Türkiye de boşanmış olmak bir suç

CANIM BENCE KENDİNİ TOPARLAMAYA ÇALIŞ...BOŞANMAK TABİKİ SUÇ DEĞİL ..AMA O ÇEVREMİZDEKİLERİN O DUL BAKIŞI ÇOK KÖTÜ BİLİYORUM...BENDE EVLİLİĞİMİN İLK 2 SENESİNİ KÖTÜ OLARAK GEÇİRDİM HEM VAJİNİSMUS HEM ONUN AİLESİNDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR BOŞANMAYI KAFAYA KOYMUŞTUM AMA ÇEVRE BASKISINDAN DOLAYI YAPAMADIM..ŞUAN ÇOK İYİYİZ EŞİMLE:nazar:
7 AYLIK HAMİLEYİM VE SORUNLARIMIZI ÇÖZDÜK GİBİ..MİLLET BEKARKEN BİR SÜRÜ HALT KARIŞTIRIR 40 TANESİYLE ÇIKAR BIRAKIR SUÇ OLMAZDA EVLENİP BOŞANMAK NEDENSE SUÇ OLUR..BU MANTIĞA SİNİR OLUYORUM..AMA YAPACAK BİRŞEY YOK ..BENCE KENDİNİ TOPARLA VE TÜM HERŞEYE KULAKLARINI TIKA İNAN KİMSENİN HAYATI 4 4 LÜK DEĞİL...

BOŞANMASAN BU DEFADA BAŞKA TÜRLÜ DEDİKODUN YAPILIR..YANİ İNSANLAR HAKKINDA KONUŞACAK İLLAKİ BİRŞEYLER BULURLAR..EVLENMESSİN EVDE KALMIŞ DERLER EVLENİRSİN MUTSUZ DERLER YADA ÇOCUĞU OLMUYOR DERLER ÇOCUK YAPARSIN 2. NEZAMAN DERLER YADA CİNSİYET AYRIMI YAPARLAR YANİ DERLERDE DERLER :52::52:O ÇENELERİ KAPATMAK MÜMKÜN DEĞİL EN DOĞRUSU DUYMAMAK BİR ÇOK ŞEYİ ...

ÇALIŞIYORMUSUN YADA KAFANI DAĞITACAĞIN BİRŞEYLER VARMI ONLARA ODAKLAN DERİM...İNAN HAYATTA HERŞEY İNSANLAR İÇİN...

BİR İYİ BİR KÖTÜ YUVARLANIP GİDİYORUZ...

MÜHİM OLAN YAŞAMAKTAN VAZGEÇMEMEK...HERŞEYİ İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE KABULLENMEK...:kkk:

seni takipteyim pastacım :)
Boşanan kadan gözümde cesur kadındır.

o zaman o ben olucam tatlım. kendi ayaklarımın üstünde durucam. bazen düşünüyorum bu kocaya neden katlanıyorum diye. ama 2 lafıyla tav edşyor beni. bende aşık olduğumdan gözüm kor olduğundan kanıpp gidiyorum işte. ama sonuç hep aynı.. bakalım ne zaman miladını dolduracak bizim ilişkimizzz...

o zaman o ben olucam tatlım. kendi ayaklarımın üstünde durucam. bazen düşünüyorum bu kocaya neden katlanıyorum diye. ama 2 lafıyla tav edşyor beni. bende aşık olduğumdan gözüm kor olduğundan kanıpp gidiyorum işte. ama sonuç hep aynı.. bakalım ne zaman miladını dolduracak bizim ilişkimizzz...

gülüp geçiorum bende, sabır ama işte taşıyor bazen, hayırlısı olsun diyelim kuzucum.

daha önceki konundada yazmıştım.
sen o ailelere kızıyorsun ama kendinde bekar biriyle evlenmek istiyorsun.
neden?eşinle beraberlik yaşamadığın için mi?
bir taraftan da abim evli,bekar olsa boşanmış biriyle evlendirirdim diyorsun.
bence önce sen bu düşünecelerden kurtul,çevrenden çok sen saplanıp kalmışsın.

Konu başlığı beni çok üzdü,Türkiye 'de suçsa ben uzayda falan yaşıyor olmalıyım.Ben de tam tersi oldu,ailem arkadaşlarım,akrabalarım,komşular,patronlarım hepsi çok normal karşıladı ve eskisinden daha çok ilgililer bir an olsun yalnız bırakmadılar.Sen etrafa o enerjiyi yayıyor olabilir misin ? Ya da olumsuz düşündüğün için normal tepkileri medeni durumunla mı bağdaştırıyorsun ?

