• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte iki kayıp erkek infertilitesi

aysgl1837

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
37
7
1
29
Merhaba kızlar eşimde varikosel ve sperm degerlerin de sorun var ileri hareketlilik 0 morfoloji 2 4 altı sıfır olarak geciyormuş zaten biz 2 tüp Bebek kaybı yaşadık ilki boş gebelik ikinci boş gebelik oldu geride 4 tane daha var embriyom ama artık onlarında genetiginde sorun oldugunu düşünüyorum suan da kafam çok karışık yeniden genetikli opu mu olalım yoksa eşim varikosel ameliyatı mı olsa ondan sonra mı tekrar opu olsa yada dondurulmuş embriyomlarıma genetik yapılabilir mi varikosel ameliyatı sonrası cocugu dogal yoldan olan var mı peki

Son düzenleme:
Merhaba kızlar eşimde varikosel ve sperm degerlerin de sorun var ileri hareketlilik 0 morfoloji 2 4 altı sıfır olarak geciyormuş zaten biz 2 tüp Bebek kaybı yaşadık ilki boş gebelik ikinci kimyasal gebelik oldu geride 4 tane daha var embriyom ama artık onlarında genetiginde sorun oldugunu düşünüyorum suan da kafam çok karışık yeniden genetikli opu mu olalım yoksa eşim varikosel ameliyatı mı olsa ondan sonra mı tekrar opu olsa yada dondurulmuş embriyomlarıma genetik yapılabilir mi varikosel ameliyatı sonrası cocugu dogal yoldan olan var mı peki
Sorduğun sorulardan tek bildiğim dondurulmuş embriyoya genetik tanı yaptırmam embriyonun kalitesibi bozabiliyor diyorlar bu diğerleri hakkında bir bilgim yok. Birazda maddiyatla alakalı şeyler. Maddi durumun İyiyse neden olmasın ?

Eşiniz varikosel için ameliyat olmadan neden tüp bebek deneyip yıprattınız ki süreci? Ameliyat sonrası başarı oranı çok yüksek. Bence ameliyatı göz ardı etmeyin

Doktorlar önermedi biz bugüne kadar doktorlar ne derse onu yaptık ama bundan sonra ameliyat olucak evet

Doktorlar önermedi biz bugüne kadar doktorlar ne derse onu yaptık ama bundan sonra ameliyat olucak evet
Eşimde de aynı sorun var ameliyat oldu düzelme olmadı (3. Ayda arttı değerler tekrar düştü sonra) tüp bebeğe başladık henüz transfer olmadım. Ameliyat her zaman çözüm değil ama şansınızı deneyebilirsiniz

İşte bende bundan korkuyorum bir düzelme olmazsa diye tedaviniz hayırlı olsun inşallah bebeginizi sağlıkla kucagınıza alırsınız 🤲😍

Eşiniz varikosel için ameliyat olmadan neden tüp bebek deneyip yıprattınız ki süreci? Ameliyat sonrası başarı oranı çok yüksek. Bence ameliyatı göz ardı etmeyin
ameliyat çözüm değil çünkü. Eşimde 2.derece varikosel var ileri hareket 0 doktorumuz ameliyat önermedi %100 çözüm olmadığı için ilk deneme ve hamileyim. Tüp bebek ıcsı zaten bu yüzden yok mu.

Merhaba kızlar eşimde varikosel ve sperm degerlerin de sorun var ileri hareketlilik 0 morfoloji 2 4 altı sıfır olarak geciyormuş zaten biz 2 tüp Bebek kaybı yaşadık ilki boş gebelik ikinci kimyasal gebelik oldu geride 4 tane daha var embriyom ama artık onlarında genetiginde sorun oldugunu düşünüyorum suan da kafam çok karışık yeniden genetikli opu mu olalım yoksa eşim varikosel ameliyatı mı olsa ondan sonra mı tekrar opu olsa yada dondurulmuş embriyomlarıma genetik yapılabilir mi varikosel ameliyatı sonrası cocugu dogal yoldan olan var mı peki
Ameliyat çözüm olmayabilir canım. Eşimde 2.derece de varikosel var ileri hareket 0 morfolojisi 2 manuel le bakılınca morfolojisi 4.5 çıktı. Sperm sayısı da önemli 235 milyon sperm vardı eşimde %2 sini aldığında morfolojisi düzgün baya fazla sperm vardı hani.

