Türkan Kanal D

1. Bölüm23 Eylül Perşembe 22:00
Kanal D, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Kurucusu, eğitim gönüllüsü, Cüzzamla savaşta öncü merhum Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını dizi yapıyor…

Yapımcılığını Koliba Film Ata Türkoğlu, yönetmenliğini Türkan Derya’nın üstlendiği dizide başrolleri, Pınar Öğün, Damla Sönmez, Saygın Soysal ve Nesrin Kazankaya paylaşıyor…

Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına Türkan” adlı kitabından televizyona uyarlanan dizinin senaryosunu Oya Yüce kaleme aldı. Türkan Saylan’ı Türk Tiyatrosu’nun genç yeteneklerinden Pınar Öğün canlandırıyor.

Kanal D izleyicileri, diziyi izlerken Türkan Saylan’ın toplumda bilinen yönlerinin dışındaki dünyasına doğru bir yolculuğa çıkacak… Türkan’da, Türkan Saylan’ın hayatının yanısıra yakın tarihimizde yaşananların bir panoraması da çiziliyor… 1960’lı yıllarda tıp fakültesinde henüz bir öğrenciyken hayat boyunca peşini hiç bırakmayacağı idealleriyle karşılaşan Türkan’ın, üniversite yaşamı, arkadaşlık ilişkileri ve aile yaşantısından kesitler… Cüzzam hastalığına karşı verdiği amansız mücadele… Doktor, anne, idealist, yardımsever Türkan’ın yaşadığı olaylar, hayal kırıklıkları, azmi ve inandığı değerler, Türkan dizisinde Kanal D izleyicileriyle buluşacak…

Sevgi… İnsanlık… Cesaret… Azim… Ve hiç durmadan büyük bir yüreklilikle devam eden bir mücadele…

Türk kadınının onuru Türkan Saylan, Eylül ayında Türkiye’nin en çok izlenen kanalı Kanal D’de…

Fatmagül'ün suçu ne için Kanal D Hürriyet'in nerdeyse her sayfasına reklam vermiş, Türkan için küçük bir yazı bile koymamış geçtim resminden. Hatta TV rehberi bölümünde yayın saatine ismini değil dizi diye yazmışlar. Çok ayıp... Yine yenilmiş anlaşılan yayından kaldırıp tepki almak istemediğinden reklam yapmıyarak izlenme oranını düşürecek aklı sıra.. Yazıklar olsun...

ben izledim ve çok güzeldi kesinlikle izlemeye devam edicem
pek kimse izlememiş anlaşılan oysa ihanetli kimin eli kimin cebinde konulu olan dizilerden daha çok rehabet görmesini isterdim...

Ben izledim ve hayranlıkla izledim.Işıklar içinde yatsın sevgili Türkan Saylan.

izledim ve çok beğendim ne kadar naif bi dizi
hırçınlıklar bile bi saygı çerçevesinde
umarım uzun ömürlü bi dizi olur

bende izledim ve çok beğendim.
kesinlikle izlemeye devam edeceğim. dilerim reytingi bol olur.

reyting kurbanı olur yada başka bir sebepten yayından kalkarsa çok üzülürüm.

ben de izledim ..çok güzel bir dizi olmuş ama saati pek olmamış haftaiçi bu saate neden koymuşlaki böyle güzelim bir diziyi..

o yıllar ne kadar güzel ve modernmiş
keşke o yıllarda yaşasaymışım diye içimden geçerdim şimdiki halimizi görünce

o yıllar ne kadar güzel ve modernmiş
keşke o yıllarda yaşasaymışım diye içimden geçerdim şimdiki halimizi görünce

Aklımdan geçenleri yazmışsın,60 lı yıllar ve modernliğe,saygıya,insanlığa,güzelliğe bakarmısınız?Geriye doğru gidiyoruz deyince kızanlar bir baksınlar şu hale.

Ben çok beğendim diziyi
çok hoş, klasik, naif, saygı dolu
çok çok beğendim
umarım uzun soluklu bir dizi olur

ben de bi kısmını izledim dün akşam. kızın oyunculuğunu beğendim.
ama biraz yavaş ilerliyor diye sıkıldım

Aklımdan geçenleri yazmışsın,60 lı yıllar ve modernliğe,saygıya,insanlığa,güzelliğe bakarmısınız?Geriye doğru gidiyoruz deyince kızanlar bir baksınlar şu hale.
Edit:
Geriye doğru gidince kızyorlar demiştim,buradaki geriye gitme orta çağ geriliğidir.
O zamanki,dizideki bu hayranlık duyduğumuz yaşamı malesef artık bulamıyoruz,bazı ailelerde o zamanlar azda olsa varmış bu güzellikler,günümüzde ise geliştirmek yerine yok etmişiz.Anlatmak istediğim buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…