- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Benim bugün brezilyalı biriyle nikahım var ve en yakın arkadaşımın kocası yabancıyla evleniyorum diye nikahıma göndermiyor artık kimin daha iyi biri olduğuna siz karar verin.Tek farklılık düşünememesi.İlla ben söyleyecegimde yapacak yoksa akil edemiyor.
Oda bişey mi benim eniştelerim mezhep farklılığı yüzünde tayzelerimi düğünüme göndermemiştiAradan 5 yıl geçti ama her hatırladığımda içimi çookkk acıtır.
kesinlikle o ailenin görgüsüzlüğü ve vicdansızlığıkuzenim evlenene kadar bizde sülalecek sıcak bakıyoduk yabancıyla evlenmeye bir sorun olmaz önemli olan birbirlerini sevmeleri anlaşmaları derdik anneannem ve dedemde dahil
ama zamanla kültür farkı başgöstermeye başladı bunun yüzünden çok büyük kavgalar ettiklerini biliyorum
en basit örneği vereyim;
dedem vefat etti cenazeye kızın aileside geldi doğrusu biz sağolsun düşünceli insanlarmış taaa portekizden taziye için geldiler diye düşünürken bi baktık bunlar turistik geziye gelmişler dedemin gömüldüğünün 4. Günü kızın babası tutturdu meryamana selçuk efes gezisi yapalım diye dayımın o acılı halini gördüğü halde misafirlerin gelip gittiğini gördüğü herkesin telaş içinde olduğunu gördüğü halde ....dayım olsun sonuçta misafirler diye o halde onları gezdirdi
topluca kahvaltı yapıyoruz sofrada herşey var kızın annesi bana kim kahve yapabilir diyo ki sofra süt,çay,portakal suyu var hanımefendi birimizi kaldırıp kahve yaptırıyo eee sende kalkıp yapıyosun misafir diye :))
gelen giden çok olduğu için sürekli temizlik yemek telaşı içindeyiz gelin hanım ben buraya temizlik yapmaya gelmedim diye tartışma çıkarıyo ...
Herneyse kendi kültürümüzden biriyle evlenmiş olsaydı en kötü kız bile,
cenazeye saygı duyardı onlarda ölüm çok basit olay bizdeki gibi hayır yemek falan bilmiyolar
bizde misafir umduğunu değil bulduğunu yer sofrada sadece zeytin ekmek bile olsa eline sağlık der teşekkür ederdi
hiçbi türk gelini herkesin içinde ben buraya temizlik yapmaya gelmedim diye kocasına bağırmaz
ilk defa bu kadar uzun yazıyorum içimi dökmüş oldum :)
genellemeye her zman karşıyımdır belki sadece o ailenin görgüsüzlüğüdür bilemiyorum ama bu durumlarda yaşandı malesef
kesinlikle o ailenin görgüsüzlügü canım benim çok sevdigim bir komşumuz olan bir teyze bundan 6-7 yıl önce ölmüştü bütün herkes cenazesine gitti bir komşumuz cenaze arabasına binerek gezmeye gidiyor mezarlıga gittik kadın otobüsten indi gezmeye gidecegi yere gidiyor abla hadi sen gelmiyormusun dedim yok ben buraya ev gezmesine geliyordum o yüzden otobüse para vermemek için sizinle cenaze arabasına bindim dedi mezarlıga ugramadı bile başsaglıgı bile dilemedikuzenim evlenene kadar bizde sülalecek sıcak bakıyoduk yabancıyla evlenmeye bir sorun olmaz önemli olan birbirlerini sevmeleri anlaşmaları derdik anneannem ve dedemde dahil
ama zamanla kültür farkı başgöstermeye başladı bunun yüzünden çok büyük kavgalar ettiklerini biliyorum
en basit örneği vereyim;
dedem vefat etti cenazeye kızın aileside geldi doğrusu biz sağolsun düşünceli insanlarmış taaa portekizden taziye için geldiler diye düşünürken bi baktık bunlar turistik geziye gelmişler dedemin gömüldüğünün 4. günü kızın babası tutturdu meryamana selçuk efes gezisi yapalım diye dayımın o acılı halini gördüğü halde misafirlerin gelip gittiğini gördüğü herkesin telaş içinde olduğunu gördüğü halde ....dayım olsun sonuçta misafirler diye o halde onları gezdirdi
topluca kahvaltı yapıyoruz sofrada herşey var kızın annesi bana kim kahve yapabilir diyo ki sofra süt,çay,portakal suyu var hanımefendi birimizi kaldırıp kahve yaptırıyo eee sende kalkıp yapıyosun misafir diye :))
gelen giden çok olduğu için sürekli temizlik yemek telaşı içindeyiz gelin hanım ben buraya temizlik yapmaya gelmedim diye tartışma çıkarıyo ...
