• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk Hava yollarında valizim kayboldu:((((

semyxixl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
672
3
118
İstanbul
Evet malesef ayın 11 i akşamı valizim kayboldu havaalanında bagajımı beklerken gelmedi ve bugün 4. gün itibariyle hala yanıt yok aramaya devam ediyorlarmış 5 günden sonra sigorta ödemesi için bizi başka bir bölüme aktaracaklarmış. Çok moralim bozuk çooook maddi ve manevi eşyalarım vardı ne olucak şimdi elimden birşey gelmiyor çıldırmak üzereyim.
Aranızda böyle bir olay başına gelen var mı?

Benim de 3 kere kaybolmuştu valizim ama ertesi gün teslim edilmişti. İnsan üzülüyor yani ama benim Allahtan bulunmuştu, senin epey olmuş.

Biri alip calmis olmasin? :26: THY;nin hatasiysa bulunur derdim, ama biri bilerek caldiysa bilemem. Yine de insallah bulunur.

canim benim gecmis olsun!

korkarim senin valizini bir baskasi almis:84: bende bu sektördeyim ve iki güne kadar ortaya cikammissa ozaman baskasi yanlislikla almis olabiliyor:26:

sigorta karsilar maddi zarari manevi zarar icin üzgünüm:84:

canim benim gecmis olsun!

korkarim senin valizini bir baskasi almis:84: bende bu sektördeyim ve iki güne kadar ortaya cikammissa ozaman baskasi yanlislikla almis olabiliyor:26:

sigorta karsilar maddi zarari manevi zarar icin üzgünüm:84:

yanlışlıkla bir başkası almış olsa idi kendi valizini bırakmış olması lazımdı öylede olmadı. Çalınma ihtimali aklıma geliyor ama kim nerede nasıl çaldı diye düşünüyorum. maddi zarara gelince duyumlarıma göre kilo başına 20 dolar ödüyormuş buda benim zararımı kesinlikle karşılamıyor malesef.

ne vardı valizde değerli olarak?

ben şahsen el çantama koyarım önemli şeylerimi asla valize koymam..

İnş bulunur

yanlışlıkla bir başkası almış olsa idi kendi valizini bırakmış olması lazımdı öylede olmadı. Çalınma ihtimali aklıma geliyor ama kim nerede nasıl çaldı diye düşünüyorum. maddi zarara gelince duyumlarıma göre kilo başına 20 dolar ödüyormuş buda benim zararımı kesinlikle karşılamıyor malesef.

evet canim maalesef cok az bir tutar calinmistir demek istemistim zaten bu tür olaylara karsi cok makul bir fiyata özel sigorta yapabiliyorsun bagaj sigortasi ama insan basina ne zaman neyin gelecegini maalesef bilemiyor:44:

bence bulunur valiz nasıldı görüntüsü çok mu lükstü? DÜNYADA dolaşan valizleri bulmuşumdur tarifin önemli en ince ayrıntısına kadar tarif önemli !!daha önce kayıp eşya bölümünde çalıştım için

bence bulunur valiz nasıldı görüntüsü çok mu lükstü? DÜNYADA dolaşan valizleri bulmuşumdur tarifin önemli en ince ayrıntısına kadar tarif önemli !!daha önce kayıp eşya bölümünde çalıştım için

arkadaşım madem daha önce çalıştın sen daha iyi bilirsin umutlandırdın beni yok lüks bi çanta değildi rengini ve modelini söyledim hatta kaldığımız otelin kağıdı vardı onuda söyledik ama not ettilermi bilemem.Prosedür nasıl ilerliyor biraz anlatırmısın neler olmuş olabilir ve ne zamana kadar bulunabilir gidip kendimiz de arayabileceğimiz( hani kendimiz daha iyi tanırız ya o bakımdan söylüyorum) bir yeri varmıdır ambar gibi.

arkadaşım madem daha önce çalıştın sen daha iyi bilirsin umutlandırdın beni yok lüks bi çanta değildi rengini ve modelini söyledim hatta kaldığımız otelin kağıdı vardı onuda söyledik ama not ettilermi bilemem.Prosedür nasıl ilerliyor biraz anlatırmısın neler olmuş olabilir ve ne zamana kadar bulunabilir gidip kendimiz de arayabileceğimiz( hani kendimiz daha iyi tanırız ya o bakımdan söylüyorum) bir yeri varmıdır ambar gibi.

