Ortadan biraz daha kalın deriliyim ben. Sadece deri kalınlığı etkilemiyor. Mesela yaş, beslenme şekli, sigara kullanımı, cildin ödem tutma süresi...Hepsi etkiliyor. Ben bütün bu konularda dezavantajlıydım. İlk ameliyatımın üzerinden 20 yıl geçmişti. 40 yaşında revizyon oldum. Ameliyat öncesi ve ameliyattan 1 ay sonra ciddi sigara kullanımım oldu. Ödem atmak için bol su içmem gerekiyordu, içmedim. Cildim kalın deriliydi. Yani bütün bunlar tabii ki ödem sürecimi uzattı. Ama bütün bu dezavantajlara rağmen şu an çok düzgün bir burnum var. Şeklen hiçbir sıkıntım yok. Daha önemlisi, eskiden nefes alamazdım. Şimdi gripken bile iyi nefes alıyorum. Hatta eşime şunu demiştim: "20 yıldır ilk kez böyle nefes alıyorum. Fazla hava çekince içime, oksijenden burnum sızlıyor bazen." :) Bu çok önemli. Şeklen güzel burunlar yapan bazı doktorların yaptığı burunlarda nefes problemi oluyor. Yaşlılıkta çok büyük dert bu. Bütün bunları göz önünde bulundurup Tural hocayı tercih ettim ben. Ön görüşmede de hem nefes hem şekil konularında beklentilerimi söyledim. Hatta birkaç burun fotoğrafı gösterdim hocaya. Bazıları için "Bu burun size olmaz" dedi. Bazıları için "Buna en yakın olanı yaparım" dedi. Ama şunu da kabul etmek gerekir: Eldeki malzeme neyse bazen ona göre burun tercih edilir. Yani çok deforme bir burunda yapılacaklar daha kısıtlı olabilir. Hocayla açık açık konuşun beklentilerinizi. Kendisi çok açık, dürüst bir insan. Kimseye de hayal satmıyor.