• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüplerde sıvı birikmesi hidroselpenk--laparoskopi--gebelik

arkadaşlar banada bir yol gösterin,
sol tüpümde genişleme ve sıvı var. film çekilmediğim merkezdede gösterdiler. ekranda belirgin. bana tüpünü aldırmadan bebek deneme dediler. baska bir dr ya tüpünü bağlat ya aldır dedi. bi dr de aldır dedi.
hormon değerlerim amh 1.1 fsh 12.05 ( biraz yüksek dediler) tsh 0.89 eşimin spermleride çok iyi değil amorf başda gözlenlendi. yani sperm başı büyük spermleride var normal olan spermleride.
ibrahim saraçoğlunun incir kürünü yaptım ( hsg mi yeni çekildim bunları bilmeden önce yaptım kürü) hamile kaldım fakat kimyasal gebelik. tüplerinden operasyon geçiren arkadaşlarım aldırdınız mı bağlattınız mı?
merhaba.. konunuzdan çok uzun zaman geçmiş fakat şuanda ben aynı durumdayım ve araştırırken yazınızı gördüm.
sol tüpümde genişleme ve sıvı gözüküyor. gittiğim birçok doktor sıkıntı yok dedi fakat 2 yıldır bebek yok. sadece bir doçent doktor laporoskopi istemişti. siz nasıl bir yol izlediniz neler yaptınız? aynı durumda olduğumuzdan bana önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim..

merhaba.. konunuzdan çok uzun zaman geçmiş fakat şuanda ben aynı durumdayım ve araştırırken yazınızı gördüm.
sol tüpümde genişleme ve sıvı gözüküyor. gittiğim birçok doktor sıkıntı yok dedi fakat 2 yıldır bebek yok. sadece bir doçent doktor laporoskopi istemişti. siz nasıl bir yol izlediniz neler yaptınız? aynı durumda olduğumuzdan bana önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim..
Bence laparaskopi olun. Sağ tüpüm kapalı sol genişti sıkıntı olmaz dedikleri halde yaşadığım gebelikler rahim içine akan sıvı yüzünden kayıpla sonlandı. Tüp bebeğe karar verdik bu şekilde tüp bebek yapamam dedi merkez. Laparaskopi oldum iki tüpüm alındı tüp bebek yaptırdım şuan sonuç bekliyorum. Bu arada 5 gebelik kaybım var. Demem o ki laparaskopi yapılıp bakılmasında fayda var oran akan sıvı toksik bi sıvı ve hem gebeliği önlüyor hemde oluşan gebeliğe zarar veriyor

Cnm şu an dışarıdayım.
Uzun uzun detaylı akşama yazacağım.
Bende iki yıl uğraştım.
İyi bı doktor ameliyat + tedavi en önemlisi Rabbimizin izniyle herşey yoluna giriyor.

Cnm şu an dışarıdayım.
Uzun uzun detaylı akşama yazacağım.
Bende iki yıl uğraştım.
İyi bı doktor ameliyat + tedavi en önemlisi Rabbimizin izniyle herşey yoluna giriyor.
Sabırsızlıkla bekliyorum yazacaklarınızı.. umarım banada bir yol gösterici olursunuz yoksaki çıkmazda gibi hissediyorum kendimi :(

Bence laparaskopi olun. Sağ tüpüm kapalı sol genişti sıkıntı olmaz dedikleri halde yaşadığım gebelikler rahim içine akan sıvı yüzünden kayıpla sonlandı. Tüp bebeğe karar verdik bu şekilde tüp bebek yapamam dedi merkez. Laparaskopi oldum iki tüpüm alındı tüp bebek yaptırdım şuan sonuç bekliyorum. Bu arada 5 gebelik kaybım var. Demem o ki laparaskopi yapılıp bakılmasında fayda var oran akan sıvı toksik bi sıvı ve hem gebeliği önlüyor hemde oluşan gebeliğe zarar veriyor
Umarım en kısa sürede güzel haberler alırsınız

