• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk kültüründe çocuk sevme

Merhaba
Öncelikle 5 aylık bir bebeğin annesiyim bir çok söylediğiniz konuya hakveriyorum ama şunu da belirteyim sizin evde bebeginizin sürünsün diye yere biraktığınızada inanmadım. Önerilerim şunlar olucak benim size bıyıklı ve sakallı biri öpmek istediginde cildinin alerjen oldugunu kabardigini soleyin diğer öpmek isteyenlerede aynı sekilde tepki verebilirsin yanlız küçük çocuklara biraz daha ılımlı olun yakında sizinde bebeğinız de küçük çocuk olucak unutmayın ben yiğenlerime yada evime gelen misafir çocuklarina kirkda yılda bi gördüğum bebegi sevmek istiyolarsa ömce gel seninle ellerimizi yıkayalım diyorum yada annesine göz kırpıp bebekler hassatır demi annesi deyip ellerini yuzunu yikayip getiriyorum ogluma dokunmasına izin veriyorum ve önemli yerleri söyluyorum kafasına dokunmayalim yada gel birlikte yavaşça kafasını sevelim diye
Dışarıda garson ve diger sevmeye calisanlarada yada dokunanlar olunca hemen elini yuzunu ıslak mendille siliyorum
Ayrıca ben uzun bir sure avm oyun parkında calısmıs biri olarak şimdi bu kadar hassas davranıp iki gun sonra oyun parklarina goturdugunuz çocuklar bunlar deyip size sevgilerimi sunuyorum
çoğu kişinin anlayamadığı şey,konu sahibinin tepkisi hijyenden ziyade çocuğunun özel yaşam alanına müdahale edilmesi ve bunun normalleştirilmesi.
biraz da bu acidan bakın lütfen. sevgiler

çoğu kişinin anlayamadığı şey,konu sahibinin tepkisi hijyenden ziyade çocuğunun özel yaşam alanına müdahale edilmesi ve bunun normalleştirilmesi.
biraz da bu acidan bakın lütfen. sevgiler
Ben zaten o konuda hakverdim konu sahibine okuduysanız ama kucuk bir cocugun bir bebegin ozel alanına gormesi icin anne babanın yaninda olmamasi gerekir soyledigim gibi çocuklara karsı daha ılımlı olması bence hanfendi titizde bu benim gorusum asıl özel alan koruması avmlerde oyun parklarina çocukları biraktıginizda yapilması gerekn bisey 8 aylık bebeğe degil birde konu sahibi gerekli cevebi verebilir diye düsünüyorum sizede iyi günler diliyorum

Ben zaten o konuda hakverdim konu sahibine okuduysanız ama kucuk bir cocugun bir bebegin ozel alanına gormesi icin anne babanın yaninda olmamasi gerekir soyledigim gibi çocuklara karsı daha ılımlı olması bence hanfendi titizde bu benim gorusum asıl özel alan koruması avmlerde oyun parklarina çocukları biraktıginizda yapilması gerekn bisey 8 aylık bebeğe degil birde konu sahibi gerekli cevebi verebilir diye düsünüyorum sizede iyi günler diliyorum

Yorumlarınız için teşekkürler.İnanıp inanmama sizin tercihiniz.Ben çocuğumu küçük bi bebeğin kucağa alınmaması gerektiğini bilerek yetiştirmeyi tercih ederim.İyi günler.

Elini ağzına sokması konusunda haklısınız
Dışarda elleri kirli olanlar için de keza

Ama ben çok dikkat ederim oynatırım
Bebekleri de sevmeyelim mi?

El temizliğine dikkat eden ,
Dişlerinde çürük olmayan biri olarak

Bebekler sevilir,sevimlidir
Çok mu evhamlısınız

o_O

Ellerini bebeğin ağzına burnuna sokma konusunda haklisiniz evet
Ama dışarı da iki bici bici yapan insanlara karşı da fazla agresif
Ben çocukları hic sevmem,dışarda görünce de muhatap olmam,evime gelince de
Ama sizin gibi annelerin de çocuğunu kavanoza kapatması daha isabetli bir karar bence
Hahahahahha benim çocuğum olsun ben de böyle olcam çok kınıyorum gülüyorum çünkü.
Yhaa bakmasana çocuma geri zekalı!! .s
Dicem herkese :deli:

