tüpbebek ile erkek cinsiyet tayini

feriha2017

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
3
0
1
35
arkadaşlar öncelikle lütfen önyargı ezberle teselli vermeye çalışmayın, benim durumumda olan bilir
ben 2 kız annesiyim malesef çevre etkenleri dini görüş bagnazlık cehalet ne derseniz deyin
ama topluma ayak uydurmak zorundayız, hele benim pozisyonum daha kötü çünkü doğu kökenliyim
urfalıyım yani kürtüm toplum olarak malesef biraz daha bagnazız
hani derlerya türkiye avrupadan 100 yıl geri hah işte kürtlerde 150 yıl geri

Çevremde herkes 6-7 tane getirmiş kızlı erkekli, benim en büyük hayalim 1 kız 1 erkekti olmadı şans cünkü, cinsiyetin ne şartlarda nasıl oluştugunun bilincindeyim, xx ve xy kromozomları yani ŞANS
hatta dürüst olayım ateistim benim için öldügüm gün film biter, hiçlige giderim ister 100 erkek oglum olsun ister hiç olmasın, ama eşim için takıntı , 2nci kızımızdan beri sanki hayata küstü

artı çevenin tepkisi, insanın zoruna gidiyor söyle sözler
''VAH VAH BAŞKA COCUKLARI OLMUYORMUYMUŞ??
''VAH VAH ERKEK OGLU YOKMUYMUS SOYU TÜKENECEKMİ '' vs vs benzeri sözler
tabi umrumda degil, ama ister istemez etkiliyor toplum insanı çünkü o toplumun bir parçasıyız

diyeceğim şuki bu işin çözümü nedir bilimsel olarak? kıbrısta tüpbebekten başka çare yokmu
türkiyede yasalar ne durumda, 3ncüye hamile kalsam ve eger kız ise 3 aylıkken aldırsam olurmu?
yasakmı degilmi kürtaj ne durumda , ben teselli degil bilimsel öneriler tavsiyeler arıyorum

Allahtan isteyeceksin ama sende o da olmadigi icin malesef herhangi bir tavsiyem olmayacak. Toplumun isteklerini birinci siraya koyarsan hayatinda, böyle sacma sapan arayislara girersin.

Toplumu baz alarak yaşıyorsanız topluma kötü örnek olmaya bir son verin lütfen konunuzu kapattirin.

3. Çocuğu aldirsam derken , çocuğa bakkaldan ekmek aldırıyor gibisiniz

hemen tepki vermenizi anlam veremedim, ben sadece fikir edinmek istedim
ben aldırayım demedim sordum sadece
insanlar erkek pesinden kosupta her aile 12 cocuk yaparken bu kadar tepki vermezsiniz
konu benim ateistligim olunca hemende tepkiler hat safhada

peki o zaman bende digerleri gibi erkek peşinde koşarken 10 tane cocukmu yapayım
bazı ülkelerde varolan cocugun karşı cinsine devlet izin verebiliyor

mesela böyle bir şey bizde olsa dogudaki nufus patlamasınada bir çözüm olur kanımca
dünyanın dengesinide bozmadan mesela 2 kızı olan erkek tayin edilebilri gibi bir yasa düzenleme

O yasa da bu zihniyet de sizin gibi katil ruhlu fikirler de yerin dibine batsin!
Hem insnalari geri kalmislikla kiniyorsunuz. Hem de onlara ayak uydurmaya calisiyorsunuz. Siz ne cocuk dogurun ne cocuk yetistirin.

senin o evdeki beğenmediğin kızlarına kavuşabilmek için 12 senedir uğraşıyorum. maddi olarak ne kadar masraf ettim tahmin bile edemezsin. manevi olarak yikintimida hiç bir zaman ablayamazsin. hele ki o aldircagin bebeğinin ben hayalini nasıl kuruyorum onu hiç hissedemezsin. etraf banada diyo ah yazık çocuğu yok diye şimdi ben napayim? sen aldırarak katil olmayı göze alarak kendince çaresini bulmuşsun ben napayim onu şöyle. en iyi doktorlara gittim olmadıiiii. çünkü mevlam nasip etmedi belki zamanı değil belki hiç nasip etmiycek bilmiyorum ama içinde o senin beğenmediğin evlat lar için içim açıyor beee. sende bunu anlayamazsin. senin buraya bukadar insanın çocuk hasretiyle yanan kalplerinin yanına sen bu postu nasıl açarda böyle birşey sorma cesaretini bulursun bende bunu anlayamadım. yazıklar olsun. mevlam ıslah eyleye

mumkunse siz cocuk yapmayin. hem siz hem de esiniz korunsun. daha fazla bu cehaletle uremeyin...