Bizde de hep tüp Bebek önerdiler biz ameliyat olmak istiyorduk aslında ama sonucu böyle oldu 2 de 2 tuttundu ama devamı gelmiyor morfolojimiz 0 bizim ondan mı böyle oldu diye düşünüyoruz

Bizde de hep tüp Bebek önerdiler biz ameliyat olmak istiyorduk aslında ama sonucu böyle oldu 2 de 2 tuttundu ama devamı gelmiyor morfolojimiz 0 bizim ondan mı böyle oldu diye düşünüyoruz
Morfoloji mi 0 ileri hareket mi yukarda ileri hareket için 0 demişsiniz

Ameliyat çözüm olmayabilir canım. Eşimde 2.derece de varikosel var ileri hareket 0 morfolojisi 2 manuel le bakılınca morfolojisi 4.5 çıktı. Sperm sayısı da önemli 235 milyon sperm vardı eşimde %2 sini aldığında morfolojisi düzgün baya fazla sperm vardı hani.
Bizde sperm sayısı da düşük malesef 7 milyon

Yaa benim eşiminde sperm sayısı çok iyi 200 milyon küsür ama +4 ileri hız diye yazan yer 0. Ve ameliyat oldu 3. Ayda test verdi hiç düzelme yoktu doktor 6 ayda anca toparlar demişti o zaman sizin dediklerinize göre endişe etmeli miyim ameliyattan çok ümitliydim

Sayı binlerde, Morfoloji 0 , ileri hareket yüzde 19 du. Embriyo elde ettik iyi, ek sperm seçme yöntemleri kullanıldı neler bilmiyorum ama.
Transferi bekliyorum ben de. Varikosel 3. Derece biz de ameliyat olmadık yapmadılar düzelme olmaz diye.
Bence de tüp bebek bunun için yok mu. Binlerin içinden sperm seçmek. İlla ki içlerinde sağlıklı yok mudur.
5 e güzel sorunsuz giden bi embriyoda da kimyasal düşük olabiliyo mu acaba diye de düşünmüyor değilim

Yaa benim eşiminde sperm sayısı çok iyi 200 milyon küsür ama +4 ileri hız diye yazan yer 0. Ve ameliyat oldu 3. Ayda test verdi hiç düzelme yoktu doktor 6 ayda anca toparlar demişti o zaman sizin dediklerinize göre endişe etmeli miyim ameliyattan çok ümitliydim
Siz öyle düşünmeyin hiç belli olmaz cok kişi var ameliyat sonrası dogal yolla hamile kalan

Sayı binlerde, Morfoloji 0 , ileri hareket yüzde 19 du. Embriyo elde ettik iyi, ek sperm seçme yöntemleri kullanıldı neler bilmiyorum ama.
Transferi bekliyorum ben de. Varikosel 3. Derece biz de ameliyat olmadık yapmadılar düzelme olmaz diye.
Bence de tüp bebek bunun için yok mu. Binlerin içinden sperm seçmek. İlla ki içlerinde sağlıklı yok mudur.
5 e güzel sorunsuz giden bi embriyoda da kimyasal düşük olabiliyo mu acaba diye de düşünmüyor değilim

Bizimde 5. Gün iyi kalitede dediler ama işte tamamen nasip işi canım Allah nasip ettiyse olur düşünme inşallah rabbim nasip eder

Eşimde 3. Derece varikosel var. Sperm testinde de 2-3 spermiyogenez hücresi görüldü diyor. Varikosel ameliyatı olmak istiyor. Olunca düzeleceğini düşünüyor. Burada yazanları okudum da düzeme olmaz mı yani ?

Back
X