tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar bir bakarmısınız.

26 Martta transferim yapıldı.Transferden sonra biraz yattım.Daha sonra normal hayatıma geri döndüm.Benim doktorum yatmamı söyledi.30 Martta işe başladım hatta.Belim ve kasıklarım arada sırada ağrıyor.
Rabbim tamamina erdirsin canim canim darisi basimiza

Kizlar transferden sonra neler yaptiniz hep yattinizmi birde belirtileriniz varmi kacinci gun basladi belirtileriniz

Günaydın. Transfer sonrası 2 saat hastanede yattım. Sonra otele gidip dinlendim. Ertesi gün uçak yolculuğuna izin verdi doktorum. Eve geldim. Normal hayatıma geri döndüm. Extra yatmadım ama işe de gitmedim. Evde 2 gün daha dinlendikten sonra işe geri döndüm. Sonucumu yarın alacağım.

amin inşallah allah isteyen herkese nasip etsin.25 nisanı bekliyorum ultrasona girmek için inşallah keseler doludur :)

İnşallah :) Sağlık, mutluluk ve huzur ile kucağınıza alırsınız İnşallah :) Allah gönlünüze göre versin...

arkadaşlar dün yumurtalarım toplandı 10 tane toplandı 5 tane kalmış perşembe alındı sgk da yapıyorum yarında transfer edebiliriz diyorlar bugün beni arayacaklamış 5 tane pazartesiye kadar durmazsa tehlikeli olmasın diye çok gerginim nasıl olucak 5 yumurta iyimi nolur bişeyler söyleyin yaa

arkadaşlar dün yumurtalarım toplandı 10 tane toplandı 5 tane kalmış perşembe alındı sgk da yapıyorum yarında transfer edebiliriz diyorlar bugün beni arayacaklamış 5 tane pazartesiye kadar durmazsa tehlikeli olmasın diye çok gerginim nasıl olucak 5 yumurta iyimi nolur bişeyler söyleyin yaa

kaçının döllenip sağlıklı embriyoların hücrlerine nasıl ayrıldığını yarına kadar nasıl anlayacaklarmış?

işte benim korkumda o zaten karanbole :( anca 5 i de kalırsa p.tesiye olur diyor şimdi sabah bakıcam ona göre seniarıycam hazırlıklı ol diyor işteyim zaten sabah saat 9.30-10 arası telefonum çaldı çalıcak şimdi çok mutsuzum şimdiden bir bebeğimin olamayacağı belli çok mutsuzum :(

işte benim korkumda o zaten karanbole :KK43: anca 5 i de kalırsa p.tesiye olur diyor şimdi sabah bakıcam ona göre seniarıycam hazırlıklı ol diyor işteyim zaten sabah saat 9.30-10 arası telefonum çaldı çalıcak şimdi çok mutsuzum şimdiden bir bebeğimin olamayacağı belli çok mutsuzum :KK43:

ben olayı pek anlamadım. Pazartesiye kadar bekleyecek mi beklemeyecek mi? kaç tanesinin pazartesiye kadar kaldığı önemli değil... transfer edilecek olanın ne kadar sağlıklı olduğu önemli... karşı çıkamıyormusun? İllaki onların dediği mi olmak zorunda? sgk nasıl yapıyor ki bunu? sakin ol...

Karşı çıkamıyorum hemde sgk ya gitmeme rahmen ben özel yaptırıyorum yani 6500 tl buldu, p.tesi olup olmadığı bugün belli olucak dün yumurtaları ama 5 tane kaldı diyor labaratuar eğer 5 tane kalırsa p.tesi olabilir araya hafta sonu giriyor ya... ama yarın sabah yani bugün için yumurtalar döllenmezse 3 tane bile kalsa yarın nakil ederim diyor çünki yarın c.tesi diğer gün pazar p.tesi ye kadar yumurta kalmazsa kendini riske almıyor :(

