Türk ve yabancı birlikteliğindeki fikirlerinizi merak edıyorum

sen kendını baya kaptırmıssın :) bence tanımaktan zarar gelmez.. zamanla ogrenırsın huyunu suyunu..

hatta zamanla onun ıyı yada kotu huylaqrını gorurrsun ...
ıyı ve kotu huıylarını gorursen ona göre tartarsn...

belkı ılgın devam eder yada bıtmıs bıle olabıılır... eger iş cıddıye gelırsede uzun uzun dusunursun...

bugün hastalanmıstı ıste sadece 2 saat durdu sonra doktora gıtmek zorunda kaldı.. sımdıde merak edıyorum acaba nasl oldu dıye..kesın yarın ıse gelmez.off yarın onusuz hıc tadı olmıcak heralde günümün =(

numarımı vermedım cünkü yazmadan durmam bılıyorum ama suan merak ıcınde kıvranıyorum

selam canım
aynı inancı paylaşıyorsanız kafa denkliği ve ailelerin kültür düzeylerine bakmanı tavsiye ederim
eğer aynı inançtan değilseniz, daha doğrusu sen müslümansan adam bşka bir dindense uzak dur derim
zaten diyanet işleri başkanlığının soru sorma bölümünden mail atarak onlara da danışırsan daha doğru bilgi alabilirsin
ama bildiğim kadarıyla müslüman kadın gayrımüslim bir erkekle evlenemez
tabii sen sadece fikirlerimizi sormuşsun, ben fikrimi söylemedim, dinimizin emrini söyledim
inşallah Allah sana en hayırlı ve doğru olanı gösterir
hoşçakal canım

Müslüman olmasına gerek yok sana iyi bir eş olacaksa... İslam dininde din,dil,ırk,mezhep ayırımı yoktur asıl olan ahlaktır.. Müslüman olan biri zaten bunları bilir ve buna göre hareket eder..

Müslüman olmasına gerek yok sana iyi bir eş olacaksa... İslam dininde din,dil,ırk,mezhep ayırımı yoktur asıl olan ahlaktır.. Müslüman olan biri zaten bunları bilir ve buna göre hareket eder..

islam dininde bahsettiğin ayrımlar yok doğru söylüyorsun canım
ancak onlar insanın insana üstünlüğü konusunda
evlilikle ilgili konudaysa Kuranı kerimde açıkça yazıyor:

"İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü’min bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler." Bakara 221

hadis : Biz ehl-i kitabın kadınları ile evlenebiliriz. Onlar ise bizim (müslümanların) hanımları ile evlenemezler, buyurdu.

Canım tamam da bu adam Allah'a ortak koşmuyor ki.. Aksine 1 yaratıcının olduğuna inanıyormuş arka sayfalarda söylemişti konu sahibesi.. Zaten yaradana inanmıyorsa ateisttir. Ateist olmak içinde hristiyan ve ya yahudi olmaya gerek yok ki, T.C. kimliğinde müslüman yazan insanlar var ama aslında ateistler..

Bence Allah'a inandığı ve güzel ahlaklı olduğu sürece hangi dinden,ırktan olursa olsun sorun yok..

insani hoşgörünü taktir ediyorum canım
Allah diyen dil yücedir tabii ki
ancak bahsettiğim şey ateistlik meselesi değil
dikkat edersen Bakara suresinin yukarıdaki ayetin çeşitli açıklamalarında gayrımüslim ve ehli kitap ifadeleri var
ehli kitap denen grup zaten hristiyan ve museviler
yani sadece ateistleri kast etmiyor
ayrıca diğer yorumları okumadım ama mesela bazı hristiyan ve yahudiler de Hz Muhammedin peygamberliğini kabul etmeyerek zaten imani noktada ters bir yola giriyorlar
ya da hz isaya haşa tanrının oğlu diyerek şirke giriyorlar
bunların hepsi Kuranda özellikle tekrar ediliyor
biraz ince konular, çok dikkatli düşünmek lazım
üstelik dedim ya bu benim fikrim değil, bizzat Allahın sözü
bu yüzden Allahın sözünün üzerine yorum yapmak da istemiyorum
buraya yazmamın sebebi sadece konu sahibine ve onunla aynı durumda olan arkadaşlara bu ayeti hatırlatıp doğru karar vermelerine yardımcı olmak
zaten görüyorum ki gerek konu sahibi gerek sen, gerek ben, anlatmak istediğimiz şeyi gayet iyi niyetle ve kırmadan yazmışız :)

Son düzenleme:

Evet canım haklısın

Allah'ın sözü üzerinden yorum yapmak olmaz doğru diyorsun ve inşallah dini içerikli yorumlar yaptığımız içinde uyarı almayız canım

Evet canım haklısın

Allah'ın sözü üzerinden yorum yapmak olmaz doğru diyorsun ve inşallah dini içerikli yorumlar yaptığımız içinde uyarı almayız canım

inşallah canım
ama tartışmıyoruz ki
kötü bir şey de yapmıyoruz
gayet iyi niyetliyiz :)

inşallah canım
ama tartışmıyoruz ki
kötü bir şey de yapmıyoruz
gayet iyi niyetliyiz :)

Evet canım ama forumda ne olursa olsun dini içerikli yorum yapmak ve siyaset yasak.. Çoğunlukla konular kapatılıyor ve bunu körükleyenler uyarı ve ya ban alıyor

Ve evet bence de iyi niyet çok önemli :)

insan olsun yeter.siz anlaştıktan sonra gerisi teferruattır.gerekirse aileler de ikna edilir.onu din konusunda yönlendirmeye çalışmak saygısızlık olur.onun seni hristyan yapmaya çalıştığını düşün sinirlerin bozulurdu kesin.bırak neye istiyorsa inansın.zaten türk kültürüne de bi hevesi varmış anladığım kadarıyla sana uyum sağlayacağını düşünüyorum yani.türk erkekleri çok mu iyi sanki baksana sadece burada açılan konulara adamlar eşlerine neler neler yapıyor.hem akrabası ailesi falan da yokmuş bildiğin çöpsüz üzüm yani kaynana derdi yok elti görümce yokneyse kısacası yaşayıp görmekten bir zarar gelmez bence birbirinizi tanıyın arkadaş olun sevgili olun kimbilir belki çok mutlu olursunuz hayatınızın aşkı olur yaşamadan önyargılarla bu fırsatı neden kaçırasın dimi

Benim kuzenimin eşi Ukraynalı.

Şu an 1 çocukları var.

Üstelik kuzenim ve ailesi oldukça dindar olmalarına rağmen eşi müslüman olmadı, saygı duyuyoruz hepimiz.

Evlenirken din değiştirmesi için şart koşmadı kuzenim, sadece çocukları olursa çocukların müslüman olacağına dair bir şart öne sürdü.

Çok mutlular, Allah bozmasın.

Ama ben olsam... yabancı birine aşık olmak istemezdim.

Zor bir karar... :)

allah dahada mutlu etsın ınsallah.. ya ıste sevgının ve saygının büyüklügü burda cok önemlı ..

Türk erkeklerine göre daha sadıklar. En azından adamların gözü doymus; türk erkekleri gibi maymun iştahlı değiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…