türk - kürt evliliği hakkında düşünceleriniz???

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
erkek ark. kürt ben türk ama eğitim seviyemiz eşit ve yapmaktan zevk aldğmz şeyler de benzer. ama onun ailesi doğunun küçük bir ilçesinde kendi halinde, benm ailem ise büyük bir şehirde merkezde.. o köyde doğmuş ben şehirde... ve benm doğdğm şehirde 9 yılını geçimş ve şu anda ist.da yaşıyor.
sizce kültür farkından dolayı yani kürt ve türk kültürünün farklılığndan dolayı sorun çokar mı??? çıkarsa neler olabilir bu sorunlar?

değerli fikirlerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Kürt vatandaşlarımız,geleneklerine göreneklerine daha fazla baglı oluyorlar..aile onlar ıcın cok on planda oluyor..Kendılerıne,yasantılarına ve daha bır cok şeye belirli kurallar koyuyorlar..bunlar benım cevremde ki arkadaslarımdan gördugum ızlenımler..ama bu dedıklerım bütün kürt vatandaşlarımız ıcın gecerlı olmadıgı gıbı daha fazlası da olanlar var....erkek arkadasın yıllarca senin sehrınde kalmıs senı ve senın ortamını ıyıce anlamış..ailenle de bu konuda uzlaşman,onların da güzel düşüncelerini alman sen daha cok rahatlatacaktır canım..Farklılıklar muhakkak olacaktır,bu sadece Kürt-Türk olarak degıl;farklı kültürlerde yetişmiş,her ciftte görülebiliyor..Ama hersey halledilebilir yeter ki karsılıklı anlayış ve huzur olsun..İnşallah bı sorun yasamazsın tatlımm

Canım yazdıklarının aynısını yaşadım biliyor musun? Ben büyükşehirde yaşadım ve türküm
onun aileside doğuda küçük bir ilçede ve kürt. O benim yaşadığım şehirde on yıl yaşadı.
Ama şuan ailesinin yanında çalışıyor. Bende kendi memleketimdeyim. Biz nişanlandık
ama ayrıldık hemde çok kötü bir biçimde. Hala görüşüyoruz telefonla çünkü hala birbirimize aşığız
ama aileler bilmiyor. Bizim ayrılık nedeni kültürdü. Ben onların törelerine,kadın ezilmesine,
ağır laf ve kıskançlıklarına dayanamadım da attım, evlenince daha kötü olacağını düşündüm.
Ama sevdamdan vazgeçemedim ne yalan söylüyüm.

anlatmak ıstedıgım de tam da bu iste canım..onların kültürleri cok farklı,ve bize göre çok ağır...

teşekkürler iyi dileklerin için

Selamlar konuyu gorunce yazmadan edemedim bende ayni sekilde bi evlilik yaptim esim kurt ben sehirde yetismis bir turkum kultur farki cok var ailesiyle kesinlikle anlasamiyorum 4 gelin var sadece ben batiliyim ve onlara gore saygisizlik her hareketim ama kocami seviyorum bazen onunlada ayriliga dussekte kopamiyorum kocamdan ailesinide bosvermeye basladim :)

kendimi ezdiririm onların içne girer onlar gibi olurum dersen git
ben olsam evlenmem
benim çok yakın arkdşım vardı iskenderunda ailesi vermedi urfaya kaçtı
kız bi içim suydu çok ta açık özgürdü
gitti kürtlere bir sene içinde 2.çocuğa hamileydi
şalvarları giymiş ohhh evden dışarı çıkamıyormuş felan
şimdi 4 yıl oldu naptı ne etti bilmem görüşmüyoruz 3 yıldır

çok üzüldüm durumunuza. kaç yıldır berabersinz ve bu kültür farkını en çok ne zaman hissetmeye başladın? o kendi memleketinde yaşamak istemiyor ama ilerde düşünceleri değişr mi bilemiyorum. offf çok kaygılıyım bennn:18:[/QUOTE]