Karşı çıkamıyorum hemde sgk ya gitmeme rahmen ben özel yaptırıyorum yani 6500 tl buldu, p.tesi olup olmadığı bugün belli olucak dün yumurtaları ama 5 tane kaldı diyor labaratuar eğer 5 tane kalırsa p.tesi olabilir araya hafta sonu giriyor ya... ama yarın sabah yani bugün için yumurtalar döllenmezse 3 tane bile kalsa yarın nakil ederim diyor çünki yarın c.tesi diğer gün pazar p.tesi ye kadar yumurta kalmazsa kendini riske almıyor :KK43:

döllenmeyen yumurtanın nesini transfer edecekmiş? sakin ol sen... umutsuzluğa kapılma... benim de bu bekleme süreci çok zor geçmişti. o 5 gün kafayı yemiştim. Her gün salya sümk ağlıyordum ki ben biraz gaddarımdır hayata karşı... psikilojisi zaten çok iyi olmayan bir süreç ama sen negatif düşünüp de kendi moralini daha çok bozma... her şeyde vardır bir hayır...

evet ama göz göre görede ilgisizlikten yada umursamamaktan olaan şeylerin o sürecini ben yaşıyorum bu sorumsuzluk olmazsada onlar yüzünden olmama ihtimali beni çok üzüyor şuan kendimi iyi hissetmiyorum..

benimde 11 tane yumurtalıklarım toplandı 5.günün sonunda bir iyi birde çok iyi embriyo kaldı.Moralini bozma bol bol dua et.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Allah 'ol' demiş ise.... hiçbirşey durduramaz.... kaç tane yumurtanın olduğu değil... kaç tanesinin sağlıklı olduğu önemli... Allah hayırlısını göstersin... sıkma kendini... moralini bozmamaya çalış... zaten çok zor bir dönem geçiriyorsun...daha çok üzülmemeye çalış...

• Beğen
Reactions: yit
Merhabalar, bende tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. Doktorlar hiç bir sorun yok biraz sabretmelisin dediği halde tedavi görerek hamile kaldım. Her şey moral ve inanmakla alakalı derlerdi anlamazdım. 2 yıl tedavisiz, sorun olmadığı halde hamile kalamadım. Bence benden çok inanan olamazdı. Sonra aşılama denedik olmadı ve tüp bebek denedik ve oldu. Kendimize hissettirmeden yaşattığımız stresin sonuçlarını zaman geçince anlayabiliyorum. Yumurtan var, bu çok güzel. 3 tane 13 tane diye takılma sakın. Rahatlamaya ve vücudunu rahatlatmaya odaklan. ( bunu dediklerinde ben çok sinirlenirdim)
Çok işe yarıyormuş...
merhaba şu yazdıklarınız banada umut oldu gerçekten bende iğneler ilaçlarla yumurtam büyüdü aşılama oldum hiç tutmadı 9 tane olmuştu yumurtam aşılama sırasında... ama olmadı.. şimdi tüp bebeğe doğru yol alıcam ama korkuyodum hem maddi hem manevi cok yıprandık eşimle allah yardımcımız olsun inşallah....

merhaba şu yazdıklarınız banada umut oldu gerçekten bende iğneler ilaçlarla yumurtam büyüdü aşılama oldum hiç tutmadı 9 tane olmuştu yumurtam aşılama sırasında... ama olmadı.. şimdi tüp bebeğe doğru yol alıcam ama korkuyodum hem maddi hem manevi cok yıprandık eşimle allah yardımcımız olsun inşallah....