Canım, en güzeli durumunu kabullenmek ve ona buna öfkelenmeyi artık terk etmek.. Tmm sen cinsellik yaşamadım diyorsun ama 4 ay evli kalıp boşanmışsın, herkes aksini düşünür... Bakirelik olsa bile bunlar hiç mi öpüşüp koklaşmadı diye düşünülür. Bunu da herkes kaldıramaz, sende anladığım kadarıyla bekar birisini istiyorsun ama kendini böyle sınırlandırma..Kendi yaşıma uygun boşanmış biride olabilir diye düşün..Bekar geçinip her işi karıştıran kızlara dem vuruyorsun, ama onların durumu gizli kalıyor sadece Allah biliyor ve günü gelince kendilerine uygun sözde bir şey yaşamamış erkeklerle de evleniyorlar. Bence sen kalben huzurluysan gerisini boşver. Allah iyi birini çıkaracaktır karşına ve artık çevrendeki insanları ve söylediklerini de duymA!

bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi

en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda

boşanmak tabiki bir suç değil ama maalesef türkiyede bu bir suçmuş gibi yargılayan var
sonuç olarak hiç kimse sırf zevkten boşanmıyor, kimse boşanmak içinde evlenmiyor ama cahiller işte.
allah büyük, böyle yargılayanlarında er yada geç başlarından öyle birşey geçecektir hiç bir zaman büyük konuşmamak lazım.
bazı bayanlarda sırf bunlara maruz kalmamak için senelerce kocalarının kahırlarını çekiyorlar, boşanmıyorlar ne yazık.

Bu yazdıklarınıza önceden çok daha katı bakılıyordu malesef. Şimdilerde çok şey değişti diye düşünüyorum.
Böyle sığ düşünen insanlar hala var fakat sızıntı gibi kaldıklarını düşünüyorum.
Bu tip düşünen sığ insanlarda yakında kendi düşünceleriyle boğulmakla kalacaktır.
Zaman herşeyin ilacı. Bu zaman bazen geçmek bilmesede sonunda hayatımızdaki sıkıntılar bir önceki güne göre hatırlanmaz duruma geliyor.
Sizde sabredin. Sizin kalbinizin ilacıda yakında sizi bulacaktır inşaallah.

Arkadasim sen bosanmis oldugun halde, bosanmis bir insanla evlenmek istemiyorsun. Neden arkadasin hic evlenmediysem bosanmis bir insanla evlenmek istemezdm sozu garip geliyor?

Bence once kendi icinde bu dul/hic evlenmemis olayini coz. Bir kere senin kafanin icinde evlenmeden cinsellik yasayanlarla ilgili bir takinti var. Onlarin senden daha (degerli) gorulmesini kabullenemiyorsun. Niye gorulmesin? Sirf cinselligi yasadi diye mi?

Senin nasil olaylarla ilgili bakis acin varsa diger insanlarin da var, biz senin bakis acini nasil degistiremiyorsak sen de digerlerininkini degistiremezsin

Ah arkadaşım ya,herşey dışardan konuşmayla olmuyor işte..Nasıl anlatsam şimdi bunu;bir düşüneyim.....Boşanmış erkekle evlenmek istememek değil mesele..Artık otomatikmen(!)onlara denk olduğunu biliyorsun,zorla da olsa kabulleniyorsun..
Ben nasıl hoş bir boşanmışsam hoş bir boşanmışla karşılaşabilirim diyorsun...
Diyorsun daa...Karşılaşabilene ne mutlu....
Ama illa mı boşanmış olacak yaaa,..Neden hem boşanmış+ hem bekar birini bekleyemiyoruz...Neden taliplerimiz otomatikmen %50 ye hatta %30 a (bana göre %10)düşüyor...Dışarda herkes bizi boşanmış olarak mı bekliyor,haliyle etrfata bekar erkek boşanmıştan çok.Boşanmış nasib çıkmazsa ne yapacağız.Olmaz ben bekarla evlenmem '' mi diyeceğiz..Tamam boşanmış yoksa bekarla evlenirim diye karar verirsin.Bu sefer de çevre uygun görmez,bekar erkek uygun görmez,ailesi uygun görmez..
Neden esnek değil!..Arkadaş buna üzülüyor!
Ben bunu kafama takmıyorum pek..Arada düşündüğüm anlar olmadı değil..Boşanmış her bayanın aklına bunlar an olur aklına geliverir,üzülür bulur kendini bu konuya,toplumdan dolayı...
İlk zamanlar ben de bunla başetmede biraz zorluk yaşadım..Zamanla alıştım...
Mesela bana 5 yıldır bir tane boşanmış çıktı memleketten...Çalıştığım bölgeden de birkaç bekar çıktı,bir elimin parmağını geçmez,bilmiyorlardı geçmişimi..Kimisi kabul etti,ben ısınmadım.Kimisi kabul etmedi..Ama hiç evlenmemiş olsam memleketten talibim daha olurdu.Boşanmış yok etrafımızda...
Zaten zor seçim yapan zor bulan biriydim,evlenmeden önce,zaten çok nasibli biri değildim...Şimdi tam oldu...Şahtım,şahbaz oldum..

