türbanlıyım..başımı açmak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

n1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
137
2
96
40
Kocaeli
evlenmeden önce eşimin isteğiyle kapanmıştım..kapanalı 3 sene oluyor..27 yaşındayım..ama sırf eşim istiyor çevremde de böyle kişiler var diyip kapandım..şimdi açmak istiyorum...ama çekiniyorum açmaya..öğretmenim ..öğrencilerimin kapalı bilirken açık görmeleri vs..türbanlıyım..başımı açmak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

Bu sizin vereceğiniz bir karar..

Eşininizin isteğiyle kapandınız ama bu sefer kendi isteğinizle açılacaksınız.

Zorla kapanamayla birşey olmuyor.Kim ne derse desin önemli olan sizsiniz..

bence elinize bir kağıt ve kalem alın neden açılmak istiyorum diye bi liste yapın bide neden kapalı kalmalıyım. bu aptal bi oyun gibi gelebilir ama karar verme yolunda ciddi bir adımdır. hangisi için daha fazla sebebiniz varsa onu yapın. bu arada eşinzden boşandınız mı o bu duruma ne diyor yada?

Eşinizin sizden böyle birşey istemesi zaten saçma o insanın içinden gelecek yani hani açık giyinmediğiniz sürece başınızın açık olmasında ne var anlamıyorum ben , ama istemiyorsan açık açık konuş ve açmak istediğini söyle. Kendini nasıl daha iyi hissetiğin önemli bence.

Kimseye hesap vermek zorunda değilsin, tek hesap vereceğin kişi sensin. Öğrencilerini, çevreni, lafları umursama. Gönlünden ne geçiyorsa onu yap. Gönlün kapalı kalmayı arzuluyorsa kapalı kal, başını açmak istiyorsan da aç.

insanlar 2 şeye göre yaşar ...mana ve ile nefsi hisler ..

öncelikle niçin örtünmemiizin sebebini bilmek lazım...

eger ki ayetlere göre örütünüyorsak ALLAH a olan sevgimiz den örtünüyoruz ...

ve bunun toplum da şöyle bir mantıkla sorgulayacaz ...

acaba ÜSTÜN GELECEK OLAN KİMDİR .._ALLAH mı ....yok sa bir gün ölebilecek ve hesaba çekilecek insanlar mı..

seçim iradedir artık

eger zaten acmak istiyorsan basını acmalısın bu kimseyi enterese etmez nasıl kapanan kisiye mudahale etmemek gerekirse kapalı bir bayanın acılmasınada mudahale edilmemeli inanc kalpdedir basını acmaklada gitmez insanlar bos bos konusur zaten bazılarının isi bu umursamıycaksın icinden nasıl geliyorsa oyle davran

Son düzenleme:
Bir kere daha düşün istersen

Belki gelip geçici bir vesvesedir

3 yıldır kapalıymışsın, açıldıktan sonra zor gelebilir, yadırgayabilirsin, pişman olabilirsin

İçinde hiç mi istek yok kapalı olmaya dair?

Nurcan85 hayatda inandigin ne ise fark etmez tüm kalbinle sen isteyeceksin. Istedigin seyi tüm kalbinle cesaretli bir sekilde uygulayacaksin, baskalari icin yasamayacaksin, kendin icin yasayacaksin.
O ne demis, bu ne demisle mutlulugu yakalayamazsin. Bir gün cekecegin bir zorluk olabilir, gerisi senin o güclü kararina itaat etmekden baska secenecekleri olmayacak etrafindakilerin.
Seni cok iyi anliyorum, baskasinin karariyla insan nedense mutlu olamiyor. Basaracaksin!

zaten Allah için kapanmamışsın açılsanda pek bişey farketmez

bu soruya nasıl bir cevap verilir bilemedim..
kimi bence açıl der kimi kapalı kal der..
herkes kendi düşüncesini aktarır..
siz başkasının düşüncesiyle kapanmışsınız başkalarının düşüncesiylede açılmak mı istiyosunuz..
bu sizin hayatınız ve ilerde sizin ahiretiniz olacak iyice düşünün bu kararı...

insanlar 2 şeye göre yaşar ...mana ve ile nefsi hisler ..