Canım 5 yıldır çıktık yaklaşık 7 ayda nişanlı kaldık. Kültür farkını o benim memlketimden kendi memleketine gidince
ve nişanlandıktan sonra hissettim. Benim şehrimde insanlar rahattır bizde onunla çok rahattık. Ama insanlar yeni
bir çevreye girince sanırım oraya adapte olup değişebiliyorlar. benim nişanlım çok değişti. Bana ne laflar etti bilsen.
İstersen eski yazdıklarımdan bulabilirsin.
Ama bak senin durum farklı Kendi memlektinde yaşamak istememiş bu harika,
benimki illada benim memleketim diye tutturmuştu ki ben hiç istemiyordum.
İş kürtlükte türklükte bitmiyor canım karşılıklı saygı ve empati oluncasorun çıkmaz bence.
Allah sizi hep mutlu etsin.

Canim bu birazda kisiyle alakali bence benim kocamin aileside kiyafetime karisti en kisa giyebilecegim sey dirsekte tshort ve diz alti kapriydi ama ben minicik sortumuda giydim daracik badimide umurumda olmadi onlara gore buyuk saygisizlikti ve erkeklere kuyruk salliyodum ama ben tinlamadim cunku bastan kocama sart kosmustum :)

benmki de kıyafetime karışıyor popomun gözükmesini ve gerdanımın görünmesini istemiyor. ben de mantıklı buluyorum ve uyguluyorum. inş daha fazlasını istemez. biz 5. ayımıza gireceğiz yani daha çok yeniyiz. beni bekleyen süreçler neler. umarım pişman olmam.

Canım 5 yıldır çıktık yaklaşık 7 ayda nişanlı kaldık. Kültür farkını o benim memlketimden kendi memleketine gidince
ve nişanlandıktan sonra hissettim. Benim şehrimde insanlar rahattır bizde onunla çok rahattık. Ama insanlar yeni
bir çevreye girince sanırım oraya adapte olup değişebiliyorlar. benim nişanlım çok değişti. Bana ne laflar etti bilsen.
İstersen eski yazdıklarımdan bulabilirsin.
Ama bak senin durum farklı Kendi memlektinde yaşamak istememiş bu harika,
benimki illada benim memleketim diye tutturmuştu ki ben hiç istemiyordum.
İş kürtlükte türklükte bitmiyor canım karşılıklı saygı ve empati oluncasorun çıkmaz bence.
Allah sizi hep mutlu etsin.[/QUOTE]

peki kırıcı şekilde konuşmaya ne zaman başladı. benm ki de kırıcı şeyler söyler arada ama hakaret değil. konularını gözden geçirdim canım. bana sorarsan bi süre ayrıl umarım aklını başına toplar.

Sen mantıklı buluyor ve uyguluyorsan sorun yaşamazsınız canım. Benimki kıyafetlerin yanında
giydiğim topuklu ayakkabıya bile karışıyordu. Bende başlarda aman üzülmesin aman kavga çıkmasın
diye yaptım. Sonunda patladım walla hep topuklu ve kolsuz giydim. Çünkü istemediğin bir şeyi yapıyorsan
bir gün patlak veriyor.

ooooooooooooo sen gör daha neler neler
asiysen olmazzz yapamassın
ailende ne yaşadıysan onun üstü yada aynı seviyede insanları bulcaksın

Kürt arkadaşlarım var mükemmel insanlar.Burda anlatılanlar gibi de değiller. :) İyi,mert,dürüst insanlardır.Açık ve modernlerdir ayrıca. :)

arkadaşım kusura bakma ama çooook yanlış bir başlık atmışsın...

başlığı okudum aklıma çok başka şeyler geldi ve " bizim ne düşündüğümüzün ne önemi var" yazacaktım içeriği okuyunca başlıktan oldukça farklı olduğunu gördüm..."kültür farkı" olmalıydı başlığın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…