Canim bazen embriyo kalitesinden kaynaklı kimyasal oluyor. Bazen de rahimde ki problemlerden kaynaklı.Hanımlar neden tup bebekte daha çok kimyasal gebelik oluyor bilgisi olan var mi birde emriyo tutunuyor daha sonra düşüyormu biraz bilgi verir misiniz
Hanımlar neden tup bebekte daha çok kimyasal gebelik oluyor bilgisi olan var mi birde emriyo tutunuyor daha sonra düşüyormu biraz bilgi verir misiniz
Benimde 1.kimyasaldi. ikinciyi deneyeceğim. Histeroskopi olacağım canım sen histeroskopi yaptırdın mi
Canim bazen embriyo kalitesinden kaynaklı kimyasal oluyor. Bazen de rahimde ki problemlerden kaynaklı.
İkiside olabilir diyor. Rahimi önceden gördükleri için birşey olup olmadığına bakıp zaten öyle transfer yapıyorlar. Ama genelde embriyo kaynaklı galiba. Tecrübelerime göre rahimde birşey yoksa düşük sebebi embriyo sağlıksız olduğu için. Tabi işin aslı herşey kader kısmet. .doktor neden oldugunu soylıyebılıyor mu rahım veya embrıyo dıe ?
benim 3 deneme de kimyasal oldu. rahim temiz histeroskopi yapildi. geriye iki secenek kaliyor ya embriyolar hep sagliksiz oluyor ya da benim bagisiklikla alakalin sorunum var sanirim vücut atiyor. eğer cesaretimi toplar tekrar 4. denemeyi yaparsam bu sefer bagisiklik serumu diye bisey varmis onu isteyecegimİkiside olabilir diyor. Rahimi önceden gördükleri için birşey olup olmadığına bakıp zaten öyle transfer yapıyorlar. Ama genelde embriyo kaynaklı galiba. Tecrübelerime göre rahimde birşey yoksa düşük sebebi embriyo sağlıksız olduğu için. Tabi işin aslı herşey kader kısmet. .
Canım genetik testleri yaptırdın mı? Karyotip analizi ve trombofoli(kan pıhtılaşması vs.) Genetik testlerinde bir sürü faktöre bakılıyor.benim 3 deneme de kimyasal oldu. rahim temiz histeroskopi yapildi. geriye iki secenek kaliyor ya embriyolar hep sagliksiz oluyor ya da benim bagisiklikla alakalin sorunum var sanirim vücut atiyor. eğer cesaretimi toplar tekrar 4. denemeyi yaparsam bu sefer bagisiklik serumu diye bisey varmis onu isteyecegim
yapildi cnm onlarda temiz cikti. esime sperm dna hasar testi yaptirmadik bi tek onu da yaptirsak mi diye kafama takiliyorCanım genetik testleri yaptırdın mı? Karyotip analizi ve trombofoli(kan pıhtılaşması vs.) Genetik testlerinde bir sürü faktöre bakılıyor.
Anladım cnm. Onun yerine embriyolara pgt yaptırsan. Daha önce pgt yapılmış embriyolar mı transfer edilmişti?yapildi cnm onlarda temiz cikti. esime sperm dna hasar testi yaptirmadik bi tek onu da yaptirsak mi diye kafama takiliyor
yok cnm yaptırmadık. bahceci tüp bebek merkezi ile görüştüm cgh onerdiler o pgt nin daha gelismis versiyonu ama cok maliyetli embriyo başına 350 dolar. bizde onun yerine tüm embriyolari tutana kadar transfer edelim hangisi saglikli ise tutacaktir elbet diye düz mantik yürüttük:)Anladım cnm. Onun yerine embriyolara pgt yaptırsan. Daha önce pgt yapılmış embriyolar mı transfer edilmişti?
Merhaba doktorunuzu ve merkezinizi öğrenebilir miyimAmin tatlım..
Pgt yöntemi ile değil cgh array yani embriyoya yapılan tam kromozom taraması ile hamile kaldım.
Pgt de 8-9 kromozom taranırken cgh de kromozomların tamamı taranıyor sağlıklı embriyo transfer ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?