Neyse hayırlısı..Olmuşla,ölmüşe çare yok..Oldu birkere..Kabullendik.Boynumuzu büktük...Bekliyoruz..Allah'a dua ediyoruz..Böyle de güçlü oluruz biz..,,Kız ferhundeyi düşün kaç kocadan ayrıldı ,yine de nasıl güçlüydü..Haklısın ama;pirim verme,yüz verme kötü düşüncelere..kov onları ..kış kış..kahrolsun o şeytan dürtmeleri...Kahrolsun öyle zihniyetler...Toplumun da bir kazığı bu bize,alacağı olsunlar..
Bir taraftan da tarvma sonrası depresyonla mücadele ediyoruz..Haliyle eski sen olmuyorsun.Bir arıza kalıyor..
Ben bu illeti yensem var yaa;herşeyi boşvereceğim..

Son düzenleme:
Peki siz bekarken boşanmış bir erkekle evlenir miydiniz? Şimdiki aklınızla değil, bekarken ki aklınızla. Hiç sanmıyorum. Çünkü siz de o kızdığınız insanlar gibi aslında bekarete çok önem veriyorsunuz ki bunu sürekli vurguluyorsunuz.

Şekerim toplum boşanmışı otomatikmen 2.sınıf sayıyor..Her birey toplumun gazına uyuyor haliyle..Ben 2.sınıf saymıyorum boşanmışı..Sadece 2.sınıf saymasına üzülüyorum...Ben mesela hiç boşanacağımı aklımdan geçirmezdim..Her birey bu riskle karşıkarşıya ..oO yüzden bizler ve onları kaldırmak gerekli..

yorumların bazıları beni suçlamış.hala boşanmış olmayı kabul edemeyen,bekar biriyle evlenmek istememin yanlış olduğunu herkesin dengiyle evlenmesi gerektiğini söyleyen vb.evet sanırım hala boşanmışlığı kabul edemiyorum ve bekarete önem veriyorum.fakat bu düşüncelere sahip olmamın nedeni ne peki.sanırım bunu en güzel anlatan tulipa olmuş.toplumda oluşan sınıflandırma beni bu düşüncelere sevk ediyor.boşandığımız için boşanmışlarla evlenmemiz gerekiyor düşüncesi.toplumda gösterilen tepki.türkiye gibi bazı ülkelerde böyle düşünülüyor.emin olun avrupa ve ABD ülkelerindeki gibi bu durumun anormel olmadığı bu kişilerinde istedikleri kişiyle evlenebilme özgürlüğü olduğu bir yerde yaşasaydım böyle düşünmezdim.

bekarete gelince bana göre erkeğin bekareti bile önemlidir.ben kadın erkek ayrımı yapmıyorum ama sadece boşanmışlerın cinselliği yaşadığı düşünülmesi sadece onların öpülüp koklanıldığı düşünülmesi beni üzüyor.etrafımda bekarken neler neler yaşayan bir çok kişi var ama evlenmedikleri için sorun değil.

ben boşanmak için evlenmedim yaşadıklarımı kimse bilemez nede yaşamak istedikleri mi.sadece şunu söylüyorum kimsenin başına bir iş gelmeden karşıdakini anlamıyor.doktora gitmemi gereklere cevabım şu doktora gidiyorum.ama sanırım sadece benim gitmem bir şey değiştirmiyor.herkesin gitmesi lazım.doktorum bile ki kendisi çok tanınmış biri bu düşüncelerin toplumun malesef kalıplaşmış düşünceleri olduğunu söylüyor.hayırlı akşamlar

