- 1 Ekim 2023
- 859
- -599
- 23
- Konu Sahibi BedeviHatun02
-
İlkokul 8 yaşinda tek tük öğrenmiştim 10 yaşindan sonra böyle normal konuşmaya başladımTürkçe'yi kaç yaşında öğrendiniz? 7 yaşına kadar dili ediniriz ve o bizim anadilimiz olur ; 7 yaşından sonra dili öğreniriz ve o bizim ikinci dilimiz olur.İkinci dili anadil gibi kullanmak oldukça güçtür.Kitap okumaktan ziyade günlük hayatta Türkçe kullanacağınız ortamlarda bulunun .Şartlarınızı bilmiyorum mesela çalışma olanağınız varsa insanlarla iletişim gerektiren ortamlarda çalışın, ev hanımıysanız konu komşula görüşün vs. TV izlemeniz , müzik dinlemeniz de katkı sağlar. Demek istediğim okumak yerine kendinizi o dile sözlü şekilde maruz bırakın.Dinlemek konuşmanızı geliştirir.
Niye kasıtlı olarak öğrenmek istemiyeyimSiz kasıtlı olarak öğrenmek istemiyorsunuz. Ya farkında değilsiniz yada bilinçli yapıyorsunuz. Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar. Özellikle de belirtmişler buradan başlayabilirsiniz diye, örnekte vermişler.
Diil diye bir kelime yok, ne yazı dilinde ne de konuşma dilinde. Ama siz hala ısrarla "diil" yazıyorsunuz. Doğrusu "Değil "
Evet çok doğru söylüyorsunuz teşekkürederim yorumunuz içinÖğrenmeye çalıştığınız dil ile bildiğiniz dillerin gramatik yakınlığı dil öğrenme hızınızı etkiler. Bu sebeple İngilizceyi öğrenmek daha zor gelmiş olabilir. Telaffuzla ilgili olarak da şöyle bir şey var: Her dilin kendine özgü sesleri vardır ve bu dilleri ikinci/ üçüncü dil olarak öğrenenler bu sesleri çıkarmakta çok zorlanırlar. Söz gelimi ben ne yaparsam yapayım Arapça ve Kürtçedeki genizden çıkarılan kh sesini çıkaramıyorum. İngilizce think, thank vb sözcüklerdeki tf sesini asla orijinal aksandaki gibi çıkaramıyorum. Bunlara takılmayın. Önemli olan ifade gücü. Aksan yalnızca bir renktir.
Konuşurken de diil diyorum meselaYazmakla konuşmak birbirinin parçasıdır. Doğru yazarsanız doğru konuşursunuz, doğru konuşursanız doğru yazarsınız. Anlamadım ben sizi kelimeyi doğru okuyup doğru konuşup nasıl yanlış yazabiliyorsunuz? Okumanın yanında bol bol da dinleyin ki kulağınız alışsın doğru telaffuzu öğrenin.
Chat gpt kullansana? Ai robot. Sana her konuda yardimci olurMerhaba benim genel bı derdim varki türkçem hiç iyi diil kıt kendimi tam ifade edemiyorum hiçbir zaman ve bir mesaj bir yorum yazarken bile çok düşünüyorum ve uzun sürüyor
Düşüncelerimi hicbir zaman tam ifade edemiyorum kelime bulamiyorum sanki
Bu soruyu sorarken bile çok vakit harcıyorum
Neden bilmiyorum çok fazla konuşan biride diilim gerekmedikçe konuşmam yani herzaman böyleydi
Bide okulda bile türkce dersim hep düşük gelirdi ne kadar çalışırsam çalışayım diğer derslerim çok iyi olmasına rağmen ki hala öyle
Özgüvenli bir insanım hani ondada sıkıntı yok
Ama kendimi hiç ifade edemiyorum duygularımı düşüncelerimi konuşamıyorum yani
Şimdi indirdim güzel bir uygulamaya benziyor teşekkurederim bakiyorumChat gpt kullansana? Ai robot. Sana her konuda yardimci olur
Siz kasıtlı olarak öğrenmek istemiyorsunuz. Ya farkında değilsiniz yada bilinçli yapıyorsunuz. Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar. Özellikle de belirtmişler buradan başlayabilirsiniz diye, örnekte vermişler.
Diil diye bir kelime yok, ne yazı dilinde ne de konuşma dilinde. Ama siz hala ısrarla "diil" yazıyorsunuz. Doğrusu "Değil "
Chat.openai.comŞimdi indirdim güzel bir uygulamaya benziyor teşekkurederim bakiyorum
Şimdi indirdim güzel bir uygulamaya benziyor teşekkurederim bakiyoru
He ya çok biliyorsunuz herkesin yorumunu gördüm ve cevapta veriyorum sen bakiyosun ben tek tek her kelimeye bakamıyorum anladinmi kendinle kıyaslama insanlarıBen dedim ogrenmek istemiyor diye boşuna tavsiye veriyor millet. Düzeltenlerin yorumlarini gormedi bile işine gelenle sohbet muhabbet olsun diye devam edip hala "diil" yazmaya devam ediyor, kac sayfa oldu.
Ben bazen bazi kelimeler icin yazmadan önce açıp bir google bakiyordum, dogru yazdigima emin olmak için.
Ğ sesi yok. Diil diye okunur.Türkçe, okunduğu gibi yazılan bir dil değildir.
Siz mesela şuan telaffuzu yazı diline taşıyorsunuz.
Değil diye yazılıp ‘diğl’ diye söylenir.
Öncelikle dili tanımalısınız.
Okumak, yazmak, duymak olmadan konuşmayı bekleyemezsiniz zaten.
Kendi diliniz nedirözgüvenimde sıkıntı yok kendi dilimde cok iyi konuşuyorum ama türkce kitap filan çok okurdum ona rağmen iyi diil
Kürtçe olmalı. Kürt kızı yazıyor.Kendi diliniz nedir
Emin misiniz?Ğ sesi yok. Diil diye okunur.
KürtçeKendi diliniz nedir
Hayır çalismiyorum daha önce çaliştim bi süre ama üniversite okumak istediğim için biraktım şimdi ders çalişiyorumOkul dedigin birkac sene ve temel duzeyde ve de gramer agirlikli ogrenirsin ancak bir dili. O dile hakim olmak icin hayatınin icinde olmasi gerekiyor, yani cevrende turkce konustugun insanlarin olmasi gerekiyor. Senin icin bu ancak is hayatiyla olur. Calisiyor musun? Ancak bu sekilde aktif olarak Turkce konusursun ve ilerletirsin.
O zaman gercekci olalim, universiteye ve de daha sonra calismaya baslayana kadar turkcen aman aman ilerlemez, dili hayatina katman lazim cunku. Universiteye baslayana kadar dizi izleyip kitap okursan ilerlemen hizlanir.Hayır çalismiyorum daha önce çaliştim bi süre ama üniversite okumak istediğim için biraktım şimdi ders çalişiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?