Allah yardımcınız olsun. Allah yüzünüzü güldürsün İnşallah

Yine erkenden uyandım bi bakayım derken yazılanları okudum:) tup bebek tedavisine başlayan bu konuda korkuları olanlar endiselenme yın ben çok canı kıymetli mız mız biri olduğum halde yaptırdım hatta tüm aşamaları anlatayım. Polikistik over olduğum anlaşıldı eşime de spremde biraz hareketsizlik oldugundan bütün bekleme deneme ilaç tedavilerden sonra sonuç tup bebek dediler ben bu konuda çok önyargılı biriydim ve cok korkuyodum hatta ilk görüşmeye gittigimizde eşime asla yaptirmam dedim bencillik biliyorum sırf korkudan bide çok bunalmistim is ev sanki hersey yormustu bunlar hep psikojik düşünmekten stres yapmayın.daha sonra eve geldikten 1 ay sonra adet im gecikti acaba dedim 8 gün olmuştu çok hevese kapildim meğer polikistik tenmis.kan testi yaptık negatif ben bir üzüldüm anlatamam eşim de öyle tabi sonra ben tuttum eşimin elinden tamam gel neyse bu tup bebek yapalım dedim bütün istanbulda merkez kalmayacak kadar gezdim doktor benim için önemliydi böyle rahat olup her istediğimi sormam lazım dedim sonra en son gittiğimiz yerde işte burasi dedim hem çalışanlar hem doktorum bide embriyolog öyle güzel açıkladılar ki kafamda soru işareti kalmadı ve hepsini çok sevdim.ilk deneme ve heycan başladı ilk adette 2 günü tedaviye başladım gonalf :/ Allahim kendime iğne yapicam buna inanamadım ilk iğne mi 2 saat abartısiz ağlayarak yaptım hemde bacaktan göbeğimden hayatta yapmam dedim neyseki doktorum anladı benim iğnekorkum u o sşekilde devam ettik.tabi hormanlar yükleniyor yumurta buyuyo daha bi sınırlı duygusal bi süreç bu arada spora da gittim çok kilo yok ama zaman geçsin hem sağlıklı bi gebelik için.geldi çattı yumurta Toplama günü evde sürekli videolar izledim buralara baktım ama inananin yaşarken anlarsınız lafta değil cidden açılı sancılı değil değer hepsine.bide ben akıllı ailem uzakta olduğundan kimseye demedim bi tek eşimle gittim orda bana ameliyat elbisesi giydirdiler metal küpe yüzük hepsini çıkardılarAllah ben bbaşladım çocuk gibi ağlamaya annemi cagirsaydim yok söyle böyle derken sağolsun yine bütün tup bebek ekibi yanımda oldu eşinde tabi yeri geldi guldu ler bana espiri yaptılar aile gibi sıcak karsiladilar. Neyse beni aldılar bide ben çok utanan biriyim bunu da doktorum falan anladigindan bana anestezi vermeden masaya o pozisyonu aldırmadı sağolsun benle konuşarak benim aglamamin artık sevincten olcagini söyleyerek uyuttular en fazla 20 dakika uyuyorsun hatta ben işlem bittiginde sesleri duydum beni odaya getiren abla eşime konuşurken duydum gözlerimi açtığımdatamamen herkes bak hhiç bişi yok dediler gerçekten hiç bir ağrı sizi hissetmedim eve geldiğimde biraz ince bi sizi oldu oda saniyelik sonra oda geçti.vitamin vs tüm ılaclarimi kullandım asla stres yapmadım olacağına inandım korkularim hep oldu bana buna yenilmedim. Sonra haber geldi döllenme olmuş yumurtalarda hepsi çok iyi denildi ve 5 gün transferi olacak denildi.ben şaşırdım sevindim çok garip bi duygu ilk adettle git hersey olsun bitsin 1 aycik süre şaka gibi geliyordu bana.aa bu arada yumurta Toplama olacağı günden önceki gece 12 den sonra hiç bişi yeme içme dediler bu çok önemli şu bile icmeyin zaten söylerler. Transfer günü de idrar olması lazım gidene kadar su ıctim gittiğimde hazırım dedim yine kiyafetlerimi çıkardılar yine o elbise ama bu kez muayne gibi hiç bişi yok en zevkli en güzel an işte o an ekran dan izledim doktorla konuştum hatta orda hemşireeembriyolog hepimiz bu anın güzel olduğunu ne kadar mucize bi durum oldugunu konuşup beni sakin şekilde konusturdular hiç o an ya tutmazsa diye dusunmedim hep pozitif yaklaştim.sonra orda 1 saat yatırdilar hiç kalkmadim ama benide hiç yalnız bırakmadı lar sonra odaya alındım eşim de heycanla bekliyor tabi :) biraz dinlenip yineeve geldik.simdi bu ggünler nasıl geçer demeye başladık :) tatlı bi heycanla bekledik 3 günden sonra biraz kasiklarimda ara da bir acı hissettim.7 günü dayanamadim eşime dedim benim içime doğdu gel test yapalım 10 üncü güne ne kalmis şurda diye ben sabirsiz dayanamadim yaptık veee pozitif 45.29 lu bi değer çıktı sonra hemen bütün ekibi aradım haberi verdim doktorum 10 gun 12 gün yine tekrarlayalim dedi ikinci testte biraz yükselme oldu 61 sonra birden 91 ertesi gün 1532 :) ikiz olma ihtimali var inş da öyledircçok isteriz.simdi 5 hafta 4 gunluk hamileyim bu cumartesi kese kalp atışı görcez inş hersey yolundadir. Tabi böyle biter mi şimdi ishal olsak dert oldu daha çok endişe korku var çünkü can var artık ona bişi olmasın korkusu var doğurana kadar da bitmezmis öyle dedi burdaki arkadaşlar :) yani ne diyim arkadaslarim stres yapmayın pozitif düşünün demesi kolay biliyorum ama inanın hersey Allahın taktiri sınavı inş ol der ve hepiniz güzel haberler alırsınız umarım başınızı agritmadim bi fayda olursa ne mutlu.kendinze dikkat edin
ne güzel anlatmışsınız okurken yaşadım sanki o anı ... allah hepimize nasip etsın böyle güzel duyguları.. yeterkii pozitif olalım bendede yumurta tembellıgı var eşimde hersey normal dedı doktor iğneler ilaçlar kullandım yumurtalarım güzel oluştu ama olmadı sonra aşılama yaptık oda olmadı buyuk bi çöküntü içine girdim ama sonra aşılamanın tutma ollasılıgı düşük zaten dıye toparladım kendımı hatta adet oldum doktor baktı hala yumrutaların bi kaçı duruyo içinde güzel olmuş ama bulusamıyolar sanırım dedı bidaha denemek ıstemıyorum aşılama tüp bebek gözmü korkutuyor bıde ben alttan muayene olamıyorum cok kasılıyorum utanıyorum nasıl olcak bilemiyorum aşmam lazım bıde tarnsferi bile ben anestezili isterım herhalde dıyorum :) rabbim yüzümüze baksın inş ikizdir sizin darısı başımıza :)