boyle mantik boyle yok cevre baskisi.... pes dogrusu...
ateizme bisey diyemem de cevre baskisini milletin ne dedigini takacak ladar cahilseniz bence uremeyin daha fazla...

bakin bu konu icinde erkek ya da kiz Evlat kokusunu duymak icin 8 10 15 kere tup bebek deneyenler var. lutfen en azindan onlara sayginiz olsun.

evet sozde kibrista cinsiyet tayini var ama garantili degil ki zaten buraya yazmaniza gerek yoktu googlesaniz bulur anlarsiniz...

sirf cinsiyet icin cocuk aldiracaksaniz da burada engelli hatta dogdugunda olmesi beklenen ama yine de evladinin canina kiymayan gercek Anneler mevcut... hadi diger kismi gectim o annelere saygi duyun...

kizlarinizi nasil ve hangi mantelite ile buyutuyorsunuz bilemiyorum ama dilerim sag duyulu ve vicdanli cocuklar olurlar...

insanlar erkek pesinden kosupta her aile 12 cocuk yaparken bu kadar tepki vermezsiniz

peki o zaman bende digerleri gibi erkek peşinde koşarken 10 tane cocukmu yapayım

mesela böyle bir şey bizde olsa dogudaki nufus patlamasınada bir çözüm olur kanımca
dünyanın dengesiniz bozmadan mesela 2 kızı olan erkek tayin edilebilri gibi bir yasa düzenleme

Asıl cinsiyet seçimi ile dünyanın dengesini bozmuş olmazmiyiz?

Ve belki seçtiğiniz cinsiyetten siz memnun olacaksınız ama çocuğunuz bundan memnun olmayacak?

Buna karar veren gücün yaratıcı, doğa ya da istatistikler degil de artık her ne şekilde ogretecekseniz, o değil de Doğu da vah vah diyen teyzeler olduğunu ogrendiginde bu onu fazlaca görev gereği bir evlat hissine bogmayacak mi?

dünyanın dengesinide bozmadan mesela 2 kızı olan erkek tayin edilebilri gibi bir y
hangi ulkede bu yasa??? ya yazacak coookkkk sey var icimde... hirsimi alamadim ama daha once de ikiz bebek icin tup bebek yaptirmak isymteyen bir kisi iletartistigim icin ban yedim. yememek icin susuyorum...
ama lutfen fill in the blanks canim .......

Rabbim sana oyle bir dert versinki boyle sacmaliklar dusunmeye vaktin olmasin.gece gece beni beddua ettirdin ya dusun senin bu sacma yazin canimi ne kadar acitti.Allah senin bel..... Yeter ya yeter

arkadaşlar öncelikle lütfen önyargı ezberle teselli vermeye çalışmayın, benim durumumda olan bilir
ben 2 kız annesiyim malesef çevre etkenleri dini görüş bagnazlık cehalet ne derseniz deyin
ama topluma ayak uydurmak zorundayız, hele benim pozisyonum daha kötü çünkü doğu kökenliyim

Çevremde herkes 6-7 tane getirmiş kızlı erkekli, benim en büyük hayalim 1 kız 1 erkekti olmadı şans cünkü, cinsiyetin ne şartlarda nasıl oluştugunun bilincindeyim, xx ve xy kromozomları yani ŞANS
hatta dürüst olayım ateistim benim için öldügüm gün film biter, hiçlige giderim ister 100 erkek oglum olsun ister hiç olmasın, ama eşim için takıntı , 2nci kızımızdan beri sanki hayata küstü

tabi umrumda degil, ama ister istemez etkiliyor toplum insanı çünkü o toplumun bir parçasıyız

