Merhaba,
Belcikaya gelecek olan doktor arkadasim icin konuyu actim.Belcikada tip diplomasina denklik alabilecekmi acaba?Egitimin bir kismi mi tanir , prosedur tam nasil tecrubesi ve bilgisi olanlar paylasirsa cok iyi olur.
Merhaba,
Belcikaya gelecek olan doktor arkadasim icin konuyu actim.Belcikada tip diplomasina denklik alabilecekmi acaba?Egitimin bir kismi mi tanir , prosedur tam nasil tecrubesi ve bilgisi olanlar paylasirsa cok iyi olur.
Merhaba,
Ona gerek yoktur diye düşünüyorum, Almanya için bir süre intern olarak çalışıyorsun o sırada da denklik sınavının sonucunu bekliyorsun diye biliyorum. tekrar okumasına gerek yok
benim bildiğim Belçika federal bir ülke
her eyalette (ya da kantonda işste neyse) kural farkı vardır
ama genel olarak diplomalar geçmez, tıp hiç geçmez -zatne uun biliyorsunuzdur da
mesele; denklik neye göre nasıl alınıyor?
merkezi bir snav olacğaını sanmıyorum almanya koca ülke orada bie yok. denklik sınavı yazılı da olyor mu yoksa mülkat ve uygulama mı.
ama kaç sene pratik yaptırırlar denkli sınavına girmeden dil sınavı isterler mi (ki isteyebilirler)
gibi şeyler var ve bunlar bu forum için fazla ayrıntı bence...
Bu tarz ülkelerde diploma direk geçmiyor tabi. Dil sınavına ve denklik sınavına giriyorsunuz. Sonrasında belirli bir süre asistan hekim gibi çalışıyor sonra denklik alıyorsunuz. Dil sınavı tıp alanında o ülkenin dilini ileri derecede konuşmayı gerektiriyor. Denklik sınavı ise ülkeden ülkeye değişiyor. Bazı ülkeler bu konuda da çok hassasken bazıları formaliteden bir sınav yapıyor.
Süreç böyle işliyor yani. Ayrıntıları ülke özelinde araştırmak lazım.
A healthcare profession with a foreign diploma If you wish to reside permanently in Belgium and exercise a healthcare profession, you first have to req...