evet ama göz göre görede ilgisizlikten yada umursamamaktan olaan şeylerin o sürecini ben yaşıyorum bu sorumsuzluk olmazsada onlar yüzünden olmama ihtimali beni çok üzüyor şuan kendimi iyi hissetmiyorum..

aradılar mı? iyi misin?

• Beğen
Reactions: yit
aradılarrrrrrr 3 tane çok güzel tutan yumurtam kalmış böyle olduğu için p.tesi gelebilirsin en iyisini sana tranfer edicez dediler Allahıma şükürler olsun şimdide p.tesine kadar 3 yumurtanında sağlıklı olması için dua etmeye başladım arkadaşım çok heyecanlıyım ve çok korkuyorum p.tesi aksilik olmasın diye Allahım nasıl birşey bu sen hepimizin yüzünü güldür kucağımızı boş çevirme nolur Yarabbim hepimiz için çok iyi konuştu ama insan yinede ya p.tesi ye kadar sıkıntı olursa diye düşünmeden geçemiyor

Özel yaptırıyorsan doktoruna soyle 3 embriyoyuda transfer etsin tutma olasılığı daha çok ben öyle yaptrdm inşllh hamileym daha yeni ama inşllh sorun çıkmazsa tabi

aradılarrrrrrr 3 tane çok güzel tutan yumurtam kalmış böyle olduğu için p.tesi gelebilirsin en iyisini sana tranfer edicez dediler Allahıma şükürler olsun şimdide p.tesine kadar 3 yumurtanında sağlıklı olması için dua etmeye başladım arkadaşım çok heyecanlıyım ve çok korkuyorum p.tesi aksilik olmasın diye Allahım nasıl birşey bu sen hepimizin yüzünü güldür kucağımızı boş çevirme nolur Yarabbim hepimiz için çok iyi konuştu ama insan yinede ya p.tesi ye kadar sıkıntı olursa diye düşünmeden geçemiyor
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah hamile kalırsınız ama stresten heyecandan ve olumsuzluklardan uzak durun pazartesiye kadar lütfen hersey güzel olucak inancına varın....

Back
X