Tüp bebek

nur3357

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
326
245
53
Kızlar merhaba aylardır uğraşarak sonunda dosya mi actirdim zeynep kamilde şimdi dosya heyete gitti bayram sonu sonuclanirmis tüp bebek bolumu bayramdan sonraki ilk adetinde arayip ameliyathane acik mi die sor ona göre gel dediler ama başka bi açıklama yapmadılar sizden ricam ben ilk yaptrcam bilgim yok neler yapılacak nasıl olacak anlatirmisiniz

Zeynep kamilde cnm
Anladm cnm. Adet günü arayıp randevu verirler 2. Yada 3.gününe. gittiğinde doktor muayne edicek yumurtalık durumuna bakmak için. Sonra ilaçlarını yazacak. İğneleri nasıl kullanacağını falan hemşireler anlatır. 3 gün içerisinde ilaçlarını alman gerekli eczaneden. Sonra 4gün sonrasına doktorun tekrar çağırır muayne eder yumurta durumuna bakıp ilaçlarını tekrar düzenler. Dozlarını arttırıp yada eksiltir. Başka iğne daha ekler vs.... yumurtaların istenilen boyuta gelincede toplama işlemi yapılır. Spermle buluşturup en kaliteli embriyoyu sana trasfer ederler :) kafanı çok karıştırmadan kısaca böyle anlattım. Sormak istediklerin olursa çekinmeden sor canım. Zaten zamanla ve yaşadıkça tecrübe edineceksin. Umarım ilk ve son tedavin olur. Bebeğini kucağına alırsın.

Kızlar merhaba aylardır uğraşarak sonunda dosya mi actirdim zeynep kamilde şimdi dosya heyete gitti bayram sonu sonuclanirmis tüp bebek bolumu bayramdan sonraki ilk adetinde arayip ameliyathane acik mi die sor ona göre gel dediler ama başka bi açıklama yapmadılar sizden ricam ben ilk yaptrcam bilgim yok neler yapılacak nasıl olacak anlatirmisiniz
bence bayramdan sonra hemen ara tüp bebek bölümünü şimdiye kadar açılması lazımdı ameliyathanenin. sürekli her 3-5 günde bir ara . bir süredir kapalı olduğu için aşırı yoğun olacaklar. ayrıca heyet raporundan sonra ilaç raporu için bekletecekler oda bir 7-10 gün sürüyor. ilaçlarını yazdırdıktan sonra hangi ay başlatacaklarsa tedaviye gel diyorlar yanında ilaçlarından 1 er örnek götürürsen nasıl yapacağını hemşireler anlatıyor. ilaçlara başladıktan sonra 4-5 günde bir çağırıyorlar yumurta büyüme durumuna göre gün aşırıda çağırabiliyorlar. en iyi ihtimalle yumurtaların toplanması ilaca başladıktan 8- 11 gün arası oluyor . transferde toplama işleminden sonra herşey yolunda giderse 2-5 gün içinde yapılıyor. 35 yaş altındaki hastalara 1 embriyo üstündekilere 2 tane koyuyorlar. hamilelik gerçekleşirse kalp atışlarını görene kadar takip ediyorlar sonrada yüzüne bakmıyorlar :) hamilelik oluşmazsa 2 regl dönemi ara verdiriyorlar sonra tekrar rapor işlemini yaptırıp sil baştan işlemlere başlatıyorlar.
umarım dondurulmuş yumurtalarında olur dondurma ve saklama ücreti 50 tl idi . benim şansıma bölüm taşınacağındanmıdır nedir 17-18 yumurtadan 9 tanesi işlem görmüş 4 tanesi transfer edilebilirmiş bana 2 tane transfer edip diğer 2 si dondurmaya değmez demişlerdi. yeni hastaneye taşındıkları için bu şekilde yaptılar hadi bende olmadı benimle aynı zamanda işlemleri gerçekleştirilen kimseye dondurma işlemi yapmamaları tesadüf olamaz sanırım.bu konuda sıkıntım oldu.

ben eski hastanede tedavi olmuştum. yeni hastaneye taşınmaları güzel oldu ama soyunma kabini yerine hala paravan kullanıyorlar. tavsiyem kendi eteğini kullanman. orada örtü veriyorlar ama ne koşullarda temizleniyor insan bilemiyor. işlemler sırasında kendini kasmazsan doktorlarla sorunda yaşamazsın. umarım tedavin hayırlı olur.