öncelikle niçin örtünmemiizin sebebini bilmek lazım...

eger ki ayetlere göre örütünüyorsak ALLAH a olan sevgimiz den örtünüyoruz ...

ve bunun toplum da şöyle bir mantıkla sorgulayacaz ...

acaba ÜSTÜN GELECEK OLAN KİMDİR .._ALLAH mı ....yok sa bir gün ölebilecek ve hesaba çekilecek insanlar mı..

seçim iradedir artık

ben bu yanıttan hiç bir şey anlamadım.

Seçimlerimizi kendimiz yapmadığımız sürece hep acabalar ve keşkeler yaşarız.

Ama bir de vesile olmak vardır ,

Birileri hayatımıza girer olumlu/olumsuz yaşadıklarımıza vesile olur.

İçinize sindiremediğiniz bir hayat yaşıyor iseniz ; her zaman tercih hakkınızın var olduğunu unutmayın.

Seçim sizin ?

Sonucundaki mükafat ya da ceza yine sizin ?

Insanin kalbi temiz olsun, gerisi ne yaparsan yap bir degeri kalmiyor bizi yaradanin karsisinda.

Güzel kardeşim...
ne yapmalıyım diye bizlere sorarken aslında kendi düşünceni destekleyen insanların var olduğunu mu ?görmekti amacın.
Daha önce eşin vesile olmuş mevla sana bir kapı açmış..şimdi sen o kapıyı kapatmak istiyorsun.ama sen o kapıyı beynen
hiç açmayı bırak aralamamısın bile...türban sadece başını örtmek dğil kı.bunun önemini ehemmıyetını hiç araştırma gereğini duymadınmı bilemıyorum..
zaten bir şeyi Allah rızası için yaptığınızda büyük önem taşır..Sizde Allahın rızasınımı?yoksa başkalarının rızasını mı? düşünüyorsunuz önce fikren ve beynen
buna karar vermelısınız...

valla canın ne istiyorsa onu yap, kim ne düşünürse düşünsün. ama sen iyi düşün ve kararından pişman olma

Insanin kalbi temiz olsun, gerisi ne yaparsan yap bir degeri kalmiyor bizi yaradanin karsisinda.

Ben seninle ayni fikirde degilim, benim kalbim temiz diyerek kenara cekilip Allahin apacik verdigi emirlerine yerine getirmemek ne demek.
Ben o kisinin kalbinin temizliginden suphe ederim. Elbette kapali kadinlar var kalbi temiz olmayan, acik bayanlarda var insanlara zarari olmayan.
Ama inancin Allah'a ise, ona itaat etmende gerekir.
Konusahibine gelince, canim kullara hesap vermek zorunda degilsin,
Hesap vermen gereken tek kisi Allah.
Buna gore dusun tasin karar ver.
Biz basimizi kapatiyorsak zaten Allahin rizasi almak icin kapatiyor emin ol.
Yani ben onu sevdigim icin basimdaki ortuyude cok seviyorum.
Kendimi mecbur hissettigim icin takmiyorum ortumu..

bana kalırsa bunu kimseye sormamalısın
kendini nasıl mutlu hissediyorsan onu yap
burda kimi kapan kimi açıl der üstüne tartışanlar bile olur....

Kişinin kalbinin temiz olması tabıkı önemli.ama sadece bu
önemli olsa idi Mevla niye örtünmeyi emrettı neden haramlardan uzak durun diye emir verdi.İslam bir bütünlüktür.
ayrıştırmdan yaşamaya ve anlamaya çalışırsak kalben de o manevi hazzı almak kaçınılmazdır..

Back
X