• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk kültüründe çocuk sevme

Bebekleri çocukları çok sevmem seversemde ölçülü uzaktan asla öpmem, bi çok anne de buna bozuluyo saçma sapan sanki herkes onun çocuğunu sevmek zorunda sarılıp dokunarak böyle tiplerde war.. özellikle bebekler bence öpülmemeli çok temas kurulmak isteniyosa ayaklarına bacaklarına dokunulabilir buda samimiyetle doğru orantılı, tanımadığın birinin çocuğuna bence kimse dokunmamalı saçmalık

Bebeklere bu denli yakınlaşmasına ben de karşıyım fakat, sizin de insanları bu denli aşagılamanız hiçç hoş olmamış.. ülkeyi aşagılamanızdan da , böyle bir huyunuz oldugu kanısına vardım. Uyarı levhası asın bebek arabasına, " Yaklaşmayın Tehlikelisiniz! " diye..

Kimsenin çocuğunu sevmiyorum, bu sefer de sevmiyor oluyorum.
Hatta bir kişi açık açık sevsene kızımı dedi.

Herkesin karakteri başka işte.Ben sevmiyorum, bana çocuğu sevilsin isteyen denk geliyor; kimi deli oluyor çocuk gördüğünde ona da dokunmayın çocuğuma türü geliyor.

Bizim atopik dermatit rahatsızlığımız olduğundan biz bile öpmüyoruz. Ölçülü seviyoruz. O yüzden biri yaklaşmaya niyetlendiği an lütfen ten teması olmasın rahatsızlığımız var diyorum. Ellerini öpmek isterlerse de elleri sürekli ağzında olduğu için öpmeyin diyorum. Bozulur yada kırılır umrumda değil. Bebeğim bir öpücükten egzama döküp ağladığında onların ruhu duymaz. O yüzden sende istemiyorsan belirt. Dinlemeyecek yoktur diye düşünüyorum.

Bazısı da diyor ki hala sizin gibiler yüzünden cocuk sevmeye korkar olduk sevmeyin ya sevmeyin çok istiyorsanız doğurun sevin arkadaş :işsiz:
Ben bir eve gittigim zaman bile kimseyle hoşbeş etmeden bi ellerimi yıkayayım ilk önce diyorum koca koca insanlar ama sevmiyorum, hele bebeklere hiç dokunmuyorum uzaktan tepki veririm severim istersem :KK14:

Bebeklere bu denli yakınlaşmasına ben de karşıyım fakat, sizin de insanları bu denli aşagılamanız hiçç hoş olmamış.. ülkeyi aşagılamanızdan da , böyle bir huyunuz oldugu kanısına vardım. Uyarı levhası asın bebek arabasına, " Yaklaşmayın Tehlikelisiniz! " diye..

İstatistikler tarafsızdır hiçbiri benim şahsi görüşüm değil.Ayrıca da ülkedeki her şeyden hoşlanmak zorunda mıyız hoşlanmayınca aşağılıyo mu oluyoruz?

Ya arkadaşlar tabii ki bebekleri ve kucuk cocuklari korumak lazim ama bazi anneler fazla kaprisli. Sanki çocukları pırlantadanmiş gibi bir hava takiniyorlar valla kimse kusura bakmasin.

Pırlantayi o anlamda söylemedim. Bazi anneler çocuklarini bütün çocuklardan üstün görüyorlar ve asiri bir koruma icgudusune sahipler yalan yok.

Fazla korumacı demek istediniz sanırım.Ama insanların neler yaşadığını bilemezsiniz.Benim bi arkadaşım 10 günlükken bebeğini kaybetti şu an tekrar çocuğu oldu 6 aylık ve nerdeyse hiç dışarı bile çıkarmıyor aşıları vs hemşire eve getirtip yaptırıyolar.Ben size sadece “ya bi arkadaşım var bebeğiyle öyle kafayı bozmuş ki hastanede mikrop kapmasın diye hemşireyi eve çağırıyolar” desem ne kadar tuhaf karşılardınız hikayesini bilmeden.Ama 10 günlük bebeğini kaybettiğini bilince bu kadar kafayı yemiş olmasının sebebini anlayabiliyosunuz dimi.