Kızlar çok teşekkür ederim tekrar bir şeye takılırken yardimlarinizi isterim

Anladm cnm. Adet günü arayıp randevu verirler 2. Yada 3.gününe. gittiğinde doktor muayne edicek yumurtalık durumuna bakmak için. Sonra ilaçlarını yazacak. İğneleri nasıl kullanacağını falan hemşireler anlatır. 3 gün içerisinde ilaçlarını alman gerekli eczaneden. Sonra 4gün sonrasına doktorun tekrar çağırır muayne eder yumurta durumuna bakıp ilaçlarını tekrar düzenler. Dozlarını arttırıp yada eksiltir. Başka iğne daha ekler vs.... yumurtaların istenilen boyuta gelincede toplama işlemi yapılır. Spermle buluşturup en kaliteli embriyoyu sana trasfer ederler :) kafanı çok karıştırmadan kısaca böyle anlattım. Sormak istediklerin olursa çekinmeden sor canım. Zaten zamanla ve yaşadıkça tecrübe edineceksin. Umarım ilk ve son tedavin olur. Bebeğini kucağına alırsın.
Canim sen süleymaniyedemi yaptin tüp bebek

Arkadaşlar acil İ sorum var kardeşimin eşi tüp bebek yaptırdı kan testinde 2.00 çıktı nolur bilen varsa yazsın nedir bu rakam

Arkadaşlar acil İ sorum var kardeşimin eşi tüp bebek yaptırdı kan testinde 2.00 çıktı nolur bilen varsa yazsın nedir bu rakam
kaçıncı gün embriyosu ve kaçıncı gün test yaptı. üzgünüm ama 2.00 gebelik yok demek.

Üçüncü gün emriyosu galibi ve bugün 12 gün oldu iki emriyo transfer edilmişti bu rakam yok mu demek bu tarihlere göre
şuan için yok demek ama geç tutunmuş olabilir 14. gün değerin de artış olursa o zaman hamilelik başlamıştır. hayırlısı olur umarım. zor ve sıkıntılı bir süreç.

şuan için yok demek ama geç tutunmuş olabilir 14. gün değerin de artış olursa o zaman hamilelik başlamıştır. hayırlısı olur umarım. zor ve sıkıntılı bir süreç.
Çıkmadı Can'ım çok üzgünüz sukedisi napalım hayırlısı diycez

ilk denemede şans işi diyorlar zaten. nasip değilmiş bir daha ki sefere olur. belki kendiliğinden olur.
İnşallah canım iyi dileklerin için teşekkürler yaşları çok genç henüz üstelik kardeşimin sorunuda tedavi edilebilirmiş sadece Zaman alıca için dr tüp bebek yapalım demiş inşallah kendiliğinden olur benim yaş 35 ve hala anne olamadım Zaman aleyhime akıyor korkuyorum Rabbim evlat sahibi olmak isteyene aratmadan versin inşallah :(

İnşallah canım iyi dileklerin için teşekkürler yaşları çok genç henüz üstelik kardeşimin sorunuda tedavi edilebilirmiş sadece Zaman alıca için dr tüp bebek yapalım demiş inşallah kendiliğinden olur benim yaş 35 ve hala anne olamadım Zaman aleyhime akıyor korkuyorum Rabbim evlat sahibi olmak isteyene aratmadan versin inşallah :KK43:
bende 35 yaşındayım daha önce 2 düşük 1 dış gebelik yaşadım 4. evlilik yılımızdayız. evlendiğim gibi çocuk sahibi oluruz diyordum ama nasip olmadı. 6. ayımızda hamile kaldım düştü. sonraki 6. ayda ikiz dış gebelik oldu ameliyat oldum. sonra 1,5 yıl olmadı aşılama yaptırdım 2. aşılama tuttu ama oda düşük oldu. tüp denememizin ilkinde tuttu en uzun hamileliğim şimdi ki. düşük tehlikesi atlattım 2 kere. nasip olursa sağlıklı olarak büyütmek ... darısı isteyen çabalayan herkese... çok sıkıntılı süreç, yaşta biraz geç olunca problemler hep artıyor.

bende 35 yaşındayım daha önce 2 düşük 1 dış gebelik yaşadım 4. evlilik yılımızdayız. evlendiğim gibi çocuk sahibi oluruz diyordum ama nasip olmadı. 6. ayımızda hamile kaldım düştü. sonraki 6. ayda ikiz dış gebelik oldu ameliyat oldum. sonra 1,5 yıl olmadı aşılama yaptırdım 2. aşılama tuttu ama oda düşük oldu. tüp denememizin ilkinde tuttu en uzun hamileliğim şimdi ki. düşük tehlikesi atlattım 2 kere. nasip olursa sağlıklı olarak büyütmek ... darısı isteyen çabalayan herkese... çok sıkıntılı süreç, yaşta biraz geç olunca problemler hep artıyor.
Senin çok sevindim canım şuan hamile olman tüm dertleri unutturur ne güzel inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini kaç aylık hamişsin kurban olduğum rabbim banalda hamileliği nasip edecek mi bilmiyorum

Back
X