• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkcem berbat

Seldos47

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
379
113
103
Arkadaslar yurtdışında olduğum için kötü bir turkcem vardı 16 li yaşlarda geldim türkiyeye 22 yaşım .. bazen devrik cümleler kullanıyorum ve yavaş yavaş ogrenmeye çalışıyorum insanlar dalga geçiyor bu halimle nasıl duzultebilirim çok üzülüyorum kitapta okuyorum ama Türkçeyi sıfırdan aldigim için böyle oldu öğrenmek zor geliyor başka bir dil konuştuğun için anlayın beni 2.3 yaşlarında gelseydim türkiyeye tam konuşma evresi tamam ogrenirdim SMA 16 li yaşlarda gelince pekte kolay olmasada öğrendim gibi

Son düzenleme:
6 yılda o kadar bozulmaz Türkçe ,yani şu açtığın konuda noktalama işaretleri ve büyük küçük harf haricinde aman aman bir anlam bozukluğu yok.

Bol bol kitap okumanı tavsiye ederim.

6 yılda o kadar bozulmaz Türkçe ,yani şu açtığın konuda noktalama işaretleri ve büyük küçük harf haricinde aman aman bir anlam bozukluğu yok.

Bol bol kitap okumanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim düzeldi ama arada ingilizce gibi yükleme başa getiriyorum

Bence işin zor değil. Burada doğduğundan bu yana Türkçe konuşup yazanlar derdini anlatamıyor şifre çözüyoruz resmen. Bahane de telefondan yazıyorum oluyor.
Kitap oku sesli sessiz. İnternetten diksiyon alıştırmalarını izle pratik yap.

Bence işin zor değil. Burada doğduğundan bu yana Türkçe konuşup yazanlar derdini anlatamıyor şifre çözüyoruz resmen. Bahane de telefondan yazıyorum oluyor.
Kitap oku sesli sessiz. İnternetten diksiyon alıştırmalarını izle pratik yap.
Öyle yapmayı planliyorum Allahın izniyle olucak

Yabanci dillerde noktalama isaretleri yok mu? Onlarda da cumle bitince yerine gore nokta, soru isareti vs. koyulmaz mi?

Yabancı dili iyi konuşabilmeleri için insanlara dinleme etkinliği yaptırılır. Sizde de aynı durum var. Haber dinleyin. Dizi izleyin ...

Valla Türkçeni geliştirmek istiyorsan.buraya gel ara ara ve konu aç..KK nasıl olsa noktalama koymadın, ki ayrı yazılır, bunu doğruu böyle, parağraf koysaydın diye diye diye, türkçeni süper bir hale getirir..:kahve:Çünkü hepimizin evinde diplomasi ve yüksek siyaset tarzı bi Türkçe konuşuluyor.:süslü::KK33:

Evde nece konusuyordunuz ailenle neden turkceyi sonradan ogrendin.
Gayet guzel anlatmissin derdini ogrenmeisn yani

4 senedir türkiyedeyim. İlk geldiğim zamanlar bana 'göçmen misin' veya 'annen/baban yabancı mı' diye sorular soluru. ama zamanla geliştirdim çünkü çantamdan kitap eksik olmaz. valit buldukça kitap okuyorum. he bide açıktan üniversite. radyo dinle. türkçe öğrenicem diye saçma sapan dizilerle vakit kaybetme.
bu şekilde gelişir ve sürekli türkçe konuşun.

Back
X