diyeceğim şuki bu işin çözümü nedir bilimsel olarak? kıbrısta tüpbebekten başka çare yokmu
türkiyede yasalar ne durumda, 3ncüye hamile kalsam ve eger kız ise 3 aylıkken aldırsam olurmu?
yasakmı degilmi kürtaj ne durumda , ben teselli degil bilimsel öneriler tavsiyeler arıyorum
Evet bu postu tüp bebek yöntemiyle hamile kalmak için uğraşan insanların arasına açmanız intihar olmuş. Bende bu yöntemle gebeyim. Burda size bilimsel açıklama yapacak bir kişi bulamazsınız. Canımızı yakmak ve işte böyle annelerde var neden ben allahım dedirtmek için mi burdasınız? Cümlelerinizin elle tutulur bir yanı yok. Ama madem bilimsel bir tavsiye istediniz şunu söyliyim. Senin yumurtaların kız geni taşır. Yani xx. Kocanın spermleride xy taşır. Senin erkek bebeğe hamile kalmanı kocanın y kromozomu belirler. Bence o benim y kromozomlu spermim nasıl gider o yumurtayı döller de erkek bebek olur acaba diye araştırmalar falan yapsın sorsun soruştursun. Sana erkek bebeği nasıl verebilirim acaba diye çareler arasın. Sen arama. Sana laf söylediğinde banane senin spermlerin yüzünden de. Valla bak. Vicadanına anneliğine laf söylemeyeceğim. Ama bence siz 3.kez anne olmayın. 2 kere olmuş ve hiçbirşey anlamamışsınız. Erkek bebeğiniz olunca ohh be bende ana oldum zihniyeti taşıyorsunuz. Hayret 2.bebeğinizi nasıl aldırmadınız? Allahım biliyor kime kız kime erkek evlat vereceğini. Hamilelerin duası kabul oluyorsa eğer 3.çocuğunuz erkek olsun yeterki kız olup canına kıyılmasın. Bu yazdıklarınız cidden hafızalarımdan silinmeyecek.

Bu konunun acilacagi yer burasi degil aslinda hic dusunulmemesi gereken bir durum ama malesefki herkes ayni vicdanda duyguda insanlikta degil o yuzdn boyle talepleri olan insanlarla da elbetteko karsilacagz. Arkadaslarinda yazdgi gbi burda evlat sahibi olmak icin onca trdaviden gecen hayati hayal kirikligiyla dolu bir yandan her gecen gun sabri ve sukretmeyo fazlaca ogrenen anne adaylariyiz biz. Kolay bulamadik evlatlarimizi oyle cinsiyete bakacak luksumuz hic olmadi olmayacak cunku onun nasil bir mucize oldguni biliyoruz. Anladgm kadaryla sizin hiv boyle bir derdinz olmamis o yuzden istedgm cinsoyette olmazsa aldirirm gbi bize gore dayanilmaz derecede aci verici bir dusunceye sahipsnz. Bnce evlatlarnzin kiymetini bilin bunun nasil bir dert oldgunu bilemezsnz . Ne kizlariniza bunu bir eksiklik gbi hissettirin ne de siz hissedin. Bizim sahip olamadigimiz evlada sahipsnz sukretmesini bilin. Ama su da varki siz de bizim sahip olamadgmz koca yurege sahip degilsnz. Kalbi atan bir canliyi sirf cinsiyetini begenmedgnz icin yok etmek fikrini ne aklim ne. Vicdanim aliyor. Toplum bizede baski yapiyor burda eminimki herkes cevresnden duydugu yaralayici sozlerden dolayi aci yasamistr. Biz sabirla umutla dvm ediyrz evlat sagibi olablmek icin. Bnce elinizdekinin kiymetini bilin ve yeni bir cocuk dunyaya geyrmeyin cunku yaptgnz sey annelik duygusuyla degil cevreye birseyler kanitlamaya calistgnz icin guc gosterisine donmus birsy olacak. O cocuga da yazik sizin hirslarinz yuzunden gelmesin dunyaya sevgi gorecekse ahlakli yetisecekse gelsin. Bnce buralarda dolasmayin bukdr hassas mucadeleci anne adayi varken siz burda olmamalisinz

Türkiyede cinsiyet belirleyerek aşılama ya da tüp bebek yaptıramazsın yasal ve etik değil...

Ve cinsiyet usg de belirlendiğinde yasal kürtaj süresi dolmuş oluyor eğer yasa değişmediyse yasal kürtaj süresi 10 hafta ki 12 den önce cinsiyet pek söylenmiyor

Evladın kızı erkeğimi olur allah aşkına
Ayrıca bşy diyeyimmi sana sen bu kafayla 10 tane doğursan 10 taneside kız olur ...
tabi şanslı olduğunu farkedemezsin çünkü sen çocuklara mal gözüyle baktığın için kıymetini anlayamazsın
Bir kızım var benim 1000 erkek çocuğuna değişmem ... ciğerin ayrımımı olur ya ben evlat diye seviyorum kız yada erkek diye deil ...
bu zihniyette olanları allah ıslah etsin ...

