türk - kürt evliliği hakkında düşünceleriniz???

Sen ailenin evindeyken gerdanini ve poponu belli eden elbieler giymiyomuydun bastan he dersen gerisi gelir ama azicik cirkef olursan hicbisey yapamaz bende 11 aylik evliyim kimse disini geciremedi daha onlar 1 isirdiysa ben 5 isirdim cok uzuldum hirpalandim ama takmamaya alisiyorum

peki kırıcı şekilde konuşmaya ne zaman başladı. benm ki de kırıcı şeyler söyler arada ama hakaret değil. konularını gözden geçirdim canım. bana sorarsan bi süre ayrıl umarım aklını başına toplar.[/QUOTE]

Aslına bakarsan hep kırıcıydı,5 yıl boyunca resmen yalvardım, bak kırılıyorum böyle konuşma, böyle konuşmak ayıptır, elbet hatalarım olacaktır ama bunu bana düzgün dille söyle zaten bir daha yapmam dedim. Ben dedikçe abarttı ben dedikçe abarttı. Hele nişandan sonra aboooooooooooooooo neler neler. Dayanamadım. Bilmiyorum pek toplayacak gibi değil.

Sen ailenin evindeyken gerdanini ve poponu belli eden elbieler giymiyomuydun bastan he dersen gerisi gelir ama azicik cirkef olursan hicbisey yapamaz bende 11 aylik evliyim kimse disini geciremedi daha onlar 1 isirdiysa ben 5 isirdim cok uzuldum hirpalandim ama takmamaya alisiyorum...

canım benim 4 yıllık bi ilşkim var..bn izmirde yaşyıroum..segilim dgunun kçk bi ilçesinde...bizde doguda okuyoruz..eğer şimdidedn karısıyosa bilki ilerde daha fazla şey ister..suan mantıklı gliyo tamam diyosun..zamanla istekler biraz daha artar ve dnp kndine bktıgında bu benmiyim deme sonra..karışmasına izin verme..şimdiden koy kurallarını..

ben kürt türk diye ayırmam. her ınsanın kültür farklılıkları ve herkezın ayrı yaşam tarzı vardır.. benımde bır ara yaşadıgım bırseydı.. ben onlara ayak uydurabılecegımı hıc dusunmedım. aynı evın ıcınde 12 kısı yasıyorlardı ve gelen gelın o eve gelın gırıyordu.. ben kendımı hayal bıle edemıyorum öyle..aynı evın ıcınde yaşamaları fakırlıkten degıl yalnız yanlıs anlamayın.. geleneklerıne gore gelın yanlarına gırermıs... o yuzden aılesını gormende yaşam tarzlarına bakmanda fayda var... kurt turk dıye ayırma ama yınede... her ewlılık ıcın bu gereklı. once aıle yapılarına bakılması gerektıgını dsunuyorum. cunku sadece o adamla degıl aılesıylede ewlenıyorsunuz...

Aynen oyle canim en az 3-5 sene beraber oturmali gelinle aile ben mecburiyetten 3 ay oturdum sonra evime ciktim diye neler yaptilar dogruya dogru onlarin geleneklerinde boyle

Ben Karadenizliyim ama 9 senedir İzmir'de yaşıyoruz. Sözlümle 10 senedir birlikteyiz. Sözlüm Şanlıurfalı. İkimizde üniv. mezunuyuz. Lisede de birlikteydik. Bu zamana kadar normal erkek tripleri dışında aykırı bir şey hiç yapmadı, hiç söylemedi. Beraber denize de gitmişizdir mayo da bikini de giymişimdir. Doğulular çok sıcak, sevdiklerine bağlı, fedakar, koruyucu oluyor. Doğulu bir çok arkadaşım var kadın erkek hepsi çok şeker insanlar. Ama batı tarafına geldikçe insanlar bir çeşit oluyor. Herkes soğuk özenti çıkarcı. Aslında Türk Kürt farketmez aile ortamı arkadaş ortamı dine yakınlığı bir insanı etkileyen unsurlardır. Hiçbir batılıya değişmem biriciğimi. Onu ben özüyle kültürüyle çevresiyle doğup büyüdüğü yerle bir bütün olarak seviyorum. Hayatımı eziyete çeviren değil aşk bahçesine çeviren bir şark bülbülü o.

Eger konu kiyafetse yada senin isteklerinse gelinsin olmazz yapamazsin ama kendi aileleriyse elin kizisin karisamazsin hersey kendi aileleri icindir dogurdugun cocuk bile ailenin ortak mali gibidir sadece disli olacaksin once kocana yada birlikte oldugun kisiye dis gecireceksin sonra ailesine eger kocan yada birlikte oldugun kiside senden yana olmazsa ezildikce ezilirsin baska yolu yok

Aynen oyle canim en az 3-5 sene beraber oturmali gelinle aile ben mecburiyetten 3 ay oturdum sonra evime ciktim diye neler yaptilar dogruya dogru onlarin geleneklerinde boyle

banada sevgılımın annesı yarım turkceyle anlatmaya calısmıstı ama şok olmusum ben bır gorseydın halımı.. zaten ewde 3 tane gelın vardı bıde ben ewde 3 oda var nerede yatıp kalkılacaktı hıc bılmıyorum bıle...

