tüpe yapışık kist

inci kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
217
56
43
Hocam merhabalar, uzun süre sol yumurtalığımda 4,5 cm kist olduğu söylendi. Doğum kontrol ilacı kullanmama rağmen küçülme gözlenmedi. En son doktorum kistin tüpte olduğunu yada yapışık olduğunu söyledi tam anlayamadım. Hsg çektirmem gerektiğini söyledi. Kistim olduğu için bu zamana kadar korunduk ancak gebelik istiyorum. Ne yapmam gerekir lütfen cevaplar mısınız? Teşekkürler.

Hocam merhabalar, uzun süre sol yumurtalığımda 4,5 cm kist olduğu söylendi. Doğum kontrol ilacı kullanmama rağmen küçülme gözlenmedi. En son doktorum kistin tüpte olduğunu yada yapışık olduğunu söyledi tam anlayamadım. Hsg çektirmem gerektiğini söyledi. Kistim olduğu için bu zamana kadar korunduk ancak gebelik istiyorum. Ne yapmam gerekir lütfen cevaplar mısınız? Teşekkürler.
Merhabalar : kistlerın cesıtlerı mevcut. Yumurtalık dısında ( paraovarıan ) zararsız kıstler olabılır. Bunlar dogum kontrol hapı ıle erımezler ve cogunlukla zararsızdırlar. Sızın durumunuzda rahım tup fılmı cekılerek tüplerın durumu ve rahımın durumu hakkında bılgı sahıbı olunabılır. Ardından sperm durumu normal ıse , fılmde tupler acık ıse , daha öncekı uygulanan tedavı metotları varlıgı ( yumurtlatma-aşılama) , evlılık suresı , bayan yası , yumurtalık rezervı , adet duzenı gıbı soruların yanıtına göre tedavı yolunuz planlanmalıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Back