Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

Benimde öyle tam kesin değil eğer varsa ve düşükolursa ozaman lap yyapalim diyo dr bende tedirginim düşük ihtimaline ama bak sen ne güzelki sorun yasamamissin inşallah benimde öyle olur. Cevabin için tesekkur ederim çok tatlisin güzel anne :)
Tam kesin değil diyorsa yoktur birşey Allahın izniyle.. varsa bile ameliyatını yaparsın dondurulmus varsa ikinciyi denersin. İnşallah tutar bebişin ilk denemende

seninle durumumuz aynı gibi... bana da her iki tüp için hidrosalpenks tanısı konuldu,ben bu durumu bilmeden 4 kez tüp denedim ne yazıkki... yani hep boşa kürek çektiğimi rahim filmi çektirene kadar bilmiyordum... ne yazıkki tüp doktorlarım benden rahim filmi istemedi... aslında hidrosalpenks bende o kadar ileri düzeye varmışki, normal ultrasonla la bile görülebilir haldeymiş... ama iki doktorumda, bunu gözardı etmiş... sonuç 4 negatif... ben şimdi o doktor diploması almış ama insan olmayı unutmuş kişilere hakkımı helal etmiyorum ve benim bu kadar maddi manevi canımı yakanlara diyorumki, en sevdiğinizden çıksın.

ben durumumu öğrendikten sonra hepsi endoskopik cerrahi alanında uzman doktorlarla görüştüm, tüplerimin alınması konusunda hemfikirler... önümüzdeki hafta adet bitiminde operasyona gireceğim... bu operasyonları olmadan başarı yüzdesi sıfır dendi... artık ondan sonra deneyip göreceğim...

görüştüğüm doktor isimlerini verebilirim istersen, ben birine karar verdim.

benim anlamadığım sana üç yıl önce laporoskopi yapılmış ve durum öyle çıkmış ortaya, peki o yapılan laporoskopi sırasında tüplerine bir işlem yapılmadı mı? almak ya da bağlamak gibi...???
Geçmiş olsun arkadaşim.bende bu gun bahceci tup bebek merkezine gittim benimde sol tüpümde sivi varmiş doktorum kucuk amelyatla o tupu kapatalik dedi.bende cok korktum hayla kara kara düşünüyorum ne yapicam diye

Merhaba pinkc bu hafta laparoskopi ve histeroskopi olacağım yazmışsın oldun mu nasıl geçti, benim de rahim filminde çıktı ama doktor pek bişey anlatmadı bana önemli değil dedi, bu arada 2 yıldır bebeğimiz olmuyor, önümüzdeki ay aşılama yaptıracağız. 2 ay aşılama olacağız olmazsa tüp bebek öncesi bir operasyonla hallederim dedi. İnternetten araştırdığım kadarıyla tüpler alınıyormuş, bu hastalığın düzeyleri var mı ilerlemiş falan vs. benim hangi düzeyde bilmiyorum, illa ki ameliyat olması gerekiyor mu. Senin bebek hikayen nedir, anlatır mısın
MRB AMELİYATINI OLDUN MU ACABA BENDE RAHİM FİLMİ ÇEKTİRECEĞİM TÜPLERDE SIVI BİRİKİNTİSİ VARMI DİYE BAKACAKLAR TÜPDE DAHA DOĞRUSU ÇÜNKÜ KİST AMELİYATI OLDUM SOL TÜPÜM VE YUMURTALIĞIM ALINDI SENİN LAPAROSKOPİDEN SONRA AÇILDI MI NASIL OLDUN BİRDE ARKADAŞLAR KAHVERENGİ AKITINIZ VARMIYDI
mrb arkadaslar cok gec oldu ama cevap vereyim dedim.benim ameliyat basarili gecmisti iki tupumde operasyon sonrasinda açıldı.yani tüpü alma gibi bir durum olmadi.buna ragmen normal yolla hamile kalamadim ve aşılama denedik ama tutmadi.suanda tüp bebek tedavisindeyim embriyolar donduruldu transferi bekliyorum

mrb arkadaslar cok gec oldu ama cevap vereyim dedim.benim ameliyat basarili gecmisti iki tupumde operasyon sonrasinda açıldı.yani tüpü alma gibi bir durum olmadi.buna ragmen normal yolla hamile kalamadim ve aşılama denedik ama tutmadi.suanda tüp bebek tedavisindeyim embriyolar donduruldu transferi bekliyorum
birde hidrosalpenks olmasi tüp bebegide olumsuz etkileyen bir durummus doktorun önemli deil demesini anlayamadim

