- 25 Temmuz 2011
- 12.759
- 317
- 448
- Konu Sahibi sevimlikartanesi
-
benmki de kıyafetime karışıyor popomun gözükmesini ve gerdanımın görünmesini istemiyor. ben de mantıklı buluyorum ve uyguluyorum. inş daha fazlasını istemez. biz 5. ayımıza gireceğiz yani daha çok yeniyiz. beni bekleyen süreçler neler. umarım pişman olmam.
Canım 5 yıldır çıktık yaklaşık 7 ayda nişanlı kaldık. Kültür farkını o benim memlketimden kendi memleketine gidince
ve nişanlandıktan sonra hissettim. Benim şehrimde insanlar rahattır bizde onunla çok rahattık. Ama insanlar yeni
bir çevreye girince sanırım oraya adapte olup değişebiliyorlar. benim nişanlım çok değişti. Bana ne laflar etti bilsen.
İstersen eski yazdıklarımdan bulabilirsin.
Ama bak senin durum farklı Kendi memlektinde yaşamak istememiş bu harika,
benimki illada benim memleketim diye tutturmuştu ki ben hiç istemiyordum.
İş kürtlükte türklükte bitmiyor canım karşılıklı saygı ve empati oluncasorun çıkmaz bence.
Allah sizi hep mutlu etsin.
benmki de kıyafetime karışıyor popomun gözükmesini ve gerdanımın görünmesini istemiyor. ben de mantıklı buluyorum ve uyguluyorum. inş daha fazlasını istemez. biz 5. ayımıza gireceğiz yani daha çok yeniyiz. beni bekleyen süreçler neler. umarım pişman olmam.
ben kürt türk diye ayırmam. her ınsanın kültür farklılıkları ve herkezın ayrı yaşam tarzı vardır.. benımde bır ara yaşadıgım bırseydı.. ben onlara ayak uydurabılecegımı hıc dusunmedım. aynı evın ıcınde 12 kısı yasıyorlardı ve gelen gelın o eve gelın gırıyordu.. ben kendımı hayal bıle edemıyorum öyle..aynı evın ıcınde yaşamaları fakırlıkten degıl yalnız yanlıs anlamayın.. geleneklerıne gore gelın yanlarına gırermıs... o yuzden aılesını gormende yaşam tarzlarına bakmanda fayda var... kurt turk dıye ayırma ama yınede... her ewlılık ıcın bu gereklı. once aıle yapılarına bakılması gerektıgını dsunuyorum. cunku sadece o adamla degıl aılesıylede ewlenıyorsunuz...
Aynen oyle canim en az 3-5 sene beraber oturmali gelinle aile ben mecburiyetten 3 ay oturdum sonra evime ciktim diye neler yaptilar dogruya dogru onlarin geleneklerinde boyle
Ben Karadenizliyim ama 9 senedir İzmir'de yaşıyoruz. Sözlümle 10 senedir birlikteyiz.Sözlüm Şanlıurfalı. İkimizde üniv. mezunuyuz. Lisede de birlikteydik. Bu zamana kadar normal erkek tripleri dışında aykırı bir şey hiç yapmadı, hiç söylemedi. Beraber denize de gitmişizdir mayo da bikini de giymişimdir. Doğulular çok sıcak, sevdiklerine bağlı, fedakar, koruyucu oluyor. Doğulu bir çok arkadaşım var kadın erkek hepsi çok şeker insanlar. Ama batı tarafına geldikçe insanlar bir çeşit oluyor. Herkes soğuk özenti çıkarcı. Aslında Türk Kürt farketmez aile ortamı arkadaş ortamı dine yakınlığı bir insanı etkileyen unsurlardır. Hiçbir batılıya değişmem biriciğimi. Onu ben özüyle kültürüyle çevresiyle doğup büyüdüğü yerle bir bütün olarak seviyorum. Hayatımı eziyete çeviren değil aşk bahçesine çeviren bir şark bülbülü o.
banada sevgılımın annesı yarım turkceyle anlatmaya calısmıstı ama şok olmusum ben bır gorseydın halımı.. zaten ewde 3 tane gelın vardı bıde ben ewde 3 oda var nerede yatıp kalkılacaktı hıc bılmıyorum bıle...
Ben Karadenizliyim ama 9 senedir İzmir'de yaşıyoruz. Sözlümle 10 senedir birlikteyiz.Sözlüm Şanlıurfalı. İkimizde üniv. mezunuyuz. Lisede de birlikteydik. Bu zamana kadar normal erkek tripleri dışında aykırı bir şey hiç yapmadı, hiç söylemedi. Beraber denize de gitmişizdir mayo da bikini de giymişimdir. Doğulular çok sıcak, sevdiklerine bağlı, fedakar, koruyucu oluyor. Doğulu bir çok arkadaşım var kadın erkek hepsi çok şeker insanlar. Ama batı tarafına geldikçe insanlar bir çeşit oluyor. Herkes soğuk özenti çıkarcı. Aslında Türk Kürt farketmez aile ortamı arkadaş ortamı dine yakınlığı bir insanı etkileyen unsurlardır. Hiçbir batılıya değişmem biriciğimi. Onu ben özüyle kültürüyle çevresiyle doğup büyüdüğü yerle bir bütün olarak seviyorum. Hayatımı eziyete çeviren değil aşk bahçesine çeviren bir şark bülbülü o.
maşllah canım..inş bi ömür böle mutlı olrsunuz..4 yıldır dguda okuyorum dedginin hepsi dgru..dogu hiç tahmin ettiğim gbi degildi..sen şanslısın tatlım bnm sevgilimde bşlarda karısırdı bana ama ben kendimi degiştiremzdim..doguda okudugum için biraz daha dkkatliyim zaten o bişey demesede..ama bazısı gerçkten herşeye karsıyor...bu insandan insana degişiyor..heleki fedakar ve koruyuculuğu herşeye yetiyor zaten tatlım.mutluluklar canım
Burada kimse ayrımcılık yapmıyor arkadaşım, olabbilecek şeyleri konuşuyoruz.
Arkadaşa yardımcı olmayacaksan hiç yazma. Emin ol hepimiz senden daha hümanistiz.
İşte canım mesele doğulu kürt türk meselesi değil. insan olsun seni sevsin değer versin yeter ki. Çok böyle aman karışacak mı aman karışmasın aman ezdirmem kendimi diye panik ataklarda olmakta iyi değil.
erkek ark. kürt ben türk ama eğitim seviyemiz eşit ve yapmaktan zevk aldğmz şeyler de benzer. ama onun ailesi doğunun küçük bir ilçesinde kendi halinde, benm ailem ise büyük bir şehirde merkezde.. o köyde doğmuş ben şehirde... ve benm doğdğm şehirde 9 yılını geçimş ve şu anda ist.da yaşıyor.
sizce kültür farkından dolayı yani kürt ve türk kültürünün farklılığndan dolayı sorun çokar mı??? çıkarsa neler olabilir bu sorunlar?
değerli fikirlerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?