tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar bir bakarmısınız.

kızlar buarad bişey sorucam kasık kayması diye bişey duydunuzmu benım arkadaşım cocugu olmuyodu onunda annesı bı kadına götürmüş kasıgını karnının üstünden bastıra bastıra kontrol etmiş senın kasıgın sola kaymış demiş ve bastırmış baya tmm şimdi düzeldi demiş ve kız 2 ay sonra hamile kaldı bunu doktorlar göremezmiş ultrasanla farkedılebilen bişey değilmiş bu ne ye inancagımı sasırdım artık çaresizlikten :/

Merhaba arkadaşlar..

aranıza henüz katıldım. 7 senelik evliyim. ilk 3 sene doğum kontrol hapıyla korunmuş, sonrasında kronik sistitim yüzünden maalesef çocuk çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştım. sistoskopi yöntemi sistit durumumun kronik olduğu saptıktan sonra hiçbir sorun olmadığı halde sürekli antibiyotik kullanımına bağlı olarak doktorum direkt tüp bebek önerisinde bulundu. zira her ilişkiye girdiğimde sistit olacağım korkusuyla panik oluyor korkuyla tuvalete koşturuyordum. ve sürekli antibiyotik kullandığım içinde gebe kalmamam gerekiyordu. bu yüzden yapılması gereken en iyi şey aşılama vb.. safları geçip direkt tüp bebek tedavisine yönlenmekti. 6 nisanda yumurta toplama işlemi yapıldı. toplamda 27 yumurta toplandı. genel anestezi yöntemi ile. bunlardan sadece 6 adeti döllendi 2 tanesi orta kalite, diğer 4 tanesi yüksek kalite.. bu durum bayağı moralimi bozmuştu. doktorum tedavinin en başında ilaçlara karşı aşırı hassas olduğumu, çok fazla yumurta ürettiğimi, bu durumun aslında istenmeyen bir durum olduğunu, amaçlarının daha az fakat sağlıklı yumurta üretmek olduğunu söylemişti. 27 yumurtadan sadece 6 tanesinin döllenmesi canımı sıksa da hala yumurta üretebilir olmak önemliydi. toplama işleminin ilk günü ciddi ağrım oldu. ikinci gün geçti. 9 nisanda ise transfer işlemim gerçekleşti. bugün itibariyle transferin 10. günündeyim. toplamda 2 yumurta transfer edildi. kalan 2 yumurta ise donduruldu. pazartesi günü teste gideceğim. heyecanım pik yapmış durumda. sizleri okuyunca erken hamilelik belirtileri yaşayanlarınızı gördüm. açıkçası ben de olan şey kasıklarımda ani batmalar, arada adet olacakmışım gibi ağrılar (bunlar bir kaç saniye ya da bir kaç dakika sürüyor maksimum) mide yanması (ilaçlara bağlı olabilir), vajinal akıntı (su gibi berrak. bunu da kullandığım ilaçlara bağlıyorum) arada bacaklarımda çekilme (hibor kullanıyorum. yan etkileri arasında var) bunun dışında göğüslerimde herhangi bir şey yok. sadece bugün göğüs ucu etrafım soyulmuş gibiydi. ilk defa böyle oluyor. bilmiyorum gerçekten psikolojik olarak ağır bir süreç. test gününü beklemek, beklerken her gün kendinde bir belirti aramak, yazılanları okumak, ben de neden yok diye sorgulamak vs.. çok zor.. kendimi kaptırmamaya çalışıyorum fakat bunu imkanlar dahilinde ne kadar gerçekleştiriyorum bilmiyorum. pek başarılı olduğum söylenemez. elbette Rahman hayırlısı ise nasip etsin tüm dileyenlere..

aynı gün dinlenmeni tavsiye ediyor doktorlar. Ben de ertesi gün normal hayatıma döndüm ama iş yerinden 4 gün izin aldım. Transferden sonra fiziksel değil ama psikolojik olarak 4-5 gün çok zorlandım. Belki de transferden sonra yediğim ve hala yemeğe devam ettiğim iğnelerden dolayıdır bilmiyorum. Herkes ile kavga eder durumda oldum. Şimdi geçti bu durum ama iyi ki o dönem çalışmamışım diyorum zira şimdiye bir işim olmayabilirdi :)

aynı durumdayız. her gün evde eşimle, annemi neredeyse çıldırtıyorum. tabii bana belli etmiyorlar. deli gibi saldırıyorum herkese. evdekiler bitiyor, telefonla kardeşim ve babama sarıyorum. dakika başı ağlıyorum, gecenin ilerleyen saatlerinde de vicdan yapıyor neden böyle davrandım diye yine ağlıyorum. delirmemek işten bile değil. Allah yardımcımız olsun.

