• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk kültüründe çocuk sevme

Bırak çocuğun elini ağzıma sokmayı, parmağının ucuna bile dokunacak olsam ailesinden izin alırım. Unutmuyorum daha doğrusu unutamıyorum, bir gün parkta bir Bebek boğulmak üzereydi, ben de ilk yardım yapmak istedim. Bebeğin annesi kim diye bağırdım (bir sürü kadın toplanmıştı başına), ben ilk yardımcıyım, ilk yardım yapmama izin verir misiniz? Dedim aceleyle. Bi yandan ilk yardım yapıyorum, bi yandan teyzenin biri beni azarlıyor, ne diye soruyormuşum! Hay allahım! Gel de anlat! Hadi onu geçtim, annesinin ağzındaki uçuktan bile nice bebekler öldü, haberlerde izledik. İnsanlar aslında bile bile umırsamıyor, nasıl olursa Bebek hastalanınca kendine bişey olmayacak, o kişi Bebek severek o an mutlu olsun da başka bir şeyin önemi yok sanki..., ama bir yandan da bakıyorsun ayağı yalın, üstü başı kir içinde, yerden bulduğu çöple oynayan çocuk daha sağlıklı oluyor bazen bu da bi gerçek

Daha bugun yemek yediğimiz cafede garson kızımın parmaklarını ağzını aldı sonrada öptü 1 yada 2 sanıye sürdü uyarsan bile geçmiş oluyor hoş ben uyaramamda hiç..
yenidoğdugunda bile bebek görmeye metroyla gelenler ellerini bile yıkamadan yalayıp yutmuşlardı içim gittide birşey diyemedim. Birdefa halama bebegı sevmeden önce ellerini yıkadın mı diye sormuştum da küsmüştü
Mikropla büyüdü vala masallah diyeyim hiçde hastalanmadı. Dediğin gibi hangi birini uyarcaksın okadar çoklar ki..

Tüm sinirlerim tepemde şu an etrafımdaki herkesten nefret ediyorum.8 aylık bebeğim var ve zaten 10 gündür hasta.Bayramda ziyaretler mecburi tabi.

Ya merak ediyorum bebeklerin bu elini öpme yok parmağını ağzına alma ağzının içine girme sevdası nedir bizim toplumda.8 aylık hiçbi bağışıklık sistemi olmayan bebeğe bunun yapılmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok mu yoksa bütün kara cahiller benim etrafıma mı toplanmış.Yok eşimin dıdısının dıdısı gelir pis bıyıklı suratıyla bebeğimin parmağını ağzına alır.Yok küçük çocuklarının kucağına bebeği verirler.Burnunu karıştıran çocuğuna bebeği sevdirir daha neler.Başka hangi kültürde böyle bi saçmalık var acaba.

Hele akraba dışında dışarda gezerken sırnaşan tipler ya da bi yerde otururken gelip elini falan tutan garsonlara daha beter ayar oluyorum.Kardeş sen kimsin necisin günde bin tane şeye elliyosun kültablası döküyosun temiz kirli bin tane şeyi servis edip kaldırıyosun, paraya dokunuyosun yok pos makinesine elliyosun neden benim çocuğuma dokunuyosun dememek için zor duruyorum.

Yani normalde titiz bi insan değilim evde çocuğu koyarım yerlerde sürünür oynar o tür şeylere takmam ama insanlardaki bu yılışıklık beni çok rahatsız ediyor.Bigün bozucam birini diyorum da hangi birini bozucam bilmiyorum ki.Hele hasta olduğu zaman bebeğe çocuğa yaklaşmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok herkes kendine müslüman.Böyle durumlarda napabilirim öneriniz var mı arkadaşlar bigün birine kötü patlamak istemiyorum.

Tüm bunların ötesinde de önce yıllarca herkesin bebeğimizi böyle rahatça sevmesini izleyip sonra bi anda mahremiyet eğitimini verecek olma fikri bana bile komik geliyor.Bunlar çocuğun bilinçaltının işlendiği yıllar değil mi, kim ne niyetle dokunuyor seviyor bilmeden herkesin sevmesine müsade etmek istemiyorum onun da bi kişisel alanı var ve nasıl ki gelip biri benden kafasına göre makas alıp öpemiyosa onun da aynı şekilde kişisel alanına saygı duyulsun istiyorum çok mu şey bekliyorum acaba?
Daha yeni hastalık atlattığı için doktoru bir süre kimse öpmesin, sevmesin dedi diyebilirsiniz belki. Ya da bir üye, alerjisi var diyip de kurtarmış durumu sanırım. Sizinki 8 aylık olmuş yine, bazı insanlar daha yeni doğan bebeği dudağından öpüyor:bicak::bicak: nefret ediyorum öyle insanlardan. Yazık günah yavrucağa, senin pis mikroplarını almak zorunda mı:duduk: hayır bir de hangi mantıkla öpersin bir bebeği dudaktan. Büyük bir insanı nasıl öpme hakkın yoksa o bebeği de öpemezsin :deli:

