merhaba amerikalı sayfalrın hepsini okumadım ama yazmak istedim başlığına göre..
ben 2 kere doğal yoldan hamile kaldım ikiside dış gebelik oldu.2.dış gebelikten sonra dr lar tüplerimden kurtulmam gerektiğini söyledi.laporoskopi yapıpı o sıradaki duruma göre alacaklar yada bağlayacaklardı.ki benim dr um bağlamak daha iyi diye düşünüyor yumurtalıklarla bağlantısı olan damarlar olabileceği için yumurtaları tehlikeye atmak istemiyor biliyorsun yumurta olmazsa bebekte olmaz.fakat ne rahim filminde ne usg de tüplerde sıvı görülmeyince hiç elimiz gitmedi bağlamaya ve 3 kere tüp bebek denedik malesef negatif oldu.sonra laporoskopiye karar verdik mecburen.o arada nolur nolmaz diye korunmayı bıraktım ve laporoskopi sırasında yine doğal yoldan hamile kaldığım ama yine dış gebelik olduğu anlaşıldı .yani 3.dış gebeliğimi geçiriyordum ve doktorum kapadı tüplerimi.
sonra 4.tüpbebeği denedik ve tuttu.malesef sonuca gidemedim ama tuttu.onu atlattıktan sonra 5.yi denedim ve geçen cuma sonuç aldık şu an hamileyim inşallah bu sfere sonuna kadar giderim.
yani diyeceğim oki tüplerde sorun varsa mutlaka microyu olumsuz etkiliyor.
başta hamile kalınsa bile düşük ihtimali diğer gebeliklere göre çok fazla.
bu maddi manevi çok zor bir yol iyi karar ver canım.beim gibi tüplerini bağlatıp hamile kalan pek çok arkadaş tanıyorum.hatta bir tanesi 3 üzlerini aldı kucağına..
hakkında haıyrlısı olsun canım..