Merhaba 10 gün sonra tüp bebek tedavisine başlıyoruz.1.deneme olacak.aklima takılan eğer benim tüplerde sıvı birikimi olsaydı doktor ultrasonda gorurmuydu çünkü ultrasonda baktıktan sonra doktoruma bastıra bastıra sordum sıvı birikmesi falan var mı diye yok olsa görünürdü dedi

Merhaba 10 gün sonra tüp bebek tedavisine başlıyoruz.1.deneme olacak.aklima takılan eğer benim tüplerde sıvı birikimi olsaydı doktor ultrasonda gorurmuydu çünkü ultrasonda baktıktan sonra doktoruma bastıra bastıra sordum sıvı birikmesi falan var mı diye yok olsa görünürdü dedi
ultrasonla görülebilecek birsey deil sıvı birikmesi hsg cektirmeniz gerekiyor

başka
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama doktorum inatla sıvı birikmesi olsa ultrasonda görürdüm dedi anlam veremedjm
baska bir doktora mutlaka gidin derim ben.sivi birikmesi tuplerden küçücük centik şeklinde bir çıkıntı gibi oluyor.ayrica ultrasonla tupler bile gözükmüyorki dier doktorlar boşunami hsg istiyorlar.daha başındayken düzgün bir hekim araştırıp gidin bence cok emek isteyen bir yol bu

başka

baska bir doktora mutlaka gidin derim ben.sivi birikmesi tuplerden küçücük centik şeklinde bir çıkıntı gibi oluyor.ayrica ultrasonla tupler bile gözükmüyorki dier doktorlar boşunami hsg istiyorlar.daha başındayken düzgün bir hekim araştırıp gidin bence cok emek isteyen bir yol bu
Haklısınız tsk ederim cevabınız için ben farklı bir hekim bulup onla başlamalıyım bu yola

Çok geçmiş yıllarda yazmıssınız ama görünce hemen yazmak istedim 1senelk evliyim 5aylık evliyken idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle doktora gittim cocuk düsünmezken ve hsg şstedi doktorum iki tüoümde tıkalı cıktı ve biz sonra olur diye denemelere basladk gecen ay tekrar hsg cekildim birinci yılımda evliliğimn hidrosalpenks cıktı iki tüpümdede Amlyt olmam gerek benmde ama alıncak mı baglancak mı bunu nekadar önce yapıyorlar. Ben ameliyattan korkmuyorum 22yasındaym daha cok zarar görmektense korkuyorum nelere dikkat etmem lazım biliçsizce ameliyatagirmek istemiyorm ve benm gibi olupcocugunu kucagına alan oldumu lütfenyardımcı olun

Merhaba Arkadaşlar,

Benim tüplerimin ikisinide tıkalı olduğu 3 yıl önce yapılan laporoskopi sonucunda ortaya çıktı, uzun bir süre sonra tüp bebek yaptırmaya karara verdik, fakat ne yazıkki ilk denemem başarısız sonuçlandı, doktorum bugün embriyonun tutunamamasının tüplerde olan şişlik ve burada biriken sıvıdan olabileceğini, bu sıvının embriyoyu zehirleme ihtimalinin olduğunu söyledi ve laporoskopik bir operasyonla tüplerin bağlanması gerektiğini 2. denememizi bu operasyondan sonra yaparsak başarı şansımızın yükseleceğini söyledi. İçimizde bu operasyonu olup başarı sağlayan arkadaşlar varsa lütfen deneyimlerini bizimle paylaşsınlar.
yardımcı olur musunuzz

Benimde 10 gün once ultrosonda gozukmuyordu ama bugun 1cm boyunda birikme gordu doktorum tup bebek tedavisine baslamistik sebepsiz infertilite yüzünden cok sasirtici 10 gun once olmayan şişlik bugün nasıl oluyor karari bize birakti cunku yasim 23 yumurta gelisimi rahim butun hormon testlerim normal bu sekilde ilk denemeyi yapmaya karar verdik bizde
Boyle birsey yasayan varmi

Back
X