bişey sormak istiyorum geçen hafta p.tesi yani bugün ile 8 gündeyim trasferim olalı normal test yapsam çıkarmı acaba illa kan mı olması gerekiyor arkadaşlar bana bilgi verebilirmisiniz çuana kadar bişey yapmadım nedersiniz,

bişey sormak istiyorum geçen hafta p.tesi yani bugün ile 8 gündeyim trasferim olalı normal test yapsam çıkarmı acaba illa kan mı olması gerekiyor arkadaşlar bana bilgi verebilirmisiniz çuana kadar bişey yapmadım nedersiniz,

Bildiğim kadarıyla transferin ilk günü sayılmıyor. yani şu an 7.günündesin. ki, sayılsa bile 8 gün henüz kan testi için çok erken. embriyo ile salgılanan hormonların kana karışması ve gebelik var denmesi için en az 11 gün geçmesi gerekiyor.

• Beğen
Reactions: yit
inşallah hamilesindirrr canımmmm :)

• Beğen
Kızlar bebişim duşuyor. Doktora gttm değerm duşuyor 4hafta 4 gunluktu neyde hata yapldı anlamıyorm doktora çok normal geldi olabilir ilkinde dedi bebeğm tutunmuşken hamişken nasl olurda normal olurki

inşallahhh canım çok sağol hepimizden güzel haberler gelir Yarabbim hayırlısı ile :)

ozaman yapmıyım ben bekliyim Allahım sen yardım et 2 gün sonrada hastalık günüm şimdiden korku saldı ya hastalanırsam diye umarım hastalanmam :(

Bugün transferden sonraki 13. Gun Dün yapilan testte beta değerim 2095 çıktı. yarın tekrar test yapılacak umarım değerim yükselir. Transferden sonra 9. Gün idrar testi yaptım negatifti aglamaktan geberdim.sakin 12. Günden önce idrar testi yapmayın moraliniz gereksiz yere bozulmasın. Ben bu süreçte bol bol dinlendim ayaklarımi ve karnımi sıcak tuttum. Yemekleri annem pisirdi camasirlarida o yikadi hicbir is yapmadim. Ya uzandım yada oturur pozisyonda ayaklarımi uzattım. Her sabah aç karna 1 kaşık zeytinyağı içtim üstüne ılık hatta sıcak su içtim. Böylece kabiz olan ben hiç kabızlık cekmedim. Belirtilerim ise normalde uykuyu sevmem ama cok uykum geldi Son birkaç gün hariç regl sancısı çektim ama garip bi şekilde ayaklarımi uzatıp dinlenince geçiyordu. Göğüslerde hassasiyet sık idrara çıkma mide yanması (belki çok yatmaktan reflü olmustur) kasiklarda batma 12. Günden sonra başladı. Umarım her isteyen en kisa zamanda bebeğine kavuşur. Daha önce boş gebelik geçirdiğimde şimdi zamanı değilmiş dedi bir arkadaşım. Hakikaten öyleydi. Henüz zamanı değildi ama çok üzülmustum.

Kızlar bebişim duşuyor. Doktora gttm değerm duşuyor 4hafta 4 gunluktu neyde hata yapldı anlamıyorm doktora çok normal geldi olabilir ilkinde dedi bebeğm tutunmuşken hamişken nasl olurda normal olurki
Nasıl normal olur açıklama yapmadimı canim

Adetime 1 hafta kala transfer oldm ondan olabilir dedi tup bebekte ilklerde düşme olasılığı yüksek oluyor dedi

Kimyasal demedi soyledği şey adetime 1 hafta kala yaptğı iğneler başta etki etmedi sonradan etki etti o yüzden adetımd bir hafta kala yapmak zorunda kaldı ondan olabilir dedi birde ilk tup bebekte boyle şeyler olabiliyor dedi

bir yanlışlık var adetin 2 ci günü başlıyor ilaçlara öyle bir denk geliyor ki adet günü senin test gününe denk geliyor normalde evet bir sıkıntı olabilir arkadaşlar araştırılmalı derim bu arada çok üzüldüm eğer öyle bir şey varsada gerçekten şuan ben bile gerginim büyük geçmiş olsun arkadaşım

Kimyasal demedi soyledği şey adetime 1 hafta kala yaptğı iğneler başta etki etmedi sonradan etki etti o yüzden adetımd bir hafta kala yapmak zorunda kaldı ondan olabilir dedi birde ilk tup bebekte boyle şeyler olabiliyor dedi

bana hiç mantıklı gelmedi dediğin. İğnelere neden 1 hafta önce başladın ki?

binnur sonucunu nezaman aldın arkadaşım çok üzüldüm yaaaa gerçekten off sinirlerim iyice bozuldu :(

binnur sonucunu nezaman aldın arkadaşım çok üzüldüm yaaaa gerçekten off sinirlerim iyice bozuldu :KK43:

Transferden 12 gün sonra kan tahlilinden... ama sen moralini bozma... Naip işleri bunlar... Ancak Allah 'ol' dediğinde oluyor...

• Beğen
Back
X