim aralıkta hamile kalmışım üstüne görme denen şeyi yaşadım anlamadım hamile olduğumu öğrendikten 1 hafta sonra düştü zaten sonra 1 sene olmadı ve tedavi sürecine girdik devlet o hakkı veriyor 1 sene korunmasız çocuğun olmazsa gel araştırılsın deniyor bizde öyle yaptık ve 2 aşılama denedim 2.si tutmuş ama yine üstüne görme yaşadım ve o da düştü benim adetlerim çok düzenlidir günü gününe olurum bu durumu doktorla konuşup genetik tahlil istedim bakıldı ciddi bişey çıkmadı sonra şuan tedavimi yapan doktruma tavsiye üzerine gittim izmit araştırma hastahanesinde kendini iyiki tanımışım onu diyorum çünkü diğer hastahanede nerdeyse 1 senemi hiç ettiler ilk muayende bişeylerden şüphelenmiş doktorum ve benden menopoz tahlili olan AMH testini istedi sonuç çıktığında dünyam başıma yıkıldı resmen çok düşük bir değerdi çıkan ve doktorum erkenden menopoza gireceğimi söyledi hiç beklemeyelim ve direkt tüp bebek yapalım dedi durumumdan ötürü raporumda onaylandı hemen haziran 2015 te denedik tutmadı sonra 2.denememi aralıkta yaptım çok şükür şuan 29+4 günlük hamileyim haziran ve aralık ayı arasında yaptığım en iyi şey çörek otu yağı kapsülü içmemdi il denemede 1 yumurta olmuşken 2.denememde 5 yumurtam oldu doktorum bile şaşırdı :) sana da tavsiye ederim sende kullanabilirsin zararı yok yararı çok :) çok uzun yazdım kusura bakma ama anlatmak istedim yaşadıklarımı hakında hayırlısı olsun inşallah ilk denemende tutunur bebeğin sana

Canım şansın herkesinki kadardır.sakın olumsuz düşüncelere kapılma.sadece dua et ve inan.stres yapma sakın.şansını azaltan tek şey stres olur.demesi kolay biliyorum elinde deil bende neler neler yaşadım ama inan Rabbim ol dediği zaman önündeki tüm engelleri kaldırır..inşAllah tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz.Amin.

Ah canım sende hayli zor zamanlar gecırmıssın sukur ki bebegın senınle.. Saglıkla kucagına al inş..
Çörek otunu mutlaka arastıracagım. Ben dr gıttıgımde ilk iş tum hormon tahlillerımın gılmlerımın vs cekılmesıydı . Buyuk bır hata yapılmış. Cok uzuldum..
Kac embrıyo transfer edılmıştı sızde..

Cok haklısın canım stres faktöru cok önemli. Ben rahatım taa ki regli oluncaya kadar o gun mutlaka aglıyorum:) ama kontrolsuz bır strsım yok . Bıraz karamsarım , neden bılmıyorum fakat sanki hıc olmayacak gıbı

Bende iki kere hamile kaldım ikiside kayıp.bende hep karamsardım ,asla olmayacak hep düşecek hep negatif bişiler olacak dedim.ama tek tüple ilk korunmadız ilişkimde hamile kaldım.tüp bebeğe randevu almıştım nasıl olsa hamile kalamam tek tüple uzun süre demiştim.yaş 30 oldu diye acele ediyordum.meleğim çıktı geldi şükürler olsun.yani hayat bizim planlarımıza göre gitmiyor asla.oyüzden sadece teslimiyet önemli başımıza geleceklere..herşey gönlüne göre olsun...

AMH testini her doktor istemiyor canım ne yazıkki yoksa diğer hormonlara benimde bakıldı fazlasıyla rahim filmide çeklimiştim neyse nasibim bu doktorumda olucakmış harika bir insan tanımış olduk bu vesileyle hala ona gidiyorum kontrole gebelik takibimi yapıyor sağolsun :)
bana ilkinde tek yumurta olduğu için 1 2.denemede 2 embriyo transfer edildi o da rahatsızlığımdan ötürü yoksa 2 embriyoyu devlette 30 yaşından büyüklere koyuyorlar

bizde sebepsiz inferliteden dolayı tüp bebek yaptırdık. baslarken çok stresliydim emin değildim bu halimle oluşacak yumurtalar sağlıksız olur bebekte normal olmaz diye kafayı yedim. gerçekten o kadar ilaca rağmen az yumurtam oluştu. doktorumda çatlatmama iğnesinin zamanlamasında kararsız kaldı. biraz daha olgunlaşmasını beklesek daha iyi olur ama bi tanesi diğerlerine göre fazla büyümüş o çalarsa boşa gider bu ay tüp bebek yapamayız o yüzden vuralım iğneyi dediler. işte transferde idrarımı tutmaktan karnım ağrıdı artık kosarark gittim tuvalete bitince :) 1.5 saatlik mesafeden eve döndük hemen duşa girdim falan yani yapılması sakıncalı herseyi yaptım aslında. yinede tuttu ve şimdi 1.5 yaşında sağlıklı ve çok güzel bir oğlum var.
Sana tavsiyem ay şöyle yaptım ya tutmazsa yok böyle oldu tutmayacak falan diye düşünme.çünkü Allah verirse hersekilde olur. bol bol dua et gerçekten çok rahatlatıyo. sağlıklı bebeğini kucağına almayı. anne olmayı iste Allahtan.dualarında olumlu cümleler kur. yani beni evlatsız bırakma diye değilde bana sağlıklı bir evlat nasip et diye iste yaradandan.
transferden sonra öyle kasma kendini yatmam lazım ayakta durmamaliyim falan diye. Günlük hayatına devam et bide oyalancak bişey bul kendine. çünkü transferden 12 gün sonra test yapılıyor ve o 12 gün sürekli vücudunu dinliyosun boşuna panik, stres, heyecan yapıyorsun. elişi olabilir,kendini kaptıracağın bir bilgisayar oyunu olabilir, sürükleyici kitaplar diziler böyle seni yormayacak eğlendirecek ve oyalayacak birşeyler işte. Allahım sana ve isteyen bekleyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin...