herneyse kendi kültürümüzden biriyle evlenmiş olsaydı en kötü kız bile,
cenazeye saygı duyardı onlarda ölüm çok basit olay bizdeki gibi hayır yemek falan bilmiyolar
bizde misafir umduğunu değil bulduğunu yer sofrada sadece zeytin ekmek bile olsa eline sağlık der teşekkür ederdi
hiçbi türk gelini herkesin içinde ben buraya temizlik yapmaya gelmedim diye kocasına bağırmaz
ilk defa bu kadar uzun yazıyorum içimi dökmüş oldum :)
genellemeye her zman karşıyımdır belki sadece o ailenin görgüsüzlüğüdür bilemiyorum ama bu durumlarda yaşandı malesef
kızlar bu bır dert degıl ama akıl danısmak, fıkırlerınız almak ıstıyorum..
ben hazıran ayından berı cok güzel bır ıse gırdım ve burada cok hos bırıyle tanıstım (ıs arkadasıyız) ama yemek yemege fln ınerken hep denk geldıgım ve son 2 haftadır hoslanmaya, begenmeye basladıgım bırısı var fakat ben yurt dısında yasıyorum bu cocukda yabancı.. ama ortak zevklerımız var, hayata bakıs acılarımız aynı..böyle onunla konustukca dahada hayran bırakıyor benı kendıne hele gözlerı..dıs görünüs olarak o kadar woow bomba süper yakısklı degıl ama cok sakın bır yapısı var, benım gıbı sessız sakın konusan bır ınsan..böyle resmen gözlerımızle konusuyoruz sankı..daha ılk görüdügüm anda garıp bır hıs kaplamastı benı.bılmıyorum cok degısık duygular ıcındeyım..
sız nasl bakıyorsunuz şu türk ve yabancı bırlıkletıgıne?? fıkrınız nedır kızlarrr??
merak edıyormm
kızlar bu bır dert degıl ama akıl danısmak, fıkırlerınız almak ıstıyorum..
ben hazıran ayından berı cok güzel bır ıse gırdım ve burada cok hos bırıyle tanıstım (ıs arkadasıyız) ama yemek yemege fln ınerken hep denk geldıgım ve son 2 haftadır hoslanmaya, begenmeye basladıgım bırısı var fakat ben yurt dısında yasıyorum bu cocukda yabancı.. ama ortak zevklerımız var, hayata bakıs acılarımız aynı..böyle onunla konustukca dahada hayran bırakıyor benı kendıne hele gözlerı..dıs görünüs olarak o kadar woow bomba süper yakısklı degıl ama cok sakın bır yapısı var, benım gıbı sessız sakın konusan bır ınsan..böyle resmen gözlerımızle konusuyoruz sankı..daha ılk görüdügüm anda garıp bır hıs kaplamastı benı.bılmıyorum cok degısık duygular ıcındeyım..
sız nasl bakıyorsunuz şu türk ve yabancı bırlıkletıgıne?? fıkrınız nedır kızlarrr??
merak edıyormm
Esmerimsin son durum ne merak ettim severim aşk hikayelerini.Sen iyice abayı yakmışsın
Bence denemeye değer müslüman olmasa bile seni tanıdıkça,dininide merak edip sorgulayacaktır (ki şimdiden camiye falan gitmiş ) ve belki de müslüman olacaktır kendi isteğiyle inş. Ama sadece sen ona bizim kültürümüzü tanıtmakla kalma sende tanı Macaristanda nasılmış gelenek görenek var mı,aile yapıları nasıl vs.
Ama şöylede birşey var din açısından baktığımızda ileride müslüman olmazsa evlilik düşmez diye biliyorum :26:
bende turkle evlıyım ve mutluyum cok sukurler olsun eşimle bir birimizi cok sevıyoruz 2 evladımızda yolda.
21 yasindayim.
3 erkekle ciktim simdiye kadar. ilki sacmalikti zaten. ne sevdim ne asik oldum. oyle olsun diye oldu, hicte guzel olmadi, ben bitirmeye calistikca ustume geldi bogdukca bogdu, simdi hala pesimde. ikincisi kendimden 11 yas buyuk bi adamdi, sorunlarimiz vardi, ona cok hayrandim, ayni dili konusuyorduk, ama onun yasanmisliklarina yetisemedim, mutlu olamadim. 3.su kafamda bir suru soru isareti vardi. Ayri kulturden geliyorduk.. Ben amerikada yasiyorum, o da amerikaliydi. Gozlerime askla bakardi. Ben konusurken hayranlikla dinlerdi. O zamana kadar hic ihtimal vermedigim bisey yaptim ve onunla ciktim. Kimseyle yasamadigim kadar guzel seyler yasadim onunla. Sevgi, saygi, ask hersey vardi. Ama ayrildik malesef cunku hayattan beklentilerimiz farkliydi. aslinda konussak duzelecek seylerdi ama bazi seyler cok ustuste gelmisti, o da ben de yilmistik artik.
Ben o kisinin uzuntusunu yasadim son 2 aydir, burada beni taniyan kisiler bilirler.
Neysem diyecegim su ki, ben anladim ki bu isin kulturu, dini, dili yok. ask iki insan arasinda olan bambaska bisey. Dogru insansa, hayattaki amaclariniz, hedefleriniz, ilgi alanlariniz vs vs uyusuyorsa o zaman dene derim. insan yaptigindan degil, yapmadigindan daha cok pisman olurmus.
peki din konusunda naptın yada naptınız? yoksa aynı dını mı paylasıyorsunuz? aıleler nasıl yaklastı konuya:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?