ben ararken ambarda bulduğum olmuştur her hava yolun sistemi farklı işin peşini bırakmayın ki onlarda üstüne düşsün ama genel olarak bulunur bazen 3 hafta sürer sabırlı olun

geçmis olsun , benim gorumcemin basina gelmisti boyle bir durum yalnis hatirlamiyorsam 1 hafta içinde oturdugu evine gondermislerdi valizini :) biraz zaman alabilir sabir diliyorum :))

Umudunu kırmak istemem ama yakın zamanda başımıza şöyle birşey geldi.
Bagajı beklerken uzaktan takip ediyorduk çıktığı bölgede bekleyen bir turist aile vardı.
Bizim bagajı aldılar ,uzaktan hala takip ediyordum gayet rahatlardı.
Sonra eşim yanlarına gitti araplardı,ingilizce de bilmiyorlar kod numarası vs derken zorla aldık.
Ama almasaydık adam alıp gidecekti tekrar getirmeyeceğine de eminim..
Oluyor yani,o an hemen biri almış gitmiş bile olabilir.
O esnada çok kalabalık oluyor bagaj kapanın elinde kalıyor.

Uçuş çıkışında en nefret ettiğim şey bagaj almak. Ne saçma bir sistem herkes kafasına göre bir çantayı alıp götürebilir sanırım bu konuda otobüs firmaları daha iyi

Benim sevgilim bi kere öyle Çin'de don gömlek kalakalmıştı.
Başlarda ilgilenmediler ama sonra içinde hayati ilaçlarının olduğunu (ki gerçekten öyleydi) ve bu yüzden başına bir şey gelirse onları sorumlu tutacağını söyleyince şıppadanak bulunuverdi.
Diyeceğim o ki peşini bırakmayın, siz ilgilenmeyince onlar da ilgilenmiyor, geçmiş olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Ben THY'de çalışmıştım 2 sene önce de bavulun kaybolmasına sebep olacak birçok neden var, check-in kontuarındaki görevli bagaj etiketini doğru dürüst takamamış olabilir ya da sistemdeki bagaj etiketi numarasıyla sizin bavulun üzerindeki bagaj etiketi numarası uyuşmuyordur-eğer görevli tekrar bir bagaj etiketi çıkartmışsa falan- veya sizden sonra gelen bir yolcuyla bagaj etiketi numaraları karışmış olabilir bir şekilde sistemde, bunlar da shoot alanında barkodun okunamamasına sebep olmuş olabilir. Ya da yanlış bir barkod takılmış olabilir ve başka ülkeye gitmiş olabilir. Ya da shoot alanından aprona taşınırken belki bir karışıklık olmuş olabilir... Uçak kalkmadan önce güvenlik sebebiyle uçak boşaltılmış falansa o sıra bagajlar tekrar X-ray den geçer, o zaman kaybolmuş olabilir... Eğer yurtdışına gittiyseniz gittiğiniz ülkenin hassasiyeti sebepli bavulunuz uçak altından indirilmiş olabilir ve size haber verilememiş olabilir. Biri yanlışlıkla almış olabilir vs. vs...THY'de kullanılan sistemde bebekli yolcuların bagaj vs. problemleri daha çok yaşanabiliyor, onu da ekleyeyim. Bagaj tipi, yapısı, rengi, boyutu gibi bilgileri ne kadar detaylı verirseniz o kadar çabuk bulunabilir... Paris'e giden adamın bagajının Cape Town'da çıktığı düşünülürse... :1:

Bir dipnot: THY 3-4 sene önce Avrupa'nın en hızlı kayıp bagaj bulan havayolları ünvanını almıştı ve %80 bulunur bagajlar, çok sıkma canını, bulunur inşallah. :34:

bu sabah valizimi getirdiler ama valizin içine cüzdanımı koymak gibi bir hata yapmıştım oradada bir miktar para vardı o içinden alınmış diğerleri eksiksizdi tabi valizimin bazı yerleri kırılmış mahvolmuştu oda cabası neyse bulundu ya yinede mutluyum.

bu sabah valizimi getirdiler ama valizin içine cüzdanımı koymak gibi bir hata yapmıştım oradada bir miktar para vardı o içinden alınmış diğerleri eksiksizdi tabi valizimin bazı yerleri kırılmış mahvolmuştu oda cabası neyse bulundu ya yinede mutluyum.

Sevindim bulmana,benimde kırılmıştı her yeri birkeresinde.

Bağacın bulunmasına sevindim genel olarak bulunur yoksa bu şirketler tazminat vermek zorundadır kayıp olduğunda değerli eşyanız varsa mutlaka yazdırınız yoksa ödeme yapmazlar

Back
X