Ah arkadaşım ya,herşey dışardan konuşmayla olmuyor işte..Nasıl anlatsam şimdi bunu;bir düşüneyim.....Boşanmış erkekle evlenmek istememek değil mesele..Artık otomatikmen(!)onlara denk olduğunu biliyorsun,zorla da olsa kabulleniyorsun..
Ben nasıl hoş bir boşanmışsam hoş bir boşanmışla karşılaşabilirim diyorsun...
Diyorsun daa...Karşılaşabilene ne mutlu....
Ama illa mı boşanmış olacak yaaa,..Neden hem boşanmış+ hem bekar birini bekleyemiyoruz...Neden taliplerimiz otomatikmen %50 ye hatta %30 a (bana göre %10)düşüyor...Dışarda herkes bizi boşanmış olarak mı bekliyor,haliyle etrfata bekar erkek boşanmıştan çok.Boşanmış nasib çıkmazsa ne yapacağız.Olmaz ben bekarla evlenmem '' mi diyeceğiz..Tamam boşanmış yoksa bekarla evlenirim diye karar verirsin.Bu sefer de çevre uygun görmez,bekar erkek uygun görmez,ailesi uygun görmez..
Neden esnek değil!..Arkadaş buna üzülüyor!
Ben bunu kafama takmıyorum pek..Arada düşündüğüm anlar olmadı değil..Boşanmış her bayanın aklına bunlar an olur aklına geliverir,üzülür bulur kendini bu konuya,toplumdan dolayı...
İlk zamanlar ben de bunla başetmede biraz zorluk yaşadım..Zamanla alıştım...
Mesela bana 5 yıldır bir tane boşanmış çıktı memleketten...Çalıştığım bölgeden de birkaç bekar çıktı,bir elimin parmağını geçmez,bilmiyorlardı geçmişimi..Kimisi kabul etti,ben ısınmadım.Kimisi kabul etmedi..Ama hiç evlenmemiş olsam memleketten talibim daha olurdu.Boşanmış yok etrafımızda...
Zaten zor seçim yapan zor bulan biriydim,evlenmeden önce,zaten çok nasibli biri değildim...Şimdi tam oldu...Şahtım,şahbaz oldum..

Neyse hayırlısı..Olmuşla,ölmüşe çare yok..Oldu birkere..Kabullendik.Boynumuzu büktük...Bekliyoruz..Allah'a dua ediyoruz..Böyle de güçlü oluruz biz..,,Kız ferhundeyi düşün kaç kocadan ayrıldı ,yine de nasıl güçlüydü..Haklısın ama;pirim verme,yüz verme kötü düşüncelere..kov onları ..kış kış..kahrolsun o şeytan dürtmeleri...Kahrolsun öyle zihniyetler...Toplumun da bir kazığı bu bize,alacağı olsunlar..
Bir taraftan da tarvma sonrası depresyonla mücadele ediyoruz..Haliyle eski sen olmuyorsun.Bir arıza kalıyor..
Ben bu illeti yensem var yaa;herşeyi boşvereceğim..

:D çok hoşsunuz hiç güleceğim yoktu, siz çok güçlüsünüz merak etmeyin yaşadıklarınızdan sonra şu mesajı yazmışsınız ya hayatla olanlarla dalga geçmeyi öğrenmişsiniz. sıkıntı muhakkak ki çekmişsinizdir ama insan atlatmayı bilmeli atlatmak için mücadele ediyorsunuz belli. Allah bundan sonra yüzünüzü güldürsün, siz beni güldürdünüz mutlu ettiniz yazdıklarınızla. ne güzel insanlar var demek hala insanlıktan umut var dedim. sizi çok mutlu edecek gönlünüze göre biri çıkar inşallah karşınıza.

konu sahibi arkadaş sizin gibi değil ne yazık ki. 2 seneye yakındır sürekli buna takılmış durumda bir adım ileri gidemiyor. inşallah o da aşabilir bu yaşadıklarını bundan sonra çok mutlu olur.

sevgiler, hoşçakalın.

yorumların bazıları beni suçlamış.hala boşanmış olmayı kabul edemeyen,bekar biriyle evlenmek istememin yanlış olduğunu herkesin dengiyle evlenmesi gerektiğini söyleyen vb.evet sanırım hala boşanmışlığı kabul edemiyorum ve bekarete önem veriyorum.fakat bu düşüncelere sahip olmamın nedeni ne peki.sanırım bunu en güzel anlatan tulipa olmuş.toplumda oluşan sınıflandırma beni bu düşüncelere sevk ediyor.boşandığımız için boşanmışlarla evlenmemiz gerekiyor düşüncesi.toplumda gösterilen tepki.türkiye gibi bazı ülkelerde böyle düşünülüyor.emin olun avrupa ve ABD ülkelerindeki gibi bu durumun anormel olmadığı bu kişilerinde istedikleri kişiyle evlenebilme özgürlüğü olduğu bir yerde yaşasaydım böyle düşünmezdim.

