Çok teşekkür ederim bunların hiç birini bilmiyordum hepsini yaptırıcam mutlakaGenetik tarama testlerinin çıkması 1,5-2 ay sürüyormuş. Dilerseniz testlerinizi verin, sonra dinlenirsiniz. Bu arada DNA hasar testi eşinizden alınan sperm örneğinde bakılıyor. Sayı az olunca belki DNA hasarı da olabilir ki bu da sanırım tüp bebek tedavisinde çok önemli. Siz dinlenirken eşinizi bi üroloji doktoruna götürün. Erkek faktörü tedavinin başarısını çok etkiliyor. Tekrar geçmiş olsun, umarım her şey yolunda gider.
Tamam sağolunAnladım canım. Beklerken verin kanı bakılsın olmadı. Devlette de bakiliyormus bu arada.. Ben yaptırdıktan sonra haberim olmuştu.
Çok ama çok teşekkür ederim cevabınız bana umut olduselamlar. öncelikle geçmiş olsun. benim 1 tutmayan aşılama, 2 düşükle sonuçlanan gebeliğim ve birde dış gebeliğim var. benim ve eşimin genetiği incelendi, ayrıca düşüklerden biride ayrıca incelendi. sonuç olarak bu kadar yaşanana rağmen hiç bir problem olmadığı sonucuna varıldı. son denememi bu yorgunluğun üzerine çok adını duyduğum bahçecide yapmak istedim ve artık olmazsa da bu defteri kapatıcam dedim kendime ama çok şükür bahçecideki ilk denemem tuttu. üstelik embriyo genetik teste gönderilmeden... doktorum sorun gözükmediği için genetiğe gönderip şansı elinden almaktansa rahime bırakıp doğal sonucu görmek istediğini söyledi ve sonuç pozitif. bu yüzden üzülmemeye çalışın, mutlaka bir zamanı vardır. Yaşınızı bilmiyorum ama tabi yaş etkeni önemli. Benim yaşım 40'a dayandığı için biraz zorladı bizi, sonuçta yumurta kalitemiz bozuluyor. Ancak eşinizle birlikte genetiğe baktıracaksanız şimdiden testi yaptırın derim, iki ay ara verecekseniz zaten genetik sonuçları 1,5-2 ay civarında çıkıyor. Öyle hızlı çıkan sonuçlar değil bunlar. sperm konusu tüp bebekte daha az problem oluşturuyor diye biliyorum, çünkü nihayetinde onlar en hızlı ve hareketli olan 1 spermi alıp kullanıyorlar. dolayısıyla eşinizde bulunan sperm sorunu çok sebep olmasa gerek. inşallah en kısa zamanda sonuca ulaşırsınız...
Biz en başında istedik ama 2 başarısız denemeden sonra genetik istiyoruz dedi malesef tüm embriyolarımızda ziyan olduSiz yaptırın ama birdahakine embriyo ya da isteyin ngs yani tüm kromozomlar araştıtılıyot sağlıklı değilse transfer yapılmıyor . Neden 2 ciye başlamadan istemedi ? Bizde ilk negatiften sonra istenildi
Ziyan oldu gözüylr neden bakıyosunuz ? Tutada bilirdi ama iki denemeye gerek yoktu ilki olmayınca istenile bilirdi . İnfertile sebebiniz nedir?Biz en başında istedik ama 2 başarısız denemeden sonra genetik istiyoruz dedi malesef tüm embriyolarımızda ziyan oldu
Eşimin sperm sayısı 500.000 bu yüzden olmuyorZiyan oldu gözüylr neden bakıyosunuz ? Tutada bilirdi ama iki denemeye gerek yoktu ilki olmayınca istenile bilirdi . İnfertile sebebiniz nedir?
Bizde erkek infertilesi ile savaşıyoruz . Bu yüzden kromozomlar bizim için büyük rol oynuyor sperm dna hasarı . Karyotip analiz ngs ve y kromozom delusyonu .Eşimin sperm sayısı 500.000 bu yüzden olmuyor
devlette hangi bölüm yapıyormuş kandan genetik testini?Anladım canım. Beklerken verin kanı bakılsın olmadı. Devlette de bakiliyormus bu arada.. Ben yaptırdıktan sonra haberim olmuştu.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ben kanda genetik test yerine embriyolarımıza test yapılsın diyorum doktor önce kandan bakalım diyor içim hiç rahat değil 11 yumurtam toplandı sadece 4 tanesi döllendi başka bi doktoramı gitsem aynı yerdemi devam etsem kafam allak bullak doktoruma güveniyorum ama nedense içimde bi huzursuzluk var sanki süreci para kazanmak için uzatıyorlar gibi geliyor banaBizde erkek infertilesi ile savaşıyoruz . Bu yüzden kromozomlar bizim için büyük rol oynuyor sperm dna hasarı . Karyotip analiz ngs ve y kromozom delusyonu .