Ellerini bebeğin ağzına burnuna sokma konusunda haklisiniz evet
Ama dışarı da iki bici bici yapan insanlara karşı da fazla agresif
Ben çocukları hic sevmem,dışarda görünce de muhatap olmam,evime gelince de
Ama sizin gibi annelerin de çocuğunu kavanoza kapatması daha isabetli bir karar bence
ne kadar da yanlış bir ifade. bebeklerin bağışıklık sistemi gelişmediği için hanımefendi son derece haklı.

Neden ulkenin elestirilmesini kotu olarak algiliyoruz ki, bence asil yanlislari konusmamak sorun. Kotuye kotu demezsek duzelme imkani kalmaz, gelismis ulkeler de bi cok konuda yanlislarini kabul etmislerdir. Yaptiklari cocuk isciliginden utanip muze yaparlar vs vs. Evet biz bu konuda kotuyuz ve duzeltmek istioruz demek bence asil ulke sevgisi.
Burda basit bi istatistik bile carpitiliyor. Kendi ulkesini bilmiomus gibi amerikanin istatistigiyle savunan var. Amerikada sevismeye baslayip belli bi anda dur demene ragmen durmassa eger erkek bu bile tecavuz kabul edilir.Burda erkekler kadinlara meraba demeye korkuyor. Bazi ulkelerde dielim kocan sana 1 yil boyunca tecavuz etti. Hepsi ayri bir tecavuz olarak istatistige gecer. Yine amerikada 6 kisiden biri hapse girmistir, cunku sistem duzgun isliyor. Bizim ulkemizde daha az tecavuz var dien kadinlar var hala su ortamda. Kac kadinin korkup yillarca nelere katlandigini bilmiomusunuz, duymuomusunuz acaba.
Annelerin fazla korumaci olmasi , evhamli olmasi baska bisey ama bu cok baska arkadaslar. Bebek sevmemeyi ogrenmeliyiz malesef, cocuk gelisimi acisindan iyi bisey deil. Savunmadan once enine boyuna bi dusunun, arastirin bence. Batinin yalnizligiyla cocuga agucuk gugucuk yapmanin ne mantigi var, adamlar demografik donusum yasamis. Gelisen toplumlarin sonudur bu. Insanlar bireysellesir, akraba iliskileri zayiflar. Cunku devlet gucludur, kisi ihtiyac duydugu guven hissini devletten alir, asiret olup guclu olalim kimse bizi ezemesin die dusunmez.

Dokunmadan sevenlerle ilgili bi sorunum yok zaten.İnstagramda kartal bebek var hikayesini biliyosanız lohusalıkta eve gelen ziyaretçilerden birinden bulaşan grip mikrobu yüzünden kalp nakli olduğunu görmüşsünüzdür.Siz çocuğunuz olunca herkse sevdirirsiniz o zaman madem.
ben de aynı dertten muzdaribim 3.5 aylık bebegim var. ben dahi yüzünden hiç öpmedim ama öpen oldu çok sinir oldum. ellerinden öpen de oldu dayanamıyorum ama ben de sizin gibi bişey demedim çok agresif görmemiş biri gibi görünmemek için.
konuyu takipteyim

Asla bir başkasının bebeğini öpmem , minciklamam çok yakınım değilse kucağıma bile almam.
İnsanlar hassas olabiliyor bu konuda. Yalnızca hijyenle ilgili bir durum değil.

Benim için dışarıda tanimadigim bir insan ha gelip benim yanağimi sıkmış ha bebeğimin her şekilde garip ve anormal.

Temas asla olmamalı diye düşünüyorum.