bekarete gelince bana göre erkeğin bekareti bile önemlidir.ben kadın erkek ayrımı yapmıyorum ama sadece boşanmışlerın cinselliği yaşadığı düşünülmesi sadece onların öpülüp koklanıldığı düşünülmesi beni üzüyor.
etrafımda bekarken neler neler yaşayan bir çok kişi var ama evlenmedikleri için sorun değil.

ben boşanmak için evlenmedim yaşadıklarımı kimse bilemez nede yaşamak istedikleri mi.sadece şunu söylüyorum kimsenin başına bir iş gelmeden karşıdakini anlamıyor.doktora gitmemi gereklere cevabım şu doktora gidiyorum.ama sanırım sadece benim gitmem bir şey değiştirmiyor.herkesin gitmesi lazım.doktorum bile ki kendisi çok tanınmış biri bu düşüncelerin toplumun malesef kalıplaşmış düşünceleri olduğunu söylüyor.hayırlı akşamlar

demişsin ki bekarete gelince bana göre erkeğin bekareti bile önemlidir.
demekki o aileler içinde önemliymiş ki,bekar kız arıyorlar.sana göre o istedikleri bekar kızların çoğuda neler neler yaşamış.
hala yanlış düşündüğünün farkında değilsin.sende o aileler gibi fazla şartlanmışsın.neden bu akdar önemli toplumun ne dediği senin için
inşallah bekar birini, ama özellikle bekar olupta bişeyler yaşamayan birini bulur mutlu olursun.

bana biraz büyütüyorsunuz gibi geldi .sonuçta o insanlar oğullarına sizi önermesinler ne olucak ki .siz kendiniz sizi seven birini bulabilirsin muhakkak .illa görücü usulü mü evlenmek gerekiyor anlamadım .siz severseniz karşıdakide severse olur yani neden olmasın .bekar birinlede evlenebilirsiniz pekala .daha önceden evlenmiş boşanmış biri evliliği sizin yaşadıklarınızı daha iyi anlayabildiği için daha uygundur sadece ama bu sizin hayatınız istediğinizle evlenirsiniz kimse karışamaz ki buna .

dirim,ben arkadaşın orada ne demek istediğini anladığınızı düşünmüyorum..Bunu açıklamak hoş birşey değil ama; arkadaşı ben anladım....Normal şartlar altında bekaret benim için önemlidir diyor.Evlilikle bekaretin gitmesi evlilik dışı gitmesinden daha iyi diyor..Ne varki bu zihniyettekiler olayın etiğine değil de bekaretin gitmesine bakıyorlar'' diyor..Yani o cinselliği yaşadıktan sonra ister evliyken olsun isterse evlilik dışı olsun,bu zihniyetler için farketmiyor ''diyor..Arkadaş diyor ki''İsterken evliyken yaşa;istersen evlilik dışı yaşa ; bana vız gelir tırıs gider diyen tipler bu zihniyetler''..

jovano ;işte dediğiniz gibi mümkün ancak..Severse olur..Bir de ailesi izin verirse..Görücü usulüyle mümkün değil..

Hayırlısı..Allah; çok şükür..

jovano ;işte dediğiniz gibi mümkün ancak..Severse olur..Bir de ailesi izin verirse..Görücü usulüyle mümkün değil..

Hayırlısı..Allah; çok şükür..

tamam işte zaten aşk evliliği yapmak güzel .o yüzden aşka evlenen insanların geçmişinde evlilik yapıp yapmadığı pek önemli olmaz bence .görücü usulü olmak zorunda değilki zaten .

Söylediklerinin birçoğuna katılıyorum ama yazında kadınlara kızıyorsun, ama sen de kadınları aşağılıyorsun. Nolursunuz yapmayın şunu. Ne boşanmış bir kadının ne de bekar bir kadının erkek arkadşlarıyla ilişkisi onun namusu hakkında bir fikir sahibi olmamızı sağlamaz. Erkekler önüne gelinle yatıp kalkıyor, bunda niye herhangi bir sıkıntı yok? Kadınlar üniversitede erkek arkadaşlarının evine gidince namussuz oluyor da onu evine alan erkek niye namuslu? Ben ortada bir aşk varsa,, bir şeylerin yaşanmasını yanlış biri bulan biri değilim. Ama sorun olarak görseydim de bunun sadece kadın için sorun olduğunu düşünmezdim. Benim için sırf cinsel haz için bir kadınla birlikte olan erkekten daha aşağılık bir şey yoktur. Toplum kadınları dışlamak yerine keşke bu tür erkekleri aşağılasa. Bunu ilk yapacak olan da biz kadınlarız. Kendi hemcinslerimizi aşağılamaktan ne zaman vazgeçersek o zaman istediğimiz değere kavuşabiliriz.

bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi

en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda

Back
X