Türk matematkçiler

Ali Kuşçu- Ayasofya müzesinde müderris olmuş

Cahit Arf - Galatasaray lisesinde mat. öğretmenliği ve İstanbul ü. de doçent adayıydı. Ayrıca tübitak bilim ödülünü kazandı. Tübitaka bağlı bi dernekte başkanlık yaptı
Abdülhamid İbn Türk- Kapsamlı hesap kitabı 6 kitap halindeki eserlerinden... Katışık Denklemlerde Mantıki Zaruretler (ikinci derece denklemleri )

Feza Gürsey- Odtüde prof. olarak çalışmış, tübitak bilim ödülünü almış.
Çalışmaları;
"Tek boyutlu bir istatiksel sistem" ve "İki bileşenli dalga denklemleri üzerine"
"Spinli elektronların klasik ve dalga mekaniği" adlı tezi ile doçent ünvanını almış

Gelenbevi İsmail Efendi-
Türkiye'ye logaritmayı ilk sokan Gelenbevi İsmail Efendi'dir.

Ali Nesin- Nesin Matematik Köyü'nün kurucusudur.

Attila Aşkar-Araştırmaları, kuantum dalgaları; wavelet analizi ve moleküler dinamik üzerinedir.Aşkar Teoremi olarak geçen bir teorisi de vardır.

Kaynak google :))

Son düzenleme:
Alman Matematikçi Abel, Gauss

Ramanjuan, Pascal

Örnekleri çoğaltabilirim sen wikipedia dan arastırmalara basla

pardonn konuyu yanlış okumusummm, kolay gelsin

o kadar kafam çalışıyo her yerde aynı makele çıkıyo ve vize notum yani çok daha fazlasını araştrmalıyım zaten bu sitenin amacı da bu değil mi? yardımcı olan arkadaşlarada tskk ederim :)

google a yazsaydı iki saat okumak zorunda kalacaktı..
içlerinde elemeler yapmak zorunda kalacaktı...

buraya yazmak daha mantıklı, böylece hazır cevaplar gelir.. kağıda aktarılır ve dert biter...

fark ettim de artık teknoloji bile insanlara yetmiyor.. kütüphaneye gidip araştırma yapmak yok oldu zaten ama artık google bile eskidi. ne gerek var... şura da birileri bulur...

konu sahibi çaresiz falan değilsiniz...
işinize gelmiyor sadece...

çok öyle aman aman zor bir soru yok karşınızda ki işin içinden çıkamamış olasınız..
çok tuhaf gerçekten...

bu arada başkasına söylemişsiniz ama cevap vermek istedim ; bu sitenin amacı
sizin matematik ödevinizi hele ki böyle kolay bir ödevi yapmak hiç ama hiç değil ...

teknolojinin imkanlarını kullayorum bu bana göre hazırcılık değil pratiklidir evet 2 saat buraya uğraşıp konu açtım en azından bi amacım var ama senin bu yorumu yapmada ki amacın ne ki sen bu yorumu yaptın? kolay dediğin şey saatlerimi aldı çünkü vize ödevim ve içlerinden en iyisini araştırıp bulmak zorundayım

teknolojinin imkanlarını doğru şekilde kullandığınızı düşünmüyorum.
hazırcıyım deseniz daha az komik olurdunuz.

her neyse amacıma gelince amacım size ödevinizi hakkınızla yapmanız gerektiğini hatırlatabilmekti bir nebze olsun ama görüyorum ki bu mümkün olmamış.
adı üstünde vize ödevi, araştırmanız çabalamanız gerekir. emek sarf etmeniz gerekir.. saatlerinizi vermeniz gerekir..
neye bağırıyorsunuz ki?

emek olmadan ne olmuş ki bu olsun.

ödevimi nasıl araştırcağım sizi ilgilendirmez. sonuçta bu formdaki matematikçilrin fikrini almak istedim.yardımcı olmak istemiyorsanız buna cevap yazmak zorunda değilsiniz. tabi burda size göre tek dert size sevgilimle olan problerimi anlatmam. bu sitenin amacı insanların birbiriyle yardımlaşıp paylaşım ypması değil mi

Bizim zamanımızda google amca da yoktu...(Yani vardı da, pc yoktu her evde )
Mecbur internet kafelerden, kütüphanelerden gider araştırırdık.....

beni tanıdığınızı sanmıyorum.
bu sebeple de benim için dert demenin sadece "sevgili problemi olabileceği" yorumunu çıkartmanız sadece komik ...

evet size cevap yazmak zorunda değilim yardımcı olmaya da az önce çalıştım ama siz anlayamadınız...
her neyse konunuzu ve sizi meşgul etmeyeceğim...
size vize de ama daha öncesinde hayatta başarılar

o kadar kafam çalışıyo her yerde aynı makele çıkıyo ve vize notum yani çok daha fazlasını araştrmalıyım zaten bu sitenin amacı da bu değil mi? yardımcı olan arkadaşlarada tskk ederim :)

Burası ödev sitesi değil ki size yardımcı olanlar da google dan bulup söyledi. Daha fazlasını araştırmak için sizin çaba sarfetmeniz lazım.

Matematikçi olanlar varsa onlarda size adlarını verip link verecekti detaylar için...

sizin de söylediğiniz gibi en iyisini araştırıp bulmak zorundasınız, bu ödevler size araştırmanız ve bolca okuyarak bilgileri süzmeniz için veriliyor zaten bence kolaya kaçmayın ve elinizde bu kadar sınırsız bir kaynak varken değerlendirin

ben buraya bu açıklamayı son kez yapıyorum zaten burda söylenen isimleri araştırıyorum aynısını kağıda dökmüyorum. tüm sitelerde aynı makaleler var ve ben fazlasını araştırmak durumundayım saddece birilerinin laf yetiştirmesi için değil sadece yardım etmesini bekledğim için yazdım. ama birileri muhalefet olmak durumunda lütfen konu ile ilgii yardım etmek isteynler mesaj atsın. ayrıca arkadaşım ödev sitesindede farklısı olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…