Hahahahahha benim çocuğum olsun ben de böyle olcam çok kınıyorum gülüyorum çünkü.
Yhaa bakmasana çocuma geri zekalı!! .s
Dicem herkese :deli:
Uf ben de oyle olucam diye korkuyorum
Yalnız onu ben doğurdum fazla muhatap olmasanız yavrumla falan derim heralde :deli::deli:

Çocuklara bebeklere pek düşkünlüğüm yoktur... dışarıdaki çocuklara asla yaklasmam.durduk yere tanımadığı çocukları sevenleri,öpmeye çalışanları da hiç anlamam

2 tane yeğenim var,çok seviyorum onlari..ikisi de 3-4 yaş aralığında, henüz ikisini de yanaklarından 1 kez dahi opmedim, hep kafalarından öperim....lüzmu yok hiç bir anneyi endişelendirmenin...

Başkalarının çoluğuna çocuğuna fazla ilişmem kıymetli olabiliyorlar. Ama kuzenlerimin çocuklarını ki kimisi 6 aylık kucağıma da alırım hoplatır zıplatır öperim de. Hiç samimiyet yok mu yahu sizin eş dost arasında da öcü kapmış gibi kızıyosunuz. Güzellikle ‘kafasına dokunmasan’ ya da ‘yanağından öpme olur mu hassas hemen tahriş oluyor’ gibi şeyler deseniz tatlı dilden anlamayacak insan evladı inanın ki çok azdır, onlara da azarı kayarsınız olur biter. Ne var kendinizi bu kadar dolduracak anlamadım.

Tüm sinirlerim tepemde şu an etrafımdaki herkesten nefret ediyorum.8 aylık bebeğim var ve zaten 10 gündür hasta.Bayramda ziyaretler mecburi tabi.

Ya merak ediyorum bebeklerin bu elini öpme yok parmağını ağzına alma ağzının içine girme sevdası nedir bizim toplumda.8 aylık hiçbi bağışıklık sistemi olmayan bebeğe bunun yapılmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok mu yoksa bütün kara cahiller benim etrafıma mı toplanmış.Yok eşimin dıdısının dıdısı gelir pis bıyıklı suratıyla bebeğimin parmağını ağzına alır.Yok küçük çocuklarının kucağına bebeği verirler.Burnunu karıştıran çocuğuna bebeği sevdirir daha neler.Başka hangi kültürde böyle bi saçmalık var acaba.

Hele akraba dışında dışarda gezerken sırnaşan tipler ya da bi yerde otururken gelip elini falan tutan garsonlara daha beter ayar oluyorum.Kardeş sen kimsin necisin günde bin tane şeye elliyosun kültablası döküyosun temiz kirli bin tane şeyi servis edip kaldırıyosun, paraya dokunuyosun yok pos makinesine elliyosun neden benim çocuğuma dokunuyosun dememek için zor duruyorum.

Yani normalde titiz bi insan değilim evde çocuğu koyarım yerlerde sürünür oynar o tür şeylere takmam ama insanlardaki bu yılışıklık beni çok rahatsız ediyor.Bigün bozucam birini diyorum da hangi birini bozucam bilmiyorum ki.Hele hasta olduğu zaman bebeğe çocuğa yaklaşmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok herkes kendine müslüman.Böyle durumlarda napabilirim öneriniz var mı arkadaşlar bigün birine kötü patlamak istemiyorum.

Tüm bunların ötesinde de önce yıllarca herkesin bebeğimizi böyle rahatça sevmesini izleyip sonra bi anda mahremiyet eğitimini verecek olma fikri bana bile komik geliyor.Bunlar çocuğun bilinçaltının işlendiği yıllar değil mi, kim ne niyetle dokunuyor seviyor bilmeden herkesin sevmesine müsade etmek istemiyorum onun da bi kişisel alanı var ve nasıl ki gelip biri benden kafasına göre makas alıp öpemiyosa onun da aynı şekilde kişisel alanına saygı duyulsun istiyorum çok mu şey bekliyorum acaba?
Cok haklisiniz vallahi ben başka bebekleri severken ödüm kopuyor annesi kizar mi acaba diye. Ben de kv ve 2 eltimde ayni apartmanda oturuyorum kayinvalideme ciktigim zaman eltilerimin cocuklari hurraa ogluma saldiriyolar öpüyolar tamam onlar cocuk anlamiyorlar sevmek istiyorlar ama aksama kadar sokaktalar 2 eltim de rahatliktan dünya yanda umrumda değil cocuklari pislik icinde sokaklarda o elleriyle dokunurken anneleri bisey demeyince cildiriyorum ama ben kiziyorum elin pis öpme daha kücük mikrop kapar vs diyorum kimse kusura bakmasin ben bebegimi dogurana kadar ne acilar çektim.

