Türkçem çok kötü

İlkokul 8 yaşinda tek tük öğrenmiştim 10 yaşindan sonra böyle normal konuşmaya başladım

Niye kasıtlı olarak öğrenmek istemiyeyim
İstemesem niye kendime dert edeyim
Arkadaşların yorumlarini zaten dikkate alıyorum ve uygulayacağım
Bazı kelimeler bende kalıplaşmış ve farkında olmadan yazıp konuşuyorum.

Evet çok doğru söylüyorsunuz teşekkürederim yorumunuz için

Konuşurken de diil diyorum mesela
artık bazı kelimeler bende kaliplaşmis doğrusu
Teşekkürederim tavsiyelerinize uyacam

Arkadaşların da yazdığı gibi bunun en etkili yöntemi bol kitap okumaktır. Atlamadan akıcı okumaya çalışın. Birde iletişim kurmaktan çekinmeyin.

Chat gpt kullansana? Ai robot. Sana her konuda yardimci olur

Ben dedim ogrenmek istemiyor diye boşuna tavsiye veriyor millet. Düzeltenlerin yorumlarini gormedi bile işine gelenle sohbet muhabbet olsun diye devam edip hala "diil" yazmaya devam ediyor, kac sayfa oldu.
Ben bazen bazi kelimeler icin yazmadan önce açıp bir google bakiyordum, dogru yazdigima emin olmak için.

He ya çok biliyorsunuz herkesin yorumunu gördüm ve cevapta veriyorum sen bakiyosun ben tek tek her kelimeye bakamıyorum anladinmi kendinle kıyaslama insanları
Burada size bişey ispatlamak zorunda deilim
Öğrenmek istiyip istemedigimi ben biliyorum ve uğraşıyorum

Ğ sesi yok. Diil diye okunur.

Yalnız burada yazmayla ile ilgili akıl verenlerin de hatalı yazdığına şahit olmak: Paha biçilemez

Bence hepimiz kaliteli yayınevlerinde basılmış edebi eserler okuyalım. Diksiyon kurslarına da gidelim. TDK'nin sayfasından kurallara da bakalım - liseden sonrası yok bende.

Okul dedigin birkac sene ve temel duzeyde ve de gramer agirlikli ogrenirsin ancak bir dili. O dile hakim olmak icin hayatınin icinde olmasi gerekiyor, yani cevrende turkce konustugun insanlarin olmasi gerekiyor. Senin icin bu ancak is hayatiyla olur. Calisiyor musun? Ancak bu sekilde aktif olarak Turkce konusursun ve ilerletirsin.

Hayır çalismiyorum daha önce çaliştim bi süre ama üniversite okumak istediğim için biraktım şimdi ders çalişiyorum

Hayır çalismiyorum daha önce çaliştim bi süre ama üniversite okumak istediğim için biraktım şimdi ders çalişiyorum
O zaman gercekci olalim, universiteye ve de daha sonra calismaya baslayana kadar turkcen aman aman ilerlemez, dili hayatina katman lazim cunku. Universiteye baslayana kadar dizi izleyip kitap okursan ilerlemen hizlanir.

Senin kendini turkce ifade etmede bir sorunun yok zaten, sadece turkce degil kurtce dusunuyorsun normal olarak. o yuzden mesela iki kitap okudum diye kurtce kavga ettigin gibi turkce edemeyeceksin hemen, bu yillar suren bir surec. Once bir ifadeyi dedigin gibi dusuneceksin, duraksayacaksin sonra zamanla otomatiklesecek.

Guneydoguda oldugun icin boyle, mesela ic anadolulu bir kurt hem turkceyi hem turkceyi rahatca konusur cunku yerli halk ikisinden de olusuyor. Senin universiteye baslaman lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…