• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek yöntemiyle kaç hücreli emriyolarla hamile kaldınız

esrasebahattin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
190
0
96
Kocaeli
tüp bebek yönteminde emriyoların hücreleri çok önemliymiş hamile kalanlardan yardım en az kaç hücreli olması lasım yani başarı şansını öğrenmek istiyorum.

benim 3 tane embrio 2 si 4 hücreli 1 tanesi 2 hücreli böle olup tutunan varmı? :Saruboceq:

canım ben ılk denememde hamıle kaldım fakat 2.5 aylıkken kalbı durdu
oyuzden hıc moralını bozma ALLAHIM ıstedıkten sonra hersey oluyor yeterkı o ıstesin oyuzden hakkımızda hayırlısı olsun en onemlısı bu

canım ben ılk denememde hamıle kaldım fakat 2.5 aylıkken kalbı durdu
oyuzden hıc moralını bozma ALLAHIM ıstedıkten sonra hersey oluyor yeterkı o ıstesin oyuzden hakkımızda hayırlısı olsun en onemlısı bu

kaybettiğin kaç hücreliydi hatırlıyomusun

ben fazla taktım buna yawww :1closedeyes: :1closedeyes:

bana 3 tane embryo koyuldu 2 tane 8 hücreli 1 tane 10 hücreliydii...sen bunları kafana takma bence rabbim ol dedikten sonra 4 hücrelide tutar..yeterkii evladına kavuşmanın vakti zamanı gelsin...
güzel pozitif sonucunu bekliyorumm canım....

esracım bölünmeye bu kadar takılma benim ilk denemem 2007 yılındaydı ve bölünme çok iyiydi 4 embrıyo transfer edıldı dr lar cok ümitliydi hatta 3 ü de tutar gözüyle bakıyordu ama olmadı .çok ümitlenmiştim sonuç hüsran ve çok ilginçki 1 ay sonra ben hamile kalmışım normal yollardan ve bunu ilaçlara bağladım düzenim bozuldu diye test falan da yapmadım tatile gittik orda hamile olduğumu öğrendim ama ne acı ki bir gün sonra kanama başladı ve 9.hafta kaybettik:( 1yıl sonra yine tüp bebek için gittik bu sefer çok stres yaptım az yumurta oldu ve bölünmeler de az dı ama sonuç pozitifdi 1i tutmuştu kız bebekti malesefki onun için de problem olduğu söylendi dawn sendromu ve 20.hafta gebeliğimi sonlandırdılar. sana tavsiyem allahın dediği olur sen sakın stres yapma bol bol dua et. umarım hayırlı haberlerinizi duyarız

Benim tek embryom vardi ve 2 hucreliydi transfer gunu sabahi. Transfer ogleden sonra oldu ve embryolog bolundugunu ve 4 hucreli oldugunu soyledi biz havalara uctuk ve transferim yapildi:))
4 hucreliye bizim kadar sevinen olmamistir heralde:)

arkadaşlar embriyoların zamanında bölünme göstermesi ve hücre sayısının artması önemli birşey, evet kabul ama tek ölçüt değil, bana 14 ocakta 2 tane 12 bir tane 10 hücreli embriyo nakledildi. 3. gün embriyolarıydı. Embriyolog Semra Hanım'ın tabiriyle cillop gibi embriyolardı, sadece sayıları değil şekilleri de çok iyiydi, hatta dondurulan diğer embriyolarımda da 8 den az hücre hiç yoktu, görünürde bir problem de yoktu ve eşimin sperm sayısı yüzünden tüp bebek yaptırıyorduk ama tutmadı. Bir çok faktör var, düşünerek işin içinden çıkamazsınız. Burada okuduklarıma bakıp kızların 4,6,7,8 hücreli embiyoları tutmuş, benim kesin tutar diyordum. Hakikaten de benimkilerin yarısı hücre oluşturmuş embriyoların tuttuğunu çok duydum. Tüp bebeğin tutması garip bir denklem dedim ya çok faktör var. En güzeli hiç kafa yormamak. Tüp bebek tekniğini ilk biz denemiyoruz, son da olmayacağız. Bir dünya hamile kalan var, bir dünya da tedaviyi tekrarlayan. Her türlü sonuç bizim için, takmamak lazım.

bu hücre sayısına hiç kafanı takma.... benim dr.umun hastasını tek embriyo ve 2 hücreli....şu anda tuttu ve hamile...ALLAH ol dedikten sonra 1 embriyo ve 2 hücreli tutuyor........bol bol dua et......

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliy

bu hücre sayısına hiç kafanı takma.... benim dr.umun hastasını tek embriyo ve 2 hücreli....şu anda tuttu ve hamile...ALLAH ol dedikten sonra 1 embriyo ve 2 hücreli tutuyor........bol bol dua et......

yarabbim sen bizlere meleklerimize kavuşmamızı nasip et :Saruboceq: :Saruboceq:

en zoru bekleme süreciymiş :bbo: :bbo: :bbo:

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliy

türkiyede ne düzgün ki buda düzgün olsun başbakan bağırıo devlet karşılıo die nası karşılamak bu anlamadım yani 2 aşılama yaptırman lazım tüp bebeğe geçmek çin
zaten ilaçlar para edio devlet ne kadarını karşılıo bide tüp bebeği üniversitede yaptırman lazımmış.türkiye bu herşey beklenir bari bu düzgün olsa ama olmuo işte. :bbo: :bbo:

Back
X