Sabırsızlıkla bekliyorum yazacaklarınızı.. umarım banada bir yol gösterici olursunuz yoksaki çıkmazda gibi hissediyorum kendimi :KK43:
Sakin ol cnm aynı şeyleri bende yaşadım.
Ağlama krizlerine giriyordum.
Öncelikle tüpümüzde sıvı birikmesinin sebebi geçirdiğimiz idrar yolu enfeksiyonu.
Benimki çok sinsi ilerlemiş hiç bir belirti vermemiş. Sol tüpümü genişletip, şeklini bozup bağırsağıma yapıştırıp, karın zarlarımı birbirine yapıştırıp, iç organlarımı karın zarına yapıştırmış.
Bunu ancak ameliyatta doktorlar görebiliyor.
İlk ameliyatımı yapamadılar ölümden döndüm. Kendi özel doktorum devlete yönlendirdi devlette yaptır dedi. Keşke gitmeseydim.
Kendine çok iyi bı hekim bul. Laparoskopi alanında iyi olan ve bu tarz ameliyat tecrübesi çok fazla olması gerekiyor. İstersen özelden doktorumun bilgilerini verebilirim.
İkinci ameliyatimi doktorum yaptı. Tüpümü aldırmadım ben bağlattım. (Alanının en iyi profu tüpünü sakın aldırma bağlat amh düşer dedi). Rahim karın zarına yapışmış ayrıldı, ayrıca rahimde miyom, sorun olmayan tüpümde kist görüyor ve alıyor.
Ameliyat kolay gibi görünse de çok zorlu ve tecrübe isteyen bı operasyona dönme oranı çok çok yüksek.
Sorunlar giderildikten sonra ikinci tüp bebek denemesini yaptık tuttu ama hemen sonlandı. İki ay sonra doğal yolla gebe kaldım.

Öncelikle tüpümüzde sıvı birikmesinin sebebi geçirdiğimiz idrar yolu enfeksiyonu.
Benimki çok sinsi ilerlemiş hiç bir belirti vermemiş. Sol tüpümü genişletip, şeklini bozup bağırsağıma yapıştırıp, karın zarlarımı birbirine yapıştırıp, iç organlarımı karın zarına yapıştırmış.
İlk ameliyatımı yapamadılar ölümden döndüm. Kendi özel doktorum devlete yönlendirdi devlette yaptır dedi. Keşke gitmeseydim.
Kendine çok iyi bı hekim bul. Laparoskopi alanında iyi olan ve bu tarz ameliyat tecrübesi çok fazla olması gerekiyor. İstersen özelden doktorumun bilgilerini verebilirim.
İkinci ameliyatimi doktorum yaptı. Tüpümü aldırmadım ben bağlattım. (Alanının en iyi profu tüpünü sakın aldırma bağlat amh düşer dedi). Rahim karın zarına yapışmış ayrıldı, ayrıca rahimde miyom, sorun olmayan tüpümde kist görüyor ve alıyor.
Ameliyat kolay gibi görünse de çok zorlu ve tecrübe isteyen bı operasyona dönme oranı çok çok yüksek.
Sorunlar giderildikten sonra ikinci tüp bebek denemesini yaptık tuttu ama hemen sonlandı. İki ay sonra doğal yolla gebe kaldım.
Mutlu son ne kadar güzel.. bana önereceğiniz doktor bilgilerini yazabilir misiniz özelden