Oyyy çok güzel bir ilişki olduğu belli maşallah. Canım çok sevindim böyle bir ilişkiniz olduğuna inan insan
kötü şeyler yaşayıp kötü şeyler duyunca böyle güzel şeyler duymaya hasret kalıyor. Allah sizi hep mutlu etsin inşallah.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim arkadaşın çok şanslı biri onu böylesine anlatan bir sevdiği olduğu için.
Mutluluklar

Yok valla 3 ay oturdum ki birbirimizi gormedik bile ama dayanamadim kendi evime ciktim simdi isimlerini duyunca bile kavga cikarmama yetiyo yasayanbilir derler ya dogruymus

maşllah canım..inş bi ömür böle mutlı olrsunuz.. 4 yıldır dguda okuyorum dedginin hepsi dgru..dogu hiç tahmin ettiğim gbi degildi..sen şanslısın tatlım bnm sevgilimde bşlarda karısırdı bana ama ben kendimi degiştiremzdim..doguda okudugum için biraz daha dkkatliyim zaten o bişey demesede..ama bazısı gerçkten herşeye karsıyor...bu insandan insana degişiyor..heleki fedakar ve koruyuculuğu herşeye yetiyor zaten tatlım.mutluluklar canım

İşte canım mesele doğulu kürt türk meselesi değil. insan olsun seni sevsin değer versin yeter ki. Çok böyle aman karışacak mı aman karışmasın aman ezdirmem kendimi diye panik ataklarda olmakta iyi değil.

Burada kimse ayrımcılık yapmıyor arkadaşım, olabbilecek şeyleri konuşuyoruz.
Arkadaşa yardımcı olmayacaksan hiç yazma. Emin ol hepimiz senden daha hümanistiz.

Bana bak arkadaş sen benim ne demek istediğimi anlamışsın ama bu konuyu açan arkadaşın ne demek istediğini anlamamışsın sanırım kürt mü türk mü demekle mezhep ayrımı var kafasında ben arkadaşa hümanizm e davet ederek yardımcı oldum zaten, hem seni ilgilendirmez benim nasıl yorum yapmam emin ol insanlık duygusu bende sende olandan daha gelişmiştir. Aklını kendine sakla.

kesinlikle tatlım..arkdaslarım duydugnda dglu oldugunu aman söledir aman böledir bir sürü laf etmişlerdi..ama tanımak istedim ve çok sevdim alaksı yoktu denilenlerle yasamak lazım başta bnde de bi korku vardı korkutmşlardı gözümü ama dedgin gibi aman ezdirmiym aman şöle olsun dersen işin içinden çıkılmaz zaten..

Bana da sanki sorun olur gibi geliyor canım. Tabi her aile, her insan bir olmaz burda sevgilinin ailesinin nasıl insanlar olduklarını bilemeyiz. Onlar örf ve adetlerine çok daha bağlı bence ilk önce onların geleneklerini, kafa yapılarını öğren(Sadece örnek vermek için söylüyorum, bazı bölgelerde gelin kayınvalidesiyle birlikte oturur başka eve çıkamaz. Bunun gibi benzer bir düşünceleri var mı bilmek gerekir). Sana çok ters gelen onlara göre çok doğru olabilir ve ya sana doğru gelen onlara ters gelebilir. Ben aranızda muhakkak bir çatışma olacağını düşünüyorum.

arkadaşlar çok haklısınız. bizde türk kürt senteziyiz. eşim kürt. eşimle hiç problem olmadı ama ailesiyle çok problem yaşadık. bana çok normal gelen birşey onlara inanılmaz ayıp günah gelebiliyor. yemeklerimiz bile o kadar farklıki. ben onların evinde çatalın ucuyla onları kırmamak çin yemek yerim. onlar benim evime gelince burun kıvırarak yemek yerler. bunlar çok basit örnekler. bide geldisi gittisi hiç bitmiyor. didisinin didisi bile sizden el öpmesi bohça vs isteyebilir. amannn o dönemler geçmişte kaldığı için mutluyum. bakalım daha enstantenelerle karşılaşıcam. bence rahatınıza düşkün ve özgürlük alanınızı korumak isteyen biriseyseniz mesafeli olmanızı öneririm.

Bu konu tartışmaya gidebilir.. Hassas bir konu.. Yazarken dikkat edilmesi gerekir..

İnsan insandır.. Ayrımcılığa gerek yok diye düşünüyorum..

Bir karadenizli olarak şunu söyleyebilirim ki; üniversitede 4 yıl boyunca en iyi arkadaşlarım kürt arkadaşlarımdı..

Onların değerini, yerini asla unutamam..

Evlilikte de bir soru olmayacaktır bence..

Son düzenleme:
Çocukla değil de ailesiyle çok problem yaşarsın canım...
E çocukta ailesini tutacağı için, bilemiyorum

Canım bende kürt olduğum için yazı dikkatimi çekti..öncelikle cahil olan her yerde cahildir bunu belirtmek istiyorum..ha ailenin yapısından bahsediyosan o tabiki farkediyo..bizim ailede türkü de var arabı da kürdü de hristiyanı da..benim ablamın eşi türk ailesi buraya gelince korkuyolardı ama annesi geldiği gün ağladı..ben nasıl bekliyodum nasıl insanlarla karşılaştım diye..aynı şekilde diğer gelin-damatlarımızda da sorun yok,hepsi memnun..dediğim gibi o kısım ailenin yapısına bağlı...erkek arkadaşın 9 sene ist'daymış en önemlisi senin ruh eşinse hiç sorun etme..umarım hakkında hayırlısı olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…