Ama sizin cocugunuz hastaymis başkası hasta olup yaklassa neysede biraz abartmissiniz kalp kırmaya gerek yok dışarda ellemesinler tabiki onu bende istemem ama kalpte kiramam yanlış bişey gormuyorsam ellerini yüzünü silerim hemen kimsenin görmediği biyerde olur biter ha çocuğunuzun enfeksiyon riski varsa soylersiniz benim kızım erken doğdu enfeksiyondan sakınmak gerekiyordu her gelene doktor böyle dedi dedim kapıya dezenfekte koydum ve zaten öyle söyleyince 1 bucuk yaşına kadar kimse opmedi
biraz abartmışsınız demissiniz ama kendi çocuğunuz olunca işler farklı gelismis.
ne kadar empati yoksunuyuz bu konuda bunu farkettim

esim yabanci böyle sevgiyi görmedi bilmiyor. bundan baya skinti olmustu.

annemi tembihlemistim annem önden akrabalara demisti esi skinti yapiyor dikkat edin lütfen diye. cok sasirdim herkez esimin yaninda gercekten cok dikkat etti. ondan esimsiz bi yere gitmedim.

disarda pat diye elleyen olunca, bebek beziyle gözüne soka soka sildim anlasinlar diye. hazirlikli oldugum anda lütfen hasta diye gecistirdim.

simdi 15 aylik kimse ellemese kendi disarda ne bulursa löp agizina atiyor. ama daha relaxim. büyüdü koca oglan oldu :)

Bebeğinin tenine ıslak mendil kullanmıyorsan bir havlu bulundur yanında. Biri öyle yılışık şekilde sevdiğinde çıkar yanında ıslak mendille sil ya da yıkayıp kurula gözlerinin önünde. Ben bebeğimi öptürmedim. "Kucağınıza alacaksanız elinizi yıkayıverin dışardan geldiniz yazık o küçük hemen mikrop kapar" diyordum ilk doğduğu zamanlar. Kızım 15 aylık ben ve babası dışında kimse öpmüyor hala. Uyarmak lazım bazen

Tüm sinirlerim tepemde şu an etrafımdaki herkesten nefret ediyorum.8 aylık bebeğim var ve zaten 10 gündür hasta.Bayramda ziyaretler mecburi tabi.

Ya merak ediyorum bebeklerin bu elini öpme yok parmağını ağzına alma ağzının içine girme sevdası nedir bizim toplumda.8 aylık hiçbi bağışıklık sistemi olmayan bebeğe bunun yapılmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok mu yoksa bütün kara cahiller benim etrafıma mı toplanmış.Yok eşimin dıdısının dıdısı gelir pis bıyıklı suratıyla bebeğimin parmağını ağzına alır.Yok küçük çocuklarının kucağına bebeği verirler.Burnunu karıştıran çocuğuna bebeği sevdirir daha neler.Başka hangi kültürde böyle bi saçmalık var acaba.

Hele akraba dışında dışarda gezerken sırnaşan tipler ya da bi yerde otururken gelip elini falan tutan garsonlara daha beter ayar oluyorum.Kardeş sen kimsin necisin günde bin tane şeye elliyosun kültablası döküyosun temiz kirli bin tane şeyi servis edip kaldırıyosun, paraya dokunuyosun yok pos makinesine elliyosun neden benim çocuğuma dokunuyosun dememek için zor duruyorum.

Yani normalde titiz bi insan değilim evde çocuğu koyarım yerlerde sürünür oynar o tür şeylere takmam ama insanlardaki bu yılışıklık beni çok rahatsız ediyor.Bigün bozucam birini diyorum da hangi birini bozucam bilmiyorum ki.Hele hasta olduğu zaman bebeğe çocuğa yaklaşmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok herkes kendine müslüman.Böyle durumlarda napabilirim öneriniz var mı arkadaşlar bigün birine kötü patlamak istemiyorum.

Tüm bunların ötesinde de önce yıllarca herkesin bebeğimizi böyle rahatça sevmesini izleyip sonra bi anda mahremiyet eğitimini verecek olma fikri bana bile komik geliyor.Bunlar çocuğun bilinçaltının işlendiği yıllar değil mi, kim ne niyetle dokunuyor seviyor bilmeden herkesin sevmesine müsade etmek istemiyorum onun da bi kişisel alanı var ve nasıl ki gelip biri benden kafasına göre makas alıp öpemiyosa onun da aynı şekilde kişisel alanına saygı duyulsun istiyorum çok mu şey bekliyorum acaba?
Çok hak veriyorum size gerçekten bende nefret ediyorum budurumdan ve kimsenin bebeğini çoçuğunu çok sevesim var ise uzaktan kaş göz yapıyorum yani en fazla mümkünse kimse kimsenin çoçuğunu mıncıklamasın sevmesin böyle yaparak çoçukları gerçekten sevdikleri daha belirgin olur bencede