arkadaşlar 4 kere tüp bebek denemesi yapıldı yanlız bir tüpte sıvı birikimi vardı.önemsenmedi.şimdi tekrar tüp bebeğe başlayacağız.transferden önce laparoskopi yapıp tüpü bağlayacak ya da alacak artık onu bilemiyorum.
doktorum böyle durumlarda tutma ve gebeliğin devam etme olasılığının azaldığını söyledi.
laparoskopi olmuş ve gebeleik elde etmiş olan var mı ya da ameliyat olan yardımlarınızı bekliyorum..
Ilk olarak Tupunuzde hidrosalpenks varken onemsenmeyip size 4 kez tup bebek tedavisi uygulayan doktorunuzu degistirin, cunku tutmayacagini bile bile sirf sizin paranizi soguslemek icin yapilmis, nasil ahlaksiz bir merkeze/doktora dustuyseniz artik. Hidrosalpenksiniz oldugunda hamile kalamazsiniz kalsaniz bile en kisa zamanda dusuk yaparsiniz. Benimde tupumun birisi hidrosalpenks olmustu ve laparoskopi ile tupum baglandi, 2 ay sonrasinda embriyo transfer edildi ve pozitif sonuc aldim. Benim size tavsiyem eger yasiniz 35 uzeriyse ve amh degeriniz dusukse laparoskopi oncesi yumurta toplatin, cunku bazen amh degeriniz cok daha fazla dusup tedavi sonucu yumurta elde edemeyebiliyorsunuz. Yani tek seferde 1-2 yumurtaniz toplandiysa ameliyat oncesi yumurta toplama islemini yaptirin mutlaka, kendinizi garantiye almis olursunz. Benim ameliyat oncesi tek seferde 2 yumurta toplanmisti, biri pgtden gecememis oldugundan 2 kere yumurta toplama islemi yaptirdim. Toplamda 2 embriyom vardi. Ameliyattan sonra ikisinide transfer ettirdim. Cok sukur pozitif sonuc aldim. Darisi senin basina. Buarada laparoskopide doktorun becerisi cok onemli. Kesinlikle iyi bir doktor bulman lazim, beceriksiz-tecrubesi az birine sakin ameliyat olma

Arkadaşlar bu hidrosalpenks, sıvı birikmesi ultrasonda görünür mü? Ben de tüp bebek tedavisi görüyorum. Perşembe günü embriyo transferim yapıldı. Böyle bir şey olsa doktorum görür müydü şimdiye kadar?

Arkadaşlar bu hidrosalpenks, sıvı birikmesi ultrasonda görünür mü? Ben de tüp bebek tedavisi görüyorum. Perşembe günü embriyo transferim yapıldı. Böyle bir şey olsa doktorum görür müydü şimdiye kadar?
Benim cok ilerlemis oldugu icin gozukuyordu ama kesin olarak rahim filminde teshisi konur

Benim cok ilerlemis oldugu icin gozukuyordu ama kesin olarak rahim filminde teshisi konur
Teşekkür ederim. Ben son bir yıl içerisinde bir hsg rahim filmi, bir histeroskopi, iki aşılama ve son olarak bir tüp bebek tedavisi geçirdim. Doktorum bundan hiç bahsetmedi. İnşallah yoktur.

Teşekkür ederim. Ben son bir yıl içerisinde bir hsg rahim filmi, bir histeroskopi, iki aşılama ve son olarak bir tüp bebek tedavisi geçirdim. Doktorum bundan hiç bahsetmedi. İnşallah yoktur.
rahim filmi cekildiyse endise etmeyin demekki boyle bir sorununuz yok, benim hsg raporunda sol tubada hidrosalpenks yaziyordu. Asilamada yapildigina gore tuplerde tikaniklik yok

rahim filmi cekildiyse endise etmeyin demekki boyle bir sorununuz yok, benim hsg raporunda sol tubada hidrosalpenks yaziyordu. Asilamada yapildigina gore tuplerde tikaniklik yok
Rahim filmi çekildi ama ondan sonra idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. O yüzden endişelendim. Daha sonra da yapılan iki aşılama tutmadı, tüp bebeğe geçtik.

Canim her idrar yolu enfeksiyonunda tuplerinin hidrosalpenks olacagi anlamina gelmez. Idrar yolu enfeksiyonunun cok ilerlemis olmasi gerekir. Benim hidrosalpenks nedenim yaklasik 5-6 yillik endometriomam olmasiydi, tedavi olmamistim buyuzden sivi toplamis tupum. Hidrosalpenksin en buyuk nedeni endometriomalar, daha once gecirilmis acik ameliyatlar ve tedavi edilmemis/tedaviye cevap vermeyen ilerlemis idrar yolu enfeksiyonlari ve vajinal enfeksiyonlardir. Senin tup bebek tutmama nedeninin altinda farkli seyler olabilir. Testler yapildimi bununla ilgili sana? Buarada yasta onemli bir faktor, yasin kac?

