Türk kültüründe çocuk sevme

Kimsenin çocuğunu ellemem
Kucağıma verilmediği sürece almadım da
Çoraplı ayaklarından severim o zaman da sadece.
Nasıl rahat insanlar var ya
Geçen arkadaşımın bebeğini kafede 3 farklı garson mıncıkladı. Niye elleyerek seviyolar anlamadım, kalkıp çocuğun ağzını yüzünü elliyolar
Karşıdan sev işte gülümse falan ne bu elleme merakı anlamadım
Aynı şeyi sevimli evcillere de yapıyolar
Sor bakalım bi sevebilir miyim diye
Çok garip insanlar var

Teşekkür ederim önerileriniz için.Hele küçük çocuklar severken öyle çok geriliyorum ki resmen ter boşalıyo yüzüm kıpkırmızı oluyo daha bıngıldağı açık bebeğin kafasını bastıra bastıra sevmeye kalktılar bugün zor aldım ellerinden.

İşte bundan bahsediyorum böyle düşüncesiz olunabilir mi ya el kadar bebek o hastalıktan nası etkileniyo bu resmen kötü niyet yani başka bişey değil.

Valla ben kuslarima bile dokundurtmuyorum. Elalemin cocugu geliyor kusu sevecekmis, ne munasebet yani. 10 seneyi gecti ben daha onlarla ilgilenmeden once ellerimi yikamadigimi hatirlamam. Asla yanlarina parfum sikip gitmem, kokulu seyler kullanmam vs vs. Kaldi ki cocuk bu bence biraz hassas olunmali.
Ben de cocuk sevmem ama bebek gormelerinde cok dikkatliyimdir, ufak bir kirginligim varsa bile asla gitmem, yenidogan ziyaretiyse bebege de anneye de dokunmak istemem. Millet nerdeyse bebegin yuzunu yalayacak.

Dediğim gibi ben çocuklardan bebeklerden hoşlanmıyorum ve temas içerisinde de bulunmuyorum
Lakin bebekli ortamlarda bulununca hoop sen neden cocugumu sevmiyorsun diye bebek kucağıma atılır verilir veya zorla sevdirtirler bebeğimizi sev diye
E onlarda anne di mi
Mahremiyet eğitimi ile 8 aylık bebegin sevilmesi arasında biraz uçurum var,8 aylık bebek durumu zaten o an algılayamıyor ,büyüdükçe zaten sevilme oranları azalıyor
Yavru kedi misali

Ahhaa seviyorum seni
Biz yanlis topraklarda dogmusuz baby

Bende iki gun once basimdan gecen bir olayi anlatayim aklima geldikte rezillik cikarmadigim icin kendime kiziyorum bir restoranta gittik yemege ordaki garsonlar oglumla ilgilendiler biraz yaramazda bir cocuk saka yollu uyardilar bir tanesi durdu cocugumun onunde bildiginiz pipisini elledi o anda kan beynime sicradi neyapiyosun sen yaa benim seni su anda sikayet etme hakkim var bunu biliyosun degilmi fln dedim adam ozur diledi dahada ortalikta dolasmadi kayboldu gozden keske daha fazla tepki verseydim orda su insanlar cok ileri gidebiliyorlar gercektende

Herkesin anneligi farkli , onlar bebegi kucagina atiyor diye dogru yaptiklarini savunmak biraz mantiksiz degil mi?
Ayrica evime gelen arkadasima brnde veririm bebegimi cunku kapidan giren banyoya gider elini yikar gelir oyle alir kucagina
Hastaysa zatrn hastayim uzak tut benden der hatta hasta oldugu icin planimizi iptal edrn arkadaslarim da var aman bulasmasin cocuga diye
Bana gore de dogru davranislar bunlardir
Mahremiyet egitimi ise bambaska birsey , birgun anne olursan anlayabilecegin bir konu , 8 aylikken bile bebege yanlis sinyaller verilmemesi gereken bir konu
Sokaktaki adam ne 1 aylik bebege dokunmali nede 3 yasindakine , hicbirsekilde cocuga kendisine yabancilarin dokunabilecegi fikri verilmez
Insan yetistirmek gercekten zor , herkes doguruyor ama dogru yetistirmek bambaska bir mevzu

Sizi çok iyi anlıyorum ben de bu incelikte bi insanım çünkü bilirim ki hayvan bile olsa herkes için kendine özel ve kıymetlidir elimi bile sürmem hatta uzaktan bile sevmem.Ben böyleyken karşımdaki insanlardaki bu rahatlık beni benden alıyor.

