Tüp bebekte doğum şekli...

ecem111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
757
0
96
Bursa
merhaba arkadaşlar... tüp bebekle hamilelikte sezeryanla doğum olmalı diye bir şeyler okudum... bir dahaki kontrolümde doktoruma bu konuyu soracağım..lütfen siz de doktorlarınızın doğum şeklinizle ilgili görüşlerini paylaşır mısınız? doğumuma az kaldı sayılır ve benim kafam karışmış durumda...

Son düzenleme:
Bende tup bebek tedavısı ıle hamıle kaldım.Dogumum benımde yaklastı sayılır.Benım doktorum sordugumda dırek sezeryan dedı.

Bende tup bebek tedavısı ıle hamıle kaldım.Dogumum benımde yaklastı sayılır.Benım doktorum sordugumda dırek sezeryan dedı.
cevap için tşk ederim cnm.. peki nedeni ile ilgili bir açıklamada bulundumu acaba? doğum tarihlerimizde yakın görünüyor.. rabbim hayırlı doğumlar versin hepimize inş...

Sagol ecem İnşallah hepimize hayırlı dogumlar:)
Vallahı sebep olarak dedı kı normal dogum senın ıcın saglıklı ve kolay olur ama bebek ıcın rısklıdır.Sezeryan ıse bebek için saglıklı senın ıcın bıraz daha zor dedı.Yanı bebegı rıske atmaktansa sezeryan yapalım sen bıraz sıkıntı cekeceksın dedı.Bebeklerımız saglıklı dogsun da bırazcık acı cekelım artık:)

öyle tabi cnm... her şey onlar için yeter ki iyi olsunlar... benim şuan gittiğim dr tüp bebek doktorum değil... gebeliğim boyuncada riskli gözüyle bakmadı hiç.. o yüzden tereddüt ettim.. bakalım cmt kontrolüm var.. doğum şeklini ona da sorayım ama normal doğum diyecek gibi geliyor.. acaba o normal derse de ben sezeryan olsun mu desem:44::44:

cnm senı gördüğüme,hemde hamile gördüğüme çok sevındım
senı baskent topiğinden hatırlıorum bvende ılk 3 denemem baskentte negatıf oldu
bahceci fulyadaki ilk denenemde pozitif oldu cok sukur
senın hangı merkezde oldu?

doğum seklıne gelınce ayrıntılı usgye gittiğim radyolog dahil sezeryan dedi
kendı tup drumla konusmadım zaman yaklasınca arayıp konuscam
ve sezeyan gunume kadar sancım acılmam gelırse normal-epıdural denıcem
gelemzse hayırlısı sezeryanmıs dıcem

Canım benım doktorumda tup bebek doktorum degıl.Zaten onlar sadece hamıle kalma asmana kadar senınle ılgılenıyorlar.Benım doktorum da gebelıgıme hıc rısklı olarak bakmadı ama sezeryan daha kolay dıyor.Bence senın doktorunda bebegını rıske atmaz.

doktorumla konuştum bugün.. o da sezeryan dedi.. ve sezeryana karar verdik biz de... hayırlısıyla kucağımıza alırız inş yavrularımızı

umutbızımolsun mesajını yenı gordumCok sagol canım bende senın adına cok sevındım.Baya buyutmussun sende bebısı 28. haftadasın.Saglıklı dogumlar dılerım.Ben ankada tup bebek merkezınde yaptım 4. denememdı.Çok şükür tuttu.Sağlıklı ve uzun ömürlü bebişlerimiz olsun İNŞALLAH

arkadaşlar hiç mi normal doğum yapan yok
Almanya uzun yıllar çalışmış olan dr. Yurtdışında tüp bebek bile olsa herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece sezaryen asla yapılmaz dedi.Türkiye tüp bebek yaptırmışsanız direk sezaryen yapıyorlar.Sebep: bu bebeği zor elde ettiniz, normal doğumla riske girmeyin diye duygu sömürüsü yapıyor olmaları.Bu duygu sömürüsünü bana tüp bebek merkezi de yaptı.Tabi maddi yönüde var :) 30 haftalık hamileyim tüp bebek benimki de.Herhangi bir terslik olmazsa Epiduralli Normal doğum yapacağım,fazla sancı çekmek istemiyorum.Sezaryen başlı başına bir ameliyat,1 aydan önce kendine gelemiyorsunuz.Kalan kilolar ve göbekte cabası

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim, ben de sağlık durumum müsait olur ve doktorum kabul ederse normal doğum istiyorum. inşallah nasip olur.

Merhaba,

Benim doktorum bana her iki yöntemi de anlattı ve benim karar vermemi istedi. ben epidural sezaryanı tercih ettim. Ama zaten genelde tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlara sezaryan tavsiye ediliyormus.

evet benim doktorumda her 2 yöntemi anlattı.. normal doğumda doğum olabilmesi için rahmin 10 cm açılması gerekliymiş.. rahim saatte 1 cm açılırmış.. normal şartlar altında doğum 10 saat sürer dedi.. fakat ilk gebeliklerde bu süre dahada uzar dedi.. doğum esnasında bebeğin kalp atışları zayıflayabiliyormuş apar toopar sezeryana alınabiliyormuş.. ama sezeryan 35 sn sürer dedi.. tüp bebek asamasında yeteri kadar yıprandınız o yüzden anne ve bebeği tehlikeye atmak istemeyiz dedi.. tabii bu anlattıklarının bir özeti.. bende sezeryana karar verdim.. rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı inşallah

kızlar benim hiç şansım yok mecbur sezeryan olcam çünkü 1 sene önce miyom ameliyatı oldum kesiğim var zaten sezeryan gibi

Arkadaslar tüp bebek illa ki sezeryan olcak diye bisey yok. Ben epidural normal dogum yaptim ama dr cok önemli. Eger siz kararliysaniz normal dogumda israrci bi dr la calismalisiniz. Samsunda liman hastanesinde ülkü basar hanimda dogum yaptim. Rahmim cok yavas acildi. Toplamda 30 saat sürdü. ben illa ki normal olsun istedim ve dr um sabirla acikligin 10 cm e ulasmasini bekledi. Dogumdan sonra benden baskasi bu kadar beklemezdi dedi ve hakliydi. Tabii ki sartlarin müsait olmasi lazim. Catinin durumu rahmin acilmasi bebegin pozisyonu vs...
ama simdi ikinciyi düsünsem sezeryana da hayir demem cünkü dikisse dikis var ve sezeryan dikisi en azindan görünür yerde. icim temizlensin adet sancim gecer belki derseniz benim gibi deneyebilirsiniz.
Farkli fikirlerin catismasi bu konuda bitmez. herkesin fikrine saygi duyuyorum. Ugrasmak istemeyen dr larin sezeryani önermesini de kesinlikle desteklemiyorum.

konuyu hortlatma ıstıyorum tüp bebek annelerı sezeryanlı yada normal kaçıncı haftada karar verıldı yada bebışler gelmek ıstedı.

konuyu hortlatma ıstıyorum tüp bebek annelerı sezeryanlı yada normal kaçıncı haftada karar verıldı yada bebışler gelmek ıstedı.
Sen hortlatmışsın bende cvp yazıyım.. 42 haftada doğum yaptım :) normal doğum ile kızımı kucağıma aldım.. buarada 4100gr, 54 cm doğdu.. bugün 71 günlük olduk..

Ben 38.haftada sezeryanla yaptım kızlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…