- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi sevimlikartanesi
-
erkek ark. kürt ben türk ama eğitim seviyemiz eşit ve yapmaktan zevk aldğmz şeyler de benzer. ama onun ailesi doğunun küçük bir ilçesinde kendi halinde, benm ailem ise büyük bir şehirde merkezde.. o köyde doğmuş ben şehirde... ve benm doğdğm şehirde 9 yılını geçimş ve şu anda ist.da yaşıyor.
sizce kültür farkından dolayı yani kürt ve türk kültürünün farklılığndan dolayı sorun çokar mı??? çıkarsa neler olabilir bu sorunlar?
değerli fikirlerinizi bekliyorum
Canım yazdıklarının aynısını yaşadım biliyor musun? Ben büyükşehirde yaşadım ve türküm
onun aileside doğuda küçük bir ilçede ve kürt. O benim yaşadığım şehirde on yıl yaşadı.
Ama şuan ailesinin yanında çalışıyor. Bende kendi memleketimdeyim. Biz nişanlandık
ama ayrıldık hemde çok kötü bir biçimde. Hala görüşüyoruz telefonla çünkü hala birbirimize aşığız
ama aileler bilmiyor. Bizim ayrılık nedeni kültürdü. Ben onların törelerine,kadın ezilmesine,
ağır laf ve kıskançlıklarına dayanamadım da attım, evlenince daha kötü olacağını düşündüm.
Ama sevdamdan vazgeçemedim ne yalan söylüyüm.
ayrıca kürtlerde kaynananın gelını ezdıgınden felan bahsedılır ki burdada söylenmıs bırlıkte oturmak felan olayı..gülüyorum sadece bunlara:)10 yıl kayınvalıdemlerle altlı ustlu oturduk bır kere evını supurmeye gıtmıstım hasta dıye..gunlerce söylemıstı tesekkur ede ede bıtırememıstı..ayrıca cok gelenı gıdenı olurdu bir kere bıle yardıma cagırdıgını duymadım canım ısterse ınıp otururdum:)he bırde sunu söylıyım kürtlerde erkekler kadına cok deger verır söylenenın aksine...yemek bıle hazırlar çay koyarlar temızlıge yardım ederler..öcü değiller yani korkmayın
aile yapısı çok önemli. sevgilinle iyi anlaşabiliyo olabilirsin ama aileside önemli. ailesini iyice araştır mutlu olabilecekmisin o ailede ona bak. benim arkadaşım doğuluydu çok bilgili, akıllı biriydi. kendi ailesinden nefret ediyordu çünkü o kadar karışık bir aile ki anlatamam. 10 kardeş ve hepsi sevgisiz büyümüş. babası kardeşi ölünce kardeşinin eşiyle evlenmiş. üstüne kuma getirmiş bir de. değişik kurallar vardı ailelerinde saçma sapan. kendi babası hiç sevgi göstermemiş o yüzden nefret ediyordu kendi ailesinden. ailelerinde boşanma diye bir kavram yoktu. ya ölüceksin yada evinde oturacaksın. ailesinden bazıları teröre destekçiydi. yani hepsi bir değil ama bunları iyi araştırman lazım. bir kısmı terörle bağlantılı olabiliyor herkesin bildiği bişey. ben abimin yanına gitmiştim görev sebebiyle doğudaydı. bazı olayları kendi gözümle gördüm. iyice araştır. erkek arkadaşın öyle değildir ama ailesini de iyice tanı. inşallah herşey gönlünüzce olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?