Türk kültüründe çocuk sevme

Az önce bi arkadaş yazdı.Dışarda garsonun biri severken pipisine ellemiş çocuğun.Kim bilir ne niyetle yaptı pislik.Şimdi devamlı bunları mı düşünücez yani biz.Herkes kendi işine baksa yeter bence kimse sevmesin çocuğumu yani.

Benim de 4 aylik bebegim var. Kimse kusura bakmasin. Gayet resmi ama naif bir sekilde bu durumun olucagini anladığım an tek dediğim " ellemek ve öpmek yok, uzaktan sevebiliriz" bunun üzerine zaten ikinci kez cok şükür daha kimse dedirtmedi.

Bakin buna benzer bir olay anlatayim. 2 sene once 3 yas grubuyla calisiyorum. Bir erkek cocugum butun arkadaslarinin cinsel organlarina dokunmaya calisiyor. Tabi ben sok oldum. Hemen anneyle gorustum. Iyice arastirinca beynimden vurulmusa dondum. Megerse bu cocugun amcasi bebekliginden beri yavruyu pipisini operek sevmis.. cocuk ne bilsin sevgi oyle gosterilir sanmis. Meslegimin en aci tecrubesi oldu. Kac hafta kendime gelemedim. Korkuyorum gercekten en yakinimdan bile.

Turk kulturund
Bu cocuk sevme konusinda dusuncelere tamamen katiliyorum ama turk kulturu diye genellediginiz geleneklerimizi ve kulturumuzu asagilamaniza siddetle kiniyorum bande bati kulturunu sevmiyorum insanlari bencillestiren empeyalizmi kapitalizmi siyonizmi hayatimiza sokan bu medeniyet umarim yerle bir olur.Bugun Afrikayi somurerek acliga mahkum edende filistinde yada dunyanin diger ulkelerinde savaslar icinde olen cocuklara uc maymunu oynayanda,dunyanin her hangibir ulkesinde bir tarafinda kopek gibi calisip uc kurusa gecinen bir tarafinda servetine servet katan insanlarin ucurumlastiran da adaletsizce sinif farki koyan da cok ovunulen ve sevilen bati medeniyetinin urunudur bilginize...kusura bakmayin konu nerden nereye geldi ama turk vatandasi olarak sahip oldugum her bir deger asagilandigian bende akar sular durur kendimi kaybederim.Birde bilginize batinin oyle bir karanlik gorunmeyen yuzu varki senin sirtini sivazlar sende iyilik yaptigini dusundugun an arkandan hanceri gecirirler yurtdisinda yasayan bir vatandas olarak yaziyorum bunlari...iyi gunler

Çok abartiyorsunuz elinizi her yere sürüyorsunuz dediğiniz garsonlarin elinden yemek yiyorsunuz.bende özellikle çocukları ağzından öpen insanlara çok sinir oluyorum ama diğerleri kötü niyetle yapmıyor sizde çocuğum hasta dokunmayın diyin oldu bitti kimse çocuğunuzu sevmek için sıraya girmiyor.

Ay cok afedersiniz ya ben hic boyle bakmamistim olaya

Saka saka hala bu kulturden nefret ediyorum icinde bizim de oldugumuz o ezilen Afrika ve diger ulkeler var ya, hah iste onlar “liyakat” sahibi insanlarin degil de kayirilan insanlarin yonetimde olmalari yuzunden eziliyorlar.. uretmeyen, tuketen, torpille zengin olan her ulkenin akibeti aynidir. Siz gelenegim de gelenegim diye tutturup bir adim ileri gitmezseniz sonunuz somuru duzeni olacaktir.. neden isvec somurulmuyor bir fikriniz var mi? Cunku uretiyor.. ilim uretiyor, bilim uretiyor, ekin ekiyor yine uretiyor.. sen ise sadece tuketiyorsun.. o yuzden sen somurulensin ve oyle kalacaksin.. neye katilip neye katilmadiginizda zerre umurumda degil, kips

Ps: yurt disinda yasayan ilk ve tek Turk sunuz, sizden baska kimse gormuyor hicbir sey bir siz goruyorsunuz, evet.. sizi bayildiginiz ulkeye bekleriz bence siz daha iyisini hak ediyorsunuz :)

önlüğüne yada tulumuna beni öpme uzaktan sev yazdırın söyleme derdiniz kalmaz.bebekleri çok sevmeme rağmen dokunamam içim gider hep ama kıyamam dokunmaya.

Sırf bu ihtimalden dolayı hiçbir bebeği öpmüşlüğüm yoktur

Bende çok severim bebekleri ama asla bu şekilde dokunmam şap şap öpmem. insanlar malesef çok anlayışsız ve düşüncesiz bu konularda. Ve malesef birisini uyardığımız zaman da haksız olan biz oluyoruz nasıl düzelecek bunlar hiic bilmiyorum

İite şu dediğini bir kere yap bak bir daha yaklaşıyorlar mı bebeğine :)

Öpme beni badylerinden giydir, o kadar gerizekalı değillerse öpmezler.

Medeni ulkelerde yok bu dedigin sey , adamlarin kopegine bile dokunamiyorsun birak bebegine dokunmayi
Tavsiyem elletmemen kimseye
Benim cevremde cok elleme meraklisi yok cok sukut ama sokakta garsonlara vs hayatta dokundurtmam

Vallahi ben de sokakta köpek gezdiren insanların köpeklerini deli gibi sevmek istiyorum ama rahatsız olurlar hayvanlarına dokunmamdan belki diye uzaktan yaptığım bebek ses tonu konuşmalarımla idare ediyorum. :) insan nasıl bir bebeği direkt kendi bebeği gibi dokuna dokuna sever şaşkınım.

Garsonlar mı yapıyo o yemekleri pardon da.Kötü niyetli olmadıklarını nerden biliyosunuz alınlarında mı yazıyor?kimse sıraya girmesin zaten ben hiç meraklısı değilim farkındaysanız.

Bu arkadaşların hayat amacı yok sadece çalışalım uretelim yiyelim gelenek görenek insan hakları dusunmezler sadece belli bir hayat standardının üstünde yasayalim dünyadan bize ne sömürü carkından bize ne ezilen halklardan bize ne kafasındalar sonunda aile kalmaz kültür kalmaz ana baba yük olarak gelir herşey maddi haz üzerine kuruludur hayallerindeki medeniyet bizim medeniyetimizle tamamen ters evet bizim yanlisimiz çok ama Avrupa bize göre değil biz kendi nosyonumuzu oluşturmalıyız.aile kalmamış daha ne diyeyim millet çocuk yapmıyor ana baba yük

Izin almadan kimsenin kopegine dokunmam
Bebeklere hic dokunmam
Izin isteyerek kopek sevebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…