Bazı hastanelerde genetik bölümü var oralarda yapılıyor.devlette hangi bölüm yapıyormuş kandan genetik testini?
Kanda baktır . Embriyolar şuan donukmu ? Belki çözdür tekrar dondur yapmak istemiyolar ? Ama baştan başlıyacaksan kesinlikle ngs ile başlaAllah hepimizin yardımcısı olsun ben kanda genetik test yerine embriyolarımıza test yapılsın diyorum doktor önce kandan bakalım diyor içim hiç rahat değil 11 yumurtam toplandı sadece 4 tanesi döllendi başka bi doktoramı gitsem aynı yerdemi devam etsem kafam allak bullak doktoruma güveniyorum ama nedense içimde bi huzursuzluk var sanki süreci para kazanmak için uzatıyorlar gibi geliyor bana
ngs dediginiz ne oluyor ? embryodan alınam parça ile kromozım kontrolü pgt oluyor da ngs yi bilmiyrmKanda baktır . Embriyolar şuan donukmu ? Belki çözdür tekrar dondur yapmak istemiyolar ? Ama baştan başlıyacaksan kesinlikle ngs ile başla
ngs yontemın adı ngs teknıgıyle bakılıyorngs dediginiz ne oluyor ? embryodan alınam parça ile kromozım kontrolü pgt oluyor da ngs yi bilmiyrm
Şuan hiç embriyom kalmadı en başından başlamam gerek ngs nedir acabaKanda baktır . Embriyolar şuan donukmu ? Belki çözdür tekrar dondur yapmak istemiyolar ? Ama baştan başlıyacaksan kesinlikle ngs ile başla
Pgt ile genetik analiz yapılıyor genetik hastalıklar vs bakılıyor ngs daha kapsamlı tüm kromozomlar taranıyor hastalıklar taranıyor embriyodan alınan biopsi ilengs dediginiz ne oluyor ? embryodan alınam parça ile kromozım kontrolü pgt oluyor da ngs yi bilmiyrm
Ozaman doktorunuza ngs yapılsın diye ısrar edin . Umarım yapıyorlardır. Ngs embriyodan alınan biopsi ile embriyonun kromozomları genetik taşıcı olduğu hastalıklar vs taranıyor . Erkek infertilesinde ngs kullanılıyor çünki kromozomlarda sıkıntı olabilir eşinizde yoksa bile sperm sayısı düşük olduğu için aktarıcı olabiliyor ( muş ) bende ilk negatifimi aldım bi kaç hafta önce doktorum ngsde ısrarcı oldu mutlaka ama mutlaka bakılacak dedi . Birde çift olarak kromozomlar taranacak . Ve tesa yöntemi diyorlar spermin az olduğu vakalarda daha başarılı bi teknikmiş . Bu arada bol bol takviye kullanın üroloji doktoru bize keçiboynuzu özü / çörek otu yağı / proxxed pluss/Teatrio/klomen /Impryl / günlük kullanın dedi tabi hergün hepsini değil özel bi reçete eşliğinde sundu . Üroloji doktorunuza bi sorun tüp bebek öncesi belki sizdede bu tarz vitaminler verilirŞuan hiç embriyom kalmadı en başından başlamam gerek ngs nedir acaba
teatrio ile imprly aynı anda kullanıyorım eşime bir gün de promen k çörek otu bal tarçın ve çakşır suyunu da bir güm aralıkla veriyoeum bizimde sayısı az sizin kaçOzaman doktorunuza ngs yapılsın diye ısrar edin . Umarım yapıyorlardır. Ngs embriyodan alınan biopsi ile embriyonun kromozomları genetik taşıcı olduğu hastalıklar vs taranıyor . Erkek infertilesinde ngs kullanılıyor çünki kromozomlarda sıkıntı olabilir eşinizde yoksa bile sperm sayısı düşük olduğu için aktarıcı olabiliyor ( muş ) bende ilk negatifimi aldım bi kaç hafta önce doktorum ngsde ısrarcı oldu mutlaka ama mutlaka bakılacak dedi . Birde çift olarak kromozomlar taranacak . Ve tesa yöntemi diyorlar spermin az olduğu vakalarda daha başarılı bi teknikmiş . Bu arada bol bol takviye kullanın üroloji doktoru bize keçiboynuzu özü / çörek otu yağı / proxxed pluss/Teatrio/klomen /Impryl / günlük kullanın dedi tabi hergün hepsini değil özel bi reçete eşliğinde sundu . Üroloji doktorunuza bi sorun tüp bebek öncesi belki sizdede bu tarz vitaminler verilir
Tamam teşekkür ederimPgt ile genetik analiz yapılıyor genetik hastalıklar vs bakılıyor ngs daha kapsamlı tüm kromozomlar taranıyor hastalıklar taranıyor embriyodan alınan biopsi ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?