bu sitede iki tane hassas konu var, biri ateistim diyebilmek, diğeri çocuk aldırmak. çok tehlikeli bir konuya parmak basmışsınız. üç beş tane kendini bilmez gelir konunuzu kapatırır merak etmeyin, siz yeterki özgür düşüncenizi söyleyemeyin en çok bu hoşlarına gider. kimse sizi anlamaya çalışmaz. iki kızdan sonra erkek çocuk isteğinizi anlayabiliyorum ama üçüncü çocucğu sadece kız diye aldrımak yazık değil mi? kıbrısta erkek embriyo koyuyorlar, bence bunu düşünün. son lafım ise şu, kendini bilmezlere de sizin değil eşinizin erkek çocuğu olmadığını söyleyin çünkü cinsiyet belirleme dışında fonksiyonları yok.

merhaba öncelikle kızlarınizi allah bagislasin..önce siz ve eşiniz hayırlı sağlıklı evlat isteyin sonra cinsiyet istersiniz ..ben ve eşim ikimiz de urfaliyiz cinsiyet e bakış acılarını bnde çok iyi biliyorum hatta eşim de bunlardan biri tabi her kes gibi bmde kızdan ve erkekten mahrum kalmak istemem her ikisi de olsun derim ama sağlıklı olsun oncelikle..biz de 5 yıldır uğraşıyoruz evladım iz olsun diye..ama işte nasip olmadı şimdiye kadar ..Eğer bu sizin için çok büyük mesele ise cinsiyet seçerek Typ bebek yapabilirsiniz tabi bu türkiyede mümkün değil eşine konuşup cinsiyeti eşinin kromozom larini belirlediği anlat ve eğer çok istiyorsa Kıbrıs'a gitmeyi tavsiye edersin..hakiniz da hayirlsi olsun ..ama büyük konuşmayı n ve Eşinizin konuşmasına da izin vermeyin ..Rabbim hayirlsi ni nasip etsin

ateistim dedigim için bu kadar tepki var sanırsam, iyi tamam sizin dediginiz olsun

erkek couk getirene kadar 7-8 yapacagım , allah rıskını verir, saglıklı olsun yeter

sanırım böyle olursa tepki veren olmaz, duacı olur millet,
cocuk getirmek istemiyorum anlamak istemiyorsunuz ateistlige takıldınız özür dilerim tmm

ateistim dedigim için bu kadar tepki var sanırsam, iyi tamam sizin dediginiz olsun
erkek couk getirene kadar 7-8 yapacagım , allah rıskını verir, saglıklı olsun yeter

sanırım böyle olursa tepki veren olmaz, duacı olur millet,
cocuk getirmek istemiyorum anlamak istemiyorsunuz ateistlige takıldınız özür dilerim tmm
Kimse sizin ateistliğinize takılmadı ya da bundan dolayı tepki vermedi.. inancınızın olması yada olmaması, "tanrı" kavramını reddetmeniz kimsenin umrunda bile değil.. kendinizi bukadar önemsemeyin , inanın önemli biri değilsiniz.. tamamen insaların canını yakmak provoke etmek için yazılmış bir paylaşımınız var.. burası tüp bebek bölümü yazabileceğiniz onlarca sayfa varken kasıtlı olarak insanların canını yakmak için buraya yazdınız.. burda sizin "kız" olursa son vermek istediğiniz hayata, can'a sahip olmak için maddi manevi herşeyini feda eden, edebilecek anne adayları bulunuyor.. burda insanlar bebeklerini kalbi durduğu için, doğumhanelerden gözyaşları içinde bütün samimiyetiyle duyğularını paylaşıyorlar veeee sizde bu kadar hassa insanların bulunduğu yere böyle bir konu açmışsınuz.. bu provoke değilde nedir? Böyle bir paylaşım yapabildiğinize göre farklı yollardanda sorununuzla ilgili bilgiler alabilcek kapasiteye sahipsiniz.. daha fazla insanların canını yakmayın..sizin erkek çocuğunu duğuruncaya kadar çocuk yapmanızda umurumuzda değil.. istedipiniz kadar doğurun.. keşke doğurmakla "anne" olunabilse.. amaa asıl içimden geçen, arkadaşın birinin yazdığı gibi daha fazla "üremeyin"... hatta sizin gibi biri neden "erkek" çocuk doğurmak için arayışa girmiş onuda anlamış değilim.. erkek çocuk doğurunca dünyayı mı kurtarcaksınız?? Bence çocuk işini boşverin siz.. onu hak eden "insanlar" yapsın...

Back
X