Canim her idrar yolu enfeksiyonunda tuplerinin hidrosalpenks olacagi anlamina gelmez. Idrar yolu enfeksiyonunun cok ilerlemis olmasi gerekir. Benim hidrosalpenks nedenim yaklasik 5-6 yillik endometriomam olmasiydi, tedavi olmamistim buyuzden sivi toplamis tupum. Hidrosalpenksin en buyuk nedeni endometriomalar, daha once gecirilmis acik ameliyatlar ve tedavi edilmemis/tedaviye cevap vermeyen ilerlemis idrar yolu enfeksiyonlari ve vajinal enfeksiyonlardir. Senin tup bebek tutmama nedeninin altinda farkli seyler olabilir. Testler yapildimi bununla ilgili sana? Buarada yasta onemli bir faktor, yasin kac?
Çok teşekkür ederim. Sağ olun. Yaşım 30. Tüp bebek sonucum daha belli olmadı. Perşembe günü transfer yapıldı. İnşallah tutar. Daha önce gebelik olmamasının sebebi bu mu acaba diye düşünmüştüm. Çeşitli testler yapıldı ama sebepsiz infertilite deniyor. Bilgilendirip kaygımı giderdiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Sağ olun. :)

Çok teşekkür ederim. Sağ olun. Yaşım 30. Tüp bebek sonucum daha belli olmadı. Perşembe günü transfer yapıldı. İnşallah tutar. Daha önce gebelik olmamasının sebebi bu mu acaba diye düşünmüştüm. Çeşitli testler yapıldı ama sebepsiz infertilite deniyor. Bilgilendirip kaygımı giderdiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Sağ olun. :)
Rica ederim canim ne demek. Benimde ameliyat zamaninda cok kafam karisikti ve stresliydim, saolsun buradaki ayni ameliyati olan arkadaslar cok yardimci olmustu. Insallah pozitif sonuc alirsiniz en kisa zamanda :)

Rica ederim canim ne demek. Benimde ameliyat zamaninda cok kafam karisikti ve stresliydim, saolsun buradaki ayni ameliyati olan arkadaslar cok yardimci olmustu. Insallah pozitif sonuc alirsiniz en kisa zamanda :)
Amin. İnşallah... Sağ olun. Size de sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almak ve büyütmek nasip olsun. :)

Merhaba benimde sol tüpümde hidrosalpenks sağ da ise geçiş çok azdı o yüzden doktorum tüp bebek yapsak bile tutmaz tutsada yaşamaz dedi doktorum önce amh testi yapıldı ve iyi çıktı sonra tüp bebek için aralık ayında iğnelere başladık yumurtalar toplandı donduruldu şimdi önüzdeki hafta tüplerimi bağlayacaklar laparoskopi olacak iyileşme süreci sonrası transfer olacak bence ilk önce yumurtalarınızı dondurun her ameliyat bir risk ve rezervi düşürüyor o yüzden doktorunuza önce dondurmasını söyleyin sonra operasyon olun

Benimde sizin gibi sol tüpüm sıvı ve sos gibi genişleme var sağ tıkalı özelden mesaj atıp merde nasıl ameliyat oldunuz iletişime girebilir miyiz

Benimde sizin gibi sol tüpüm sıvı ve sos gibi genişleme var sağ tıkalı özelden mesaj atıp merde nasıl ameliyat oldunuz iletişime girebilir miyiz
Tabi ki.
Hiç beklemeyin, benim sağ tüpümde hiç problem yok, sol tüpümdede çok büyük genişleme olmadığı halde beni hiç bekletmeden ameliyat olmamı istediler.
Canınızı hiç sıkmayın tüplerinizdeki problem giderilsin rahim ve yumurtalıklarınızda sorun yoksa tüp bebekle Allah'ın izniyle gebe kalırsınız.

Back
X