Benim kızım olmadan önce bebekleri çok severim çocukları da tanıdık yakınların çocuklarını öperdim kucaklardım .Lakin ne zaman doğurdum o zaman anladım napıyormuşum ben dedim.Bazı insanların sevmeleri beni çok rahatsız eder oldu bi bahane uydurup geri alıyordum.Ama çok da sakınınca bu sefer vücudun mikrobada ihtiyacı var diye düşünüyorum.İnsan o an kırmak istemiyor ama o minik parmaklarını ağzına sokuyorlar filan çok gıcık oluyorum.Onun dışında saygıyla sıkmadan sevme şekli favori sevme şeklimdir .

Elini ağzına sokması konusunda haklısınız
Dışarda elleri kirli olanlar için de keza

Ama ben çok dikkat ederim oynatırım
Bebekleri de sevmeyelim mi?

El temizliğine dikkat eden ,
Dişlerinde çürük olmayan biri olarak

Bebekler sevilir,sevimlidir
Çok mu evhamlısınız

o_O

Takdir edersiniz ki herkese tek tek diş muayenesi yapamam :) şaka bi yana benim fikrimi soruyosanız ben zaten söyledim.Benim gibi düşünen bir sürü insan da fikrini yazdı ve açıkçası gördüğüm kadarıyla çoğunluk da benim gibi düşünüyor.Siz kendi kararınızı kendiniz verin.

Benim kızım olmadan önce bebekleri çok severim çocukları da tanıdık yakınların çocuklarını öperdim kucaklardım .Lakin ne zaman doğurdum o zaman anladım napıyormuşum ben dedim.Bazı insanların sevmeleri beni çok rahatsız eder oldu bi bahane uydurup geri alıyordum.Ama çok da sakınınca bu sefer vücudun mikrobada ihtiyacı var diye düşünüyorum.İnsan o an kırmak istemiyor ama o minik parmaklarını ağzına sokuyorlar filan çok gıcık oluyorum.Onun dışında saygıyla sıkmadan sevme şekli favori sevme şeklimdir .

Çok haklısınz.Her şeyin yapılmadan önce bilinmesi gerektiği gibi bebek sevmeyi de bilmek gerekiyor.Çok öpmek istiyorsan başından öp, ağzına girme, elini öpme, gıdıklama yani.Bebek de usulüyle sevilir.Yoksa tabii ki çocuğumuzu kaçırmıyoruz insan gibi sevmeyi becerene lafım yok.

Tüm sinirlerim tepemde şu an etrafımdaki herkesten nefret ediyorum.8 aylık bebeğim var ve zaten 10 gündür hasta.Bayramda ziyaretler mecburi tabi.

Ya merak ediyorum bebeklerin bu elini öpme yok parmağını ağzına alma ağzının içine girme sevdası nedir bizim toplumda.8 aylık hiçbi bağışıklık sistemi olmayan bebeğe bunun yapılmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok mu yoksa bütün kara cahiller benim etrafıma mı toplanmış.Yok eşimin dıdısının dıdısı gelir pis bıyıklı suratıyla bebeğimin parmağını ağzına alır.Yok küçük çocuklarının kucağına bebeği verirler.Burnunu karıştıran çocuğuna bebeği sevdirir daha neler.Başka hangi kültürde böyle bi saçmalık var acaba.

Hele akraba dışında dışarda gezerken sırnaşan tipler ya da bi yerde otururken gelip elini falan tutan garsonlara daha beter ayar oluyorum.Kardeş sen kimsin necisin günde bin tane şeye elliyosun kültablası döküyosun temiz kirli bin tane şeyi servis edip kaldırıyosun, paraya dokunuyosun yok pos makinesine elliyosun neden benim çocuğuma dokunuyosun dememek için zor duruyorum.