Cok haklisin, ben de rahatsiz olurdum. Baskasinin cocugunu boyle sevenleri gorunce bile uzuluyorum bebek icin.
Keske en basta herkesi uyarsaydin.
Bu saatten sonra alerjisi var diyebilirsin,bu sekilde sakinirsin. gerci ben yazmadan office yazmis :))

İşte bu nedir yani bebek diye orasına burasına ellemek serbest mi ben bu zihniyetten bahsediyorum yok gıdıklamak bilmem napmak siz neyse ki az da olsa tepki verebilmişsiniz ben onu da yapamazdım çünkü tepkilerimi ayarlamakta problemlerim var büyük olay çıkarırım tutamam kendimi o yüzden bugüne kadar hep sustum.Sanki karşılarında oyuncak bebek var bu ne hadsizlik pes.

Orda rezillik cikarmadigima sukretsin yapmalisin bence hakli oldugun durumlarda cocugunun hakkini savunmalisin neler duyuyoruz

Parmak emme ne yahu?
Daha ben kendi çocuklarımı bile yanaklarından öpmekten öteye gitmedim.
Kendimi başkasının çocuğunun parmağını emerken düşünemiyorum
Anam millette de ne mide var. Kusmuklu bebeği koklayıp "ohh mis gibi bebek kokuyor" diyenler milyonla...
Kusmuk kokuyor la ne misi

10. Yazışım çocuk sevmiyor,doğurmayı düşünmüyor bu evhamlari abartı buluyorum.
Doğurma kararı verince foruma danisirim doğru annelik için

Cocuk yapmaya korkuyorum insanlarin cogu disaridan gelince ellerini yikamiyor yemek yerken bile bin kez dusunuyorum. Hele bir de el yikamayan kisi kv ise..

Yurtdısında yasıyorum. Buraya ilk geldiğim zamanlardı yurumeyi yeni ögrenmiş bir bebek sebze reyonunda geziniyordu dengesini kaybetti düştü gayri ihtiyari yardım etmek istedim annesi kibar bir dille uyarmıştı kırıcı olmadan. Sizde deneyebilirsiniz söyleme tarzı çok önemli hiç alınmamıştım.
Burada bebeklere uzaktan bile şirinlik yapmamayı öğrendim. Yani yabancılar bebeklere dokunamıyor ama bebeklerinde özgür bir alanları var bir birey gibi. Mikrop konusunda hassasiyet nasıl olmalı fikrim yok ama burada kaldırımda giderken sadece keyiften yüz üstü yatan bebekte gördüm, alışveriş merkezinde yuvarlanarak oynayanını da. Asırı hassasıyet bağısıklık sisteminin gerekenden zayıf gelişmesine neden olabilir mi araştırmak, uzmanlara sormak lazım.

çok haklısınız valla bende ayni şeyleri yaşıyorum ...benim 6 aylık bebeğim var Allahim her gören şapur şupur ...En son dayanamadım eşimin akrabası hemen oper hemen oper dayanamadim ayy ne olur küçücük bebek böyle mi öpülür ben opmeye kiyamiyorum dedim... kadin bana küstü haftalarca evime gelmedi sonra gelmeye başladı bebeğimi kucağına alınca bana bakıyor eee önce kızınca öpmüyor artık ...

Allah o medeniyetten bigün bu ülkeye de nasip eder inşallah

çok haklısınız valla bende ayni şeyleri yaşıyorum ...benim 6 aylık bebeğim var Allahim her gören şapur şupur ...En son dayanamadım eşimin akrabası hemen oper hemen oper dayanamadim ayy ne olur küçücük bebek böyle mi öpülür ben opmeye kiyamiyorum dedim... kadin bana küstü haftalarca evime gelmedi sonra gelmeye başladı bebeğimi kucağına alınca bana bakıyor eee önce kızınca öpmüyor artık ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…