Neden sevdiriyorsuj8z ki ben direkt soyluyrm hasta oluyor.cok yaklasmayin diyorum ve bebegimi misafirin yaninda tutmuyorm sakin bir odaya geciyrm bende onunla o odada kaliyrm genelikle kucagina almak isteyen veletlerde oluyor ve tabi onlarin birkerecik kucaklasin teyzesi diyen dengesiz anneleride onlarada dirkt hayor diyrm cok kucuk bir tarafini incitir olmaz diyrm burcubahar0635 burcubahar0635

Bi de benim cocuguma kimse ellemio bence sorun sende cok davetkar duruosunuzdur diyenler var :KK70: belki senin çocuğunun oyle cok sevilmek istenecek albenisi yoktur bi de burdan düşünün :)
Ay ne sevgisiz bir yorum bu hanimefendi . Anneye kızdinız diye küçücük bebeğe neden sevilcek albenisi yoktur dediniz anlayamadım. Her bebek tatlı ve değerlidir. Hepsi de sevilmeye layıktır. Ha isteyen gözüyle isteyen eliyle

Uyarın hiç çekinmeyin belki de böyle böyle öğrenecek herkes

Ben dışarda çocuklara bakarken korkarım anne babası yanlış anlar diye millette nasıl bir cesaret var hiç tanımadıkları çocukları öpüp,elliyorlarmış

Çocuklarla yapalacak en güzel sey sohbet etmektir ya yetişkinlerden daha çok hoşuma gider çocukla ettiğim sohbet öpmeyin,mıncırmayın sohbet edin efenim:KK200:

çok haklısınız.. akrabayı geçtim yoldan geçen insan durdurup öpmeye çalışıyor ya... O alınacak bu güceneccek diye birşey diyemiyoruz ama biz yanlış yapıyoruz aslında...

Ellerini bebeğin ağzına burnuna sokma konusunda haklisiniz evet
Ama dışarı da iki bici bici yapan insanlara karşı da fazla agresif
Ben çocukları hic sevmem,dışarda görünce de muhatap olmam,evime gelince de
Ama sizin gibi annelerin de çocuğunu kavanoza kapatması daha isabetli bir karar bence

Kavanoz disardan görünür. Yine tehlikede bebek

Bu konulardan bem de cok muzdaribim hala da devam esiyor 2 yasina geldi cocuk dedeai hala sigara paketini bitirip cocugun ellerini agzina sokuyor. Wc ye gidip ellerini yikamadan cocugu sevenler bile görüyorum annem bana kiziyor nerden biliyorsun yikamadiklarini diye :) disardaki insanlara artik yaklasmiyor bu da yeni yeni basladi. Onceden herkese atlar millet de severdi ben rahatsiz olurdum. Artik dokunulmasina izin vermiyor nasil mutlu oluyorum :) bir de evdeki pislere yaklasmazsa mutlulugum tavan yapacak.
Bu arada kavanozda saklayin falan demeyin.benim kiz kardesim de hic sakinmazdi sonra kirki cikmadan bir hastanelik oldu bebek simdi bana bile nadie verır tutmam icin. Sonradan pisman olmaktansa bastan tedbir almak iyidir.

Benim cocugum yok evli bile değilim ama bir arkadaşımın yeni bebeği oldu diğer arkadaşım bebek kokusu çok severim diye çocuğun opulmedik yerini bırakmadı. Ben şok içinde izledim. Rahatsız oldum. Demek bide kendi çocugum olsa eyvah eyvah:KK12:

Dokunmadan sevenlerle ilgili bi sorunum yok zaten.İnstagramda kartal bebek var hikayesini biliyosanız lohusalıkta eve gelen ziyaretçilerden birinden bulaşan grip mikrobu yüzünden kalp nakli olduğunu görmüşsünüzdür.Siz çocuğunuz olunca herkse sevdirirsiniz o zaman madem.
Dikkatli olmak her zaman iyidir ama bu mantıkla mesela evden de çıkmayalım. Şuursuz bir şoför bize gelip çarpabilir.
Dediğim gibi temkinli olmak iyi ama sizin ki biraz abartılı.

Birine patlıcam deyip durmuşsun ama senin birine patlaman diğer insanların davranışlarını değiştirmeyecek. En fazla patladığı kişi değişir. Yanında bir kaç kişi varsa onlar değişir. Sonra yine aynı tas aynı hamam.
Uyar insanları. patlamadan, bağırıp çağırmadan .
Üzerinde "beni öpme" falan yazan önlükler oluyo etkili olabilir belki.

Back
X