Merhaba, ben beslenmeme çok dikkat etmiştim. Paketli hic bir gıda tüketmedim. Hergün kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta (mümkünse gezen tavuk yumurtası olsun) ve avakado tükettim. Aslında avakadonun tutunma döneminde yenmesi daha çok tavsiye ediliyor ama ben eve bir poşet dolusu aldırdığım için tedaviye başlar başlamaz yemeye başladım. Ama insana sonradan bir tiksinme geliyor en azından bana gelmişti ve tutunma zamanı yiyememeye başlamaştım. Onun dışında yine protein olması açısından hergün bir adet muz (sonrasında onu da baya bir yiyemedim) yedim. Arada fındık, ceviz vs tarzı şeyler tükettim. Kahve ve çay hiç tüketmedim. Yeteri miktarda su tüketmeye özen gösterdim.
Transfer öncesi beş gün önceden taze sıkılmış nar suyu içtim. Forumda söylenenlere göre nar suyu, rahim duvarını istenilen kalınlığa getiriyormuş ve tutunma ihtimalini arttırıyormuş. Bizim topikteki kızlardan duymuştum bunu hemen hemen topikteki tüm kızların nar suyu içtiğini söyleyebilirim.
Tutunma aşamasında da herkes günde en az yrm avakado yedi. Tabi bende tiksinme oluştuğu için ben kah yedim kah yiyemedim.
Transferden sonra tutunmasına faydam dokunsun diye hareketlerime ve beslenmeme çok dikkat ettim. Transfer günü hemşire yem saat sonra lavabo ihtiyacınız için kalkabilirsiniz dese de ben bir saat yatmayı tercih ettim. Doktorlar her ne kadar da normal günlük hayatınıza devam edebilirsiniz dese de ben dinlenmeyi tercih ettim. Ilk gün hariç diğer günler oturarak istirahat ettim. Merdiven çıkmadım, ev işi yapmadım. Tabi hep oturmadım ara ara evin içinde minik adımlarla dolaşmayı ihmal etmedim.
Umarım sizin için en hayırlısı neyse o olur.