Yani normalde titiz bi insan değilim evde çocuğu koyarım yerlerde sürünür oynar o tür şeylere takmam ama insanlardaki bu yılışıklık beni çok rahatsız ediyor.Bigün bozucam birini diyorum da hangi birini bozucam bilmiyorum ki.Hele hasta olduğu zaman bebeğe çocuğa yaklaşmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok herkes kendine müslüman.Böyle durumlarda napabilirim öneriniz var mı arkadaşlar bigün birine kötü patlamak istemiyorum.

Tüm bunların ötesinde de önce yıllarca herkesin bebeğimizi böyle rahatça sevmesini izleyip sonra bi anda mahremiyet eğitimini verecek olma fikri bana bile komik geliyor.Bunlar çocuğun bilinçaltının işlendiği yıllar değil mi, kim ne niyetle dokunuyor seviyor bilmeden herkesin sevmesine müsade etmek istemiyorum onun da bi kişisel alanı var ve nasıl ki gelip biri benden kafasına göre makas alıp öpemiyosa onun da aynı şekilde kişisel alanına saygı duyulsun istiyorum çok mu şey bekliyorum acaba?

Size katılıyorum. Allahtan çevremdeki insanlar duyarlı öyle mıcmıc sarılayım öpeyim yok. Ama bazen ay yerim o parmakları deyip gerçekten yiyorlar ona sinir oluyorum. Bi kaç öyle yaptıklarında ıslak mendille bekledim sildim hemen sonra dedim elini ağzına götürüyor diye bidaha yapmadılar. Bebeklere karşı biraz daha duyarlı olunmalı. Evet çok tatlılar bazen bende dayanamıyorum ama uzaktan seviyorum. Çok küçükler bağışıklık sistemleri gelişmemiş yazık kuzucuklara ya.

Vücudun mikroba da ihtiyacı var.Kuzenim bebeğini herşeye koruyordu cocukta gecmeyen hastaliklar olmaya başladı ve Dr a gittiğinde mikropsuzluktan dendi.Sokağa salın çamurla oynasın bağışıklık kazansın bu kadar temiz titiz olmayın dendi.

[/QUOTE
Ağız burun meselesinde haklısın ama sıradan yılın ifadeler ağır bence bir bebek gördüğümde otobüs de çocuk bana bakıyor mesala göz kırarsın gülersin vs bön bön. Suratsız çocugamı bakmaz abartıyorsunuz sevgi güzel şeydir ağaç gibi koyun bi yere yedirin içirin sadece toplumdan uzak tutun bu kadar öfkeli iseniz

Hayir, yurt disina yerlesip milliyetcilik kasacagim su aralar en prim yapan sey bu :KK53:
hahahah orada yaşayıp Türkiye'nin güzelliklerini, müthiş(!) ekonomisini filan övmüyorlar mı fenalık geçiresim geliyor. madem çok meraklısın dön o zaman, yaşama orada ama yok ona da yanaşmazlar ancak uzaktan milliyetçilik kasarlar.

Konunuzu sonuna kadar okumadim ama anlatmak istediğinizi anladım..
Yani bende yanağından falan öpmem ama eline buse kondururum..parmagini ağzına sokmasina karşıyım tabiki..ama bu kadar da sakınmayın Allah korusun sakınan göze çöp batabilir

İşin mikrobundan ziyade öyle her önüne gelen mıncık mıncık severse çocuğu daha sonra vücut dokunulmazlığını nasıl anlayacak bu çocuk? Ben çocuk bebek çok severim ama uzaktan. Asla ailesinden izin almadan dokunmam bile.

Bırak çocuğu kediyi köpeği bile sahiplerinden izin alıp seviyoruz çocuklarımla.

İyi her önüne gelen mıncıklasın sonra çocuk iyiyi kötüyü ayırt edemesin. Hiç gerek yok bence.

Bunun görmemişin çocuğu olmuş durumuyla alakası yok.

Ha benim de gıcık olduğum bir anne tipi var. Bebekle uzaktan gülücükleşiyoruz mesela anne suratıma yiyecek gibi bakıyor. Yani ne yapayım ben senin bebeni diyesim geliyor :KK53:

Ben hiç bu kadar detayli dusunmedim hala da dusunmuyorum bebek bıngıldaği oyle başka cocuklar sevdi diye kapanmaz zaten bilmediginiz 7 bölgede var bence evden çıkmayın bebeginizi de çıkarmayın krese de vermeyin hiç hatta esiniz de çalısmasin dısardan mikrop getirir ..
öfff bu cehalet beni çok üzüyor :(

Back
X