Tüp Bebek Yolunda İlerleyemeyenler

Mila86

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
1.542
2.686
333
Merhaba arkadaşlar, 35 yaşındayım tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. İlk tedavim 6. günde yumurtam gelişmediği için iptal edildi. İkinci tedavimde 4 yumurtam vardı. 2 tanesi gelişti. Yumurta toplama işleminde ikisi de boş çıktı. Geçtiğimiz ay ilaç bulamadım tedaviye başlayamadım. Bu ay da ilaçlarımı temin ettim reglimi beklerken, geçtiğimiz hafta bahçemde sokak kedisini beslerken kedinin dişi hafif parmağımı sıyırdı. Ben de her ihtimale karşı kuduz aşısı yaptırdım. Bu sefer de reglim tam başlayamadı. Geçtiğimiz çarşamba günü hafif kahverengi şeklinde lekelenmem başladı. Cumartesi gününden beri de az az kanama yaşıyorum. Salı günü doktoruma gittim. Ultrasonla baktı "2 tane olgun yumurta gördüm. Ama kan tahlili ver önce yumurta mı değil mi bakalım ona göre yumurtaysa hiç ilaca başlamadan direkt perşembe günü toplayalım" dedi. Umutlandım ama maalesef tahlillerimde onlar yumurta çıkmadı. Doktor "ufak kist oluşmuş regl kanamasıyla atarsın" dedi. Cumartesi günü tekrar kontrole çağırdı. Duruma göre tedaviye başlayıp başlamamaya karar verecek. Kanamam hale az az devam ediyor. Doktora kuduz aşısı olduğumu da söyledim hiç yorum yapmadı. Acaba diyorum kuduz aşısı mı reglimi böyle düzensiz yaptı. Vitaminler kullandım tedaviye hazırlandım yine kendimi hayal kırıklığına uğramış hissediyorum. Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar yazarsanız memnun olurum.

Merhaba senle aynı değilse de bende ilerleyemenlerdenim yani öyle umutlarla başladım ki Ocak ayında hemde 2016 dan beri istiyorduk maddi olarak ayarladık başladık malasef yumurtalar boş ve sağlıksız kalitesiz çıktı hani sende az boş cikiyo bende çöktü yine boş çıktı işe yarayan olmadı 2 opuda hüsran şuan 3.icin hazırlanıyorum 3 ay fitoterapi tedavisi kullaniyrm bide sürekli sağlıklı içecekler smoothine yapiyrm ne diyeyim Allah ol derse olacak

Merhaba Maysa geçtiğimiz hafta pazartesi günü yumurta toplama işlemim vardı. 2 yumurtam vardı. İkisi de dolu çıktı bu sefer ama sadece 1 tanesi işlem gördü. Ama maalesef döllenmedi. Mayıs gibi yine deneceğim.

Çok üzüldüm peki takviye bişey yapıyormusun insalh herşey güzel olur

Çok üzüldüm peki takviye bişey yapıyormusun insalh herşey güzel olur
Teşekkür ederim. 2 ay boyunca Qenzim q10 kullandım. Propolis ve folik asit kullanıyorum. Doktoruma prp sordum. Sakın deneme bilimsel yanı yok tekrar dene dedi. Öyle işte Maysa deneye deneye sonunda bebişi bulacağız inşallah :) bu arada siz ne zaman tedaviye başlayacasınız?

Canım ben ocakta başladım sonra Mart'ta 2.opu oldum ama elde 2 donmuş var az dedi doktrm 3.opu için 3 ay ara verdim fitoterapi tedavisi başladım + olarak hergün avakado-muz-ispanak-tere-zencefil-zerdecal-karabiber-chai tohumu+keten tohumu-kenevir tohumu keçiboynuzu pekmezi ve özü daha aklıma gelmeyen var bunları hergün tüketiyorum gün için böldüm içecek yapiyrm smoothine olarak insalh fayda görürüm

İnşallah faydasını görürsün.

Merhaba, doktorunuz yumurta kalitesi açısından herhangi bir ilaç, vitamin vs önermedi mi peki size? Bu süreçte olan sizin durumunuzdaki kadınlara öncelikle bir tedavi uygulanması gerekmiyor muymuş? Seray severin instagramındaki bir paylaşımına denk gelmistim hatta dosya olarak yüklüyorum burdan.

Eklentiler

• Screenshot_20220411-152422_Instagram.webp
    70,4 KB · Görüntüleme: 135
Merhaba maalesef doktorum hiçbir vitamin ilaç önermiyor. Hiçbir faydası yok paranı boşa harcama diyor. En son prp için fikir danıştım. Sakın uzak dur bilimsel bir yanı yok diyor. Ben yine de buradaki arkadaşların tavsiyesiyle Qenzimq10 alıp 2 ay kullandım.

Yaşınız kaç peki? Yumurta rezerv durumunuz hakkında doktorunuz ne yorum yaptı? Neden içi boş çıkıyormuş? Bu konularda bir şey söyledi mi kendisi. Bir de bu şekilde arka arkaya yumurta toplama tedavisi yapınca yumurtalıkları daha çok yormuş olmuyor mu? Bilemedim açıkçası.

Yani iyi yapmışsınız bence de. Denemek de ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Önemli olan elimizden geleni yapmak ve yaptigimiza kendimizi ikna etmek. Bu konu hakkında gorüstugunuz veya bilgisini aldiginiz baska bir doktor oldu mu?

Merhaba acaba kaç yumurta toplanmişdi

Sadece bahçesiyle görüşmüştüm. Memnun kalmadım

Canım benim doktorum da aynı öyle diyo hiç fayda görmezsin diyo ama ben boş durmak istemedim

Canım benim doktorum da aynı öyle diyo hiç fayda görmezsin diyo ama ben boş durmak istemedim
Aynen ben de sizin gibiyim. Bir umut işte... şimdi de yine buradaki bir arkadaşın önerisiyle keçi boynuzu özü, bal, polen, propolis, avakado, ceviz, fındık karıştırıp yiyeceğim

Canım görünen 20 ama hep boş çıktı 20 den sadece 2 kaldı sonra 2.opuda 10 tane vardı elimizde bişey kalmadı hiç olmadı döllenmedi
Mayra 2. opuda yumurtalar yine mi boş çıktı. Yoksa yumurta toplanıp döllenme mi olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…