Fazla korumacı demek istediniz sanırım.Ama insanların neler yaşadığını bilemezsiniz.Benim bi arkadaşım 10 günlükken bebeğini kaybetti şu an tekrar çocuğu oldu 6 aylık ve nerdeyse hiç dışarı bile çıkarmıyor aşıları vs hemşire eve getirtip yaptırıyolar.Ben size sadece “ya bi arkadaşım var bebeğiyle öyle kafayı bozmuş ki hastanede mikrop kapmasın diye hemşireyi eve çağırıyolar” desem ne kadar tuhaf karşılardınız hikayesini bilmeden.Ama 10 günlük bebeğini kaybettiğini bilince bu kadar kafayı yemiş olmasının sebebini anlayabiliyosunuz dimi.
Tabii öylelerine lafim yok. Ama mesela bizim bir komsumuz var. Oğlu kucukken onu kimseyle oynatmazdı asla. Cocuguma mikrop bulastiracaksiniz diye diğer çocuklari azarlardi. Üstelik mahallenin çocuklari da aksine çok temiz ailelerin çocuklariydi. Ha kadinin basindan da hiç kötü bir olay geçmemişti.

Pırlantayi o anlamda söylemedim. Bazi anneler çocuklarini bütün çocuklardan üstün görüyorlar ve asiri bir koruma icgudusune sahipler yalan yok.

Üstün görme banada saçma geliyor aöa korumaya bişey diyemem. Dediğim gibi biz rahatsızlığımızdan dolayı bende aşırı korumacıyım. Hatta muhtemelen aşırı koruyor sanki onda mı var çocuk diye düşünülen biriyim. Ama mecburum. Egzamalar kolay iyileşmiyor ve enfeksiyona açık. Onun huzursuzluğundan geceleri uykular ona da banada haram oluyor.

mahremiyet konusu dediniz bende hemen ampul yandı. cidden çok haklısınız.
avrupada bi ülkede yaşıyorum. asla insanlrın bebeğine öylece dokunmam. bir yazmış: izinsiz köpek bile sevmiyoruz. kaldı ki bebek.
cidden bilinçaltına işliyo olabilir: tecavüz olayları türkiyede daha çok. İnsanlar çünkü bilmiyo onların olmayan şeylere dokunamayacaklarını. Mahremiyetin ne olduğunu bilmiyolar.

Ah ah....

Bende müsade almadan, elimi falan yıkamadan asla yaklaşmam bebeklere, çocuklara. Evvel ezel böyleyiz. Her şeyi geçtim oyuncak mı yahu onlar gelen geçen dokunsun, hoş değil. Babam sigara kullanıyor. Elini de yıkasa ağzını da yıkasa asla gelipte öpmez bebekleri falan. Bende zehir var der hep.. Bayılıyorum o tavrına.

Bir de şey var
Bebek mevlüdünde bebeği herkes kucaktan kucağa taşır.
Yeni doğum yapmış insanın evine gitmem (çağırmadığı sürece)
Bebeği ellemem.
Dokunmam gerekiyorsa mutlaka ellerimi yıkarım.
Öpmem

Sırf bunlar benim çocuğuma yapılacak diye çocuk yapmıyorum. Herkesle aram bozulacak :63:
Millet doğum yapar yapmaz akşamına kapısında bitiyor. bi rahat bırakın insanları.
Köpeğime bile izin almayana sevdirtmiyorum.

Ben kimsenin cocuguna dokunmam ellemem. Ama bazen kanimin kaynadigi bebekler oluyor ellerini tutarim sapur supur öpmem. Ama annesi uyarirsa da cok ama cok bozulurum. Yani daha guzel bir yontem bulabilir yaninizda jeller bulundurabilir. Dokunmak isteyene hemen uzatabilirsiniz. Boylece kimse sizi yadirgamaz. Bende titizimdir bu konuda.

Back
X