canim aslinda su an cok kotu bir sey yapiyorsun.. herkesin durumu kendine ozeldir..emin ellere teslim ettigini dusunuyorsan kendini,birak doktorun yonlendirsin.. ben arastirdikca kotu oldum..inan faydasi olmuyor.onlar en iyi ilaci zaten biliyorlar,veriyorlar..kimseyle kac yumurta kac embriyo diyaloguna girme.. benim doktorum aytun hanimin cok guzel bir sozu vardi; otur ve kendi hikayeni yaz..

benim içim rahat mesela calışıyorum izne ayrıldım tüp bebek için yumurta büyütücüleri daha yapmadan bir overimde 10 a yakın yumurta gelişiyordu.o yüzen doktor gösterdi içim rahatladı.kocamın tahlil verme sorunu tekrar etmez ise gerilmem. benim kafamı kurcalayan anestezi ile yumurta toplandıktan sonra adet olmuş gibi sancı mide bulantısı kusma ishal olurmuyum diye düşünüyorum benim adetlerim böyle geçtiği için normalde acilde bir-iki iğne ile rahatlayabiliyorum. bir de ohss den korkuyorum. benim bedenim kafamdan ayrı takılıyor gibiydi hep.onun harici her süreç normal gidiyor.

tup bebek hastasiyim hastasiydim. sukrolsun nasip etti yaradan. 3. denemede geldi. bir arkadas yazmis erken menapoz diye aynen benim durumum da oyleydi. 28. gun adet olurdum ben halen daha oyle ama kimi insan malesef az rezervle doguyor yani 10 yil once de boyleydim 10 yil sonra da boyle olacagim ben neyse. ben kendim arastira arastira sorunumu buldum. kk sagolsun :)
sureci anlatayim sana. adetinin 2. gunu veya 3. gunu ignelere baslarsin 2 gune bir kontrolyn olur igne dozun ayarlanabilir ayni kalabilir. cok ilac cok yumurta deek degildir. o ayki yumurta sayin degismez ama yumurtalarin buyumesi etkilenebilir. 14 17 gun arasinda yumurta toplama olur. sedasyon denilen hafif bayilma derin uyku halindeykn toplanir birsey hissetmezsin. toplanmadan sonra hafif lekelenmen olabilir olmayabilir de. labaratuarda esinin spermi ile dolleme yapilir. embriyonun olusumu gozlenir. 2. 3. veya 5. gun transfer yapilir. dr bazen bir ay beklemeyi de uygun gorebilir yani dondurulabilir. devlette 35 yas altina bir tane transfer edilir ozelde genelde 2 tane. olisan embriyo sayisina gore de karar verilebilir. 3 embriyon varsa ucunu de verebilir sana. transfer esnasinda uyanik olursun hatta sana ultrasondn gosterirler. sana tavsiye cooookkk su icme karinca kararinca 1.5 saat onceden icmeye baslayim ortalama 1 1.5 lt icsen yeterli olur.
transfer sonrasi ananas kabak cekirdegi yedim bir de bugday nisastasi sut seker ocakta pisisrerek bi muhallebi yaptim her sabah onu yedim. benim 2. gun transferiydi.
oyle yatmadim ama agir is de yapmadim. Allahim saglikli hayirli evlatlar nasip etsin.

Ne güzel anlattıklarınız hem içimi acıttı hem içimi ısıttı..yavrunuzla saglıklı ömurlerınız olsun inş

Ne desem iki cümleye sıgmış ama cok zor olmuş.. Canım benim rabbım nasıp etmiş ya ınan cok cok sevındım. Saglıklı ömurlerınız olsun inş..
Su konusundaki uyarını aklımda tutucam kabak cekırdegı ananas ta aklımda:) cok tesekkur ederim

Bende Şişli Memorial'de tüp bebek tedavisi görmüştüm. Doktorum Semra Kahraman ve ekibiydi. Transferimi Nur Dokuzeylül yapmıştı kontrollerimide. Nur hanım transferde süper. İlkinde hamile kaldım. Kızım şuan 21 aylık. Sakın stres yapma aklına olumsuz birşey getirme pozitif ol. En önemlisi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…