- Konu Sahibi eSmerimSin
-
kızlar bu bır dert degıl ama akıl danısmak, fıkırlerınız almak ıstıyorum..
ben hazıran ayından berı cok güzel bır ıse gırdım ve burada cok hos bırıyle tanıstım (ıs arkadasıyız) ama yemek yemege fln ınerken hep denk geldıgım ve son 2 haftadır hoslanmaya, begenmeye basladıgım bırısı var fakat ben yurt dısında yasıyorum bu cocukda yabancı.. ama ortak zevklerımız var, hayata bakıs acılarımız aynı..böyle onunla konustukca dahada hayran bırakıyor benı kendıne hele gözlerı..dıs görünüs olarak o kadar woow bomba süper yakısklı degıl ama cok sakın bır yapısı var, benım gıbı sessız sakın konusan bır ınsan..böyle resmen gözlerımızle konusuyoruz sankı..daha ılk görüdügüm anda garıp bır hıs kaplamastı benı.bılmıyorum cok degısık duygular ıcındeyım..
sız nasl bakıyorsunuz şu türk ve yabancı bırlıkletıgıne?? fıkrınız nedır kızlarrr??
merak edıyormm
Müslüman olmasına gerek yok sana iyi bir eş olacaksa... İslam dininde din,dil,ırk,mezhep ayırımı yoktur asıl olan ahlaktır.. Müslüman olan biri zaten bunları bilir ve buna göre hareket eder..
islam dininde bahsettiğin ayrımlar yok doğru söylüyorsun canım
ancak onlar insanın insana üstünlüğü konusunda
evlilikle ilgili konudaysa Kuranı kerimde açıkça yazıyor:
"İman etmedikleri sürece Allaha ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allaha ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mümin bir cariye Allaha ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allaha ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allaha ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allaha ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler." Bakara 221
hadis : Biz ehl-i kitabın kadınları ile evlenebiliriz. Onlar ise bizim (müslümanların) hanımları ile evlenemezler, buyurdu.
Canım tamam da bu adam Allah'a ortak koşmuyor ki.. Aksine 1 yaratıcının olduğuna inanıyormuş arka sayfalarda söylemişti konu sahibesi.. Zaten yaradana inanmıyorsa ateisttir. Ateist olmak içinde hristiyan ve ya yahudi olmaya gerek yok ki, T.C. kimliğinde müslüman yazan insanlar var ama aslında ateistler..
Bence Allah'a inandığı ve güzel ahlaklı olduğu sürece hangi dinden,ırktan olursa olsun sorun yok..
insani hoşgörünü taktir ediyorum canım
Allah diyen dil yücedir tabii ki
ancak bahsettiğim şey ateistlik meselesi değil
dikkat edersen Bakara suresinin yukarıdaki ayetinde gayrımüslim ve ehli kitap ifadeleri var
ehli kitap denen grup zaten hristiyan ve museviler
yani sadece ateistleri kast etmiyor
üstelik dedim ya bu benim fikrim değil, bizzat Allahın sözü
bu yüzden Allahın sözünün üzerine yorum yapmak da istemiyorum
buraya yazmamın sebebi sadece konu sahibine ve onunla aynı durumda olan arkadaşlara bu ayeti hatırlatıp doğru karar vermelerine yardımcı olmak
zaten görüyorum ki gerek konu sahibi gerek sen, gerek ben, anlatmak istediğimiz şeyi gayet iyi niyetle ve kırmadan yazmışız :)
Evet canım haklısın
Allah'ın sözü üzerinden yorum yapmak olmaz doğru diyorsun ve inşallah dini içerikli yorumlar yaptığımız içinde uyarı almayız canım
inşallah canım
ama tartışmıyoruz ki
kötü bir şey de yapmıyoruz
gayet iyi niyetliyiz :)
Benim kuzenimin eşi Ukraynalı.
Şu an 1 çocukları var.
Üstelik kuzenim ve ailesi oldukça dindar olmalarına rağmen eşi müslüman olmadı, saygı duyuyoruz hepimiz.
Evlenirken din değiştirmesi için şart koşmadı kuzenim, sadece çocukları olursa çocukların müslüman olacağına dair bir şart öne sürdü.
Çok mutlular, Allah bozmasın.
Ama ben olsam... yabancı birine aşık olmak istemezdim.
Zor bir karar... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?