Turk tip diplomasi Belcikada gecerli mi?

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
Merhaba,
Belcikaya gelecek olan doktor arkadasim icin konuyu actim.Belcikada tip diplomasina denklik alabilecekmi acaba?Egitimin bir kismi mi tanir , prosedur tam nasil tecrubesi ve bilgisi olanlar paylasirsa cok iyi olur.

Merhaba,
Belcikaya gelecek olan doktor arkadasim icin konuyu actim.Belcikada tip diplomasina denklik alabilecekmi acaba?Egitimin bir kismi mi tanir , prosedur tam nasil tecrubesi ve bilgisi olanlar paylasirsa cok iyi olur.

Madem ki Belçikadasınız , soruyu yanlış yere sormuyor musunuz ?

Belçika da ilgili kurum neresiyse neden oraya sormuyorsunuz ?

Merhaba,
Belçika konsolosluğuna mail atıp bilgi alabilirsiniz bence. En azından daha doğru bilgi edinmiş olursunuz.

geçerli değildir diye düşünüyorum, çoğu ülkede başka ülkenin tıp diploması geçerli değil. Muhtemelen denklik alması için sınava girmesi gerek.

benim bildiğim Belçika federal bir ülke
her eyalette (ya da kantonda işste neyse) kural farkı vardır

ama genel olarak diplomalar geçmez, tıp hiç geçmez -zatne uun biliyorsunuzdur da
mesele; denklik neye göre nasıl alınıyor?

merkezi bir snav olacğaını sanmıyorum almanya koca ülke orada bie yok. denklik sınavı yazılı da olyor mu yoksa mülkat ve uygulama mı.
ama kaç sene pratik yaptırırlar denkli sınavına girmeden dil sınavı isterler mi (ki isteyebilirler)

gibi şeyler var ve bunlar bu forum için fazla ayrıntı bence...

Genel bir bilgimiz var , ama herzaman tecrube etmis kisilere danismak faydali oluyor.

Konu başlığınız "Aranızda Belçikada görev yapan Türk doktor var mı ?" olsaydı , tecrübeli kişilere yönelik bir soru olurdu.

Pandemi ve dünya genelindeki mülteci dağılımı sonrası , diploma denkliği kurallarında değişiklik sözkonusu olabilir.

Belçikadaki resmi kurumlardan bilgi almanız en doğrusu olur.

Bu tarz ülkelerde diploma direk geçmiyor tabi. Dil sınavına ve denklik sınavına giriyorsunuz. Sonrasında belirli bir süre asistan hekim gibi çalışıyor sonra denklik alıyorsunuz. Dil sınavı tıp alanında o ülkenin dilini ileri derecede konuşmayı gerektiriyor. Denklik sınavı ise ülkeden ülkeye değişiyor. Bazı ülkeler bu konuda da çok hassasken bazıları formaliteden bir sınav yapıyor.

Süreç böyle işliyor yani. Ayrıntıları ülke özelinde araştırmak lazım.

Back
X